Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חונה הדרדר ופגע ברכב שלי בשבת - ופונה משם אחרי כמה שעות בלי השארת פרטים

פוסטים מומלצים

איזה סיפור מבאס, אני מקווה שיוכלו להדריך אותי טוב.

הרכב שלנו בן שלושה חודשים, אקספנג G6, אנחנו מבסוטים עליו אששש (אני רוצה כבר זמן מה להעלות לאתר סקירה, אבל לא הגעתי לזה). בשבת הוא חנה בשלווה ברחוב הסמוך לבית, רחוב שהוא עלייה חדה במיוחד, ובשעות הבוקר - לעיני כמה עדי ראיה המומים (בהמשך יובן למה זה חשוב) - קיה פיקנטו שחנתה כחמישים מטר בהמשך הרחוב הדרדרה לפתע לאחור, סטתה הצידה בדיוק ליד האוטו שלנו ופגעה בו בעוצמה כזו שהזגוגיות שלה התנפצו וכיסו חצי מהרכב שלנו. אנחנו שומרי שבת, ורק אחרי כמה שעות שמעתי על זה, אבל כשבאתי הרכב הפוגע כבר לא היה שם.

אחד מעדי הראיה הוא שכן שלי, אדם שברוב תושיה שינן את מספר הרכב הפוגע בעל פה, אז את המספר יש לי+עדות לגבי כך שעל הרכב היתה מדבקה של חברה פלונית. 

עדות נוספת של שכנה אחרת: אחרי זמן מה מהתאונה היא ראתה נהגת שמנסה להניע את הרכב הפוגע ולא מצליחה. הגרר, לפי הראיות הנסיבתיות, הגיע זמן קצר אחר כך ופינה את הקיה משם.

וזהו. הנבלה לא טרחה להשאיר לי פרטים נוספים. הסוכן שלי אומר שללא פרטי הנהג אני לא יכול אפילו לפתוח תיק בביטוח ולהכניס את הרכב למוסך. בדקתי ברשת את המספר והוא אכן רשום כרכב חברה. הסוכן אומר שאני צריך להשיג את פרטי הנהג דרך תלונה במשטרה על פגע וברח או דרך קצין הבטיחות של החברה.

חוץ מהבאסה ההזויה אני גם קצת נבוך לגבי המשך הדרך. האקספנג נפגע מאחור בצד שמאל, והרכב מניע ונוסע רגיל, אבל חלק ניכר ממערכות הבטיחות מבוטלות עקב פגיעה בחיישנים. ברור שיש נזק משמעותי של אלקטרוניקה ונזקי פח ופלסטיק מבחוץ. אני רק חושב על שעות העבודה שאפסיד, על עוגמת הנפש מירידת הערך ברכב חדש ונוצץ שאנחנו מאד אוהבים, ואני ממש עצוב.

מה לעשות עכשיו? צילום אין לי כי כאמור זה קרה בשבת ועד שהיא יצאה ויכולתי לצלם הנבלה ברחה משם. אבל יש כמה (וכמה) עדי ראיה לכל הסיפור. תיעדתי בסרטון בצאת השבת את הפגיעה באוטו שלי עם כל הזכוכיות המפוזרות והכל (כאמור, לא זכוכיות של האוטו שלי. איכשהו הנזק שקרה מרגיש קטן יחסית לכזו חבטה - אולי כי האוטו שלנו שוקל יותר משני טון).

בינתיים קבעתי תור למוסך מורשה של אקספנג - הקרוב ביותר ורק בסניף אחד היה ברביעי הקרוב. הוא לא נמצא ברשימת מוסכי ההסדר של הביטוח *שלי* (הראל) - אבל נראה לי שזה לא משנה כי הביטוח של החברה הרי יצטרך לשלם הכל, לא?

אני גם בלחץ מה יהיה הלאה - רכב חדש, לא יודע כמה זמן ייקח לתקן אותו וכמה זמן ייתנו לי רכב חילופי אם בכלל (ובטח זה יהיה קיה פיקנטו מה שיהיה ממש אירוני אבל לא מצחיק כי לעזאזל איזה מין תחליף זה), האם בכלל יש מספיק חלקים בארץ, האם המוסך יידע לתקן רכב חשמלי כל כך מורכב שלא נמצא בארץ הרבה זמן, האם אצטרך לשלם מכיסי את ההוצאות ואז לתבוע...

