Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

תופעה מוזרה לאחרונה - רעידות חזקות בבלימה שמתחזקות עם עוצמת הבלימה במהירות גבוהה (100+).

נבדק במוסך ונאמר שהצלחות תקינות כנל רפידות. שבוע שעבר הגעתי לטיפול ועדכנתי שהתופעה בעודנה קיימת ושוב נאמר לי צלחות תקינות (עובי תקין) כנל לגבי רפידות. 

המוסכניק שעשה סיבוב על הרכב אמר שהוא לא מרגיש משהו חריג אבל אני חושב שהוא לא בלם במהירות גבוהה מידי התחשב בתוואי הדרך באיזור שהמוסך נמצא בו ..

יש למישהו הערכה מה עוד אפשר לבדוק כשמדובר במערכת הבלימה שעלול לגרום לרעידות הללו?

פורסם

יכול להיות שהוא התכוון לזה שהעובי של הצלחות בטווח התקין - זה לא אומר שהן לא מעוותות. 

אם הפרונט תקין מבחנת כוון ואם כוון הגלגלים תקין - אין רעידות בנסיעה עצמה במהירויות בין 80-120 וזה רק בבלימה, סביר שהצלחות הקדימיות מעוותות. 

• אהבתי 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

יכול להיות שהוא התכוון לזה שהעובי של הצלחות בטווח התקין - זה לא אומר שהן לא מעוותות. 

אם הפרונט תקין מבחנת כוון ואם כוון הגלגלים תקין - אין רעידות בנסיעה עצמה במהירויות בין 80-120 וזה רק בבלימה, סביר שהצלחות הקדימיות מעוותות. 

כשאני חושב על זה עכשיו זה מתבטא יותר בשעות ובימים החמים של הקיץ. מעצבן שפעמיים התלוננתי והוא לא חשב על זה, עוד יותר מעצבן שאני לא חשבתי על זה. 🥴

פרונט/גלגלים הכל תקין. הוחלפו רביעייה לפני חודש וחצי.

מה הסיכון בכך אם אמתין לטיפול הבא? הדחיפות להחלפה היא גבוהה?

מתכנן למכור את הרכב בחודשים הקרובים.

תודה.

פורסם

הסיבות העיקריות לרעידות בבלימה הן מוביל שנתפס או חומר מהרפידות שנצרב על הצלחת. 

יש עוד מגוון סיבות נוספות והן צמיג פגום (פחות שכיח), מיסב גלגל שהתעקם ועוד. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, Supertigre כתב:

הסיבות העיקריות לרעידות בבלימה הן מוביל שנתפס או חומר מהרפידות שנצרב על הצלחת. 

יש עוד מגוון סיבות נוספות והן צמיג פגום (פחות שכיח), מיסב גלגל שהתעקם ועוד. 

ניקיתי עם ספריי בלמים, לא עזר כך שלכלוך זה לא. האם מיסב גלגל יכולה להיות תקלה בטיחותית? כתבתי לי לבקש לבדוק.

לפני 19 שעות, צמיגי כתב:

בדרכ כאשר הצלחות מתחממות הן מתעוותת ואז כאשר מתקררות חוזורות לעצמם. צבע סגלגל  כחלחל יכול להעיד על כך

מתאר מאוד את התופעה שלי, ההגה בהחלט קצת רועד, לא ברמה הניכרת לעין כמו אצלו. מה שכן אצלי זה קורה במהירות גבוהה בלבד! היום נסעתי בדרך עירונית ולא הרגשתי דבר.. בבלימה במהירות מעל 110 הרעידות מאוד מורגשות.

תודה לכולם על העזרה. 

אשמח לעוד הארות, שבוע הבא מתכוון להגיע למוסך ולבקש ממנו להעמיק בבדיקה.

פורסם
לפני 11 דקות, Mr 44 כתב:

ניקיתי עם ספריי בלמים

ספריי ניקוי בלמים לא מסוגל להסיר את זה, אפילו לא לגרד את זה, רק חריטה או רפידות אגרסיביות יותר (כמו רפידות לנהיגת מסלול לדוגמה). 

