Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוקל לתבוע את המעסיק

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

יש היום גישה של "אני עוסה למעסיק טובה", במיוחד בהייטק. אני לא שותף לגישה הזו. אתה שכיר - תתנהל לפי המעסיק וההסכם שלך איתו. לא טוב לך? תהיה עצמאי.

למה כל ההקדמה הזו? כי עדיין בעיני התנהלות כזו היא דרך להביא עובדים פחות טובים. גורם לבוא "להחתים שעון" וזהו.

לגבי שימוש לרעה - זה לא חוקי. עד כמה זה לא חוקי? זה אומר שאפשר לפטר אותך, גם אם יש לך קביעות.

מכיר לפחות מורה אחת שבמשך שנים ניסו לפטר אותה (עד כדי כך היא היתה זוועתית) ולא הצליחו.

באחת הפעמים היא הוציאה "הצהרה" (מחלה בלי אישור רופא, אחד מהתנאים שיש במגזר הציבורי) מיד אחרי חופשת פסח והתברר שהיא עדיין היתה בחו"ל מפסח והשתמשה בזה להאריך את החופשה.

לא עזר לה כלום - פיטרו אותה במקום ואף ערעור וועדה לא עזר לה. 

החלק המודגש זה מה שאני התכוונתי אליו.

לגבי החלק השני - מפתיע מאוד. נשמע שהחוק דווקא מאפשר מצב כזה... מתוך אתר כל-זכות:

מחלה במהלך החופשה

• אם עובד יצא לחופשה, ובמהלך החופשה חלה או נפגע בתאונה, החופשה נפסקת מרגע המחלה או הפגיעה.
  • הימים שבהם היה חולה לא ינוכו ממכסת ימי החופשה שעומדים לרשותו. ימים אלה ייחשבו כימי מחלה, והעובד עשוי להיות זכאי לדמי מחלה בגין היעדרותו מהעבודה במהלכם.

משתמע שיתכן מצב שעובד נמצא בחו"ל, חוטף מחלה, וימים אלו מנוקים לו מימי המחלה. כמובן שאם יעלה בימים אלו תמונות שלו עושה טרק בהימלאיה, הרי שאינו חולה וזו כבר סיבה לפיטורין.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"א, אף אחד אף פעם לא הוצא אצלי לחת"ת לא בקורונה ולא במלחמה ולמרות שהיינו סגורים יותר מחודש כולם קיבלו את כל המשכורת רגיל כאילו עבדו (גם אחד שהתחיל חודש לפני המלחמה).

הגישה שלי זה תבוא, תהיה בן אדם ותקבל הכל בלי קשר לצבירות או מה כתוב באיזה נייר. במסגרת הסביר וההגיוני תקבל הכל.

לפני 1 דקה, A_lex כתב:

משתמע שיתכן מצב שעובד נמצא בחו"ל, חוטף מחלה, וימים אלו מנוקים לו מימי המחלה. כמובן שאם יעלה בימים אלו תמונות שלו עושה טרק בהימלאיה, הרי שאינו חולה וזו כבר סיבה לפיטורין.

זה נכון וידוע. חופש לא חופף למחלה.

היה לי עובד שיצא לחופשת סקי ואיך שהגיע למלון החליק ושבר את היד. לא נוכו לו ימי חופשה והוא קיבל את זה כמחלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, taranta כתב:

ברוב המוחלט של המקומות הסבירים+ נותנים 100% מהיום הראשון

לפי איזה מקור מידע?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

לגבי שימוש לרעה - זה לא חוקי. עד כמה זה לא חוקי? זה אומר שאפשר לפטר אותך, גם אם יש לך קביעות.

מכיר לפחות מורה אחת שבמשך שנים ניסו לפטר אותה (עד כדי כך היא היתה זוועתית) ולא הצליחו.

באחת הפעמים היא הוציאה "הצהרה" (מחלה בלי אישור רופא, אחד מהתנאים שיש במגזר הציבורי) מיד אחרי חופשת פסח והתברר שהיא עדיין היתה בחו"ל מפסח והשתמשה בזה להאריך את החופשה.

לא עזר לה כלום - פיטרו אותה במקום ואף ערעור וועדה לא עזר לה. 

ממה שאני מבין - לדברייך - כנראה היה איזה תהליך ארוך טווח...אז אירוע אחד צורף ל"במשך שנים". נדמה לי שלפטר עובד עם קביעות זה תהליך טיפה יותר מורכב מעובד זמני. 

לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

הגישה שלי זה תבוא, תהיה בן אדם ותקבל הכל בלי קשר לצבירות או מה כתוב באיזה נייר. במסגרת הסביר וההגיוני תקבל הכל.

בעיניי זה מאוד הוגן, מכובד וראוי. דבר ראשון. 

השאלה שלי איך בעסק פרטי - האם יש איזון בין חיים/עבודה נניח בהודעות/שיחות טלפון לעובדים?

התכוונתי למונח life/work balance. 

כמובן, אתה לא חייב לענות.. רק אם מתאים לך. 

אני אומר לאנשים, הודעות עד 21:00. אח"כ, גם אם תראו V כחול - אני לא אענה להודעות מכם. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 23 דקות, Be roo כתב:

לפי איזה מקור מידע?

לא באתי לתת סטטיסטיקה.. פשוט יודע שבכל עבודה שעבדתי בה וברוב המוחלט של החברים שלי היה אוטומטית 100% מחלה מהיום הראשון. ולא, לא רק בהייטק.

בד"כ אלו שצמודים לכמות ימי מחלה וניצולם ו\או חופש הגתובים בחוק אלו מקומות שבהם לעובד יש פחות ברירה.

לפני 6 דקות, saar5555 כתב:

ממה שאני מבין - לדברייך - כנראה היה איזה תהליך ארוך טווח...אז אירוע אחד צורף ל"במשך שנים".

לא. פשוט זרקו אותם מכל המדרגות כל השנים. ברגע שעברה על החוק - היה להם קלף "בלתי מנוצח" ביד.
למי שלא הבין את הסיפםור - המורה מלכתחילה תככנה את החופשה להסתיים אחרי פסח (הזמינה כרטיס טיסה מאוחר מראש) ורצתה להשתמש במחלה כתירוץ. תפסו וזרקו אותה.

אגב - זו פרקטיקה מוכרת במשרד החינוך. היות ולמורים אין ימי חופש (כלומר המון המון חופשות אבל אי אפשר לקחת חופש בשאר הימים) לפעמים הם משתמשים בכלי הזה כשיש להם אירועים וכדו'. פשוט כי אין להם אפשרות אחרת. בד"כ מעלימים עין.

פורסם
לפני 4 דקות, saar5555 כתב:

השאלה שלי איך בעסק פרטי - האם יש איזון בין חיים/עבודה נניח בהודעות/שיחות טלפון לעובדים?

אישית לא מתקשר לעובד אחרי שעות העבודה אלא אם ממש אין ברירה אבל זמין עבורם 24/7.

לי אין את האיזון הזה וזמין כל הזמן אבל אני עצמאי ועושה את זה מבחירה (פחות או יותר) אבל העובד שלי מוכר לי שעות עבודה ואין שום סיבה שאגזול לו זמן שלו.

לפני 1 דקה, taranta כתב:

לא באתי לתת סטטיסטיקה.. פשוט יודע שבכל עבודה שעבדתי בה וברוב המוחלט של החברים שלי היה אוטומטית 100% מחלה מהיום הראשון. ולא, לא רק בהייטק.

בד"כ אלו שצמודים לכמות ימי מחלה וניצולם ו\או חופש הגתובים בחוק אלו מקומות שבהם לעובד יש פחות ברירה.

מצד שני מי שבא ומבקש כבר בראיון יותר ימי מחלה מהקבוע בחוק מתכוון כנראה לנצל אותם ומראש מסומן כפוטנציאל לצרות.

לפני 1 דקה, taranta כתב:

לא. פשוט זרקו אותם מכל המדרגות כל השנים. ברגע שעברה על החוק - היה להם קלף "בלתי מנוצח" ביד.
למי שלא הבין את הסיפםור - המורה מלכתחילה תככנה את החופשה להסתיים אחרי פסח (הזמינה כרטיס טיסה מאוחר מראש) ורצתה להשתמש במחלה כתירוץ. תפסו וזרקו אותה.

אגב - זו פרקטיקה מוכרת במשרד החינוך. היות ולמורים אין ימי חופש (כלומר המון המון חופשות אבל אי אפשר לקחת חופש בשאר הימים) לפעמים הם משתמשים בכלי הזה כשיש להם אירועים וכדו'. פשוט כי אין להם אפשרות אחרת. בד"כ מעלימים עין.

כבר שנים שימי ההצהרה מוגדרים בהסכם העבודה של המורים כימי חופש בהודעה מראש ולא רק למחלה קצרה (שזה הם מוציאים אישור באפליקציה של הקופה).