בקיצור, חוץ מהבאסה יש לי גם הרבה חוסר וודאות. אשמח מאד אם יש חברי פורום שיוכלו להאיר את עיניי בנוגע לחלק מהנקודות שהעליתי. גם סתם תנחומים והשתתפות בצער יתקבלו בברכה!

• מבאס 4

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה תצטרך להגיש תלונה במשטרה עם עדות של השכן

אתה יכול לקבל את הפרטים של המבטח של הרכב הפוגע כאן https://www.karnit.co.il/inquiry

אני מהמר שמדובר בפיקנטו רובוטית שהנהגת לא הרימה את הבלם יד עד הסוף ולכן הרכב הידרדר 

יכול להיות שבגלל שחלק מהבלם יד כן היה למעלה אז הרכב לא צבר מהירות ולכן המכה יחסית קטנה כמו שהיה נראה לך שצריך להיות

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, el-chanan כתב:

הסוכן אומר שאני צריך להשיג את פרטי הנהג דרך תלונה במשטרה על פגע וברח או דרך קצין הבטיחות של החברה.

נשמע כמו עצלנות של הסוכן. על פי חוק בעל הרכב אחראי לכל עבירה שבוצעה ברכבו כל עוד אין נהג אחר שלקח אחריות, וניתן לתבוע את החברה.

אתה יכול לנסות קודם לפנות לחברה ולראות אם הם מספקים לך את שם הנהגת, ואולי זה גם יקצר תהליכים, כי סביר להניח שהיות ומדובר ברכב חברה, יש להם נוהל לענין, ודווקא יהיה קל יותר לקבל את הפיצוי.

בקיצור, פנה לחברה ותראה מה תגובתם.

במקביל, פנה לעדים שלך ובקש מהם לכתוב בקצרה את הפרטים שהם זוכרים (יום, שעה משוערת, איפה הם עמדו, ומה הם ראו). זה נוהל ״הקפאת זכרון״, והוא חשוב אם הענין יגיע למשפט בעוד כמה חודשים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, השבת שמרה עליך. טוב שזה הרכב ולא הרגל.

1. טלפון לחברה ההיא, לבקש את קצין הרכב שלהם ולדווח לו. לבקש את פרטי הנהג. לקבל הודאה בתאונה ע”י הקצין או הנהג.

2. במקביל, להגיש תלונה  מקוונת על תאונת פגע וברח. אם אין לך שיתוף פעולה מלא מהנהג הפוגע (”כן, אני אשם אבל שומר שבת אז לא היה לי דף ועט בכיס”) אז להגיש למשטרה עדויות על הפגיעה.

3. במקביל, תוכל להזמין שמאי פרטי ולשלם לו על השמאות, ולשלם לבד למוסך, או לפתוח תביעה בחברת הביטוח שלך, לשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה ולתבוע זאת מהפוגע ומהחברה שלו.

ממליץ יותר על שמאי פרטי כי נראה שיש כאן נזקים רבים לחיישנים וגם ירידת ערך.

כדאי לך לבדוק היכן הרכב של הפוגע ולהגיע למקום ולצלם את הפגיעה בו

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, el-chanan כתב:

בקיצור, חוץ מהבאסה יש לי גם הרבה חוסר וודאות. אשמח מאד אם יש חברי פורום שיוכלו להאיר את עיניי בנוגע לחלק מהנקודות שהעליתי. גם סתם תנחומים והשתתפות בצער יתקבלו בברכה!

מניסיון דומה - משתתף בבאסה שלכם.

מניסיוני, אני מציע שתפנה לעירייה עם תאריך ושעה משוערת שבה קרה האירוע. תבקש מהם צילומי מצלמות באיזור. אולי יש איזו מצלמה שתפסה את האירוע. 

