Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3 מנוע 2000 דור שני (2009)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני מחפש לי ספיריט לנסיעות לעבודה - הרכב יעשה בין 10 ל15 קמ ביום (וכנראה שלא יותר מ5-6 אלף קמ בשנה.

לכן צריכת הדלק אינה פקטור כלל.

הסיבה שאני דווקא מחפש ספיריט היא בגלל שהן בידיים פרטיות, זאת אומרת יש היסטוריה מלאה מבחינת ביטוח (ולפעמים גם טיפולים)

ואנשים קצת יותר נוטים לשמור עליהן.

המלצות - על מה לשים דגש ולוודא כשאני מגיע לראות את הרכב לפני רכישה? חוץ מהדשבורד המפורסם שאם הוא לא הוחלף הוא בטח במצב צבירה נוזלי כבר.

פורסם
לפני 37 דקות, matanff כתב:

אז אני מחפש לי ספיריט לנסיעות לעבודה - הרכב יעשה בין 10 ל15 קמ ביום (וכנראה שלא יותר מ5-6 אלף קמ בשנה.

לכן צריכת הדלק אינה פקטור כלל.

הסיבה שאני דווקא מחפש ספיריט היא בגלל שהן בידיים פרטיות, זאת אומרת יש היסטוריה מלאה מבחינת ביטוח (ולפעמים גם טיפולים)

ואנשים קצת יותר נוטים לשמור עליהן.

המלצות - על מה לשים דגש ולוודא כשאני מגיע לראות את הרכב לפני רכישה? חוץ מהדשבורד המפורסם שאם הוא לא הוחלף הוא בטח במצב צבירה נוזלי כבר.

דשבורד נמס\מתרומם

פנסים עכורים

כיסא נהג לא רופף

פאנל תאורה עליון נוטה להתפרק

• אהבתי 1
פורסם

לעניות דעתי אתה מייחס חשיבות יתר לנתונים שלא בהכרח קיימים לרכב בגיל הזה.

יש לי (בשימוש הילדים שלי) מאזדה 3 שנת 2011 שהיתה פעם בליסינג - הבת שלי קנתה אותה מסוחר מפוקפק בבית שמש בלי להתייעץ איתי (חוץ מלבקש את הת"ז שלי בשביל רישום הבעלות)

היא אצלנו כבר 5.5 שנים. למעט יישור קו מ-מ-ש לא רציני אחרי הרכישה - רק טיפולים שוטפים.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מזגן יכול לעשות בעיות בגיל הזה - אם כי לא בטוח איך לבדוק את זה (אם יש דליפה, ומילאו גז - אין דרך לדעת עד ששוב יפסיק לקרר).

מיכל נוזל קירור - אם ישן והצהיב, תוודא שאין בו סדקים, ותחליף לפני שהוא נסדק (זול ופשוט). אם הוא לבן - זה אומר שהחליפו לאחרונה, תענוג.

אם אתה יכול, תבדוק היסטוריית טיפולים, ובפרט האם הוחלפו שמן גיר ונוזל קירור (רלוונטי בקילומטרז' שתמצא בגילאים כאלה). למרות שאני מכיר מאזדה 3 עם קרוב ל-250 אלף קילומטר שלא נגעו לה בגיר מעולם, והגיר בסדר.

אם יש לך אפשרות לראות את הרכב כשהוא קר (לא אחרי נסיעה), זה ייתן לך הזדמנות לשמוע האם יש נקישות לפני שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה. אם כן, צריך להחליף דיסקיות של מרימי השסתומים.

עשויה להיות נזילה מאזור מכסה שסתומים - לא מסובך לפתור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

יש לי (בשימוש הילדים שלי) מאזדה 3 שנת 2011 שהיתה פעם בליסינג - הבת שלי קנתה אותה מסוחר מפוקפק בבית שמש בלי להתייעץ איתי (חוץ מלבקש את הת"ז שלי בשביל רישום הבעלות)

היא אצלנו כבר 5.5 שנים. למעט יישור קו מ-מ-ש לא רציני אחרי הרכישה - רק טיפולים שוטפים.