• אהבתי 2

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

כבר שנים שימי ההצהרה מוגדרים בהסכם העבודה של המורים כימי חופש בהודעה מראש ולא רק למחלה קצרה (שזה הם מוציאים אישור באפליקציה של הקופה).

הלכתי לשאול (יש לי מיליון מורים במשפחה) וזה אכן שונה לפני מספר שנים. לא ידעתי.

פורסם
לפני 9 שעות, falou כתב:

אכן, לפטר מורה זה בלתי אפשרי בעליל, וזו בעיה.

בכלל, וזה עופטופיק לשרשור, לא ברור לי למה מורה הפך למקצוע לכל החיים. רופא, אני מבין. אבל מורה?! למה לא לעבוד בהוראה תקופה ולהמשיך הלאה או ההפך, לעבוד במקצוע, ולעבור להוראה?

צריך להפריד בין שכבות גיל. בתור מורה של כיתות ביסודי הציפיה ממך לנהל כיתה כלומר להעביר את הזמן. את זה משפרים לדרגת אומנות עם הזמן. מורות בנות 60 יודעות לנהל כיתה טוב יותר מבנות 30. אני מדבר מניסיון.

ואתה צריך להבין שמי שבחר להיות מורה מצפה לשלם באמצעות המשכורת את המשכנתא ולהאכיל ילדים. אם תיקח לו את הוודאות הוא פשוט לא יגיע מלכתחילה להוראה. וחוץ מזה מה יעשו מורים בגילאי 50 ומעלה? איך יעברו עכשיו הסבה? בשביל זה יש ועד.

ותמיד טוב לזכור שהמורה הכי טוב הוא ההורה

• אהבתי 1
פורסם

לא הייתי זמין כמה ימים ונשאלו הרבה שאלות, אנסה להתייחס לכמה כאן:

להפסיד את הלקוחות לא יהיה סוף העולם, אבל כן קצת חבל לי על כך. זה הרבה יותר כסף על פני זמן, אבל זה לא האפיק היחיד שלי.

@guya72
ממש לא בוצע נוהל שימוע בהתאם לדין, אבל היה כסת"ח מוסכם - הוא אמר לי שנסגור את מערכת היחסים בינינו, ואז אמר שכפי ששנינו יודעים יש נהלים, אז נעשה שיחת שימוע (מזוייפת כמובן), אחרי השיחה ביקש שאחתום שאני מסכים וזהו.

לא היתה לי בעיה עקרונית עם כך - ברור לכל ששיחת שימוע זה טקס, אפילו הייתי נעלב אם הוא לא היה עושה את זה כפי שהוא עשה.

אני הייתי מקבל משכורת חודשית בפועל, אבל הייתי פשוט צריך למלא אקסל מזוייף בו יש 8 שעות ביום כפול 5 ימים בשבוע בשביל הנהלת חשבונות - הם בעצם שילמו לי שעתית, וביצעו התאמה כפי שצריך עם חגים וכו'.
הרישום עצמו גם היה מזוייף בהסכמה - שעות העבודה\זמינות האמיתיות שלי נקבעו בפועל מול המעסיק ולא תועדו, גם זה בהסכמתי - זה היה נוח לשנינו וגם עם זה אין לי בעיה.

בפועל, לוח השעות שלי יראה עבודה של 8 שעות ביום.
כשלקחתי ימי מחלה, לא הורידו לי בפועל ימים, קיבלתי את אותה משכורת, אבל גם כשעבדתי 12-13 שעות ביום מדי פעם - אותו דבר... כנ"ל כשהתבקשתי לעבוד מדי פעם באמצע הלילה במקרי חירום מהיום להיום. זה היה סיכום בינינו ועבדנו ככה שנים ולשנינו זה היה נוח. אף אחד מאיתנו לא בחן את השני בנרות. היה לנו חוזה שלא שווה את הנייר עליו הוא כתוב, שום דבר שם כמעט לא היה מה שקרה בפועל.

לקחתי מעט ימי מחלה - סך הכל כ~10 בשנה גג, וגם אז התחברתי מרחוק וכו'. בקושי לקחתי חופשות, וכשלקחתי זה נגרע, מה שלא שומש\נגרע שולם (מלבד מה שציינתי כמובן).

עבודה עם קליינטים חיצוניים - כן, זה רשמי, אבל אני צריך לסדר את עניין המס בגלל אזרחות זרה כדי למנוע כפל מס.

@Derish

מדובר בסך שנותר (15), היה לי סיכום שמה שאני לא מנצל משולם לי כל תקופה מעבר למכסה מסויימת, אז כל החופשות שלא לקחתי, מלבד מה שנותר עכשיו כבר שולמו לי כתוספת במשכורת.

