Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

משהו שאני לא מבין,

נכון יש את פיטסטופ שעושה שיפורים?

אין אחד כזה עם מקום מסודר עם אחריות ושם טוב עם נסיון לרכבי יוקרה?

הוא היה מטפל ברכבים על חוץ וחצץ בחוץ?!

עזוב את הנקודה תיקח את כול הרעיון

מי שבאמת עשיר קונה רכב יוקרה-עם מוניטין ומוסך מיועד -הוא לא מחפש מציאות ביד 2 לא כי אין לו לשלם אלא כי זה לא שיטה

אוטומטי מי שכן קונה רכב יוקרה בלי שיטה ובלי אחריות ימצא את מי שדומה לו כשתהיה לו תקלה-בגדר מצא מין את מינו

ככה אני מבין את זה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, דובצע כתב:

עזוב את הנקודה תיקח את כול הרעיון

מי שבאמת עשיר קונה רכב יוקרה-עם מוניטין ומוסך מיועד -הוא לא מחפש מציאות ביד 2 לא כי אין לו לשלם אלא כי זה לא שיטה

אוטומטי מי שכן קונה רכב יוקרה בלי שיטה ובלי אחריות ימצא את מי שדומה לו כשתהיה לו תקלה-בגדר מצא מין את מינו

ככה אני מבין את זה

כן, מי שקונה נניח M5 חדשה, או מזארטי חדשה, ובוודאי מי שקונה רכב במליון ש"ח בערך, שילך רק על מוסך עם מוניטין ומיועד לכך, גם אם התקלה יחסית פשוטה והוא יצא עם חשבון מנופח. כנראה שאין להם ברירה.

אחרת הם מסתכנים עם כאלה שיכולים להיעלם או לעשות נזק.

מבין אותך ומסכים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 3.2.2026 בשעה 18:22, גולדן191 כתב:

משהו שאני לא מבין,

נכון יש את פיטסטופ שעושה שיפורים?

אין אחד כזה עם מקום מסודר עם אחריות ושם טוב עם נסיון לרכבי יוקרה?

הוא היה מטפל ברכבים על חוץ וחצץ בחוץ?!

אתה בישראל. כשמקום של שיפורי רכב זה מקום עם סככה מאיסכורית וצוות של ילדים בני 20, וכל בבון מצוי שלוחץ על כפתור עם לפטופ קורא לעצמו ״טיונר״, מה אתה מצפה לקבל? מספיק להסתכל על קהל היעד של השטות הזאת שנקראית ״PCP״ או איך שלא קוראים לתוכנה הזאת שהם מפמפמים, או להסתכל על סרטונים ברשתות החברתיות על ״פרויקטים״. 

אני לא מופתע גם מהרכבים היקרים שהיו אצל ״אן פתרונות לרכבי יוקרה״. שבוע אחר כך אתה רואה את אותה הלמבורגיני הזאת תחת סככת האסכורית, או את ה-AMG GT עם צמיג חתך 30 חונה עם חצי הרכב על מדרכה כי הוא עצר לקנות פיצוחים. זה שלאנשים יש כסף לצערי לא הופך אותם למבינים ברכבים - זה פשוט אומר שיש להם כסף.

• רעיון טוב! 3

2016 BMW M235i.

פורסם

עברתי (שוב) על הסרטונים שלו לאחרונה.

תפס לי את העין שלפעמים הוא "פותר" בעיה - אבל זה לא באמת נראה כמו הפתרון ההגיוני.

לדוגמא - מרצדס לא מניעה, הוא הולך לכבלים שמחברים את הסוללה (כנראה), מראה שהם מלוכלכים (מבחוץ!!!) פותח ומנקה אותם עם ספריי מגעים, חוזר והרכב מניע.

עכשיו אחלה שהוא מניע, אבל מי שהתעסק עם תקלות חשמל בעבר יודע שהרבה פעמים הבעיה יכולה להפסיק אחרי סוג של איפוס, ולחזור לאחר מכן, ומי שהתעסק עם קונקטורים, גם הכי בסיסיים שיש, יודע שרובם אטומים לחלוטין, וכשפותחים אותם הם נקיים לגמריי, בטח קונקטורים חיצוניים כמו בסרטון...

• מעניין 1

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Or05230 כתב:

עברתי (שוב) על הסרטונים שלו לאחרונה.

תפס לי את העין שלפעמים הוא "פותר" בעיה - אבל זה לא באמת נראה כמו הפתרון ההגיוני.

לדוגמא - מרצדס לא מניעה, הוא הולך לכבלים שמחברים את הסוללה (כנראה), מראה שהם מלוכלכים (מבחוץ!!!) פותח ומנקה אותם עם ספריי מגעים, חוזר והרכב מניע.

