Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות אחרונה לפני רכישה Yaris Hybrid חדשה.

Alkash

פוסטים מומלצים

נהגתי 8 שנים על פיג'ו 108 ידנית והייתי מרוצה, אך בעקבות הגיל ותאונת אופניים שפגעה בברך, אני נאלץ לעבור לאוטומט.

אני נוהג לבד ולכן מקום לנוסעים ותא מטען לא רלוונטיים לי.

צרכים:
* רכב סופר מיני אוטומטי.
* נסועה שנתית של כ-20,000 ק"מ.
* רוב הנסיעות בפקקים (כביש 4 / איילון).
* מתאים לנהג נמוך ורזה.

רכבים שבדקתי:

MG3 היברידי:
* יצרן חדש יחסית בשוק.
* חששות מ"חבלי לידה" של דגם היברידי

חדש מיצרן סיני.

סקודה פביה:
* רכב איכותי.
* הגרסה המאובזרת יקרה מדי.
* הגרסה האמצעית חסרה כניסה ויציאה ללא מפתח.
* הגיר פחות מתאים לנסיעה בפקקים.

מאזדה 2:
* מיושנת יחסית.
* מחיר קרוב ליאריס ההיברידית.

טויוטה יאריס:
* ביצעתי שתי נסיעות מבחן מקיפות.
* המושב נוח במיוחד עבורי (למרות ביקורות הפוכות מנהגים אחרים).
* רמת הרעש במהירויות גבוהות (מעל 110 קמ"ש) לא גרועה מהפיג'ו 108 והסיטרואן C3 של אישתי.
* התנהגות כביש מספקת 

יאריס קרוס:
* מרגיש מעט מגושם.
* תוספת של כ-20,000 ₪ על תכונות שאינן נחוצות לי.

מצב כרגע:
לאחר חיפוש של חודשיים אחר יאריס משומשת, שוקל להזמין חדשה. אני בדרך כלל מחזיק ברכבים לטווח ארוך, עד שהם (או אני) מתפרקים.

שאלות:
1. האם אני מפספס אפשרויות אחרות?
2. האם יש המלצות נוספות שכדאי לשקול?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איכות הנסיעה במאזדה 2 לדעתי טובה יותר מהטויוטה. תנסה לבצע נסיעת מבחן כדי לוודא איך היא עבורך.

הייתי מנסה לאתר כזו מיד שניה ומוסיף לרשימה סוזוקי סוויפט. 

אם אתה לא מרגיש שאתה חייב לרכוש רכב חדש, חבל על ירידת הערך של השנים הראשונות במיוחד שמחירי הרכבים החדשים מאוד יקרים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 42 דקות, Moshe c כתב:

איכות הנסיעה במאזדה 2 לדעתי טובה יותר מהטויוטה. תנסה לבצע נסיעת מבחן כדי לוודא איך היא עבורך.

הייתי מנסה לאתר כזו מיד שניה ומוסיף לרשימה סוזוקי סוויפט. 

אם אתה לא מרגיש שאתה חייב לרכוש רכב חדש, חבל על ירידת הערך של השנים הראשונות במיוחד שמחירי הרכבים החדשים מאוד יקרים. 

הייתה לי מאזדה 2 לפני עשור כשהיא רק יצאה.

הרכב מאוד לא חסכוני, הביטוח מאוד יקר והמערכות בטיחות קיימות על הנייר אבל הן מיושנות.

למשל הבלימה האוטונומית מוגבלת ב80 קמ"ש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, Alkash כתב:

סקודה פביה:
* רכב איכותי.
* הגרסה המאובזרת יקרה מדי.
* הגרסה האמצעית חסרה כניסה ויציאה ללא מפתח.
* הגיר פחות מתאים לנסיעה בפקקים.

אני נוהג ברכב הליסינג השלישי שלי עם גיר dsg תוצרת vag.

באוקטביה 1.2 2017 - הגיר נזקק לעדכון תוכנה לאחר 75k קמ ויותר לא היו שום בעיות עד שהוחזר לחברת הליסינג לאחר 3 שנים ו-120k קמ.