פורסם
לפני 15 דקות, Mr 44 כתב:

האם מיסב גלגל יכולה להיות תקלה בטיחותית

מיסב גלגל תקול הוא בהחלט תקלה בטיחותית מהמעלה הראשונה, . מיסב גלגל לקוי בהתחלה רק מרעיש אך הסכנה העיקרית היא שבהמשך כשהוא נתפס ואותו גלגל נעצר לחלוטין במהלך נסיעה , דבר שיכול לגרום לסבסוב הרכב ואף להתהפכות.

פורסם
לפני 12 דקות, Supertigre כתב:

ספריי ניקוי בלמים לא מסוגל להסיר את זה, אפילו לא לגרד את זה, רק חריטה או רפידות אגרסיביות יותר (כמו רפידות לנהיגת מסלול לדוגמה). 

אז כנראה שלא הבנתי במה מדובר. ניתן היה לראות זאת בבדיקת בלמים רגילה של טיפול 10? אעדיף כבר להחליף צלחת במקרה כזה נשמע לי (במקרה שלי צלחות פשוטות, כנראה שצלחות ספורטיביות יקרות החשיבה תהיה שונה)

לפני 6 דקות, Camaro 92 כתב:

מיסב גלגל תקול הוא בהחלט תקלה בטיחותית מהמעלה הראשונה, . מיסב גלגל לקוי בהתחלה רק מרעיש אך הסכנה העיקרית היא שבהמשך כשהוא נתפס ואותו גלגל נעצר לחלוטין במהלך נסיעה , דבר שיכול לגרום לסבסוב הרכב ואף להתהפכות.

כל הכבוד, הצלחת בהחלט להדאיג אותי.

אבקש לבדוק זאת שבוע הבא.

תודה.

פורסם

אצלי ברכב יש רעידות הבלימה במהירות גבוהה בעיקר בימים חמים 

די ברור לי שהמוכר שמכר לי את הרכב התקין צלחות לא איכותיות ולכן זה המצב

כרגע יש ירידה כמעט בלתי מורגשת בעובי של הצלחות ולכן אני לא לחוץ להחליף אבל מתכנן החלפה לתקופה הקרובה 

פורסם
לפני 3 דקות, Mr 44 כתב:

אז כנראה שלא הבנתי במה מדובר. ניתן היה לראות זאת בבדיקת בלמים רגילה של טיפול 10? אעדיף כבר להחליף צלחת במקרה כזה נשמע לי (במקרה שלי צלחות פשוטות, כנראה שצלחות ספורטיביות יקרות החשיבה תהיה שונה)

זה נראה כך (לפעמים קצת שונה) הכתם הכהה ומה שסביבו בצבע שונה מהרוטור זה התכה של חומר הרפידה על הצלחת. לפני שאתה מחליף תעשה ניסוי. תמצא כביש צדדי בלילה ארוך וריק מתנועה ובצע את ההליך הבא : 80 קמ"ש, בלימה בינונית עד ל-20 קמ"ש ואז 20 שניות של נסיעה ללא שימוש בבלמים וחוזר חלילה כ-15 פעמים. בסוף התהליך סע כ-10-15 דקות במהירות בינעירונית (80 קמ"ש ומעלה) ללא שימוש בבלמים למעט כמובן אם חייבים אבל לא כזה שאתה עומד ברמזור עם בלמים לחוצים. זה תהליך Bedin מהסוג הבסיסי ביותר ויתכן כי זה יסיר את אותן נקודות שגורמות לך לרעידות במהירות גבוהה.  

pad-deposit.jpg

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 דקות, tan tan כתב:

אצלי ברכב יש רעידות הבלימה במהירות גבוהה בעיקר בימים חמים 

די ברור לי שהמוכר שמכר לי את הרכב התקין צלחות לא איכותיות ולכן זה המצב

כרגע יש ירידה כמעט בלתי מורגשת בעובי של הצלחות ולכן אני לא לחוץ להחליף אבל מתכנן החלפה לתקופה הקרובה 

הצלחות אצלי אכן פשוטות אך לא ישנות מידי (חצי שנה? אולי 7 חודש?) שמתי אותן כי התוכנית המקורית שלי הייתה להחליף את הרכב בקיץ הזה ולצערי התוכניות השתנו. כנל אצלי, במהירות גבוהה בלבד.

