Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנון דירות נכון

פוסטים מומלצים

פורסם

מספיק שתאחסן שמיכת פוך חורפית בקיץ ועלולה להיות בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שקית ואקום, עושה פלאים 😉 

אפילו בכמה מידות

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 16.7.2024 בשעה 12:36, Nemesis כתב:

אני חושב שיש ויש.

מה שאישתי קנתה מרווח למדי לטעמי. בניין חדש יחסית בן כ 12.

IMG-20240618-WA0014.jpg

אם יש משהו גרוע בדירות שתוכננו עקום כי רצו ש״הבניין יהיה מיוחד״ ואז אתה יוצא עם דירה שהצורה שלה היא משולש. ואזֿ אז מה אם רשום שהדירה 100 מטר בפועל היא שימושית כמו 70. במקרה הזה זה לא משולש לגמרי וטיפהלה התגברו על הבעיות, ועדיין.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפעמים זה אילוץ בגלל צורת המגרש.

אבל כן יש כל מיני מתכננים שחושבים שלעשות צורות מוזרות יש איזשהו ערך מוסף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 16.7.2024 בשעה 17:36, avizaz כתב:

קבל משהו, לקבלן היו זכויות בנייה אך הוא לא ניצל אותן במלואן עקב טעויות אדריכליות

מקור - 4 חדרים 127 מטר שקולע למה שאמרת שלא קיים יותר :)

image.thumb.png.cbd6129df566b6977140c682878f2d3e.png

שינוי שאני עשיתי (הוספת חדר)

image.thumb.png.66047973f64da5554a4bb126284a5aa2.png

כפי שחדי העין ישימו לב, צמח לו קיר תומך באזור המקורה בחצר, בעקבות כך, אחרי דין ודברים עם הקבלן הוא הצליח להוציא היתר ע"ח זכויות הבניה שנשארו לו להרחיב את הדירה

image.thumb.png.dde22a35665225abab2573c87c90611b.png

בגדול היו הרבה טעויות אדריכליות בפרויקט הזה, חלק הפסידו חלונות, חלק הרוויחו והפסידו שטחים (הפסדתי כ40 מ"ר בגינה שהשכן הרוויח), אבל החדרים יחסית מרווחים ונעימים, זה תלוי בפרוייקט.

אפשר בקלות להוציא כאן 6 ואם מתאמצים אז גם 7 חדרים, הקבלן רצה לתת מחיר טוב ודירה מרווחת.

הספה הגדולה לא מול הטלויזיה. באופן כללי אני רואה במלא דירות חדשות שאתה לא מבין איך לעזאזל מסדרים את הסלון.

קרה לי גם במגדלים כמו מידטאון וכאלה, גם בגלל שהקיר של הסלון (אם אפשר לקרוא לשטח שהיה שם סלון) היה חלונות אז הטלויזיה הייתה על עמוד.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם התכנון המקורי היה נשאר, הספה מתחת לשני החלונות ומול הטלוויזיה. (תמונה ראשונה)

בכל אופן אין לי טלוויזיה בסלון אז זה לא משנה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

הייתי בטוח שהחלונות זה יציאה נוספת למרפסת. טעות שלי.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לפעמים זה אילוץ בגלל צורת המגרש.

אבל כן יש כל מיני מתכננים שחושבים שלעשות צורות מוזרות יש איזשהו ערך מוסף.

אני זוכר שכשקניתי את הדירה הקודמת נכנסנו לפרוייקט שהיה בבניה ומיד משהו הפריע לי בלי יכול להצביע על מה. אחר כך כשראיתי את התכניות ראיתי שכל החדרים היו בצורת טרפז בגלל שהבניין היה מעוגל.

לפני 20 דקות, avizaz כתב:

בכל אופן אין לי טלוויזיה בסלון

השיפוץ היה כל כך יקר?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא רואה יתרון בטלוויזיה, מילא הטלוויזיה של 90-00, הטלווזיה של היום זה רוקדים עם אוכל, מבקרים אוכל, אוכל עם כוכבים, רוקדים, שרים ועוד דברים שלא אזכור שעה אחרי שאני אראה אותם

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בעידן הנוכחי שיש כל כך הרבה ערוצים ותכנים, אני בקושי רואה צפיה משותפת בסלון.