באופן כללי, אוסיף שלמי שזה נראה כמו דרישה מוגזמת לדרוש תשלום בהתאם לחוק לאחר עבודה בה לא עבדנו בצורה הזו תמיד, אני מבין את נקודת המבט, אבל זה ממש לא כפי שזה משתמע.

מה שבפועל קרה זה שעם הזמן קיבלתי הרבה יותר אחריות מהתחלתי בחברה (גם יחסים ידידותיים עם המנהל לא הכאיבו) והחוזה פשוט לא השתנה. לא היה צורך לרדת לפרטי פרטים כשהכל הלך חלק לשני הצדדים, אבל לבוא עכשיו לאחר סיום יחסי העסקה ולנסות לנשל אותי מסכומים כאלה זה מוזר. הרי אני לא אבוא עכשיו ואגיד לו, "אה רגע, אתה זוכר אז כשעבדתי בחג...". זה היה נוח לשנינו לעבוד כך - אז העובדה שהוא בא בסוף ומנסה לחסוך כמה גרושים עם טענות כאלו ואחרות זה לא מחזיק מים.

פורסם

הדבר היחיד שנשאר לך, אם אינו משלם או משלם באיחור זה להגיש תביעה לבי"ד לעבודה.

בסופו של דבר, מאחר ואתה שיתפת פעולה עם זיוף נתונים, יתכן שהפסדת עוד כסף בדרך (הרבה או מעט - זה רק אתה יכול לדעת).

אין לך הרבה מנופי  לחץ על המעסיק. מה שכן, גם למעסיק אין מנופי לחץ כנגדך (מאחר והעבודה עם הקליינטים היא חוקית).

אפשר אולי לאיים על המעסיק כי תפנה ל"מינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה".  לרוב, המעסיקים מפחדים מהם (אלא אם אוזניו מחוברות עם חוט).

לאור התיאור שלך, סביר להניח כי הם כבר מכירים את המעסיק לשעבר (מאוד הגיוני שבעבר הוגשו כנגדו תלונות ע"י עובדים מאחר וזאת צורת התנהגות אצלו).

החסרון היחיד - אינני בטוח שהם מתעסקים עם נושא זה. אבל כדאי לברר.

https://www.gov.il/he/departments/units/regularization-and-enforcement

https://www.kolzchut.org.il/he/פנייה_ליחידת_האכיפה_של_חוקי_העבודה

פורסם

לא הייתי מחשיב את דיווח השעות כזיוף נתונים שכן השכר שלך קבוע מחודש לחודש ויש פה עניין טכני שנעשה בתיאום עם המעסיק. אין פה צד ג׳ שנפגע.

הלך העבודה שלך איתו לא היה נכון לדעתי,  אתה לא יכול לוותר על זכויות עבודה, גם אם יש לך הסכם חתום, גם להסכמים יש מגבלות.

חשוב שתתנהל מולו באופן שיש תיעוד לדברים[כנ״ל לכל דבר]. לגבי פדיון ימי החופש,  הייתי מציע להציע לו פשרה לפני נקיטת הליכים משפטיים, למשל סכום כולל נמוך יותר. [לא צריך לנפנף באיומים, זה סתם סוגר את הצד השני].

ֿהליך משפטי זה הרבה התעסקות בראש,  יש אנשים שגם אחרי 100 הליכים משפטיים יהיו אותו דבר, לא בהכרח תחנך אותו.

פורסם

אין שום דבר לא חוקי בשיטות העבודה שלכם אלא עיגול פינות שנובע מהאיסור לעבוד גלובלי (גם שעות נוספות גלובליות חייבות להיות קרובות לביצוע בפועל, לא פוטרות מחובת רישום ואם חרגת מהם כלפי מעלה צריכים לשלם לך את ההפרש).

אם אין רישום של ימי חופש שנוצלו הוא חייב לשלם אותם.

פורסם
לפני 19 שעות, taranta כתב:

לא באתי לתת סטטיסטיקה

כתבת ״ברוב המוחלט של המקומות הסבירים״, זה די נחרץ, בעיקר כשאתה תבסס על כמה מקומות עבודה ספורים שעבדת בהם, שכנראה רובם שייכים למגזרים מסויימים, גם אם לא הייטק.

כן, יש תחומים שבהם זה מקובל, לחשוב שזה חל על ״רוב מוחלט״ זה לא ממש מחובר למציאות.

לפני 8 שעות, LaCoco כתב:

זה היה נוח לשנינו וגם עם זה אין לי בעיה.