לפני 6 דקות, Supertigre כתב:

זה נראה כך (לפעמים קצת שונה) הכתם הכהה ומה שסביבו בצבע שונה מהרוטור זה התכה של חומר הרפידה על הצלחת. לפני שאתה מחליף תעשה ניסוי. תמצא כביש צדדי בלילה ארוך וריק מתנועה ובצע את ההליך הבא : 80 קמ"ש, בלימה בינונית עד ל-20 קמ"ש ואז 20 שניות של נסיעה ללא שימוש בבלמים וחוזר חלילה כ-15 פעמים. בסוף התהליך סע כ-10-15 דקות במהירות בינעירונית (80 קמ"ש ומעלה) ללא שימוש בבלמים למעט כמובן אם חייבים אבל לא כזה שאתה עומד ברמזור עם בלמים לחוצים. זה תהליך Bedin מהסוג הבסיסי ביותר ויתכן כי זה יסיר את אותן נקודות שגורמות לך לרעידות במהירות גבוהה.  

pad-deposit.jpg

בהחלט מעניין, אנסה להוציא לפועל בימים הקרובים. הבעיה שאני עובד ערבים ולומד בימים.

תודה לך, לקחתי את דבריך לתשומת ליבי.

שבת שלום

אעדכן אחרי הביקור במוסך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לדעתי כאשר בומלים חזק ובפעמים די תכופות, הרפידות והצלחות מתחממות יתר על המידה במיוחד בימים חמים כאשר הקירור מוגבל ומשם כבר נובעת הבעיה של הרעידות

שמגזימים עם הברקס הצלחות לא מספיקות להתקרר וזה גורם לרעדיות בבלימה מואמצת

זה בעיקר מורגש בצלחות/רפידות באיכות ירודה, אבל זה לא בהרכח אומר שהמצב לא תקין, אפשר להשתמש בהן פשוט להקפיד לא להגזים עם הברקס

זה משהו שהתריד אותי זה הרבה זמן גם ברכבי עד שלבסוף הזמנתי והתקנתי סט חדש של ברמבו עם צלחות ורפידות יעודיות, ומאז לא היו כאלו רעידות אפילו בבלימה די מוגזמת כמו שהייתי נוהג לעשות בסט הקודם.

(גם בסט יקר התופעה הזו גם קיימת, פשוט סט יקר יותר מסוגל לעמוד בפני יותר התעללות )

לדעתי מיותר לפרק ולבדוק או לנסות לשחוק/לנקות את הצלחות במיוחד שזה כבר נדבק במוסך וציינו כי אין שום בעיה, כי בבלימה מוגזמת הכל יתחמם שוב ותחזור לאותה נקודה ...

ובמילא גם אם יש חומר של הרפידה שנשארה על הצלחת, זה ירד וייתישר לבד בבלימה רגילה די מהר, אין פה משהו חריג 

אם אין רעידות בבלימה רגילה, אין מה לחשוש

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 18.7.2024 בשעה 16:16, Mr 44 כתב:

המוסכניק שעשה סיבוב על הרכב אמר שהוא לא מרגיש משהו חריג אבל אני חושב שהוא לא בלם במהירות גבוהה מידי התחשב בתוואי הדרך באיזור שהמוסך נמצא בו .

תחזור למוסך ותדרוש שהמוסכניק יסע איתך, אתה תנהג ותדגים את הבעייה.

כך, צריך תמיד לפעול, גם בתלונות אחרות שניתן להדגים אותם. בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...