ממקרה שקרה לי - מישהו נכנס באוטו שלי, וברח. למזלי תפסו אותו ברמזור למטה, והחלפנו פרטים. כמובן שאני לא רציתי לתקן במוסך שהם הציעו. 

אז מצלמות של האיזור, צומת למעלה תפסו בדיוק את האירוע. את זה מסרתי לביטוח.  ששילמו לי את הנזק. 

אם תלך למשטרה ותמלא דוח נזק של תאונת דרכים - זה עשוי לזרז את הגישה למצלמות.

בהצלחה!

ואני מקווה שהאוטו יתוקן לשביעות רצונכם. תכלס זה אוטו חדש, אז כל התיקון אמור להיות עם חלקים חדשים, תבדוק את פוליסת הביטוח מקיף שלך.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי פה כל היום, אז עדכון משמח: השגתי הבוקר את קצין הבטיחות של החברה ושוחחתי איתו, וכמה שעות לאחר מכן - הנהגת יצרה קשר ולקחה את מלוא האחריות. לא צריך עדים והוכחות וכו', לפחות העול הזה ירד. היא התנצלה מאד והסבירה את עצמה שהיתה בפאניקה וכו' ולא היה לי עניין מיוחד להמשיך להתקוטט.

השלב הבא - אם סוכן הביטוח שלי צודק - הוא להכניס את הרכב למוסך שאני רוצה (מוסך יבואן כמובן - קבעתי תור לרביעי הקרוב), לקבל שמאות והם ישלחו דרישת תשלום לחברת הביטוח של החברה. האם פספסתי משהו? אשמח לשמוע תובנות נוספות לשלב הבא. האם בגלל שהתיקון לא על חשבוני או על חשבון הפוליסה שלי אני יכול להתעקש על רכב חילופי לא לפי ההגבלות של הפוליסה, למשל?

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

תתפנק :-)

לא יודע מה במקרה הספציפי הזה, אבל בדרך כלל זה לא עושה טוב, כי אנשים קונים רכב, מתכננים ירידת ערך X ש"ח במכירה, ואז לקניית הרכב הבא להוסיף X +- הפער בין הרכב הנוכחי לרכב החדש.

מה שקורה רבות כשמקבלים ירידת ערך במהלך שנות השימוש ברכב, אוכלים את הכסף ש"צנח מהשמיים" ואז "מופתעים" בהחלפת הרכב שצריכים להוסיף מהבית יותר כסף.

אז תתפנק, אבל כמו תמיד, מתישהו תשלם על זה...
:-)

עריכה אחרונה על ידי M H
  • אהבתי 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב שהנהגת הפוגעת מודה באשמתה, כי אם השכן היה צריך להעיד שזכר את מספר הרכב,כמה שעות סיכוי לא קטן שחקירה קצרה היתה גורמת להטלת ספק בזכרון המדוייק.

מבחינת נוהל אתה מכניס את הרכב לתיקון, מזמין שמאי שקןבע מה הנזק, את דרכי התיקון והאם יש ירידת ערך. בסיום התיקון אתה משאיר במוסך צ'ק דחוי בערך התיקון ושכ"ט השמאי, תובע את בעל הרכב הפוגע והביטוח שלו, מקבל את הסכום שקבע השמאי והמוסך כובה את  צ'קים.

שתי הערות:

1. פנה לסוכן הביטוח שלך (או הנציג בחברה ישחרה), הם ינחו אותך בפרוצדורה.

2. מדובר ברכב חברה - סביר מאוד שאינו מבוטח בביטוח רכוש, והתביעה תהיה נגד,ה החברה עצמה. שוב, הסתייע בסוכן הביטוח שלך. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, sperial כתב:

טוב שהנהגת הפוגעת מודה באשמתה, כי אם השכן היה צריך להעיד שזכר את מספר הרכב,כמה שעות סיכוי לא קטן שחקירה קצרה היתה גורמת להטלת ספק בזכרון המדוייק.

לא במקרה של רכב חברה. כמו שציינתי וצפיתי, ברגע שמדובר ברכב חברה יש קצין רכב, היא תדווח לו ויש נוהל מסודר, זה לא יוצא לו מהכיס והוא פועל על פיו בלי חשש.

