Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

למה צריך להפריע לי שהמדיח מדווח ליצרן את דפוס השימוש שלי? באיזה צורה זה יכול להזיק לי?

זאת שאלה שחורגת מגבולות השרשור... עניין עקרוני.

ספציפית בנוגע למדיח - זה לא מה שהפריע לי, סתם פתח לבאגים ותקלות. כמו במכוניות, פחות חלקים, בעיות פשוטות יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יודע. יש לי מדיח עם Wi-Fi, לא אומר שזה מאוד חיוני אבל זה פיצ'ר נחמד. אני יודע כמה מחזורי הדחה הוא ביצע מאז ההתקנה, הורדתי כמה תוכניות שלא קיימות בפנל הפעלה, אפשר לנהל צריכת טבליות ועוד כל מני, יודע מה צריכת המים והחשמל של כל תוכנית, בגדול כן משתמש בזה. 

ולא כזה מפריע לי אם היצרן גם ישתמש במידע הזה לטובת פיתוח מוצרים, אין בזה שום דבר רגיש או חסוי. על זה אני לא הולך להילחם, פועל לפי המשפט "תבחר את המלחמות שלך" במקרה זה.

פורסם

מה בדיוק נותן לך האפשרות הזאת?

לשלוט מרחוק על המדיח?

הרי זה לא שאפשר להפעיל אותו באמת מרחוק כמו מזגן או שואב אבק רובוטי.

צריך פיזית לשים בו כלים כדי שיהיה אפשר להפעיל אותו. ובאותו המעמד שמים טבליה ומתכננים מתי יתחיל לפעול.

כנ"ל גם במכונת כביסה.

.

פורסם
לפני 11 דקות, om2 כתב:

רשמתי בהודעה הקודמת. 

רשום מספר מחזורי הפעלה מאז שהותקן. 

מעקב צריכת טבליות ניקוי.

אפשרות לתכנת Favorites לכפתורי תוכניות.

להוריד תוכניות נוספות שלא קיימות בפנל.

רשום מה צריכת המים בליטרים וצריכת חשמל בקילוואט שעה בכל תוכנית.

אפשר להוסיף ייבוש מוגבר לכל תוכנית. 

יש סטטיסטיקה כמה מים וכמה חשמל נצרכו בחודש.

לאמור שזה מאוד חיוני ואי אפשר בלי זה? לא, לא אמרתי את זה.

אבל כן פינצ'רים נחמדים שאני משתמש בחלקם. 

פורסם

בתור חובב גאדג׳טים זה נראה לי מיותר לחלוטין. האמת היא שבמדיח אני משתמש בתוכנית אחת ובמכונת הכביסה בשתיים, וכפי שכתב @om2 ממילא אין טעם להפעיל מרחוק כי צריך למלא את המכשיר ולסגור את הדלת.

המכשיר הביתי היחיד שיש לי מקוון הוא מזגן אחד, בחדר שבו מוצב מכשיר הליכה, אבל כשאני רוצה להפעיל אותו ממילא אני צריך לעלות לסגור את הדלת כך שאין שום משמעות להפעלה מרחוק. ואני לא רואה אפילו צורך במפסק חכם לדוד, ממילא רוב זמן השמש מחממת אותו בפי פקודות מרחוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הגיע טכנאי בוש החליף משאבת מים (עם אלמנט החימום) : https://www.bosch-home.com/us/en/mkt-product/12014980

(עלותה המשאבה בחו"ל 400 ש"ח. בארץ : 1100 ש"ח) והלך אחרי רבע שעה עבודה. הייתי מוכן לקנות יבוא מקביל אם היה לו שירות של פחות מ 10 ימים. מישהו התנסה ביבוא מקביל + תיקון ?

שאל אותי הטכנאי : למה לא הארכתי אחריות: אמרתי לו שאם מחוץ לאחריות התיקון יקר: זורק את המכונה וקונה משהו טורקי.

שאל למה אני לא קונה את מסיר האבנית המקורי של בוש : סירבתי. בארץ המים קשים , אם המכונה לא שורדת חצי שנה: זו בעית איכות של בוש. אני שם פעם בחודש בקבוקון ניקוי פיניש קטן.

הכנסתי את המכונה למצב סירי בישול: המים יוצאים רותחים כנדרש, ה AI מרוצה עד הגג.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 20:28, om2 כתב:

לשלוט מרחוק על המדיח?

גם אצלי בבוש זה קים

אין לזה משמעות אמיתית.

