Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשני הבנים שלי יש אייפון 12 בני 3-4 שנים, ושניהם מתלוננים שהסוללה נגמרת מהר.

לאחד מהם גם יש תלונות על שקע הטעינה ונראה שגם הוא דורש החלפה.

הבעיה עם מעבדות מורשות של אפל היא שהן יקרות (שזה פחות מפריע לי) אבל גם דורשות להשאיר את הטלפון לכמה ימים.

ראיתי במדרג שיש טכנאים שבאים הביתה ומחליפים במקום סוללות וגם שקע טעינה. יש סיכוי שהם משתמשים בחלקים מקוריים, או שזה רק זיופים גרועים?

בקיצור להשקיע זמן+כסף במעבדה או להביא מישהו עם דירוג גבוה ממדרג?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

ראיתי במדרג שיש טכנאים שבאים הביתה ומחליפים במקום סוללות וגם שקע טעינה. יש סיכוי שהם משתמשים בחלקים מקוריים, או שזה רק זיופים גרועים?

ולמה שלא תשאל אותם את השאלה הזו?...

כתבתי פה לא פעם ולא 20: אני סומך על מי שמופיע במידרג, כי גם אני הייתי שם כעצמאי והם עשו לי את המוות (בקטע טוב) בתיחקורים. 

שקרנים\תחמנים\תולעים לא נשארים שם לאורך זמן. 

בוודאות גבוהה, תשובה שתקבל מהטכנאים שלהם, תהיה אמיתית. 

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אתה לא היחיד, אבל הסיכוי שתקבל תשובה פה קצת נמוך יותר בשאלות כמו זו. 

אתה רוצה לחקור לעומק, תתחיל בלחפש אקטיבית אם קיימים חלפים "חליפיים" לאייפון. פירמות, נתונים כלליים. 

מה אמור להיות כתוב על החלפים המקוריים של האייפון. 

ומשם לתת לחיפוש לשאוב אותך לכל המחוזות הנוספים שהוא עשוי... 

כשתגיע לעמוד של להזמין את הסט כלים ל-DIY אחרי שריכזת את כל הלשוניות הפתוחות להזמנה אחת, ועם דיעה נחרצת לגבי יוטיובר ספציפי שרק מבלבל במח אבל לא נותן מידע קונקרטי, תדע שהגזמת :LOL:.

(או פשוט לשאול את הטכנאים עצמם אם זה חלפים מקוריים :LOL: )

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אתה לא היחיד, אבל הסיכוי שתקבל תשובה פה קצת נמוך יותר בשאלות כמו זו.

אני בטוח שאני לא הראשון שרוצה להחליף סוללה של אייפון ויש פה חברה עם ידע נרחב.

לפני שפתחתי את השרשור הזה, עשיתי חיפוש ומצאתי בחור ששאל על זה בעבר וגם קיבל כמה תשובות טובות. רק שזה היה על אייפון 5s ועברו כמה שנים מאז...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

השנקל שלי: לקחתי שני אייפונים ישנים (7 ו-x) למעבדה בפתח תקווה, הטכנאי עשה רושם מאוד מקצועי וביצע בדיקות לפני ואחרי. במכשיר הישן מבין השניים הותקנה סוללה גנרית כי לא ניתן היה להשיג אחרת ובחדש מבינהם סוללה כביכול oem.

שניהם עבדו שנה לאחר מכן ללא סימנים להתדרדרות. בשל העלות הסבירה של ההחלפה, אישית אני ממליץ על צעד כזה.

לגבי שקע טעינה, לרוב אפשר לנקות במקום להחליף, אם זה המצב טכנאי כנראה ינקה את השקע על הדרך אם תחליף אצלו סוללה

ניקוי השקע אצלי פתר את הבעיה 

כל ההליך לקח פחות משעה ולא השארתי את הטלפון במעבדה אלא המתנתי במעבדה. אם יש שני טלפונים אפילו הגיוני יותר לטפל כך, לדעתי

עריכה אחרונה על ידי הצילינדר השישה עשר
פורסם

מה עם האפשרות של פשוט למכור ולקנות להם אייפון 14 בן פחות משנה עם אחריות?

כל ההתעסקות, הכסף שזה עולה, שיפתחו את הטלפון... בשביל מה?

ככה גם על הדרך יהיה לילדים טלפון יותר טוב בכל היבט.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 55 דקות, פינדר כתב:

ועברו כמה שנים מאז...

מידרג לא השתנו, להבנתי. 

לקחתי איש מקצוע דרכם (תחום אחר). נאה דורש נאה מקיים וכולי וגו ושות' בע"מ ובניו. 

התקשרו לתחקר אותי על איש המקצוע, היו יסודיים בשאלות. הרגשתי כמו ח"כ! :LOL::(

השאלה המקורית שלך הייתה לגבי מעבדה או מידרג, עם הסתייגות מנקודה מסויימת לגבי המעבדה. 

