Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוקל לתבוע את המעסיק

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שאני מבין שזה לא פורום ייעוץ משפטי, ובכל זאת באתי להתדיין כאן ולקבל תובנות ורעיונות, כשיגיע רגע האמת, אתייעץ עם עורך דין.

רקע: אני עובד בחברה כ-6 שנים, באוקטובר עזבתי את ישראל (ברשות המעסיק) והמשכתי לעבוד מרחוק עד לאחרונה, מתי שהוחלט לפטר אותי עקב הפרש זמנים משמעותי שפגע ביעילות התקשורת בינינו.

עוד קצת רקע על המעסיק: המעסיק מאמין שהוא מעל החוק, וחושב שכל עוד הוא מגיע להסכמה תוך שכנוע, אז די בכך ("אנחנו מתעלמים כשאתה לוקח יום מחלה פה ושם בלי סיבוך של אישורים, אז תעבוד ביום העצמאות בלי תוספת תשלום").

יש לי עשרות כאלה, חמורים יותר וחמורים פחות.

אגב, המעסיק כבר נתבע לאחרונה על פיטורין שלא כדין על ידי עובדת והגיע עמה להסדר בבוררות של שופט מחוץ לבית משפט.

לאחרונה, לאחר שפוטרתי, המעסיק עשה איתי שיחה בה הוא אמר לי שהוא התעלם כשלקחתי יום חופש פה ושם (כמחלה בלי הפרוצדורה על פי החוק היבש, למרות שהוא לא אמר לי שום דבר על זה אז כמובן) ולכן ביקש שאוותר על 15 ימי חופשה שמגיעים לי עכשיו על פי החוזה (כ-20 אלף ש"ח), ניסיתי בעדינות להסביר שאני צריך את הכסף ואין לי הכנסה עכשיו, אבל הוא דבק מאוד בכך שזה "לא מגיע לי".

העניין קצת מורכב... בעל כורחי הסכמתי בשיחה בגלל שאני מקבל קליינטים מהחברה לעבוד איתם על פרוייקט משלי בתחום חופף, ולא רציתי לפוצץ את זה, וגם יש לנו רואה חשבון עם ראש על הכתפיים שבדרך כלל מונע ממנו לעשות דברים טיפשיים כאלו, וחשבתי שהוא כבר יעביר את הכסף ויגיד לו שלא כדאי להסתכן על זוטות כאלו, ובזה זה יסתיים.

אבל כשעה אחרי השיחה אני מקבל הודעה מהרואה חשבון שמבקש שבהמשך לסיכום שלי עם המעסיק, שאציין בכתב גריעת 15 ימי חופשה במאי.

אני עדיין רוצה את הקליינטים האלו בשביל הפרוייקט שלי, אבל זה לא בדיוק המון כסף, ואני תוהה אם פשוט לתבוע את המעסיק על זה (ואולי סעיפים נוספים שאוכל להוכיח) ולוותר על הקליינטים האלו.

במהלך השנים הייתי מאוד וותרן, ולזכות המעסיק גם ייאמר שהוא עבד איתי "מעל החוק" לטוב ולרע, אבל לבוא ולקזז לי סכום מגוחך יחסית (שמגיע לי) אחרי 6 שנים ביחד זה מאוד מגעיל, ובשלב הזה לא איכפת לי כבר ללכת על כל הקופה - הכנסתי לחברה מיליונים במהלך השנים, ואם זו התודה שלו על כך, אז אני עושה 180 מעלות, ואני מוכן לנשוך מלוא הלסת, לא רק על 20 אלף - כמה שאני יכול להוציא, יותר טוב.

מחשבות? 

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי עצה משפטית, אבל קודם כל תענה לעצמך על השאלה, מה יעלה לך יותר? לוותר על ימי החופשה או לוותר על הלקוחות (בהנחה שהמעסיק באמת יכול לגרום להם לעזוב אותך)?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אתה מבין שמעכשיו אתה מקליט את השיחות עם המעסיק?

לפני 39 דקות, LaCoco כתב:

לאחרונה, לאחר שפוטרתי, המעסיק עשה איתי שיחה בה הוא אמר לי שהוא התעלם כשלקחתי יום חופש פה ושם (כמחלה בלי הפרוצדורה על פי החוק היבש, למרות שהוא לא אמר לי שום דבר על זה אז כמובן) ולכן ביקש שאוותר על 15 ימי חופשה שמגיעים לי עכשיו על פי החוזה (כ-20 אלף ש"ח), ניסיתי בעדינות להסביר שאני צריך את הכסף ואין לי הכנסה עכשיו, אבל הוא דבק מאוד בכך שזה "לא מגיע לי".

