Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוקל לתבוע את המעסיק

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בתאריך 1.7.2024 בשעה 22:35, Night Driver כתב:

חובת ההוכחה היא על המעסיק. 

אם עובד טוען סעבד אני זה שצריך להביא פלט זעון נוכחות שהוא לא עבד.

אם אתה צמריך את הקליינטורה לזמן לא ארוך תתבע אחרי שתסיים איתם. גם אם הסכמת בכתב לא ניתן ככה לקזז. הוא חעיב לשלם לך מה שמגיע לך ולהוציא לך חשבונית על השירותים. אני לא יכול לשלם לעובד שלי בסחורה לא רשומה או בשיפוץ שעשיתי לו בבית.

לא מדוייק. התובע (העובד במקרה הנ"ל) מחוייב למסור גרסה עובדתית  כדי שנטל ההוכחה יעבור למשיב (המעסיק). לכן לכל הפחות, על העובד להציג את תלושי השכר, עם פירוט ימי חופש /מחלה שלקח. בכל מקרה, ברוב המקרים, בית המשפט לעבודה יתן משקל גדול למה שרשום בתלוש השכר . קל וחומר במקרה שהעובד מועסק אצל המעסיק למעלה מ-6 שנים

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהמשך לכל הנאמר כאן, 

1. אני חושב שההחלטה שלך תלויה גם בכמה אנרגיה אתה מוכן להוציא על העניין הזה.

2. כמו שאמרו כאן, אני מניח שזה עובד לשני הכיוונים.. וצריכה/אמורה להיות איזו יושרה/הוגנות מסוימת משני הצדדים. יש להיות צודק ויש להיות חכם. 

3. בקשר לדיווחי שעות וימים - אני תמיד אומר תנו לי מה שמגיע לי, לא פחות, לא יותר. 

3. בהצלחה בכל מה שתבחר. לדעתי, רצוי מאוד ללמוד להבא, איך להתנהל עם המעסיק הבא / המקום הבא שתעבוד בו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 14 שעות, לב טוב כתב:

לקח לי זמן להתרגל לבקש מהרופא אישור מחלה על כל יום היעדרות, אבל מנגד מה שמגיע לי אני מקבל היום בלי להרגיש שעשו לי טובה בזה. 

מאז שהאפליקציות של קופות החולים התפתחו - אפשר גם לקבל את האישור גם מרחוק, כך שגם זה כבר לא טרחה יותר מדי גדולה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז שיספגו את המחלה.

אני באופן עקרוני לא משלם מחלה בלי אישור רפואי ומשלם לפי החוק (יום ראשון לא משלמים, שני ושלישי 50%) כדי שלא ישתמשו בזה כשיטה לקח חופש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, אז אתה מעדיף שאנשים יגיעו חולים לעבודה וידביקו אחרים? או לחילופין שאנשים ימרחו את החופש מחלה על יותר ימים?

יש לי תחושה שהרבה עובדים יגיעו לעבודה כל עוד הם מצליחים לעמוד על הרגליים גם אם הם חולים (וידביקו עובדים אחרים), כדי לא לאבד משכורת של יום-יומיים.

ומצד שני, אם הם היו חולים מדי וכבר איבדו משכורת של יומיים אז לפחות לקבל גם קצת אקסטרה חופש, הרי הרופא ירשום יותר משלושה ימים בלי בעיה.

עוד שאלה, כמה ימי חופש בשנה אתה נותן לעובדים שלך? יש מצב שגם זה המינימום ולכן עובדים שלך מחפשים לעשות קומבינות?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, A_lex כתב:

יש מצב שגם זה המינימום ולכן עובדים שלך מחפשים לעשות קומבינות

אז מעסיק שפועל לפי החוק זו הצדקה לקומבינות?

באותה מידה מותר לי לגנוב מהמעסיק כי לדעתי שכר המינימום שהוא מלשם לי כחוק לא מספיק?

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אז שיספגו את המחלה.

אני באופן עקרוני לא משלם מחלה בלי אישור רפואי ומשלם לפי החוק (יום ראשון לא משלמים, שני ושלישי 50%) כדי שלא ישתמשו בזה כשיטה לקח חופש.

ברוב המוחלט של המקומות הסבירים+ נותנים 100% מהיום הראשון. אם עובד משתמש בצורה לא הגונה פשוט אומרים לו שלום.

פורסם
לפני שעה, A_lex כתב:

נהג לילה, אז אתה מעדיף שאנשים יגיעו חולים לעבודה וידביקו אחרים? או לחילופין שאנשים ימרחו את החופש מחלה על יותר ימים?