אין לזה קשר לתשלום ימי החופש.

שני הצדדים הסכימו לרישום בירוקרטי של השעות שלא תאם את העבודה בפועל. גם אם זה לא תקין, כמו שנאמר, ״גנבתם״ יחד, שניכם הרווחתם מצידכם והתנהלתם בנוחות.

לפני 8 שעות, LaCoco כתב:

לקחתי מעט ימי מחלה - סך הכל כ~10 בשנה גג

לי זה דווקא נשמע לא מעט. לא הבנתי אם על עשרת הימים האלה הבאתי אישור או לא, או אולי על חלקם?

לפני 8 שעות, LaCoco כתב:

בקושי לקחתי חופשות, וכשלקחתי זה נגרע

זו הנקודה החשובה.

על חופשות דיווחת. הוא לא יכול עכשיו להשתמש בימי החופשה להשלים חוסר של ימי מחלה שהוא חושב שמגיעים לו, בטח לא אחרי שהסכים, גם אם באופן לא רשמי, לא לדרוש אישורי מחלה.

לפני 8 שעות, LaCoco כתב:

התחברתי מרחוק

לפני 8 שעות, LaCoco כתב:

גם כשעבדתי 12-13 שעות ביום מדי פעם - אותו דבר... כנ"ל כשהתבקשתי לעבוד מדי פעם באמצע הלילה

נסה להשיג תיעודים לדברים האלה לפני שאתה עוזב, שיחות וואטסאפ, מיילים וכו׳.

כדי אם זה יגיע לתביעה והוא ישלוף את כל ה״הקלות״ שנתן לך, אתה תוכל להוכיח שהיו ״הקלות״ גם מצידך. ואלה צריכת להתקזז, בלי קשר לימי החופשה שנותרו לך.

פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

״גנבתם״ יחד, שניכם הרווחתם מצידכם והתנהלתם בנוחות

זה לא תקין מבחינת משרד העבודה אבל ממש אין פה גניבה.

אני חטפתי קנס של עשירייה (וזה קנס אישי, לא לחברה. כסף אחרי מס שכול להגיע עד 100,000) בגלל איש מכירות שעבד גלובלי למרות שאמר למבקר שהוא לא עובד שעות נוספות, בא מתי שהוא רוצה ויוצא מתי שהוא רוצה (ומדובר על שכר בסיס של יותר מפי 2.5 מהמינימום ועוד רכב מגולם מלא). בכל זאת חטפתי על חוסר ניהול רישום שעות עבודה 

בעקבות זאת עברנו למבנה שכר שכולל שעות נוספות גלובאליות במקסימום שהחוק מתיר עם כל ההפרשות עבורן ודוח שעות שהוא שולח בו מה שהוא רוצה. ככה גם לא יכולים לבוא בטענות על ש"נ פיקטיביות (דרך נפוצה לא להפריש לסוציאליות ושפוגעת בעובד) כי מופרשים עליהן כל הסוציאליות כמו על שכר רגיל.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

זה לא תקין מבחינת משרד העבודה אבל ממש אין פה גניבה.

לא טענתי שזו גניבה, בגלל זה המרכאות. וזה היה יותר ציטוט להודעה אחרת שך falou שטען שאם המעסיק והעובד מעגלים פינות בהסכמה, לא הגון לבוא לאחר מכן ולהתלונן על כך.

כל ההתנהלות בינהם לאורך רוב תקופת ההעסקה היתה בצורה זו, וזה היה נוח לכולם. לא היתה פה כפיה או ניצול. אחד הרוויח מצד אחד, השני מצידו. זה התקזז. 

ובגלל שזה התקזז לאורך הזמן, לא ראוי שהמעסיק ידרוש עכשיו קיזוז נוסף בדמות ימי החופשה.

פות״ש, אתה יכול לנסח מייל למעסיק, שבו אתה מכיר ב״ג׳סטות״ שהוא עשה עבורך לאורך הזמן, אבל מזכיר לו שהוא קיבלת תמורה עבורן, ולא בטוח שהוא יצא ״מרווח״ את תתחילו לחשב שקל לשקל מי הרוויח יותר, ולכן מבחינתך באים לנקודת הסיום כשווים, ולכן מגיעות לך כל הזכויות שרשומות עבורך.

אולי זה יחסוך לך תביעה.

אבל במידה ולא, כאמור יש להכין מראש תיעוד לכל אותם ״אקסטרות״ שנתת לאורך השנים, למקרה שהוא ינסה לטעון שאתה חייב לו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...