מסכים בהחלט.

הרעיון של להעדיף רכב שאינו יוצא ליסינג בגלל תיעוד טיפולים ויחס טוב לא ממש רלוונטי ברכב בן 15...

א. גם אם הרכב היה ליסינג יש 12 שנים בהן היה ככל הנראה בבעלות פרטית

ב. הסיכוי שיש תיעוד מספק ל 5-10 שנים האחרונות לא שונה בין רכב שבמקור נמכר כפרטי לבין רכב שהחל כליסינג.

ג. כנ"ל לגבי מידת השמירה עליו.

קח בחשבון שהספיריט 2000 היא כנראה המודל הכי מבוקש לסוג הרכב המדובר. וזה יעלה את המחיר ויקטין את ההיצע. אולי זה מוצדק אולי לא. אבל זה בודאי רכב שיעלה יותר מהחלופות הפחות מבוקשות

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, zvit כתב:

הכרתי מישהי שהייתה לה שברולט אופטרה בת 12 יוצאת ליסינג עם 250 אלף שנקנתה באיזה 5 אלף, והחזיקה לה 3 שנים בלי יותר מדי בעיות. זה מעיד משהו לגבי המלצה נוספת לרכב בסיגנון? 

לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

הרעיון של להעדיף רכב שאינו יוצא ליסינג בגלל תיעוד טיפולים ויחס טוב לא ממש רלוונטי ברכב בן 15...

לכאורה זה באמת לא כזה משמעותי כבר, אבל מצד שני ההפרש במחירון ברכב יוצא ליסינג לפרטי, בסכומים הללו יהיה 2-3 אלף. לא שווה לשלם את האקסטרה הזאת בשביל לדעת שזה רכב שכניראה לא זיינו אותו ב-3 שנים הראשונות שלו? לדעתי כן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, davemustaine87 כתב:

הכרתי מישהי שהייתה לה שברולט אופטרה בת 12 יוצאת ליסינג עם 250 אלף שנקנתה באיזה 5 אלף, והחזיקה לה 3 שנים בלי יותר מדי בעיות. זה מעיד משהו לגבי המלצה נוספת לרכב בסיגנון? 

לא מפתיע אותי בכלל - שברולט אופטרה היה אחד הדגמים המוצלחים והכי underrated שהיו בשוק. גם לי היתה אחת כזאת ששרדה יפה מאד למרות שעברה חיים קשים.

לפני 14 דקות, davemustaine87 כתב:

לכאורה זה באמת לא כזה משמעותי כבר, אבל מצד שני ההפרש במחירון ברכב יוצא ליסינג לפרטי, בסכומים הללו יהיה 2-3 אלף. לא שווה לשלם את האקסטרה הזאת בשביל לדעת שזה רכב שכניראה לא זיינו אותו ב-3 שנים הראשונות שלו? לדעתי כן. 

אז זהו שההפרש בין 1.6 יוצאת ליסינג לפרטית 2.0 יותר קרוב ל-10K  ולא 3K. במחיר של 2.0 שנת 2009 אפשר למצוא 1.6 שנת 2012.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 24 דקות, zvit כתב:

לא מפתיע אותי בכלל - שברולט אופטרה היה אחד הדגמים המוצלחים והכי underrated שהיו בשוק. גם לי היתה אחת כזאת ששרדה יפה מאד למרות שעברה חיים קשים.

סליחה, התבלבלתי, זאת הייתה קרוז. 

לפני 24 דקות, zvit כתב:

אז זהו שההפרש בין 1.6 יוצאת ליסינג לפרטית 2.0 יותר קרוב ל-10K  ולא 3K. במחיר של 2.0 שנת 2009 אפשר למצוא 1.6 שנת 2012.