עכשיו אחלה שהוא מניע, אבל מי שהתעסק עם תקלות חשמל בעבר יודע שהרבה פעמים הבעיה יכולה להפסיק אחרי סוג של איפוס, ולחזור לאחר מכן, ומי שהתעסק עם קונקטורים, גם הכי בסיסיים שיש, יודע שרובם אטומים לחלוטין, וכשפותחים אותם הם נקיים לגמריי, בטח קונקטורים חיצוניים כמו בסרטון...

אני די בטוח שראית גם את הסרטון עם עודד שריקי,

אמרו לו מחשב או משהו ושצריך להטיס את הרכב, לא מבין איך. הדבר הכי בסיסי זה לבדוק את המצברים, כמו שהוא עשה.

ובאמת מצבר אחד היה דפוק, כמו שהוא בדק. ויש שם כפתור שמאפשר לרכב להניע רק עם מצבר אחד מהשניים, סבבה. אחלה. אבל לא מבין איך דווקא הוא עלה על זה ולא הבחור לפניו, שיהיה.

שריקי כאילו דיבר עם מישהו מרחוק ואמר לו שזה מחשב? בלי לבדוק? לא מבין את זה.

גם, מה הקשר ללהטיס את הרכב? להבנתי עודד שריקי חתם על הסכם שאם יש לו תקלה מישהו מגיע אליו במיוחד מחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 3.2.2026 בשעה 06:51, Fraysa כתב:

לאחרונה עלה פוסט של מישהו פחות מרוצה. הפוסט נמחק מהפייסבוק אך עדיין קיים בטיקטוק -

https://vt.tiktok.com/ZSasP6cto/.

אין דרך להעתיק טקסט אז מצרף צילום מסך של התיאור של הסרטון: 

IMG_4662.thumb.png.e2fe4e9132fc69f187de3eb95185d14d.png

גם בטיקטוק נמחק.

בכל מקרה יש להתקמצן עם פיקנטו ויש להתקמצן על לאמבו. לא מבין איך אנשים סומכים על הטיפוסים האלה, אולי זה רק אני כי אני אלרגי לכל דבר שמזכיר לי פריפריה.

• אהבתי 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

כולם יוצאים מתוך נקודה שאלו רכבים חדשים, שכחו שהם מספיק שנים בארץ להיות יד שניה (3,4,5). עכשיו נניח מישהו לא בא לו להתעסק עם זה, כבר אכל אותה עם הרכב ונמאס לו ממנו, ו/או הרכב כבר לא באחריות,  מוכר את הרכב ומוריד סכום נכבד מהמחירון שגם ככה על הריצפה בכאלו מכוניות העיקר להיפטר ממנו.

בא מישהו שיש לו כסף, אבל לא מספיק לרכב על בתקציב מלא שחולם על כזה רכב והמחיר קורץ לו. או איזה חכמולוג שרוצה לדפוק את המערכת וקונה בזול רכב על. ועכשיו מחפשים קומבינה במקום לשלם 100,000 ש"ח תיקון לסדר בזול. הבחור הזה נופל בול לקטגוריה. ואלו גם הבעלים שפחות אכפת להם שהרכב מפורק לחלקים ומונח על הקרקע/עשבים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, נירו72 כתב:

ועכשיו מחפשים קומבינה במקום לשלם 100,000 ש"ח תיקון לסדר בזול.

לא חושב שזה תמיד "קומבינה". מוסך יבואן יכול לקחת בלי לדבר בכלל מאות אלפי שקלים על תיקון שהוא לא בהכרח עולה כך (משום שהם מחליפים את כל המכלול במקום לטפל נקודתית). זו הסיבה שרוב האנשים עם רכב יד שנייה הולכים למוסך מומחה ולאו דווקא למוסך יבואן. אז לתקן נקודתית (ונראה שיש לו אחוזי הצלחה די גבוהים, לכאורה) ב-10,000 ש"ח נשמע כמו אחלה פתרון. זה שיש לבן אדם כסף לא אומר שהוא יכול או רוצה לשלם 150,000 ש"ח על תיקון. למרות זאת, אני, אישית, מעולם לא הייתי משאיר את הרכב שלי אצל בן אדם כזה. 

• רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 32 דקות, Fraysa כתב:

למרות זאת, אני, אישית, מעולם לא הייתי משאיר את הרכב שלי אצל בן אדם כזה. 

גם אני לא. ויש לי רכב ששווה כולה 20K ש"ח, ולא הייתי מוכן להשאיר אצלו.

פורסם
לפני 3 שעות, Fraysa כתב:

זה שיש לבן אדם כסף לא אומר שהוא יכול או רוצה לשלם 150,000 ש"ח על תיקון.

