Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום כולם.

בעקבות מעבר דירה נצטרך לרכוש רכב שני שישמש לאיסופים פיזורים של הילדים בתוך וסביב הישוב (תל מונד)

ממש נסיעות קצרצרות. היות והדרישות יחסית נמוכות מחפש רכב זול ואמין שיעשה את העבודה הזו.

בעבר היתה ברשותי דייהטסו סיריון והייתי מאוהב בה.

פלוסים:

אמינות גבוהה: (יפאנית, מנוע של טויוטה יאריס כל מי שאני מדבר איתו עד היום אומר שלרכב יש אפס תקלות)

נוחות: למרות שהוא בקטגוריית סופר מיני, השטח בפנים ממוקסם זו קוביה. והרכב גבוה! מאוד חשוב לי רכב גבוה.

בונוס - מרחב אכסון: למרות שזה לא חיוני אני זוכר שיש שם אפשרות להשכיב את הכסאות האחוריים ונהיה לו בגאז ענק שאפשר להעביר איתו דברים

מחיר! ראיתי שהמחירים נעים בין 13-17 למודלים 2010-2011 לפי קילומטראז.

מינוסים:

הפסיקו לייצר ב2011 - האם זה אומר שתהיה בעיית חלקים אם יהיה צורך בטיפולים בשנים הקרובות?

צריכת דלק יחסית גבוהה - אבל במקרה שלי זה לא פקטור היות והרכב ישמש לנסיעות קצרצרות לרוב.

שורה תחתונה:

אני מחפש רכב שני אמין ונוח שישמש לנסיעות קצרות. לכאורה נראה שיש פה WIN WIN מבחינת המחיר

אבל אני אלך על דגם יקר יותר במידה ויש סיכוי גדול שהוא  יתקלקל - תיקונים יעלו לי כסף ובזבוז זמן (ששווה כסף).

מה דעתכם?

אשמח לטיפים לגבי מה לשים לב ומה להמנע ברכישת הרכב

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Arka
פורסם

גילוי נאות אני מוכר אחת 2009 עם 320000 ק"מ.

אחרי המון ק"מ עם סיריון, בהחלט ממליץ עליו למשימה הזאת.

שים לב אם לרכב יש ABS ו ESP (מ-2010 אם אני לא טועה) יש משמעות מבחינת מחיר הביטוח.

תבדוק את מצב המזגן (החלפה לא זולה).

רכב מאוד אמין וצריכת דלק דווקא לא רעה (אצלי בנסיעות מעורבות 50% עירוני צורכת 1-14)

חולקת מכלולים ראשיים עם טויוטה יאריס דור ראשון לא נראה לי שיהיה חוסר בחלקי חילוף.

איחלתי לחייל בהצלחה

פורסם

ABS יש בכולן, ESP החל מ 2010 אז זה הפך חובה על פי חוק.

כיסאות אחוריים אפשר להשכיב בכל רכב הצב'ק, חוץ מזה הכל נכון. דגם מוצלח ואמין מאוד. 

לגבי חלקים, בגלל שזה אוטו שהיה מאוד מאוד נפוץ בזמנו וגם היום יש הרבה מאוד כאלה, יבואני חלפים ימשיכו לייבא חלפים (תחליפיים) כל עוד יש ביקוש. 

תלך על מודלים 2010-2011 שם יש ESP ועד כמה שנים עד שצריך אישור בלמים בטסט. 

ממליץ לא לקנות סיריונים עם מעל 200-250 אלף ק"מ שם בחלק מהמקרים יש התארכות שרשרת טיימניג, החלפת השרשרת זו משהו די יקר. 

זה לא קורה בכולן, יש מכוניות שעברו הרבה יורת ללא בעיות עם השרשרת אבל בכל מקרה צריך להיות מודע לזה. 

צריכת דלק טובה יותר תמצא רק במכוניות עם גיר רובוטי או רציף שבכלל לא מומלצות בתקציבים האלו. 

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yuvalsa כתב:

גיר ידני גם אופציה?

לא אחי - מחפש אוטומט.. 

תודה רבה לעונים! עכשיו שאלה פרקטית כללית יותר לגבי רכישת רכב יד שניה בכלל וסיריון בפרט.

במידה ואני קונה מסוכנות רכב - או בכלל.

אשמח לדעת איך לבדוק, מה לבדוק ואיפה לבדוק?

למשל ההמלצה לגבי המזגן ? פשוט להפעיל ולבדוק שעובד? או שיש דרכים אחרות לבדוק?

היות ואינני מכונאי רכב האם כדאי שאקח את הרכב למוסך באיזור סוכנות המכירות ואבצע שם בדיקה? איזה בדיקה עושים? כמה היא עולה בערך?

יש איזה שרשור שמכוון איך לבדוק ומה לבדוק כשניגשים לרכישת רכב משומש?

איך אני יכול לדעת שהרכב טופל כראוי במוסך ובזמן? שלא היה מעורב בתאונות? שהבעלות היא אכן מה שמציין המוכר? והיד היא אכן היד שפורסמה?

עריכה אחרונה על ידי Arka
  • תוכן חדש...