ב-2020 קיבלתי אוקטביה 1.5 שהגיר שלה תפקד כחדש במשך 4 שנים ו-132k קמ.

החל מינואר 2024 אני נוהג באטקה, הספקצי לגמוע כבר 32k קמ והגיר מתפקד כחדש.

תוואי הנסיעה שלי כולל הרבה פקקים וגם נסיעה לעבודה מי-ם לת"א וחזרה כמה פעמים בשבוע.

אני מרגיש שמהנסיון האישי שלי גיר ה- dsg של vag מציג רמת אמינות טובה והתפקוד שלה בפקקים בסדר גמור.

הפאביה הרבה יותר איכותית מהיאריס/יאריס קרוס וה-mg (לא רוצה לחשוב על הרעש של המנוע כשהסוללה מרוקנת ולתיבת ההילוכים רק 3 הילוכים).

המאזדה מיושנת אך די איכותית, אך הפאביה איכותית ומודרנית ממנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כך לך על היאריס, אמינות מוכחת, שמירת ערך טובה. והיתרון הביצועים של ה mg לא יורגש בפקקים.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוב הנסיעה בפקקים חובה "אוטו הולד" שאין בפאביה ויש בשאר ברכבים שציינת.

תשקול כן לקחת את היאריס קרוס יהיה לך יותר אוורירי מבחינת גובה הגג, ישיבה טיפה יותר גבוהה, תא מטען גדול יותר ושוק עתידי הרבה יותר טוב כנראה (למרות שאם תחזיק את הרכב עד גריטה אז  זה לא משנה השוק העתידי).

לפעמים זול זה יקר...

ייתכן שיש גם הבדלי אבזור לטובת היאריס קרוס?

למרות שבתקציב של היאריס קרוס יש כבר את ה- mg zs היברידית החדשה וזה לא נגמר 😁

דרך אגב יש בדיוק "מבצע" על דגמי טויוטה:

https://www.cartube.co.il/מבצעי-רכב/מבצעי-רכב-חדש/מבצע-מכירות-בטויוטה-נובמבר-2024

עריכה אחרונה על ידי green
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, green כתב:

תשקול כן לקחת את היאריס קרוס יהיה לך יותר אוורירי מבחינת גובה הגג, ישיבה טיפה יותר גבוהה, תא מטען גדול יותר ושוק עתידי הרבה יותר טוב כנראה (למרות שאם תחזיק את הרכב עד גריטה אז  זה לא משנה השוק העתידי).

לפעמים זול זה יקר...

ייתכן שיש גם הבדלי אבזור לטובת היאריס קרוס?

למרות שבתקציב של היאריס קרוס יש כבר את ה- mg zs היברידית החדשה וזה לא נגמר 😁

דרך אגב יש בדיוק "מבצע" על דגמי טויוטה:

https://www.cartube.co.il/מבצעי-רכב/מבצעי-רכב-חדש/מבצע-מכירות-בטויוטה-נובמבר-2024

אוטו הולד - נקודה חשובה מאוד! תודה, לא חשבתי על זה. למרות שמעולם לא היה לי רכב כזה, בנסיעת המבחן זה היה מדהים.

לגבי היאריס קרוס - קרוסאוברים לא מדברים אליי. תא המטען לא רלוונטי עבורי, ולגבי שוק עתידי - לדעתי המגמה תהיה הפוכה. היאריס קרוס סובלת ממספר חסרונות:

רועשת יותר, פחות זריזה (מאיצה ל-100 קמ"ש בשנייה אחת יותר ופחות חסכונית בדלק.

מבחינה עיצובית, היא לא מוצלחת במיוחד. החלק האחורי עוד סביר, אבל החזית נראית כאילו טויוטה לקחה רכב קונצפט והחליטה "לא משנה, אנשים יקנו את זה בכל מקרה" ופשוט העבירה אותו לייצור.