יש לי תחושה שהרבה עובדים יגיעו לעבודה כל עוד הם מצליחים לעמוד על הרגליים גם אם הם חולים (וידביקו עובדים אחרים), כדי לא לאבד משכורת של יום-יומיים.

ומצד שני, אם הם היו חולים מדי וכבר איבדו משכורת של יומיים אז לפחות לקבל גם קצת אקסטרה חופש, הרי הרופא ירשום יותר משלושה ימים בלי בעיה.

עוד שאלה, כמה ימי חופש בשנה אתה נותן לעובדים שלך? יש מצב שגם זה המינימום ולכן עובדים שלך מחפשים לעשות קומבינות?

קודם כל מי שחולה מעל 3 ימים עדיין לא מקבל על היום הראשון ועל היום השני והשלישי מקבל 50% ומי שלא מתחלה כל שני וחמישי מקבל השלמה בצורת בונוס. הנקודה היא שאם בן אדם מנסה להשתמש בימי המחה כחופש שישלם על זה מכיסו ולא מכיסי.

חופשה שנתית כולם מקבלים לפי החוק וכשמישהו יוצא לחופש בחול או בארץ לרוב אני מצ'פר אותו בבונוס נחמד שיסע בלי דאגות ואם אין לו מספיק ימי חופש הוא עדיין יקבל אותם אבל ההחלטה היא שלי.

הנושא הוא לא כספי אלא שליטה בהעדרויות. אין בעיה שתצא לחופש וגם אדאג שתצא בלי דאגות כספיות אבל אתה תצא תוך תיאום איתי ולא תציבי לי עובדה שאגיע בבוקר ולא הגעת כי אתה "חולה".

העובד לא שותף שלי לטוב ולרע. הוא צריך לבוא לעבודה, לעשות את העבודה שלו ולקבל כל מה שהחוק קבע וכל מה שהבטחתי לו. מעבר לזה אם הוא רוצה מעבר הוא צריך להיות ראוי לזה וזה לא אוטומטי.

מעדיף מראש לצמצם את המוטיבציה לקומבינות כדי לא להיאלץ לפטר את מי שלא עומד בפיתוי.

לפני 54 דקות, taranta כתב:

ברוב המוחלט של המקומות הסבירים+ נותנים 100% מהיום הראשון. אם עובד משתמש בצורה לא הגונה פשוט אומרים לו שלום.

בהיי טק זה אולי יעבוד. לא עם עובדים כלליים שלא מבינים אפילו שהם עושים משהו פסול.

כבר קרה לי עם עובד שהביא אישור מחלה וחזר כולו שרוף וכניסה לפייס שלו גילה שהיה בחופש באילת. כשדיברתי איתו הוא אמר בשיא הרצינות אבל מגיע לי ימי מחלה אז למה שלא אנצל אותם?

על עובד כזה אני אפילו לא יכול לכעוס כי הוא באמת חשב ככה ובגלל זה עושה מה שצריך כדי להוריד לו את המוטיבציה לדברים כאלה.

• אהבתי 4

פורסם

יש היום גישה של "אני עוסה למעסיק טובה", במיוחד בהייטק. אני לא שותף לגישה הזו. אתה שכיר - תתנהל לפי המעסיק וההסכם שלך איתו. לא טוב לך? תהיה עצמאי.

למה כל ההקדמה הזו? כי עדיין בעיני התנהלות כזו היא דרך להביא עובדים פחות טובים. גורם לבוא "להחתים שעון" וזהו.

לגבי שימוש לרעה - זה לא חוקי. עד כמה זה לא חוקי? זה אומר שאפשר לפטר אותך, גם אם יש לך קביעות.

מכיר לפחות מורה אחת שבמשך שנים ניסו לפטר אותה (עד כדי כך היא היתה זוועתית) ולא הצליחו.

באחת הפעמים היא הוציאה "הצהרה" (מחלה בלי אישור רופא, אחד מהתנאים שיש במגזר הציבורי) מיד אחרי חופשת פסח והתברר שהיא עדיין היתה בחו"ל מפסח והשתמשה בזה להאריך את החופשה.

לא עזר לה כלום - פיטרו אותה במקום ואף ערעור וועדה לא עזר לה. 

פורסם

זהו שלא העובד עושה לי טובה ולא אני לו. אנחנו שני גופים חופשיים ואף אחד לא מחזיק את השני בכוח.

וזו הסיבה שאני דוגל ביש לך את הבסיס ומפה בוא תהייה כזה שיהיה שווה לי לצ'פר אותך מעבר.

