Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי. מישהו התנסה?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

מאזדה 2021 ברמת אבזור Executive מליסינג 0 קילומטרים עולה היום כ 120 אלף ₪ ( ובשנת 2021 המחיר שלה בתור חדשה היה יותר נמוך ב 10K).

בחישוב שלך הורדת לפחות 15 אלף₪ יותר מדי בסעיף ירידת ערך.

דבר שני, ההפרש גדול יותר בין שנה 4 לשנה 6 ( ירידת ערך יותר מתונה ), כאשר במקום להחליף רכב כל 3 שנים בליסינג פרטי, משאירים רכב בבעלותך האלה. מאזדה CX5 עד גיל 6 לא עושה בעיות בטיפול נכון ונסיעה ממוצעת.

נכון, מי שמראש אומר שבכוונתו להחליף בכל מקרה רכב כל 3 שנים, לא משנה בליסינג או ברכישה פרטית, ההבדל לא גדול.

וכמובן, לשלם 30 אלף₪ ריבית ל 3 שנים על ממון רכב חדש-  מעשה כלכלי לא חכם.

ומהצד השני אני מעריך שביטוח היום על המאזדה יעלה הרבה יותר ממה שהוא העריך

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, vladclar כתב:

עשית חישוב השוואתי לגבי CX5,  בו רשמת סעיף ירידת ערך 40%.

אני אומר לך - אין מצב שבעוד 3 שנים תוכל לרכוש מאזדה כזאת ב 105 אלף,   עכשיו רכב כזה בן 3 שווה 15 אלף₪ יותר ( ובזמנו עלה פחות בתור חדש).

זה הכל. 

עשיתי השוואה בין cx5 ברכישה לבין ליסינג פרטי. אני עושה את ההשוואה עכשיו כי אני יודע כמה עולה הליסינג הפרטי עכשיו.

מחירון לוי יצחק למאזדה שכזו באפס קמ הוא 110,500 שח עם 58,000 קמ.

לפני 48 דקות, Supertigre כתב:

הגזמת קצת עם ירידת הערך (קרוב יותר ל-60,000 שקל) והריבית (17,000 שקל בערך) גם ביטוח אפשר לחסוך עוד 3000 שקל וכמובן שצריך להבין אם הטיפולים שלהם זה טיפול זבל של חברת ליסינג או אצל היבואן, שני עולמות שונים לחלוטין במיוחד אם הכוונה היא להמשיך עם הרכב. אבל בסוף, כן, גם בחישוב שלי זה רק עוד 6,000 שקל לשלוש שנים לעומת רכישה פרטית בלי הכאב ראש שמסביב כמו לחפש קונים, ללכת לבדיקת קנייה וכו'. הייתי אומר שמי שרוצה להחזיק ברכב יותר, כנראה שעדיף לו לרכוש לבד כי אפשר גם להשיג תנאי מימון טובים יותר וגם להוזיל בחלק מהסעיפים, מי שרוצה להתחדש כל 3 שנים, השד לא כזה נורא. 

את הריבית לקחתי בתור פריים פלוס חצי. זה לא יקר בכלל. במה שלא דייקתי בריבית הוא העניין שירידת הערך משולמת מהקרן ורק היתרה היא בלון, ולא הכל בלון.

בביטוח לדעתי הייתי עדין ויש מצב שהוא יקר יותר. טיפולים ממוצע 1,500 לטיפול.

פורסם

שורה תחתונה -  מי שרוצה כל 3 שנים להחליף למכונית החדשה ונוסע עד 20 אלף קילומטרים בשנה, שייקח אותה בליסינג פרטי ( במיוחד כאשר יש נהגים חדשים/ צעירים במשפחה  ).

מי שלוקח בחשבון אופציה להחזיק רכב 5 שנים ויותר,  שיקנה במימון רכב אמין ועם שמירת ערך יחסית טובה, יחזיר חובות אחרי 3 שנים וימשיך ליהנות מהרכב כבר  בעלות משמעותית  יותר נמוכה ( בלי ריביות, ירידת ערך גבוהה ),

מאשר שוב עסקת ליסינג ל 3 שנים .

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 47 דקות, vladclar כתב:

שורה תחתונה -  מי שרוצה כל 3 שנים להחליף למכונית החדשה ונוסע עד 20 אלף קילומטרים בשנה, שייקח אותה בליסינג פרטי ( במיוחד כאשר יש נהגים חדשים/ צעירים במשפחה  ).

לא משתלם. לדוגמה יאריס בקניה עם 100% הון עצמי לעומת ליסינג פרטי של טויוטה:

קניה מהון עצמי:

מחיר 136,000 שח

בתום 3 שנים מוכרים ב100,000 שח

סה״כ ירידת ערך: 36,000 שח

ביטוח, טיפולים, אגרת רישוי: סביב 25,000 שח

4% ריבית שיכולנו לקבל על ה136,000: 17,000 שח

סהכ הוצאות בבעלות פרטית ל3 שנים:

78,000 שח

ליסינג ל3 שנים, בעסקה שכוללת טיפולים וביטוח:

מקדמה: 9,900 שח

4% ריבית: 1,236 שח

תשלומים חודשיים: 2,500 שח ל3 שנים, סהכ 90,000 שח

אגרת רישוי: 6,000 שח

סה״כ הוצאות בליסינג:

107,000 שח

הליסינג יקר יותר ב29,000 שח

• אהבתי 1
פורסם

לפני כ4 שנים לקחתי עסקת ליסינג פרטי וזה הסיבות שהיו לי. 