אצלי וכל מכרי יש מסך 32 בפינת האוכל/ניצפה מפינת האוכל  כשהוא צמוד לקיר .  בחדרי הילדים/נכדים (כל אחד מה שישים אצלו) ממילא לכל אחד מסך משלו. כך גם בחדר השינה. (ולא בתוך ארון שמגביל את רוחב המסך ל 70-75 ס״מ שזה מתורגם למבך 40-42״ לכל היותר) 

לא חייבים מסכי 65-85 ברחבי הבית.  לכן אם המסך ״חייב״ להיות מה שיותר גדול, הוא הופך לרהיט עיקרי בחדר ומכתיב את סידור הסלון/חדר המשפחה בהתאם. 

מגוחך לראות איך מרהטים היום דירות ״יוקרה״ עם חלונות ענק ונוך ״פנורמי״ שבמרכזו עומד על רגל מעוצבת מסך ענק שמסתיר את הנוף. ןאם המסך מותקן על הקיר אז יש השתקפויות שמחייבות לסגור את הנוף מאחורי וילון כמעט אטום. 😐

אבל זה אני, ומה שאופנתי, קובע. 🙄

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 19 דקות, avizaz כתב:

לא רואה יתרון בטלוויזיה, מילא הטלוויזיה של 90-00, הטלווזיה של היום זה רוקדים עם אוכל, מבקרים אוכל, אוכל עם כוכבים, רוקדים, שרים ועוד דברים שלא אזכור שעה אחרי שאני אראה אותם

אם אני רואה זה בעיקר דיסקאברי ומידי פעם איזה סרט.

יש טלויזיה בכל חדר ועדיין אנחנו יושבים לא מעט יחד בסלון לצפה משותפת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, wa11a כתב:

אם יש משהו גרוע בדירות שתוכננו עקום כי רצו ש״הבניין יהיה מיוחד״ ואז אתה יוצא עם דירה שהצורה שלה היא משולש. ואזֿ אז מה אם רשום שהדירה 100 מטר בפועל היא שימושית כמו 70. במקרה הזה זה לא משולש לגמרי וטיפהלה התגברו על הבעיות, ועדיין.

לטעמי העניין היחיד המעצבן בתכנון הספציפי הזה הוא הממשק בין המטבח לסלון אחרי שמורידים את הקיר. איך בונים שם איזה אי או דלפק כך שהחיבור לא יראה עקום.

פורסם
לפני 32 דקות, zaf כתב:

לכן אם המסך ״חייב״ להיות מה שיותר גדול, הוא הופך לרהיט עיקרי בחדר ומכתיב את סידור הסלון/חדר המשפחה בהתאם. 

יש קטע ב"friends" שג'ואי שואל מישהי שאמרה לו שאין לה טלוויזיה  "אז לאן כל הרהיטים שלך מכוונים"...

נתנחם בזה שלפחות הטרנד הישראלי של לבנות "מזבח" לTV הולך ונעלם. 

כל קונסטרוקציות הגבס המזעזעות הללו, שצופו במיטב ציפויי הפנים הלא-קשורים לשום אלמנט אחר בבית, והוארו באלפי לומן של תאורת לד נסתרת (כחול היה צבע חזק), היו מגוחכים רק קצת פחות ממה שהם היו מכוערים.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

נתקו, "כל אחד והטעם שלו" כמו שהקניבלים אומרים.

דעתי כדעתך, אני לא צופה בטמבלויזיה בכלל. 

אבל חלק מהנישות האלו דווקא נראו לא רע כל כך.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אם אני רואה זה בעיקר דיסקאברי ומידי פעם איזה סרט.

יש טלויזיה בכל חדר ועדיין אנחנו יושבים לא מעט יחד בסלון לצפה משותפת.

גם אני אבל יש מספיק מסכים לזה. ואם אני ואישתי רוצים לצפות בתכנים שונים אז כל אחד צופה בחדר אחר.

בסלון הקרוי - חדר אורחים, האורחים מתארחים, לא כדי לצפות בטלויזיה.

מחריג את נושא צפיה משותפת במשחקים, הפתרון לזה היה לצאת לפאב ולצפות במסך ענק. ( או אצל חברים שכן מחזיקים מסך גדול בסלון) 

• תוכן חדש...