Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

אשמח לחוות דעת בעיקר מבחינת אמינות של הדגמים הבאים של רנו :

רנו פלואנס שנתון 2015 ומעלה בנזין

רנו פלואנס כנ"ל דיזל

רנו מגאן גרנד קופה 2017 ומעלה 

ברחוב אומרים - לא לגעת בצרפתיות !! (הסימני קריאה במקור 😉)

כאן בפורום אני רואה דווקא חוות דעת חיוביות מאד על הדגמים הנ"ל 

חבר הפורום המליץ לי מאד בפרטי על הפלואנס אבל דוקא זו הבנזין

הנסועה השנתית שלי היא בערך 20 אלף ק"מ 

אם הדיזל אמינה אני בהחלט כמובן מעדיף אותה 

במצבי הכלכלי כרגע מחפש לחסוך כל שקל ואפילו חצי שקל .

בבקשה כל מי שיכול לפרט לי על האמינות של הדגמים הנ"ל 

כי במבט ראשון זה נראה תמורה מעולה למחיר .

אבל כמובן שאם אזדקק למוסך יותר מידי פעמים לא הרווחתי הרבה ...

אמינות של טויוטה כנראה שזה לא - אבל מה כן ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני יכול לספר לך מהניסיון שלי עם פלואנס דיזל 2015. הרכב נקנה ממגרש ליסינג, כשהיה בן 3, שרת את אבא שלי בלי שום תקלות בכלל עד 2023 ו210 אלף קילומטר ואז עבר אלי.

אצלי התחילו הבעיות:

מחשב גיר התקלקל והוחלף, צינור דלק הוחלף, והייתי צריך להוסיף גז למזגן. כל זה בלאי די סביר לרכב בן 9 עם גיר רובוטי וקילומטראז כזה.

ממה שהבנתי מהמוסך, התקלות הכי יקרות ונפוצות ברכב הזה הן מחשב גיר ומחשב הזרקה.

מבחינת שימושיות הרכב די חסכוני, צריכת דלק משולבת 1:16 במשאבה, ואני נוסע בצורה לא הכי חסכונית. אפשר להשיג יותר חיסכון. הביצועים טובים, אתה תמצא את עצמך בעיקר עוקף ולא נעקף. לא אהבתי את אופן הפעולה של הגיר, אם אתה נוסע הרבה בפקקים תחפש רכב אחר. תא מטען די גדול אבל הצירים שלו יורדים לתוך חלל האכסון וזה מעצבן כי הם תופסים מקום.

הרכב לא ממש מצטיין בנוחות אבל גם לא גרוע בתחום הזה, ממוצע. המושבים קשים, מצד אחד הם לא נוחים במיוחד ומצד שני הספוג לא מאבד את הצורה שלו אחרי 9 שנות שימוש. תא הנוסעים לא מרגיש איכותי במיוחד, הכל מרגיש פלסטיק צ'ייניזיום. אולי בגרסה המאובזרת עם הסלון הבהיר זה אחרת. יש מקום ברכב הזה ל4 מבוגרים בכיף עם מקום לרגליים מאחורה. ביטוח שלו זול, בערך 2600 חובה וצד ג' עם פנסים ושמשות. מצד שני גם המחיר שלו זול. סה"כ מי שרוצה רכב יעיל בלי יומרות בתקציב מוגבל זה אחלה, בתנאי שאתה לוקח בחשבון את הבלאי.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

גם המושבים בגירסה המאובזרת שונים ויותר טובים.

לפות"ש: הרכב עם אמינות טובה בתנאי שמקפידים *מאוד* על תחזוקה. הרכבים האלה לא סובלים הזנחה בכלל. בין השורות אני מבין שהפרוטה אינה מצויה בכיסך, ויש סיכוי סביר שתנסה לחסוך "כל שקל" (במילים שלך). אני במקומך, לאור מה שכתבת, הולך קצת אחורה בשנתונים ומחפש רכב מדגם שנמצא "בכתם העיוור" של ישראל ישראלי, נניח מיצובישי לנסר מאזור 2013-2012. הן נסחרות במחירים די נמוכים, ופחות רגישות להזנחה מהצרפתיות. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

גם המושבים בגירסה המאובזרת שונים ויותר טובים.

