Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי. מישהו התנסה?

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו התנסה בעסקה בסגנון הזה שמשלמים מחיר קבוע וזה כולל בתוכו טיפולים וביטוחים?

על פניו נראה שזאת עסקה משתלמת יחסית עם תמורה טובה לכסף.

חוץ מדלק זה בסגנון של רכב חברה.

שאלתי חבר כמה הוא משלם על רכב בעבודה ונראה שהוא משלם יותר.

אבל לדוגמא משהו שמדליק נורה אדומה. הם כותבים כולל טיפולים שוטפים. אבל לדוגמא אם יש תקלה שלא קשורה לטיפולים השוטפים? (אמנם סיכוי נמוך אבל קרו מקרים דומים בעבר) 

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מאוד פשוט - התשלום החודשי כולל בתוכו ירידת ערך של רכב חדש+ ביטוחים, טיפולים, טסט ( אולי זה,בניפרד ) וגם רווח של החברה המשכירה. 

שירות נוח מאוד, ללא הפתעות ( חוץ מבהחזרת הרכב, כאשר מתחשבנים על דפיקות).

כלכלית יותר משתלם לרכוש רכב בן 3 או לרכוש רכב חדש ולהחזיק אותו שנים רבות ( במקום להחליף כל 3 שנים).

רכבים חדשים הם באחריות ( בתנאי שלא מאחרים בטיפולים וחברת ליסינג לא ויתרה על האחריות מלחתחילה לטובת הנחה נוספת במחיר ).

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כמו כל הלוואה - חשב את החלופות: כמה יעלה לך לרכוש רכב ולתחזקו מול לשכור ולשלם שכירות (שתכלול טיפולים, רידוי וביטוח - או שלא - לפי הסכם החכירה).

תביא בחשבון שהסכם כזה לא גמיש, הוא לתקופה מוגדרת הראש, ובסופו תחזיר את הרכב לחברת הליסינג במחיר לא ידוע, אבל סמוך עליהם שיקחו כל שקל שיוכלו, כולל חיוהים הזויים על כל ליקוי קטן.

חסרון נוסף - הגבלת נסועה.

קרוב לוודאי שההלוואה הזולה ביותר תהיה הלוואה בנקאית, כמובן בתנאי שיש לך דירוג אשראי טוב. מימון כזה יהיה גם הגמיש ביותר.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

אבל לדוגמא משהו שמדליק נורה אדומה. הם כותבים כולל טיפולים שוטפים. אבל לדוגמא אם יש תקלה שלא קשורה לטיפולים השוטפים? (אמנם סיכוי נמוך אבל קרו מקרים דומים בעבר) 

אשמח לשמוע למה לדעתך זאת עסקה משתלמת? 

לא התנסיתי בזה, ולדעתי חשוב לקרוא היטב את האותיות הקטנות. 

כשבאתי לקנות את האוטו מהחברה (סיאט חדשה) הציעו לי את זה. מעשית עשיתי טרייד אין (כמובן מכסחים במחיר..). ושילמתי את ההפרש. 

זאת  דעתי, מההבנה שלי, לא חישבתי את כל התשלומים,

אבל אם אני משלם ומשלם, אני מעדיף שבסוף האוטו יהיה שלי, על שמי, כי הוא נשאר כרכוש שלי.

לשלם על שירותי רכב, ובסוף זה כאילו לא היה, אז על מה שילמתי? על הלוואה? על המימון? אני אישית לא מעוניין. בעצם זה אומר שהחברות עברו להצעת של כסף.. (כמו בנק שנותן לך הלוואה).

לפני 41 דקות, sperial כתב:

כמו כל הלוואה - חשב את החלופות: כמה יעלה לך לרכוש רכב ולתחזקו מול לשכור ולשלם שכירות (שתכלול טיפולים, רידוי וביטוח - או שלא - לפי הסכם החכירה).

תביא בחשבון שהסכם כזה לא גמיש, הוא לתקופה מוגדרת הראש, ובסופו תחזיר את הרכב לחברת הליסינג במחיר לא ידוע, אבל סמוך עליהם שיקחו כל שקל שיוכלו, כולל חיוהים הזויים על כל ליקוי קטן.

חסרון נוסף - הגבלת נסועה.

קרוב לוודאי שההלוואה הזולה ביותר תהיה הלוואה בנקאית, כמובן בתנאי שיש לך דירוג אשראי טוב. מימון כזה יהיה גם הגמיש ביותר.

צודק לחלוטין. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

חוץ מבהחזרת הרכב, כאשר מתחשבנים על דפיקות

זה מדאיג אותי בעיקר (שאר הדברים ידועים מראש)

לפני 3 שעות, vladclar כתב:

רכבים חדשים הם באחריות

מה זה באחריות?