מבחינת אבזור אין הבדלים, לפחות לא בשוק הישראלי. המבצע של 2,000 ₪ בטויוטה הוא לא באמת הטבה - זו חבילת האבזור הסטנדרטית שהם מציעים תמיד לכולם.

אני האמת די משוכנע שגם אם הן היו עולות את אותו המחיר עדיין הייתי לוקח את היאריס הרגילה.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים שהיאריס עדיפה בשבילך מבין האופציות.

אבל לא הבנתי את ההערה על "רכב קונספט" - בד"כ ברכבי קונספט היצרנים "משתגעים" וכשזה מגיע לייצור מרככים קצת את השגעונות והרכב הופך ל"אפרורי" יותר.
אז אישיתי הייתי חושב שאם לקחו רכב קונספט והפכו אותו לרכב בייצור סדרתי זה דוקא חיובי...

למרות שאני לא רואה בעיה עם החזית של היאריס קרוס. היא מאוד דומה לחזית של RAV4 לדעתי. או אולי סתם התרגלתי (יש לנו יאריס קרוס שנתיים וחצי)

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, motior כתב:

אני מסכים שהיאריס עדיפה בשבילך מבין האופציות.

אבל לא הבנתי את ההערה על "רכב קונספט" - בד"כ ברכבי קונספט היצרנים "משתגעים" וכשזה מגיע לייצור מרככים קצת את השגעונות והרכב הופך ל"אפרורי" יותר.
אז אישיתי הייתי חושב שאם לקחו רכב קונספט והפכו אותו לרכב בייצור סדרתי זה דוקא חיובי...

למרות שאני לא רואה בעיה עם החזית של היאריס קרוס. היא מאוד דומה לחזית של RAV4 לדעתי. או אולי סתם התרגלתי (יש לנו יאריס קרוס שנתיים וחצי)

עזוב אותך את הטעם שלי ברכבים.
איך הקרוס שלכם? האם אתם מרוצים? גם בנסוע בינעירונית? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.11.2024 בשעה 10:23, green כתב:

לא בטוח שזה נכון.

נכון, זה לא מופיע במפרט, אבל זה לא אומר שזה לא קיים. 

יש במפרט משהו שנקרא hill hold control שעוצר את האוטו בעליות, ומסייע בזינוק בעליה.

הבנתי שבפאביה  ,ברמות הגימור הגבוהות, בקרת השיוט מתחילה מ-0 קמש, כלומר הרכב בולם ל-0, והבקרה גם חוזרת לעבוד מ-0 קמש.

זה מחייב גיר עם אוטו הולד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 11.11.2024 בשעה 16:53, Moshe c כתב:

הוא רושם שהוא מחזיק את הרכב עד שהוא מת, לכן ירידת ערך אינה רלבנטית עבורו וממילא ירידת הערך ביאריס נמוכה.

כאחד שגם מחזיק רכבים לטווח ארוך, אני קונה רק חדש ואז מטפל בעצמי ויודע בדיוק מה קורה עם הרכב וכך גם מצליח (לפחות בתיאוריה כי תמיד יש הפתעות) להחזיק רכבים לאורך זמן.

לפי מה שהוא מספר היאריס היא בחירה טובה עבורו.

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, ntd כתב:

hill hold control שעוצר את האוטו בעליות, ומסייע בזינוק בעליה

Hill Hold זה מנגנון שמונע התדרדרות הרכב בעליה (לזמן קצר)- סוג של סיוע בזינוק בעליה שהיה פעם ברכב ידני...

Auto Hold - זה מנגנון שמחזיק את דוושת הבלמים לחוצה במקום הנהג, התפעול האלקטרוני של דוושת הבלם מאפשר לבקרת השיוט האדפטיבית לתפקד גם בפקקים ממהירות 0 קמ"ש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק באוטומקס על הטויוטה יאריס ההיברידית, הם מוכרים רכבים חדשים מהניילון ושמעתי מכמה וכמה אנשים שהם מאוד מרוצים מרכישה שעשו אצלם, וממה שאני יודעת הם גם יכולים לעשות לך טרייד אין על הרכב הישן.

• רעיון גרוע 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...