Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 שעות, davemustaine87 כתב:

מה הלחץ לקנות את הרכב הזה? השנתון הגבוה? הידיעה שתוכל לספר שקנית ב-35 אלף רכב שהמחירון הרשמי שלו הוא 100 אלף?

באמת מסקרן אותי מה מניע בנאדם לקנות רכב ש-3 שנים, 7 ימים בשבוע, נסע מרחק ששווה ערך לחיפה- אילת. 

תהיה בטוח שלא.

יצא לי פעם לדבר על רכבים עם נהג מונית שגם עבר קילומטראז אסטרונומי שדומה לזה,

הוא סיפר שאמנם הרכב רשום עליו, אבל בפועל מתחלקים איתו עוד 3-4 נהגים, ומלבד העבודה היומ יומית של נהג מונית, הרכב גם משמש לנסיעות ארוכות לכול הלילה.

אלו רכבים שעובדים כמעט 24 שעות, 5-6 ימים בשבוע. 

כי החלופה זה לקנות רכב עם שנתון נמוך (2010-2014) שעשה בערך (250-350) קילומטר

אז שאלתי את חברי הפורום היקרים תכלס מה עדיף

נראה לי שאם הייתי מעלה עכשיו פוסט על רכב 2014 שעשה את הקילומטרים האלה נגיד ב20 אלף ש"ח התשובות לא היו כאלה חותכות

והשאלה למה???

האינטנסיביות הורסת את הרכב בכזה פער ?

פורסם

ב20 אלף רכב בן עשר עם כזה קמ גם לא הייתי קונה. טויוטה או לא טויוטה.

לנסועה כזו גבוהה יש משמעות.

35 אלף לרכב יחסית חדש בשנתון אך משומש, זה הימור טוב כל עוד יש לך זמן להתעסק בתיקונים מאוחר יותר.

קח בחשבון שסביר להניח שתהיה יד אחרונה או לכל הפחות תמכור את הרכב בתקלה הגדולה הראשונה בעבור סכום נמוך משמעותית. לא אוהבים להכנס להרפתקאות כאלו, אפילו פסיכולוגית, בישראל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 25 דקות, הלך הראש מנוע כתב:

נראה לי שאם הייתי מעלה עכשיו פוסט על רכב 2014 שעשה את הקילומטרים האלה נגיד ב20 אלף ש"ח התשובות לא היו כאלה חותכות

והשאלה למה???

האינטנסיביות הורסת את הרכב בכזה פער ?

לא הייתי רועש רכב 2014 עם קילומטראז' 250-350 - הייתי מחפש משהו פחות פופולרי עם נתונים סבירים יותר.

ההבדל בין טויוטה 2014 לטויוטה הזאת הוא שהאחרונה הברידית עם פונציאל תקלות יקרות (ואולי משביתות) גבוה בהרבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נסעתי בשנה שעברה במונית טויוטה פריוס בחו"ל, על השעון 586.794 ק"מ. 

נראית ונוסעת בסדר גמור, בלי רעשים, הכל נראה שלם, מושבים בלויים כמובן. 

IMG_20240929_092800.thumb.jpg.5ba16d7f1afff35ac1943e8c8032641c.jpg

עדיין אפילו לא בצחוק לא הייתי קונה בארץ שום רכב עם חצי מיליון ק"מ, לא משנה איזה שנה, לא משנה איזה יצרן ולא משנה באיזה מחיר. 

אם התקציב 35 אלף, קונה בתקציב הזה יונדאי או מאזדה 2013-2014 עם 150 אלף ק"מ,  מטופלת מיד פרטית. קצת קשה למצוא אבל אפשרי בהחלט. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 שעות, razi_pazi כתב:

מה זה בעצם משנה אם זה נהג בודד שנהג 16 שעות ביום או 4 נהגים שנהגו כל אחד 6 שעות ביום?

זה מאוד משנה, כי זה מעיד על אופי הנסיעות.

אדם אחד לא ינהג ברכב יותר מ8-10 שעות ביום בממוצע, כך שאם נכמת 36 חודשים ל465 אלף ק"מ, נהג אחד נוסע 13 אלף ק"מ בחודש (!!) או 500 ק"מ ביום לא כולל חגים ושבתות. זה אומר - 50 - 70 ק"מ ממוצע לשעה, מה שסביר רק בתנועה בין עירונית פתוחה.

אם מדובר ב4 נהגים שחרשו על הרכב 6 שעות כל אחד - זה מוריד את המהירות הממוצעת ל15-20 ק"מש, וזה יותר סביר לתנועה שהיא מעורבת ועיקרה תוואי עירוני.

לשני התרחישים יש משמעות קריטית לגבי מצבו של הרכב.

פות"ש גם לא סיפר כמה הוא הולך לנסוע בשנה, לכן לא ברור כמה החסכון של ההיברידי משמעותי בהוצאות הרכב שלו.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

זה מאוד משנה, כי זה מעיד על אופי הנסיעות.