לפות"ש: הרכב עם אמינות טובה בתנאי שמקפידים *מאוד* על תחזוקה. הרכבים האלה לא סובלים הזנחה בכלל. בין השורות אני מבין שהפרוטה אינה מצויה בכיסך, ויש סיכוי סביר שתנסה לחסוך "כל שקל" (במילים שלך). אני במקומך, לאור מה שכתבת, הולך קצת אחורה בשנתונים ומחפש רכב מדגם שנמצא "בכתם העיוור" של ישראל ישראלי, נניח מיצובישי לנסר מאזור 2013-2012. הן נסחרות במחירים די נמוכים, ופחות רגישות להזנחה מהצרפתיות. 

תודה רבה לשניכם ,

אבל לנסר מהשנתונים הללו גם זולל יותר דלק וגם לא נותן כמעט נוחות ואבזור ..

מה שמגרה בפלואנס זה התמורה שאתה מקבל ברמת הגימור הגבוהה.

השאלה שלי היא בעיקר על אמינות .

פורסם (נערך)

הנסיון שלי מתייחס לפלואנס דיזל 2012 ו-2013 ידניות דגם פריביליג'( הדגם המאובזר ביותר). למיטב ידיעתי דגם הדיזל משמעותית נחשב כמוצלח יותר מהבנזין שיתקנו אותי אם אני טועה.(המנוע שיושב בדיזל הוא מנוע K9K שמיוצר כבר מעל 20 שנה ויושב בדגמים רבים של רכבים כולל מרצדסים,ניסאן קשקאי, עוד דגמים של רנו ועוד-  זהו מנוע,אמין ויעיל במיוחד).

קח בחשבון שיקול נוסף בשבילך-
שמשנתון מסויים בדיזל(2017-2016 צפונה אאלט ) נוספו מערכת אוריאה חדשה שמקשה על החיים יותר מבחינת המסנן חלקיקים מאשר בדגמים הוותיקים יותר.

אני יכול להגיד לך ש- בדיוק בגלל ענייני המוח גיר בגיר אוטומט,ובתור חובב ידני-
התעקשתי למצוא דגם ידני(והצלחתי פעמיים- אם כי זה לא קל למצוא אחת שמורה).
אם תמצא ידני- זה יחסוך לך נזקים כספיים פוטנציאלים רבים במיוחד, והיכן שאתה מכוון זה סביר מאוד שיקרה בדגם האוטומטי.

בנוסף, בקילומטרז'ים של 200 אלף +-, ומבחינת השנתון בעשור +  הבלאי נותן את אותותיו - ותהיה מוכן לכך שתאלץ להחליף דברים,
מנסיוני האישי - סטרטר, אלטרנטור, מפוח מזגן,מנגנון נעילה מרכזית דלת נהג..
זה מסתכם באלפי שקלים רבים אם מבצעים את כל הנ"ל במוסך.

אני אישית מרוצה מהרכב, ולדעתי עלות תועלת הוא אחלה, אבל אם הייתי צריך לשלם למוסכים עבור כל העבודות שביצעתי, הייתי חושב פעמיים.
אתה אמנם מכוון לשנתונים קצת יותר חדשים, אז אם תצליח למצוא עסקה טובה עם שנתון וקילומטר נמוך,ורכב שמור באמת שטופל ללא הזנחה - יכול להיות שיהיה לך שווה,אבל קל זה לא יהיה,במיוחד בלי הבנה במכונאות ובלי להכיר את הדגם.

בנוסף , קח בחשבון שפלואנסים נסחרות מתחת למחירון משמעותית לרוב,
בתור קונה מבחינתך זה יתרון.
מוכר שבאמת רוצה למכור ירד משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

לגבי המגאן גרנד קופה מנוע דיזל. האוריאה הצטרפה רק ב 2019. בדגם שהיה לי 2018 לא הייתה אוריאה. רכב נוח מאד. חסכוני למופת (1:18) במשאבה. 110 כ''ס וששה הילוכים. הרכב מאד רגיש לטיפולים בזמן (ולהקדים המלצת יצרן). הטיפולים יחסית יקרים (באדיבות קרסו). 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, IsraelM כתב:

תודה רבה לשניכם ,

מה שמגרה בפלואנס זה התמורה שאתה מקבל ברמת הגימור הגבוהה.

השאלה שלי היא בעיקר על אמינות .