לך יש רישום של ימים שלקחת בהם מחלה? יש לך רישום של ימי חופשה?

יש לך ימים שבהם עבדת ובעצם הוא לא נתן לך את מלוא התשלום?

על זה בעצם יקום ויפול כל ה20K ש"ח והכמה שקלים נוספים עבור ימי מחלה וימי חופש.

לפעם הבאה, לשלוח לקופ"ח בקשה לאישור מחלה זה כלום בפיתה ועוד יותר עכשיו שתוכל להוציא אוטומטית (תלוי בקופה שתסכים להקים כזו מערכת) - אמור להיכנס עוד חודשיים שלושה [תקנות עברו רק לאחרונה].

אני מקבל קליינטים מהחברה לעבוד איתם על פרוייקט משלי בתחום חופף

אני הייתי מעדיף לוותר על קליינטורה ולתבוע את המעסיק. כמו כן, מעדיף קליינטים שלא יורעלו על ידי המעסיק במידה וזה הולך דרומה (באנגלית נשמע יותר מגניב).

במהלך השנים הייתי מאוד וותרן, ולזכות המעסיק גם ייאמר שהוא עבד איתי "מעל החוק" לטוב ולרע, אבל לבוא ולקזז לי סכום מגוחך יחסית (שמגיע לי) אחרי 6 שנים ביחד זה מאוד מגעיל, ובשלב הזה לא איכפת לי כבר ללכת על כל הקופה - הכנסתי לחברה מיליונים במהלך השנים, ואם זו התודה שלו על כך, אז אני עושה 180 מעלות, ואני מוכן לנשוך מלוא הלסת, לא רק על 20 אלף - כמה שאני יכול להוציא, יותר טוב.

עוד מחשבה חשובה, הביצה הישראלית מאוד קטנה ויצא לי להרגיש כמה היא קטנה. ברמה שיכולתי לירוק לצד אחד והרגשתי את היריקה שירקתי (כאמור לא נראה לי שאנחנו עובדים באותו תחום קרוב אלא רחוק - אין לי מושג במה אתה עובד).

רק חשוב מאוד שאתה צריך לעשות תרגיל מחשבתי כזה - הפסדת את הלקוחות, הפסדת את המשפט או יצאת ברווח מועט - יותר נמוך מ20K, הפסדת את השם שלך בביצה המקומית - מה קורה אז? מה אתה עושה? יש תוכנית גיבוי כלשהיא?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

קודם כל תמנע ככל הניתן מלהגיע למשפט.

אני הייתי מעדיף 20000 ש"ח ביד מאשר הבטחות באוויר משקרן מניפולטיבי וסחטן.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

חד משמעית לא הייתי מוותר על הכסף גם אם זה ייגמר בבית משפט.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

לך יש רישום של ימים שלקחת בהם מחלה? יש לך רישום של ימי חופשה?

יש לך ימים שבהם עבדת ובעצם הוא לא נתן לך את מלוא התשלום?

על זה בעצם יקום ויפול כל ה20K ש"ח והכמה שקלים נוספים עבור ימי מחלה וימי חופש

חובת ההוכחה היא על המעסיק. 

אם עובד טוען סעבד אני זה שצריך להביא פלט זעון נוכחות שהוא לא עבד.

אם אתה צמריך את הקליינטורה לזמן לא ארוך תתבע אחרי שתסיים איתם. גם אם הסכמת בכתב לא ניתן ככה לקזז. הוא חעיב לשלם לך מה שמגיע לך ולהוציא לך חשבונית על השירותים. אני לא יכול לשלם לעובד שלי בסחורה לא רשומה או בשיפוץ שעשיתי לו בבית.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

חובת ההוכחה היא על המעסיק. 

צודק שחובת ההוכחה היא על המעסיק אבל בהינתן שהמעסיק לא ביצע את הרישום. הרישום של העובד אודות הימים והתקזזות על ימי מחלה/חופש, יהיה הקו המנחה לפיו יקבעו את הפיצויים.

מניח שדין עובד תאילנדי זהה לדין עובד הייטקס, למרות שיש צווי הרחבה כאלו ואחרים..

כאמור אני לא עו"ד ואני אומר נטו את הדעה האישית שלי לגבי הסיטואציה ורק עו"ד ידע לתת את הנגיעות הקטנות בשביל להוציא יותר כסף וגם לחסוך כסף.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שאלות רקע.