קנית רכב חדש, עשית טיפולים בזמן והלכה משאבת דלק אתה לא משלם על התיקון?

לפני כשעה, saar5555 כתב:

אשמח לשמוע למה לדעתך זאת עסקה משתלמת?

זה יותר עניין סובייקטיבי. התשלום הקבוע וחוסר התעסקות עם טיפולים וביטוחים קונה לי שקט

לפני כשעה, saar5555 כתב:

אבל אם אני משלם ומשלם, אני מעדיף שבסוף האוטו יהיה שלי, על שמי, כי הוא נשאר כרכוש שלי.

לפחות באחת מהחברות יש אפשרות אחרי 3 שנים לקנות את הרכב בהפחתה של מחירון לוי יצחק מינוס 10 אחוז אז אי אפשר להגיד שהרכוש לא יהיה שלך אם תרצה 

לפני שעתיים, sperial כתב:

כולל חיוהים הזויים על כל ליקוי קטן

בעקרון בשביל זה פתחתי את הנושא 

לפני שעתיים, sperial כתב:

למה אתה חושב שזאת ההלוואה הזולה ביותר (למיטב ידעתי הדירוג אשראי שלי גבוה יחסית)

פורסם

ליסינג פרטי היא הדרך הנוחה (ובדרך כלל) היקרה ביותר לשימוש ברכב למעט מקרים שיפורטו להלן:

1) ליסינג םרטי מתאים למי שנובע עד 30000 ק"מ בשנה, מי שנוסע יותר משלם קנס שיכול להגיע גם ל-2 ש"ח לקילומטר.

2) כפי שציינו כבר מעליי העלות כוללת את ירידת הצפוינ עלות הביטוח והטיפולים, ועלות הכסף יש לשים שבחלק מהתוכניות טיפולים לא כוללים החלפת ברקסים למשל.

3) בתום התקופה חייבים לעשות פעולה או להחשזיר את הרכב, או לרכוש אותו לפעמים חברת הליסינג תציע שנה נוספת בתנאים דומים.

מתי ליסינג פרטי עשוי להשתלם:

1) כאשר מדובר בליסינג שקשור ליבואן מסוים לעיתים היבואן יעדיף לסבסד רכבי ליסינג פרטי במקום לתת הנחה לקהל הרחב  (בזמנו UMI הציעו את הספארק במחיר מאד נמוך דרך AVIS)

2) כאשר צריך ביטוח לנהג חדש הביטוח דרך הליסינג הפרטי זול יחסית ויש לשלם תוספת של בין 1200 ל-2000 ש"ח בלבד עבור תוספת כיסוי לנהג צעיר / חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 2 דקות, zvit כתב:

בליסינג שקשור ליבואן מסוים

במקרה הזה הייתי מוסיף כי ישנה גם עדיפות אם רוצים לרכוש בהמשך את הרכב, רמת הטיפולים אצל היבואן היא כשל כל רכב אחר שמגיע למוסכי היבואן, אצל חברות הליסינג זה במקרה הטוב אצל היבואן ובמקרה הפחות טוב הכי זול שאפשר. 

לפני 10 דקות, עדי-אל כתב:

מה זה באחריות?

אם הרכב באחריות ואתה מטפל בזמן אז לא, אתה לא תשלום על משאבת דלק, גם לא על מנוע או תיבת הילוכים (כמובן שיבדקו שלא יצאתי לאיזה ראלי פריז דאקר עם הרכב וזה מקור הבעיה). 

לפני 12 דקות, עדי-אל כתב:

מבלי להרחיב, זה כמעט תמיד כך למעט מקרים של רכישה מיבואן שבמקום לתת הנחת מזומן מעדיף לתת הטבת מימון בתנאים טובים מאלו של הבנק (בתכלס גם הלקוחות מעדיפים את זה כי הרוב המוחלט רוכש באמצעות מימון). 

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

חברות ה"מימון" פונות לקהל בעל דירוג אשראי פחות טוב, מקצרות הליכים ומקלות על נטילת ההלוואה, אהל יש לזה מחיר בתנאי ההלוואה.

בבנק התנאים ייקבעו לפי דירוג האשראי שלך, כושר ההחזר שלך, וגם צרכיך. למשל, אם תרצה הלוואה ל-5 שנים לא תהיה בעיה. חוץ מזה, הרכב ירשם על שמך, בלי פגיעה במקוריות וב"יד". כמוכן, תוכל לשעבד נכס שאינו הרכב, למשל ניירות ערך המופקדים בבנק.