אבל זה לא אותו רכב. היא מאובזרת יותר והמנוע חזק משמעותית. והמחירון שונה. 

אם הדבר היחיד שמעניין את פותח השרשור זה רק אמינות, אז אני מניח שאפשר למצוא גם מאזדה 3 1.6 קומפורט, שהם לא היו בליסינג. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז כרגע יש אחת על הכוונת, יד 00 עם דוח סליקה לבן (נקי)

האמת שבהתחלה חיפשתי קומפורט, כי מחירי הספיריט השמורות בשמים.

אבל החלטתי להשקיע עוד כמה זוזים.

לגבי מזגן/מיכל נוזל קירור/רעש בהנעה וכו׳ - רשמתי הכל בצקליסט שלי

תודה רבה לכם!

מקווה להתחדש מחרתיים.

פורסם

שיהיה בהצלחה ואוסיף 
לעיתים קלאצ' מדחס רועש
מותחן רצועת אביזרים עשוי להיות רופף
צמיגים 205-50-17 מידה מעט יקרה - כדאי Michelin Primacy 4 או VFM גבוה - Falken ZE310.
אם יש נקישות מאחורה - rear sway bar links דרושים החלפה.
אם תאורת פנים לא דולקת - כנראה ביטלו חיישן דלת פתוחה מנעול נעילה מרכזית דלת ימין צד הנוסע. תקלה נפוצה ברכב.
במידה ופנסים עכורים - אולי יסכימו להחליף בבקשה של רצון טוב
ניקוי maf ובית מצערת (פירוק מלא) עושה טוב למנוע עגול/תוספת מומנט/צריכת דלק.
היה האוטו הכי אהוב במשפחה, למה מכרתי???
נ.ב. נתן בראש עם שיירת מיאטות בנס הרים :)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, BassDriver כתב:

שיהיה בהצלחה ואוסיף 
לעיתים קלאצ' מדחס רועש
מותחן רצועת אביזרים עשוי להיות רופף
צמיגים 205-50-17 מידה מעט יקרה - כדאי Michelin Primacy 4 או VFM גבוה - Falken ZE310.
אם יש נקישות מאחורה - rear sway bar links דרושים החלפה.
אם תאורת פנים לא דולקת - כנראה ביטלו חיישן דלת פתוחה מנעול נעילה מרכזית דלת ימין צד הנוסע. תקלה נפוצה ברכב.
במידה ופנסים עכורים - אולי יסכימו להחליף בבקשה של רצון טוב
ניקוי maf ובית מצערת (פירוק מלא) עושה טוב למנוע עגול/תוספת מומנט/צריכת דלק.
היה האוטו הכי אהוב במשפחה, למה מכרתי???
נ.ב. נתן בראש עם שיירת מיאטות בנס הרים :)

נוסף לצקליסט

תודה רבה

איך היית ממליץ לנקות את בית המצערת? לא מספיק בריסוס ספרי קרבורטורים בלחיצה בריאה?

קלאץ מדחס רועש בגלל רצועת אביזרים רופפת? זה בגלל בלאי רצועה שהתעייפה ובעצם רק נדרש להחליף?

הרעש הוא כל עוד הac במצב on? או רק בתחילת עבודה של המדחס?

בגדול ברור לי שאני בא לרכב שטופל ״לפי הספר״ על ידי אדם מבוגר, זה אינו אומר שכל דבר שמעבר לטיפולים שגרתיים טופל/טופל כראוי.

ברור לי שגם יש דברים שחיים איתם ואני לא מוציא רכב מהסוכנות.

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

לא ספריי קרבורטורים, יש ספריי מיוחד לניקוי מצערת מודרנית. תוכנית, צריך לפרק אותה כדי לנקות אותה כמו שצריך. לא בטוח כמה יעיל ניקוי ללא פירוק.