קח בחשבון שצריכת דלק זה שולי לעומת תקלות לא צפויות. קנית פלואנס זולה בלי לבדוק הסטוריית טיפולים, כל החיסכון בדלק נמחק אם פתאום אתה נתקע בגלל תקלה יקרה. 

בנוסף אלה רכבים שצריכים מוסך שמתמצא בהם עם ציוד מתאים. מניסיוני לא כל סורק אוניברסלי קורא את כל התקלות ברנו. מוסך מתמחה בצרפתיות שלח אותי לאבחן את התקלה בגיר אצל היבואן כי היה צריך ציוד מיוחד. זה לא אומר שהרכבים האלה גרועים, אלא שצריך למצוא אחד עם ק"מ נמוך ושמור ולהיות מודע לעלויות האחזקה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 26 דקות, IsraelM כתב:

תעשה חשבון, לאור הנסועה שלך, כמה גדול ההפרש ואם זה עושה שכל. לגבי הדיזל, קח בחשבון שאם אתה נוסע חלק גדול מהזמן בסביבה עירונית/פקוקה, אתה לא תמצה את יתרונות הדיזל מבחינת צריכת דלק. צריכה אופיינית בעיר היא 12 ק"מ לליטר ומטה (לכיוון הגרוע).

חזיר דיזל

פורסם
לפני 1 דקה, קורן בן אשר כתב:

תעשה חשבון, לאור הנסועה שלך, כמה גדול ההפרש ואם זה עושה שכל. לגבי הדיזל, קח בחשבון שאם אתה נוסע חלק גדול מהזמן בסביבה עירונית/פקוקה, אתה לא תמצה את יתרונות הדיזל מבחינת צריכת דלק. צריכה אופיינית בעיר היא 12 ק"מ לליטר ומטה (לכיוון הגרוע).

בהחלט חשוב להתאים את הרכב לאופי הנסיעה,
הדיזל מתאים לנסיעות בין עירוניות בלבד, אם אתה מבלה את רוב זמנך בתוך העיר, זה יזמבר גם את הגיר האוטומטי וגם את מסנן החלקיקים, מעבר לזה שצריכת הדלק  לא תהיה אטרקטיבית כפי שצויין מעלה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע לגבי האמינות אבל קח בחשבון שהבנזין 1.6 זה עגלה מתה. 

פורסם
לפני שעתיים, IsraelM כתב:

אני מבין שאתם מסכימים שדגם הבנזין הוא אמין יותר בפלואנס ?

לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזו מכל מה שאמרנו...

פורסם

הרנו פלואנס בנזין היא עם מנוע וגיר של ניסאן ג'וק שנחשב אמין, אבל גם די חלש.

הדיזל מוכיחה אמינות טובה, עדות לכך זה כל המוניות רנו שנוסעות בשנים האחרונות בכביש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, itsik170 כתב:

הרנו פלואנס בנזין היא עם מנוע וגיר של ניסאן ג'וק שנחשב אמין, אבל גם די חלש.

זה לא מדוייק.

שנים 2009-2011 מנוע בנזין 1.6 של רנו, מנוע אמין מאוד מבחינת ברזלים שמגיע בכייף ל 400 אלף ק"מ אבל זה לא אומר שהוא יגיע לשם בלי תקלות במערכות ההיקפיות. גיר אוטומטי 4 הילוכים AL4/DPO שמשותף עם פיז'ו סיטרואן, לא סופר אמין אבל מוכר וזול לתיקון.

מ 2012 מתיחת פנים מעבר למנוע 1.6 של ניסאן בהספק דומה וגיר רציף JatcoJF15E, זה אותו גיר של ניסאן ג'וק ומיקרה, הוא לא הכי אמין ולא מחזיק קטלומטרז'ים גבוהים. ברכב גדול וכבד כמו פלואנס, הוא עובד יותר קשה ומתבלה יותר מאשר במיקרה למשל. 

דגם בנזין 2.0 ליטר בכל השנים הגיע גם גיר רציף של Jatco JF11E ואחרי מתיחת פנים כנראה 16Е. אלו גירים שמיועדים להספקים גדולים יותר ומכוניות גדולות יותר כמו קשקאי 2.0, סניק ועוד, נראה שרמת אמונות שלהם טובה יותר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...