אגב, הדבר נכון גם להלוואות דומות, למשל מחברת ביטוח דוגמה שפעם היתה נפוצה כאן היא הלוואה כנגד שעבוד קרן השתלמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

מה זה באחריות?

רכב חדש מהחברה, לדעתי יש לפחות 3 שנות אחריות אם לא יותר. אני מניח שאתה נהג ממוצע, ותקלה לא שגרתית כמו משאבת דלק (כשהאוטו חדש דנדש) - בהחלט תוחלף באחריות. 

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

זה יותר עניין סובייקטיבי. התשלום הקבוע וחוסר התעסקות עם טיפולים וביטוחים קונה לי שקט

אוטו חדש... מהחברה, רק בשנה השלישית אתה צריך ללכת לעשות טסט לאוטו. בשנתיים הראשונות רק משלמים את אגרת הרישוי. למיטב ידיעתי.

ביטוח היום דרך הטלפון והמייל, זאת לא טירחה גדולה. 

טיפולים? פעם בשנה.. זאת באמת לא טירחה גדולה (אני מניח שאתה יכול יום אחד בשנה ללכת למוסך...).

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

בעקרון בשביל זה פתחתי את הנושא 

בעת החזרת האוטו - אני מניח שזה משהו כמו חברת השכרה, שבודקים את האוטו שהכל תקין.. שאין פגיעות בפח נגיד. 

באופן כללי, אני חושב שכדאי לך לחשוב מה אתה מעדיף. "ראש שקט" אולי יותר נמצא כשהאוטו באמת לא שלי, וכל דבר מטופל ע"י מישהו אחר. מאידך, אני מעדיף לנהוג באוטו שאני יודע שהוא מטופל כמו שצריך, ואני מעודכן בכל דבר. 

בהצלחה!

לפני שעתיים, zvit כתב:

1) ליסינג םרטי מתאים למי שנובע עד 30000 ק"מ בשנה, מי שנוסע יותר משלם קנס שיכול להגיע גם ל-2 ש"ח לקיחומטר.

אני חושב שאם יש לי את כל הנתונים, החל ממחיר האוטו כשהיה חדש, כמות הקילומטרים שנסעתי, ושאר עלויות של טיפולים, תיקונים וחלפים (וביטוח מקיף וחובה וכו'),

אז לחלק את כל הסכום הכספי, חלקי מספר הקילומטרים שנסעתי... עולה לי הרבה יותר מ-2 שקלים.. (6 שנים, כמעט 80K קילומטר..)

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

איך זו עסקה משתלמת עם תמורה טובה לכסף?

לאורך העסקה עצמה (3 שנים), תשלם סביבות ה 110 אש"ח (בחישוב של 3000 חודשי כפול 36 חודשים) ולא תשאר עם הרכב ביד.

רכב משפחתי ממוצע היום (אם הייתה קונה נניח חדש מיבואן), הוא במחיר של 130 אש"ח בערך, תוריד ממנו ירידת ערך על פני 3 שנים ועדיין נשארת עם לא מעט כסף ביד.

אגב, קח לך את מחיר הרכב החדש מיבואן שאתה רוצה, תשכלל פנימה ביטוח, טיפולים (חלק אתה יכול לקבל גם מתנה בהזדמנת הרכב), ריבית ותראה את ההפרש ביניהם. 

האם שווה? רק אתה יודע להגיד עבור עצמך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, saar5555 כתב:

אני חושב שאם יש לי את כל הנתונים, החל ממחיר האוטו כשהיה חדש, כמות הקילומטרים שנסעתי, ושאר עלויות של טיפולים, תיקונים וחלפים (וביטוח מקיף וחובה וכו'),

אז לחלק את כל הסכום הכספי, חלקי מספר הקילומטרים שנסעתי... עולה לי הרבה יותר מ-2 שקלים.. (6 שנים, כמעט 80K קילומטר..)

אם חריגת הקילומטראז' תחייב עוד טיפולים העלות של הטיפולים הנוספים תהיה עליך, ו-2 ש"ח לקילומטר זה בנוסף לעלות הטיפולים הנוספים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 7 שעות, עדי-אל כתב:

עוד לפני שפירטת איזה מחיר הציעו לך, אני יכול להגיד לך בוודאות מלאה, שמשתלם זה לא. 