אני כורז ברמקולים של גוגל שהמדיח סיים והילדים מתבקשים לפנות אותו (דרך home assistance)

תכלס... הילדים לא מפנים

ניסיתי גם להוריד תוכניות ולייצר לעצמי תוכניות, תכלס... התכניות שלהם המקוריות הכי טובות.

במה שאני עשיתי או שהכלים לא יוצאים נקיים או לא יבשים או לא שניהם!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בזמן שהטכנאי של בוש עבד על מכונה הבנתי שלא חייבים להחליף את כל המשאבה: מי שיש לו ידיים טובות יכול להחליף את הגוף להט שנמצא בתוכה. הוא עולה כ 200 ש"ח.

s-l1600.jpg

פורסם

בתאריך 23.10.2024 בשעה 16:06, save כתב:

כמה וכמה התכתבויות עם נציגים שבסוף הצליחו למחוק את החשבון שלי ותכולתו

אני באמת מעריך את הנחישות שלך אבל איך אתה יודע שהחשבון והפרטים שלך באמת נמחקו?

לפני שעתיים, save כתב:

שאל למה אני לא קונה את מסיר האבנית המקורי של בוש : סירבתי. בארץ המים קשים , אם המכונה לא שורדת חצי שנה: זו בעית איכות של בוש. אני שם פעם בחודש בקבוקון ניקוי פיניש קטן.

גם יש במדיחים של בוש אפשרות לבחירה של רמת קושי המים. לא יודע מאיפה להשיג את הנתון, אולי מהדו"ח השנתי שמצורף לארנונה או לחשבון המים. אני בכל מקרה לא נגעתי בזה.

פורסם

יחד עם המדיח מגיעה איזו ערכת בדיקה. אני תמיד התעלמתי, ממילא בחיפה המים קשים.במאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוצה גם לחלוק סיפור בקשר למדיח בוש.

המדיחים בצבע כסוף מגיעים עם נילון דק שמכסה את הדלת הקדמית. 

אחרי ההתקנה תוך פחות משנה הנילון התחיל להתקלף.

הגיע טכנאי החליף את כול החלק הקדמי של הדלת, החזיר את המדיח למקום והלך. אחרי כמה חודשים התקלף עוד פעם, הפעם כבר שילמנו על ההחלפה.

אחרי הפעם השנייה שמתי לב שבתחתית הדלת, משני הצדדים יש שני חורים, חשוב לא לכסות אותם, משם יוצאים אדים בסיום פעולת המדיח. אם סוגרים אותם האדים מתחילים לקלף את הציפוי של הדלת.

אצלינו המדיח ממוקם בתוך נישה במטבח והחורים האלה היו מכוסים, אחרי שקצת הוצאתי את המדיח מהנישה, הבעיה נפתרה וכבר שנה אין נזקים בדלת.

מוזר שהטכנאי לא ידע על זה.

פורסם
בתאריך 24.10.2024 בשעה 20:03, Buki כתב:

לא יודע. יש לי מדיח עם Wi-Fi, לא אומר שזה מאוד חיוני אבל זה פיצ'ר נחמד. אני יודע כמה מחזורי הדחה הוא ביצע מאז ההתקנה, הורדתי כמה תוכניות שלא קיימות בפנל הפעלה, אפשר לנהל צריכת טבליות ועוד כל מני, יודע מה צריכת המים והחשמל של כל תוכנית, בגדול כן משתמש בזה. 

שאלת תם, אז למה לא להשתמש בחיבור USB פשוט וזול שלא דורש את חומרת ה RF וחבילת התוכנה שלה? ממה שאני יודע, לבקרים (uC הכוונה) יש בדרך כלל ערוץ USB ולבקרים הממש זולים יש לפחות UART שניתן לחבר לממיר UART/USB. כל טלפון בעשר שנים האחרונות תומך ב USB2GO ויכול להריץ את אותה אפליקציה שרצה כיום ומשתמשת בחיבור הוויפיי. יותר זול, יותר פשוט ויותר בטוח.

יתכן והתשובה המטרידה היא כי את חיבור ה USB המשתמש יוזם בזמן שחיבור הוויפיי יכול לעבוד בלי שאףאחד יודע....

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חיבור הוויפי הוא לא ישיר אלא דרך שרת של היצרן (מה שמאפשר את הגישה מרחוק).  ככה הוא יודע על מנהגיך המגונים עם המדיח.

• תוכן חדש...