רצועת אביזרים שווה לבדוק בלי קשר, לראות אם היא רופפת ודורשת החלפה - כולל המותחן. שים לב שמה שצריך לבדוק זה כמה טוב היא מתוחה - לא לסמוך על כך שאין סדקים או סימנים של גיל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

לא ספריי קרבורטורים, יש ספריי מיוחד לניקוי מצערת מודרנית. תוכנית, צריך לפרק אותה כדי לנקות אותה כמו שצריך. לא בטוח כמה יעיל ניקוי ללא פירוק.

רצועת אביזרים שווה לבדוק בלי קשר, לראות אם היא רופפת ודורשת החלפה - כולל המותחן. שים לב שמה שצריך לבדוק זה כמה טוב היא מתוחה - לא לסמוך על כך שאין סדקים או סימנים של גיל.

מחזק - ניקוי בית מצערת, לבצע רק בפירוק מלא שלה מהסעפת יניקה. ועם ספריי ייעודי לניקוי בית מצערת. חפש הודעה שלי בפורום מהשבוע האחרון.
שים לב להנחיות - שלא יגרם נזק באלפי שקלים.

המותחן אכן צריך למתוח הרצועה - ואם מחליפים אותו - חובה להחליף גם את הרצועה ולא להחזיר הישנה. יתכן שיש רצועה קטנה נוספת.

לפני שעתיים, matanff כתב:

קלאץ מדחס רועש בגלל רצועת אביזרים רופפת? זה בגלל בלאי רצועה שהתעייפה ובעצם רק נדרש להחליף?

הרעש הוא כל עוד הac במצב on? או רק בתחילת עבודה של המדחס?

בגדול ברור לי שאני בא לרכב שטופל ״לפי הספר״ על ידי אדם מבוגר, זה אינו אומר שכל דבר שמעבר לטיפולים שגרתיים טופל/טופל כראוי.

ברור לי שגם יש דברים שחיים איתם ואני לא מוציא רכב מהסוכנות.

הקלאצ' מדחס רועש בכניסה לפעולה - תקשיב לרעשים בזמן שאתה מפעיל את המדחס במצב "on" - כלומר רק בתחילה. אם אין רעש, או שיש וזה לא מפריע לך - אפשר להשתמש גם ללא החלפת הקלאצ'. אין נזק.

לגבי המצב המכאני של הרכב - ממליץ לך בחום לבצע יישור קו יסודי. הרכבים האלה אמינים מאוד, ומתגמלים, ואם מטופל כיאות ייסע גם 400,000.
אני מטפל ברכבי המזדה שלי במרכז שירות גולד מוטורס מודיעין, שהוא ברשת מוסכי דלק מוטורס. ממליץ לגשת לשם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 שעות, davemustaine87 כתב:

אני מאמין שהפער גדול מ 2000-3000 ש"ח. בנוסף מרכבי הליסינג יש היצע בשפע ויהיה יותר קל למצוא אחת שמורה.

מה שעשו או לא עשו לרכב בשלוש שנים הראשונות נראה לי חסר משמעות לרכב מ 2009. וגם אם יש לו משמעות היא לא שווה 2000 ש"ח. ובוודאי לא יותר.

אני לא אומר לא לקנות את הספיריט 2000. רק מציג את פערי המחיר וההבדלים

פורסם
לפני 8 שעות, razi_pazi כתב:

מה שעשו או לא עשו לרכב בשלוש שנים הראשונות נראה לי חסר משמעות לרכב מ 2009

חושב בדיוק ההפך. 

אם ב 3 שנים הראשונות הרכב עבר טיפולי שמש או שימוש בשמן ויפלטרים זולים, נהיגה פרועה ועוד, אז הכל יהיה בסדר  ביד השניה והשלישית אבל המנוע והגיר במקום להחזיק 350 אלף ק"מ יחזיקו נגיד רק 250 ומי שיספוג  את זה זה בדיוק מי שקונה רכב כזה היום אחרי 15 שנה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...