באותו זמן היה לי רכב ישן (כיסה את המקדמה של 7 אלף)  וללא מערכות בטיחות.

בדיוק נולדה לי הבת השניה וסיימתי להיות סטודנט אז אמרתי שיהיה אפשר להתפנק באוטו עם מערכות בטיחות מתקדמות (גרים בדרום והמשפחה במרכז אז הרבה נסיעות ) 

באותו זמן בדיוק נכנסו המערכות בטיחות ולא היה רכבים יד שניה עם אותם מערכות חוץ מרכבים מאוד יקרים. בבדיקה מול קניה של  רכב חדש החסרונות היו 1) צורך במקדמה הרבה יותר גדולה פי 2 וחצי . 2) תשלום חודשי דומה (ביחד עם תשלום ביטוח יוצא  יותר יקר בקצת ) 3) הלוואה עומדת מעל הראש שצריך לפרוע (או למכור את הרכב בזמן כך שהכל יסתדר. 

לכן בחרתי ליסינג פרטי על סיאט אטקה. 

חודשי יצא יותר זול מרכב חדש. ביחד עם תשלום של 100 +- על ביטוח החזרה (שגם אם יש שיפשופים וכו לא משלמים קנס) , ואפשרות לקנות את הרכב כעבור 3 שנים אם נרצה. 

למרות שבסוף אחרי 3 חודשים החזרתי את הרכב (היה קנס של חודש בהחזרה) מכיוון שממש לא נהנתי מהרכב, וקניתי פיג'ו 308sw  ולא מתחרט על כך בכלל. :)

עד כאן המגילה

פורסם

אני חושב שאפשר לקצר את כל ההשוואה הזאת במשפט מאוד פשוט:

ליסינג זה נוח, ועל נוחות משלמים אקסטרה.

ותתפלא כמה אנשים מוכנים לשלם בשביל נוחות נטו כדי להגיד שהם "לא קונים צרות של אחרים" (אהמ אמא שלי שנוסעת 15k בשלוש שנים ומתעקשת לא לקנות רכב יד שנייה)

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

הפיג'ו גם בלסינג?

לא, בעצם היא הייתה פעם אז כן? 

בזמנו היא הייתה בת 5 עם פחות ממאה אלף קילומטר ועלתה בערך חמישית מהאטקה.

אבל מהפיג'ו נהנתי הרבה יותר וכעבור פחות משנתיים סיימתי לשלם עליה והיא עדיין איתנו. 

פורסם
בתאריך 21.7.2024 בשעה 17:33, saar5555 כתב:

אני חושב שאם יש לי את כל הנתונים, החל ממחיר האוטו כשהיה חדש, כמות הקילומטרים שנסעתי, ושאר עלויות של טיפולים, תיקונים וחלפים (וביטוח מקיף וחובה וכו'),

אז לחלק את כל הסכום הכספי, חלקי מספר הקילומטרים שנסעתי... עולה לי הרבה יותר מ-2 שקלים.. (6 שנים, כמעט 80K קילומטר..)

רוב העלויות לא נגזרו מהקילומטרז' אלא מהחזקת הרכב עצמה,,

העלויות של הנסועה העודפת עצמה הם רק טיפולים ותוספת לירידת ערך,

וזה כבר נמוך משמעותית מ2 ש"ח לק"מ.

פורסם

מבקש להוסיף עניין נוסף לעניין הכספי. אכן מדובר בעסקה יקרה. תחשבו למשל על רכב שאתה מאד רוצה לקנות חדש אבל מתכוון להחליף עוד שלוש שנים וחושש מירידת ערך עצומה, אין לך כוח להתעסק עם מכירה וקניה. מחזיר הרכב לחברה ולוקח חדש נוסף שהשוק שלו לא ברור, אבל מתאים לך כמו כפפה.

פורסם
לפני 11 שעות, yahaga כתב:

מבקש להוסיף עניין נוסף לעניין הכספי. אכן מדובר בעסקה יקרה. תחשבו למשל על רכב שאתה מאד רוצה לקנות חדש אבל מתכוון להחליף עוד שלוש שנים וחושש מירידת ערך עצומה, אין לך כוח להתעסק עם מכירה וקניה. מחזיר הרכב לחברה ולוקח חדש נוסף שהשוק שלו לא ברור, אבל מתאים לך כמו כפפה.

על אותו משקל אפשר ללכת ליבואן ולעשות טרייד אין. חלק מהם ייתנו מחיר טוב ולא שחיטה ואת הרווח יעשו על הרכב החדש. באופן כללי אני חושב שהכי משלם לרכוש רכב בן שנתיים-שלוש שחטף את רוב ירידת הערך שלו אבל לפעמים אנשים עפים על עצמם ומבקשים 10 או 20 מעל המחירון מה שגורם לקונה הפוטנציאלי לחשב מסלול מחדש ולשקול רכב חדש מהניילון.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, itamarg כתב:

אבל לפעמים אנשים עפים על עצמם ומבקשים 10 או 20 מעל המחירון מה שגורם לקונה הפוטנציאלי לחשב מסלול מחדש ולשקול רכב חדש מהניילון.

לפני 13 שעות, yahaga כתב:

מישהו אמר צרפתיות?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...