גם אם היתה מתעקשת להכחיש, הרי שהיו עדויות נוספות, כמו שם החברה על הרכב (שבמקרה תואם למספר שהעד זוכר), תיעוד הנהגת ע״י שני עדים (שבמקרה תואם את הנהגת שבחזקתה נמצא הרכב) וכו׳.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.12.2024 בשעה 11:19, אלעדית כתב:

משתתף בצערך.

אתה אמור לקבל חוץ מהתיקון, סכום לא מבוטל של ירידת ערך. תתפנק :-)

בתאריך 16.12.2024 בשעה 14:15, M H כתב:

לא יודע מה במקרה הספציפי הזה, אבל בדרך כלל זה לא עושה טוב, כי אנשים קונים רכב, מתכננים ירידת ערך X ש"ח במכירה, ואז לקניית הרכב הבא להוסיף X +- הפער בין הרכב הנוכחי לרכב החדש.

מה שקורה רבות כשמקבלים ירידת ערך במהלך שנות השימוש ברכב, אוכלים את הכסף ש"צנח מהשמיים" ואז "מופתעים" בהחלפת הרכב שצריכים להוסיף מהבית יותר כסף.

אז תתפנק, אבל כמו תמיד, מתישהו תשלם על זה...
:-)

אה, אני חד משמעית לא בונה על ירידת הערך בתור פינוק. זה כאב ראש, זה מה שזה, ואני אוכל אותה במכירה העתידית. אם זה באמת יהיה סכום משמעותי, הדבר הנבון לעשות יהיה לסגור אותו באיזה חיסכון ולשמור לעתיד.

תודה לכל מי שהגיב על ההתייחסות. אשתדל לעדכן מחר מה אמרו במוסך.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ממש הבנתי את גובה הנזק. אין סיכוי שאובדן להלכה? 

אם אפילו קרוב לכך ואפשר לרמוז לשמאי שזה מה שאתה מייחל לו אולי פשוט תיצא מזה עם רכב חדש. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

לא ממש הבנתי את גובה הנזק. אין סיכוי שאובדן להלכה? 

אם אפילו קרוב לכך ואפשר לרמוז לשמאי שזה מה שאתה מייחל לו אולי פשוט תיצא מזה עם רכב חדש. 

לא, לא חושב שיש אפילו סיכוי קרוב לאובדן להלכה. זה אמנם הזוי על פניו כשהרכב הפוגע התרסק באופן די כואב, אבל בכל זאת האוטו שלנו שוקל למעלה משני טון ובקושי זז. יש שברים רבים בפח ובפלסטיק ובכמה וכמה חיישנים חיצוניים, אבל המערכות ברכב עובדות בחלקן הגדול, שלא לדבר על הנסיעה עצמה ובלמים וכו' שעל פניו הכל חלק. אני מניח שפגיעה כזו בחזית הרכב היתה גורמת למשהו הרבה יותר חמור...

ואם כבר, עדכון למצב הנוכחי: היינו הבוקר במוסך לבדיקת פחחות ושמאות ראשונית. יצאנו חזרה עם הרכב אחרי הבדיקה, ויקראו לנו בהמשך. המוסך פתח תביעה להסדר צד ג' שלפי סוכן הביטוח שלי אמורה לעבור ללא בעיות.

הסבירו לי שאחרי השמאות הראשונית מזמינים את השמאי שוב אחרי פירוק החלקים כדי לבדוק בצורה יסודית יותר. יש הרי נזקים שלא בהכרח רואים מבחוץ. אני כמובן אתעקש גם על בדיקת כל מערכות החשמל והחיישנים וכל מה שמסביב; אחת המערכות שנוטרלו, למשל, היא מערכת החניה האוטומטית הסופר-מגניבה שיש ברכב הזה. ואני גם בחרדה אולי כן יש איזו פגיעה בשלדה או במערכת הבלמים, פשוט לא מהסוג שתופסים מיד. אבל במוסך (מוסך היבואן בתלפיות בירושלים) עשו רושם מאד שירותי ומקצועי. נקווה לטוב.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
חידוד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...