אדם אחד לא ינהג ברכב יותר מ8-10 שעות ביום בממוצע, כך שאם נכמת 36 חודשים ל465 אלף ק"מ, נהג אחד נוסע 13 אלף ק"מ בחודש (!!) או 500 ק"מ ביום לא כולל חגים ושבתות. זה אומר - 50 - 70 ק"מ ממוצע לשעה, מה שסביר רק בתנועה בין עירונית פתוחה.

אם מדובר ב4 נהגים שחרשו על הרכב 6 שעות כל אחד - זה מוריד את המהירות הממוצעת ל15-20 ק"מש, וזה יותר סביר לתנועה שהיא מעורבת ועיקרה תוואי עירוני.

נכון מאוד, סיכוי גבוה ביותר שהמונית הזו הייתה מושכרת בלילה לנהג נוסף ואולי בסופי שבוע לנהג שלישי.

יש נתון ממוצע של הלמ"ס למונית, זה משהו כמו 70-80 אלף ק"מ בשנה. 

בשביל לעשות כפול מזה האוטו צריך להיות בתנועה 24/7. 

פורסם

אני ישבתי בפריוס 2019 שנקנה ממונית עם 560000 קילומטר 

חבר שלי מוסכניק בדק את האוטו והכל היה פיקס הוא קנה את זה ב25000 שקל

וסוכן רכבים אמר לי שהוא היה בטויוטה אילת והגיע שם נהג מונית עם קאמרי 2019 

עם 900000!!!! קילומטר הוא בא להחליף סוללה חוץ מזה הכל היה תקין 

הנהג כנראה עושה מסלול קבוע אילת-ירושלים

פורסם

חזרתי ביום ששי עם מונית אוקטביה מודל 8/22 , מנוע דיזל 2 ליטר, על המונה 583,000 ק"מ.

בעל המונית מבצע נסיעות בין עירוניות בלבד , טיפול כל 10K , הרכב בגדול נראה בסדר גמור, המושבים לא היו בלוים , והמנוע נמרץ.

הבלאי היה בעיקר במתלים , הרכב התנדנד על מהמורות וניכר שבולמי הזעזועים עשו את שלהם די מזמן.

הנהג טוען שלא היו טיפולים חורגים בגיר ואו מנוע, היה לו בעיה עם מחזירי שמן אשר שבקו חיים מעבר לזה שום דבר.

בגדול הרכב נראה בסדר גמור , ניכר מעט קילופים בדשבורד , אבל זה בהחלט סביר לאור הנסועה המטורפת של הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 1 דקה, CX25GTI כתב:

בעל המונית מבצע נסיעות בין עירוניות בלבד ,

1000 ק"מ ביום 25 ימים בחודש. איך?

זה לא נראה מעשי...וכל שבוע וחצי טיפול?

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

חזרתי ביום ששי עם מונית אוקטביה מודל 8/22 , מנוע דיזל 2 ליטר, על המונה 583,000 ק"מ.

תשמע, זה הכי גבוה ששמעתי בחיים (ונתקלתי במקרים קשים), ניצחת...

לפני 6 שעות, הלך הראש מנוע כתב:

כי החלופה זה לקנות רכב עם שנתון נמוך (2010-2014) שעשה בערך (250-350) קילומטר. אז שאלתי את חברי הפורום היקרים תכלס מה עדיף

שבוע שעבר מישהי שאני מכיר קנתה בהמלצתי מאזדה 6 שנת 2011 דגם פרימיום נפח 2.5 ליטר ריפודי עור וכל הפינוקים, עם 88,000 ק"מ על השעון, יד 02 מסבתא, יש קבלות על הכל, שילמה 25,000 ש"ח. הרבה יותר רכב מקורולה, אמנם ממש ישן אבל עדיין פחות הרפתקאות מהדוגמאות שנתת...

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

1000 ק"מ ביום 25 ימים בחודש. איך?

זה לא נראה מעשי...וכל שבוע וחצי טיפול?

הרכב עובד 24/7 עם שני נהגים , גר בחיפה ומסיע מכל הארץ לכל הארץ .

אם לא הייתי רואה את המונה לא הייתי מאמין לו , ניכר שהרכב לא מדומם אלא לטיפולים בלבד...

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 11 שעות, הלך הראש מנוע כתב:

אני ממש לא חושב שזה נכון. בשנתונים הללו במחיר של 35,000 תמצא גם רכבים עם 150,000 ק"מ

מכרתי לפני שנה הינדה סיוויק עם 209,000 ק"מ ב 22,000 שח.

זוכר שכשהסתכלתי ביד 2 ראיתי לא מעט רכבים בשנתון הזה עם משמעותית פחות ק"מ משלי. והם הוצעו בסביבות 30-35 אלף ש"ח.

וזה סיוויק שמבוקשת יחסית. רכבים פחות מבוקשים תמצא במחיר הזה עם הרבה הרבה פחות ק"מ מהמספרים שאתה נקבת. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...