האם זה נוח? כן. אבל שוב, ממש לא משתלם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, zvit כתב:

אם חריגת הקילומטראז' תחייב עוד טיפולים העלות של הטיפולים הנוספים תהיה עליך, ו-2 ש"ח לקילומטר זה בנוסף לעלות הטיפולים הנוספים

ZVIT התכוונתי למקרה שלי הפרטי, על האוטו הקודם שלי, לדעתי כל קילומטר עלה הרבה יותר מ-2 שקלים. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

עוד לפני שפירטת איזה מחיר הציעו לך, אני יכול להגיד לך בוודאות מלאה, שמשתלם זה לא. 

האם זה נוח? כן. אבל שוב, ממש לא משתלם. 

לא הציעו לי. ראיתי לפי האתר

משתלם זה דבר גמיש וסוביקטיבי ואם זה נוח אז גם זה סוג של משתלם

לפני 17 שעות, moshe_david כתב:

איך זו עסקה משתלמת עם תמורה טובה לכסף?

לאורך העסקה עצמה (3 שנים), תשלם סביבות ה 110 אש"ח (בחישוב של 3000 חודשי כפול 36 חודשים) ולא תשאר עם הרכב ביד.

רכב משפחתי ממוצע היום (אם הייתה קונה נניח חדש מיבואן), הוא במחיר של 130 אש"ח בערך, תוריד ממנו ירידת ערך על פני 3 שנים ועדיין נשארת עם לא מעט כסף ביד.

אגב, קח לך את מחיר הרכב החדש מיבואן שאתה רוצה, תשכלל פנימה ביטוח, טיפולים (חלק אתה יכול לקבל גם מתנה בהזדמנת הרכב), ריבית ותראה את ההפרש ביניהם. 

האם שווה? רק אתה יודע להגיד עבור עצמך.

במקום שנדבר באוויר בוא נעשה השוואה

https://www.avis.co.il/ליסינג-מימוני-פרטי/ליסינג-פרטי-avis/?ManufactureCode=90961&MainModelCode=18&CarModelCode=10328&ProductCode=6&PaymentIndex=0#leasingDealCalculator

מצד שני 

https://www.chevrolet.co.il/תהליך-רכישת-רכב/?CarModelId=lrUv61LRb6e6nKcTSFQG&CarModelContentId=1160

פורסם (נערך)

לפני 4.5 שנים חשבתי על אופציה של ליסינג פרטי כי התקציב שלי לרכישת רכב היה מוגבל.

על פניו יש לך שקט אבל השקט הזה עולה לא מעט. 

בסופו של דבר רכשתי פיג'ו 208 ידנית עם מעט ק"מ מאישה מבוגרת בזמנו עלתה לי כ 22 אלף ש"ח. 

הרכב אצלי 4.5 שנים ועבר בתקופה שהוא אצלי מעל 80000 ק"מ. 

אפילו אם תשכלל את כל הטיפולים שהיו עד עכשיו והתיקון של הטיימינג היזום שעשיתי לו והממיר הקטליטי שהחלפתי לו, לא תגיע לעלות של ליסינג פרטי. 

22000 מחיר קניה

3000 טיימינג+טיפול

3000 ממיר קטליטי

2300 ש"ח - צמיגים במשך כל ה 4.5 שנים הללו

1400 ש"ח - עלות שני טיפולים שוטפים לשנה (בגלל שאני נוסע לא מעט, יוצא  2 טיפולים בשנה).

3300 ביטוח חובה + מקיף לשנה, רק בשנה האחרונה היתה קפיצה אז משלם 3750

בליסינג פרטי יש לך גם הגבלת ק"מ וקנס על כל ק"מ שאתה עובר. 

נניח שהרכב עכשיו לא שווה כלום (למרות שהוא נוסע והמזגן עובד ויכול לנסוע בכייף עוד לפחות 40 אלף ק"מ)

אבל נניח

ששילמתי במשך כל התקופה על הרכב עם ביטוח, הטיפולים והתיקונים 48650 ש"ח. לחלק ל- 4.5 שנים שהם 54 חודשים יוצא 900 ש"ח לחודש. 
עכשיו בליסינג פרטי אתה נותן מקדמה ואחרי 3 שנים או שאתה קונה את הרכב או שאתה מוותר על המקדמה ומתחיל מחדש ואם למשל ניקח פרטי תפעולי של שלמה סיקסט כמו מיצובישי ספייס סטאר ואחרי 3 שנים יוצא ששילמת כ 74000 ש"ח ווהאוטו לא שלך.

לקחתי דוגמה קיצונית עם רכב שעלה זול בקניה. אבל אני חושב שגם קניה של רכב יקר יותר (נניח מיצובישי ספייס סטאר 2019 במצב טוב)

עדיין תהיה משתלמת כי לתענוג של רכב חדש - יש מחיר. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...