אני לא אינטל ולא תע"ש אלא חברה קטנה על כ 25 עובדים. ככזה אני לא יכול להתחרות בתנאים של הגדולים בדברים כמו נופשי חברה, חדר אוכל וכו' אבל הם לא יכולים להתחרות בי ביחס האישי והדאגה לעובד כי זה קלף שאני כגוף קטן יכול לתת והם כגוף גדול והיררכי לא. אז יש את תנאי הבסיס אבל לא קרה שובד היה זקוק לסיוע (לאו דווא כספי) ולא קיבל במסגרת היכולות שלי.

ככלל, עובד שאני לא יכול להאמין לו לא אחזיק אותו בדיוק כמו שעובד שלא מאמין לי לא יעבוד אצלי. אני לא רוצה להיות לא שוטר ולא גננת אלא רוצה להאמין ולסמוך על האנשים שאני עובד איתם. כמו שזה נכון ללקוחות וספקים זה נכון גם לעובדים.

• אהבתי 4

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

יש היום גישה של "אני עוסה למעסיק טובה", במיוחד בהייטק. אני לא שותף לגישה הזו. אתה שכיר - תתנהל לפי המעסיק וההסכם שלך איתו. לא טוב לך? תהיה עצמאי.

למה כל ההקדמה הזו? כי עדיין בעיני התנהלות כזו היא דרך להביא עובדים פחות טובים. גורם לבוא "להחתים שעון" וזהו.

לגבי שימוש לרעה - זה לא חוקי. עד כמה זה לא חוקי? זה אומר שאפשר לפטר אותך, גם אם יש לך קביעות.

מכיר לפחות מורה אחת שבמשך שנים ניסו לפטר אותה (עד כדי כך היא היתה זוועתית) ולא הצליחו.

באחת הפעמים היא הוציאה "הצהרה" (מחלה בלי אישור רופא, אחד מהתנאים שיש במגזר הציבורי) מיד אחרי חופשת פסח והתברר שהיא עדיין היתה בחו"ל מפסח והשתמשה בזה להאריך את החופשה.

לא עזר לה כלום - פיטרו אותה במקום ואף ערעור וועדה לא עזר לה. 

אתה מציין פה שווקים שונים בתכלית באופי העבודה והעסקה. המגזר הציבורי לא דומה להיי טק (וגם בתוכו אין דין עובד עירייה כדין רופא בכיר) ושניהם לא דומים לעסקים קטנים שמעסיקים עובדים כלליים.

אכן, לפטר מורה זה בלתי אפשרי בעליל, וזו בעיה.

בכלל, וזה עופטופיק לשרשור, לא ברור לי למה מורה הפך למקצוע לכל החיים. רופא, אני מבין. אבל מורה?! למה לא לעבוד בהוראה תקופה ולהמשיך הלאה או ההפך, לעבוד במקצוע, ולעבור להוראה?

למה מורים צריכים להיות מועסקים על אותם עקרונות כמו רופאים או עובדים מומחים? שיעבדו על חוזה, כמו במגזר הפרטי.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

למה מורים צריכים להיות מועסקים על אותם עקרונות כמו רופאים או עובדים מומחים?

כי יש להם ועד חזר ומעסיק אימפוטנט.

פורסם

מודה שאין לי ניסיון כעובד כללי (לפחות לא אחרי הצבא), אבל עדיין תוהה אם לא עדיף (מבחינת תועלת כוללת לעסק) לתת תשלום מחלה מהיום הראשון... האם זה לא מונע/מקטין את הבלת"מים של הקומבינות...

נהג לילה, האם ניסית את זה ונכווית? או שמראש הלכת רק על מה שהחוק מחייב?

ולא ענית לגבי מספר ימי החופש שאתה נותן לעובדים... האם גם זה לפי המינימום הקבוע בחוק (12 יום בשנה לעובד חדש ועולה עם הוותק לאחר 5 שנים)?

למען הסר ספק, אני לא מנסה להגן על העובדים שמועלים באמון. רק מנסה להכנס לראש שלהם ולהבין האם ניתן לשפר את התועלת לעסק על ידי מתן תנאים מעבר לבסיסיים, כמו שנותנים ברוב המקומות שמעסיקים עובדי צווארון לבן (לאו דווקא הייטק).

פורסם

ניסיתי ונכוותי ולכן מעדיף את ההחלטה אצלי. בפועל ב 99% מהמקרים הם מקבלים השלמה ל 100% מהיום הראשון ומקבלים השלמה גם אם מיצו את כל ימי המחלה (בעיקר אצל לא ותיקים).

כנ"ל גם לימי החופש. אתה מקבל את המינימום בחוק ואני משלים לפי הצורך משתי סיבות. האחת ההחלטה היא שלי וזה מחייב תיאום איתי והשניה היא שאני לא רוצה להגיע לצבירות מטורפות שיחייבו עובד לקחת חופש רק כדי לא לאבד את הימים (יש מגבלה לצבירה).

• תוכן חדש...