לדעתי התשובה פשוטה, מידרג. 

ענה פה הצילינדר תשובה מעניינת- יש עוד מעבדות בארץ ולא דווקא אחת רשמית.

פורסם
לפני 20 דקות, Shmelov כתב:

מה עם האפשרות של פשוט למכור ולקנות להם אייפון 14 בן פחות משנה עם אחריות?

כל ההתעסקות, הכסף שזה עולה, שיפתחו את הטלפון... בשביל מה?

ככה גם על הדרך יהיה לילדים טלפון יותר טוב בכל היבט.

זה כבר הבדל גדול בעלויות וגם אין לי חשק להתעסק עם מכירה של מכשיר יד2, יותר מדי כאב ראש.

אני גם לא יודע מה כל כך יותר טוב באייפון 14. ה12 מספיק טוב לצרכים שלהם.

אני עם 12 פרו מקס ולא מרגיש שיש איזה פיצ׳ר ששווה לי להחליף בשבילו ל16, בטח שלא ל14.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגבי שקע בטעינה. מנסיון משפחתי דל (רק לזוגתי אייפון, השאר עם גוגלפון) הבעיה היא לרוב בכבל ולא במכשיר. מחבר lightning הוא רכיב די מחורבן, מבחינת אמינות. 

הסיבה הכי חשובה לשדרג אייפון זה בשביל לעבור למחבר usb c, שיש מסדרת 15 והלאה (תודה לאיחוד האירופאי בעניין). 

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

בדקתי עם כמה כבלים, כולל כבל חדש מהקופסה.

מבחינת טעינה הוא מסתדר כרגע עם טעינה מגנטית. הבעיה היא עם חיבור לקאר פליי ברכב שאין בו קאר פליי אלחוטי.

מסכים שusb c יותר נח, אבל זו עדיין לא סיבה מספיק טובה להשקיע כמה אלפי שקלים במכשירים חדשים. 5 אייפונים במשפחה..

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

בדקתי עם כמה כבלים, כולל כבל חדש מהקופסה.

מבחינת טעינה הוא מסתדר כרגע עם טעינה מגנטית. הבעיה היא עם חיבור לקאר פליי ברכב שאין בו קאר פליי אלחוטי.

מסכים שusb c יותר נח, אבל זו עדיין לא סיבה מספיק טובה להשקיע כמה אלפי שקלים במכשירים חדשים. 5 אייפונים במשפחה..

- מבחינת הרכב קארלינקיט סוגר פינה ב120 שקל(100 בסיילים) אפשר לנסות גם EKIY שעולה בערך 50 שקל.
- מבחינת הפורט זה 90% לכלוך בפורט שאפשר להוציא עם מחט או משהו דומה, מתחילים לגרד את הבפנים ויוצא משם גוש של שאריות בד מהבגדים. זה מפריע לכבל לשבת נכון.
- לגבי הסוללה, החלפה במעבדה לא רשמית תבטל את האפשרות לראות את מצב חיי הסוללה, מצד שני במעבדה של אפל יש שטויות אחרות. כשהייתי ברומא ורציתי לנצל שעושים את זה במקום, המערכת שלהם סרקה את הנייד שלי והחליטה שיש גם תקלה בחיישן זיהוי פנים(למרות שלפחות בשימוש אין שום בעיה ולא ברור מאיפה זה צץ). הם אמרו שבמידה והם לוקחים את הטלפון להחליף סוללה והתקלה בחיישן תחזור אחרי התיקון הם לא יתנו לי את הטלפון חזרה, רק אם אני אשלם על החלפת החיישן. מדיניות קצת מוזרה... איך זה בארץ אין לי מושג.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 2
פורסם

החלפתי לפני שנה בחנות השכונתית. אמר שזה ברמת OEM... עובד סבבה

לא נראה לי שמה שהוא שם פחות טוב המקורית 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברמת העיקרון,  כיום בשונה מבעבר יותר קל להשיג חלפים מקוריים לאחר שאפל פתחו אפשרותֶ לרכוש חלפים דרכם.

בשנים האחרונות, אפל הטמיעו בתוכנה אפשרות להתריע על אביזר לא מקורי,  לדעתי זה תקף על סוללה ומסך.

אם המוכר מתחייב לסוללה מקורית, תוכל לוודא אם כך הותקן בהגדרות סוללה וגם תראה את זה במסך הבית.

כן יש אפשרות להעלים את ההודעה על אי מקוריות הסוללה על ידי החלפת BMS Board [מהסוללה המקורית]או בקצרה הלוח שאחראי על ניהול הסוללה ובין היתר יודע להגיד על הבריאות שלה .

לסיכום: לא יודע כמה טכנאים מתעסקים עם העלמת הודעות מקוריות, עדיף ללכת או למכרז תיקון מורשה או מקום בעל מוניטין שיגיד לך זה לא מקורי אבל לפחות תדע מה רכשת 

• תוכן חדש...