הוחלט על פיטורין שלך.  האם בוצע לך שימוע לפני פיטורין ? אם כן, מה תוכן השימוע ? האם הוא דרש ממך לחזור לעבוד בשעות "מקובלות" או שישר הודיע אתה מפוטר וזהו ?

האם המעסיק מבצע רישום של שעות עבודה ? האם יש לך עותק של רישום זה ?

כאשר לקחת יום חופש/מחלה ללא אישור רשמי, האם הוא הוריד לך שעות עבודה מהמשכורת ?

האם יום חופש/ מחלה ללא אישור - התרחש בתדירות גבוהה או פעם בהמון זמן ?

לגבי עבודה עם קליינטים - האם זה רשמי (תיק ברשות המיסים וכו') ?

פורסם

עוד שיקול, תביעה כזו יכולה להמשך המון זמן (אני נמרחתי עם תביעה פשוטה כמעט 4 שנים).

חד משמעית כדאי להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בדיני עבודה.

בתי המשפט לעבודה נוטים לרוב לטובת העובד, אני תבעתי על סכום דומה לשלך, בית המשפט דרש מהמעסיק לגלות מידע שלא היה בידי בעת הגשת התביעה וקיבלתי בערך פי 4 מהתביעה המקורית ועוד שכר טרחה של העורך דין שלי.

נעזרתי בעורך דין תותח : )

• מעניין 1
פורסם
לפני 23 שעות, LaCoco כתב:

לאחר שפוטרתי, המעסיק עשה איתי שיחה בה הוא אמר לי שהוא התעלם כשלקחתי יום חופש פה ושם (כמחלה בלי הפרוצדורה על פי החוק היבש, למרות שהוא לא אמר לי שום דבר על זה אז כמובן) ולכן ביקש שאוותר על 15 ימי חופשה שמגיעים לי עכשיו על פי החוזה (כ-20 אלף ש"ח), ניסיתי בעדינות להסביר שאני צריך את הכסף ואין לי הכנסה עכשיו, אבל הוא דבק מאוד בכך שזה "לא מגיע לי".

אבל כשעה אחרי השיחה אני מקבל הודעה מהרואה חשבון שמבקש שבהמשך לסיכום שלי עם המעסיק, שאציין בכתב גריעת 15 ימי חופשה במאי.

לא הבנתי אם מדובר ב-15 ימים מתוך מספר גדול יותר שצברת או שאלו כל ימי החופשה שלך. אם זה 15 מתוך 45, נשמע סביר. אם זה 15 מתוך 20 או מתוך 15 - הייתי מבקש מרואה החשבון הבהרה לגבי התאריכים בהם הימים נוצלו ואז מקליט את השיחה כשהבוס היה חוזר אליי.

סה"כ הגיוני לוותר על כמה ימי חופשה תמורת 'שלום בית', אבל בגבולות הטעם הטוב.

פורסם

אשתי תבעה את אחד המעסיקים שלה בעבר, כדי להגדיל סיכויים, לקחנו חברת עורכי דין בהיכרות מסוימת שעשו לנו טובה (הם מתעסקים בתיקים הרבה יותר גדולים) בתמורה ל 25% מהתיק + סכום כסף מסוים.

למשפט אתה יודע איך אתה נכנס, אתה לא יודע איך אתה יוצא. כמובן שחיפשנו עילות נוספות והשופט קיבל את חלק מהטענות שלנו, כך יצא שזכינו בכ 70K שמתוכם כ 30K/35 (היה מזמן, לא זוכר בדיוק) הלכו לעורכי דין.

כאשר עילת התביעה היא כ 20K בלבד, אני לא רואה טעם ללכת למשפט על זה, רק העורך דין יעלה לך בערך את הסכום הזה.

בנוסף אתה מאבד את הלקוחות, שאתה צריך לכמת את זה בכסף - כמה זה שווה לך.

בכל מקרה, אל תחתום על כלום. בבית משפט - עצם החתימה שלך (גם אם היא לא תופסת חוקית) נלקחת בחשבון כהסכמה כלשהיא מהצד שלך וזה מוריד לך מהחוזק של הקייס.

האם יש לך דרך לכמת את ימי החופש/מחלה המדוברים ולהוציא עבורם ימי מחלה ? אני חושב שזה שווה ניסיון, כך לא יהיה לו תרוץ.

בכל מקרה, בבית משפט הוא יצטרך להוכיח שהוא ביקש ממך ימי מחלה ואתה לא נתת לו, וגם אז תוכל לטעון לכך שהוא לא קיזז ימי חופש באופן מיידי אלא הייתה הסכמה שבשתיקה לנושא.