זה לא עניין של רוצה, זה עניין של האלטרנטיבה. לא רואה אף אדם שפוי או אפוי ששם רכב של מעל 10,000 ש"ח אצל מכונאי שעובד בצורה כזאת, אז על אחת כמה וכמה רכב יוקרה. הוא לא באמת אלטרנטיבה בעיניי. יוצא מתוך נקודת הנחה שמי שקונה רכב כזה יודע במה זה כרוך ומי מתקן אותם. מניח שיש אלטרנטיבה אחרת. ובמקרה הכי גרוע אני די בטוח שהובלה לאיטליה/גרמניה לתיקון כולל התיקון יכול לצאת יותר זול מהמחירים בארץ עקב חוסר הידע והמקצועיות בתחום.

פורסם
לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

הכי גרוע אני די בטוח שהובלה לאיטליה/גרמניה לתיקון כולל התיקון יכול לצאת יותר זול מהמחירים בארץ עקב חוסר הידע והמקצועיות בתחום.

למה להטיס? לא אמרו פה שיש את המוסך של ירון תייר שמתחמה ברכבים כאלה או דומים ואז אולי כן יכול לסגור את הסיפור?

וכנראה שיש עוד כמוהו

פורסם

נתחיל מהסוף...אם הוא כזה אילוי שהאלוהים נגע בו, למה לא עומדים בתור משקיעים, למה להם להתעסק עם "פיצוציות/מיחזור בקבוקים/חברות כח אדם קטנים" הזויות, ארגזים של כסף אפשר "להלבין" בדבר הזה ...אהה יהיה כתובת לתלונות ויצטרכו לעמוד במיליון דרישות רגולטוריות/הסמכות ששום גוף לא יהיה מוכן לבטח...ולא לדבר על "הוצאות תקורה :cool: 
בנתיים זה הנוף של "רכבי יוקרה" במדינת ישראל, שחצי מדינה פשוט נפעם/מזיל ריר ממנו ברשתות החברתיות.

TY.thumb.jpg.4e8c2c174cbd69518abef20404495a47.jpg

תכנסו לפרופיל של הבן אדם (גם הפוסט הזה ירד, שלחו לי חברים בזמנו)...לא בדיוק נראה חנון/מפחד מהצל של עצמו...אז אם הצליחו להוריד אותו, תחשבו קצת.

אין מה לעשות, כל הרשתות החברתיות דפקו דור שלם שגם כך סובל מ-ADHD ורוצה הכל מייד וסובל מאי יכולת של דחיית סיפוקים, כל יום צץ "גורו/מומחה/אילוי פייסוש/טיקטוק" חדש ש"יקצר דרכים/יחסוך/יעשיר אותם"...זה שחודשים אנחנו (העוסקים בתחום, שמבינים קצת  במה זה כרוך תיקונים של רכבים מודרניים) ביננו צוחקים על מר' רובוטיקה, לצערי הרבה אנשים לא יצחקו ויזכרו אותו היטב דרך הכיס או טראומה מהחוויה.
החלק העצוב שבהרבה "בלופים" דווקה מנסים לשדר יוקרה/הצלחה עם ריח של כסף...פה זה הפוך :D
רק כמה כתבות אחרונות על "גורוים" שהיו בשיח בלא מעט מקומות, והרבה אנשים לא עמדו בפני "אילוי/גאונות" שלהם

אני לא רוצה לשפוט את הכישרון/יכולות של אדם הספציפי הזה "אדון רובוטיקה", העצוב שלפעמים בדבריו יש יותר חצאי אמת/היגיון (רק הפתרון שלו לטווח ארוך לא רלוונטי) מה שמוסכים עם "שם" מספרים ללקוחות (וזה לא מעיד על יכולות שלו, אלא עד כמה הענף הזה בקריסה), לכן לא אכנס לשמועות/סיפורים/מה ראיתי...אבל אמחיש דרך "תיקון" אחרון שמדבר אליו בלהט, כי ל-99% מה שמפרסם אין חלק ב', וחלילה לא הודעה בהמשך ...אופססס זה לא פתר,באמת !

"...מה שלומכם חברים יקרים, אני אוהב אותכם, תודה על הפירגון, במיוחד לתומר הדר....רגע אני אדליק סיגריה, כי שם ז**ן על כל השמאלנים...תודה אבא שבשמיים..הנה חלק ג'..."