לעניות דעתי, אל תחתום על כלום ותן לזה להתגלגל, קשה לי להאמין (גם מהצד של רואה החשבון) שהוא לא ישלם לך בלי המסמך חתום.

פורסם
בתאריך 1.7.2024 בשעה 20:21, LaCoco כתב:

ולזכות המעסיק גם ייאמר שהוא עבד איתי "מעל החוק" לטוב ולרע

אם ה״טוב״ מסתכם בויתור על אישור מחלה על יום בודד פה או שם, הוא פילנטרופ דגול, יש הרבה חברות שלא דורשות אישור במקרה כזה.

ואין קשר בין ויתור בירוקרטי על אישור מחלה לבין התקזזות על יום חופש, או דרישה לעבוד בחג בתעריף רגיל. שניהם לא חוקיים בעליל.

בתאריך 1.7.2024 בשעה 22:35, Night Driver כתב:

אם אתה צמריך את הקליינטורה לזמן לא ארוך תתבע אחרי שתסיים איתם

צריך לבחון את עניין ההתיישנות, עד כמה שראיתי יש לו 60 יום להגיש תביעה.

https://www.law-info.co.il/article-display.php?articleno=149

פורסם

במהלך השנים הייתי מאוד וותרן, ולזכות המעסיק גם ייאמר שהוא עבד איתי "מעל החוק" לטוב ולרע

הבנתי. 

אל תתבע את מי שגנבת איתו סוסים ביחד. 

אתה והוא חיפפתם כסף ביחד ועכשיו פתאום אתה מנפנף לו במה חוקי?! 

גיסינו, קצת כבוד בין גנבים... 

אם שווה לך.לאבד לקוחות ואולי ביזנס עתידי על ימי החופשה, אל תחתום לו

חשבון עסקי פשוט. 

לתבוע אותו, לא הייתי תובע אם אני גם לא נקי. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

צריך לבחון את עניין ההתיישנות, עד כמה שראיתי יש לו 60 יום להגיש תביעה.

60 יום זה מגבלת הזמן לדרוש קבלת פיצויי הלנת שכר (למיטב זכרוני, זה 7% לשבוע).

פורסם

עבדתי אצל אחד כזה פעם, על חשבון "הוויתורים" שלו הוא לא רצה להפקיד לפנסיה, ולא רצה לשלם הבראה... 

למזלו הרע, היה רשום לי בדיוק באיזה ימים חיסרתי וכשדרשתי ממנו את מה שמגיע לי הוא התחיל לטעון "הייתי טוב איתך". 

עניתי לו "היית נחמד איתי אבל טוב עם עצמך..." אמרתי לו שאני לא מוכן להיות שווה פחות מ"מהגרי עבודה" שלהם יש ארגוני זכויות אדם שדואגים להם, ומה שמגיע לי, אני דורש ממנו להביא לי. 

בסוף ישבנו והגענו להסכמה על הסכום שהוא יעביר לי (לא על כולו). 

("אנחנו מתעלמים כשאתה לוקח יום מחלה פה ושם בלי סיבוך של אישורים, אז תעבוד ביום העצמאות בלי תוספת תשלום").

😡 😡😡 איך אני כועס על כאלו מעסיקים!

ותזכיר לו את זה במהלך השיחה שלכם שהוא עיגל פינות וניצל אותך בלי לשלם על זה. זה לא חייב להיות בכעס, אפשר משהו כמו "עשיתי הרבה בשבילך ובשביל העסק פה, כגון זה וכגון זה, לא התעקשתי איתך על כל מה שמגיע לי, אבל מכאן ועד לדרוש ממני לוותר על כל הזכויות? בואנה, אני עבדתי אצליך 6 שנים והיינו טובים אחד לשני, למה מגיע לי את זה?" 

אגב, המעסיק הנ"ל גרם לי לחפש עבודה במקום גדול ומסודר, היום המעסיק שלי כמעט ולא בקשר איתי, מידי פעם שלום-שלום במעלית. אני מעדיף שהבנק יהיה נחמד אלי...

לקח לי זמן להתרגל לבקש מהרופא אישור מחלה על כל יום היעדרות, אבל מנגד מה שמגיע לי אני מקבל היום בלי להרגיש שעשו לי טובה בזה. 

לי לקח חצי שנה למצוא מקום כזה, בינתיים הלכתי לעבוד באיזה מרלו"ג קטן (כמובן תוך כדי שהדגשתי שם לבעה"ב שאני מגיע אליו לזמן מוגבל - עד שאמצה משהו אחר), יש דברים ששווים יותר מבוס שמוותר לך על להביא אישור מחלה ביום שהיית חסר.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...