C8_3.thumb.jpeg.007d8fdd67ff9f88edd5753d052724db.jpeg

חודשיים חנה במוסך מרכזי....העצוב שיש מצב שבתחילת דרך היה אפשר להפעיל אחריות או לפחות "רצון טוב". בודדים מבינים בארץ בבעיות בגיר הזה (שדרך אגב לרובם פנו אחרי "תיקון" של אדון רובוטיקה, וכמו אש ברחו מזה) גם בעולם, מי שרוצה להתעמק
https://www.midenginecorvetteforum.com/forum/mid-engine-corvettes/c8-powertrain-and-performance/259897-dtc-fault-code-new-dct-if-no-sensor-issue-is-identified

יש גם TSB בנושא
MC-10240790-9999.pdf

בקיצור אשתו מזכירה/מנהלת סושיאל..והגאון עסוק ב"קידום אורגני"...תוכנית עסקית לגיטימית, ולפי פופולריות כנראה יש לזה קהל יעד/אוהדים בשפע, הרי אין אחד שקצת אוהב עולם מוטורי ולא מתחרפן מהרכבים ש"קבורים" בבית קברות הכי יקר ולא יוקרתי כנראה בארץ ?

עכשיו מי שקצת מבין, איך נוגעים באקוסיסטם של רכב מודרני (אפילו עממי), איזה כמות של שכבות הגנה/אבטחה סייבר/קריפטו שתול בכל רכיב אלקטרוני, יכול רק לגחח שרואה את זה

https://www.facebook.com/reel/24006821445667178

https://www.facebook.com/reel/753776676994987

סט כבלים/מתאמים שאני קונה, לפעמים עולים יותר מהציוד ששוכב ב"מעבדה המפוארת" שלו.
בקיצור צר לי לנפץ את הדימוי של "רובין הוד של רכבי יוקרה", אני יודעה שאתם משוכנעים שהבחור אילוי, על כל רכב יושב חודשיים/שלוש מוצא פתרונות שליצרן אין, עושה להם בית ספר, מגשר איזה פיוז פירוטכני, מוסיף איזה חיישן או איזה מינוס, ומחזיר לחיים רכבים, אבל מה לעשות להניע רכב/ולעשות ניקוי DTC זה לא נחשב לתקן רכב באמת, בדיוק כמו לחבר סורק ועל סמך DTC לתקן רכב, מי שמבין בזה באמת, יודע זה רק "כיוון" ובכלל יכול להיות שרק התסמין, בעיית השורש/המחולל האמיתי במקום אחר.
שיהיה זמן (הקטע שאין, ויש לי עוד חובות מהעבר בנושאים אחרים) אפתח דיון על איזה אתגרים יש לנו בתור עוסקים בתחום , בכל מה שקשור בטיפול ברכבים מהעשור האחרון, שכל יום סוגרים לנו עוד אפשרויות ונורא מקשים, וכל התעשייה צועד בצעדי ענק לכיוון ,שלא תוכל לדלג על יצרן בשלב כזה או אחר , בחסות חוקים של פרוגרסיבים מטורללים (שיהיו חתומים על קבורת תעשייה שלמה באירופה במיוחד) ובחסות "הגנת סייבר", נגמר ה-%$#@#$ שעם ציוד בכמה עשרות $ תגע ברכבים כאלו!!

בתאריך 6.2.2026 בשעה 17:35, נירו72 כתב:

כולם יוצאים מתוך נקודה שאלו רכבים חדשים, שכחו שהם מספיק שנים בארץ להיות יד שניה (3,4,5). עכשיו נניח מישהו לא בא לו להתעסק עם זה, כבר אכל אותה עם הרכב ונמאס לו ממנו, ו/או הרכב כבר לא באחריות,  מוכר את הרכב ומוריד סכום נכבד מהמחירון שגם ככה על הריצפה בכאלו מכוניות העיקר להיפטר ממנו.

בא מישהו שיש לו כסף, אבל לא מספיק לרכב על בתקציב מלא שחולם על כזה רכב והמחיר קורץ לו. או איזה חכמולוג שרוצה לדפוק את המערכת וקונה בזול רכב על. ועכשיו מחפשים קומבינה במקום לשלם 100,000 ש"ח תיקון לסדר בזול. הבחור הזה נופל בול לקטגוריה. ואלו גם הבעלים שפחות אכפת להם שהרכב מפורק לחלקים ומונח על הקרקע/עשבים.

בול !!!

כנראה צריך להיות מבוגר ועם חוכמת חיים, כדי ליראות דברים מחוץ לקופסא. לא פעם אני טענתי שאנחנו "עם של קקה" אני חושב אם תזרוק אבן, 99% תפגע או בעו"ד או בסוחר רכב :crazyeyes
אתם לא מבינים כמה מאכערים סוג ז**ן/אנשים שפלים מעורבים מאחורי הקלעים בסגמנט הזה...חכמולוגים שמשוכנעים "יעשו מכה/עשו עסקה טובה"...5-6 בעלים על רכב של שנתיים זה לא נדיר, 99% מהמקרים אלו לא אנשים נורמטיבים, אלא ציידים, ואז מחפשים "לתקן בזול"...אדון רובוטיקה זה רעש וצילצולים, הרוב מתוקן בשטחים.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...