Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום הנכבדים שלום,

מאזדה 2, 2014, בערך 160 אלף ק"מ.

מה עדיף לדעתכם ואשמח לדעת מומחים בלבד

1. לשים תוסף דלק ברכב ואם כן איזה סוג מומלץ ?

2. לעשות ניקוי פיח באמצעות חברה חיצונית עם צינורות אוויר וכו' (עלות 400 שקלים כולל מע"מ)

אשמח לתובנות.

פורסם

שום דבר זה בזבוז כסף מוחלט שיכול לגרום יותר נזק מתועלת.

עצה שלי קח את הכסף - תדלק את הרכב עד הסוף, תחליף פילטר אוויר , שמן ופילטר שמן, פלאגים אם לא הוחלפו לפני כן וסע בכביש מהיר לנסיעה יחסית ארוכה. יועיל יותר מכל תוסף

פורסם

אין לי בעיה ברכב למעט העובדה שאני טוחן אותו הרבה בנסיעות לירושלים והוא יחסית זולל שמן. עשיתי טיפול לפני 5000 ק"מ במוסל מורשה - אמר שיש נזילת שמן קטנה ותיקן אותה, אך כיום לאחר 5000 ק"מ מאסיביים אנ ישוב עם כמעט חצי מיכל ריק. 

פורסם

חצי מיכל או חצי מדיד?

אם מדובר בחצי מדיד - "אכילת" 100 מ"ל שמן ל1000 ק"מ זה תקין. תמלא במקרה הצורך, ותמשיך לעקוב כדי לראות אם זה מחמיר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אין כל קשר בין הבעיה שתיארת לניקוי פיח, אז חבל על הזמן והכסף.

וכמו שאמרו, אם ב-"חצי מיכל" אתה מתכוון לכך שהשמן מגיע לאמצע הטווח במדיד במקום הקצה העליון, אחרי 5,000 ק"מ נסיעה, אז מצבך בסדר גמור - דאגות ונסיונות לטפל ייגרמו כנראה יותר נזק מתועלת.

לעומת זאת, אם כוונתך היא שאתה ממלא שמן קבוע ומאז הטיפול כבר בזבזת חצי מיכל (כלומר 2? 2.5 ליטר? ממש לא ברור מההודעות שלך) על השלמות שמן, זו כבר צריכת שמן רצינית יותר, אך עדיין בגבול הסביר. אם המצב יציב ולא מתדרדר, כנראה שתחסוך כסף וכאב ראש אם פשוט תקפיד לעקוב ולהשלים שמן במקום לרדוף אחרי הבעיה בנסיונות לתקן אותה. ובכל מקרה, אחזור ואדגיש - תוספי דלק וניקויי פיח למיניהם ממש לא רלוונטים פה.

פורסם

כן, באמת לא הייתי ברור. 

אכן הכוונה הייתה לחצי מדיד - חשבתי שזה מייצג את מצב המיכל אחד לאחד. 

כנראה שאוותר על הנושא. 

תודה ושבת שלום

פורסם
לפני 10 שעות, maibach כתב:

כן, באמת לא הייתי ברור. 

אכן הכוונה הייתה לחצי מדיד - חשבתי שזה מייצג את מצב המיכל אחד לאחד. 

כנראה שאוותר על הנושא. 

תודה ושבת שלום

בבקשה , אם אתה ממש רוצה לשנות את הצריכת שמן אפשר להשתמש בשמן צמיגי יותר כל עוד הדבר מאושר על ידי היצרן, וגם להחליף מותג שמן לפעמים עוזר. בהצלהח 

פורסם

אין קשר בין הניקוי פיח לצריכת השמן של הרכב, אם לשם אתה חותר לא תקבל כלום חוץ מחור של 400 שקל בכיס.

לגבי הניקוי פיח, הדעות חלוקות לכאן ולכאן וגם בחיפוש ביוטיוב ישנם הרבה "מומחים" שמצדדים בכל צד, אני חייב לציין שבדיקה אחת עם אנדוסקופ שצילמה לפני ואחרי בתוך מעברי האויר ומסביב לשסתומים לא ראתה שינוי דרסטי עד בכלל.

ובנימה אישית, אני עשיתי ניקוי פיח בחברה שמפרסמת בפייסבוק, הרכב היה עם 125000 ק"מ ותאכלס לא היתה לי שום בעיה איתו עד לאותו רגע, אבל השתכנעתי שזה יעיל וחיוני והאוטו יסע יותר טוב ממה שנסע טוב כבר מתכתחילה...

הגיע בחור נחמד עם מכונה ירוקה ואיזושהי אבקה שהוא שפך למקום יעודי במכונה, התחבר לממיר מתח 220 וולט מהרכב שלו ועשה עבודה בערך כשעה עד כמה שזכור לי עם הרכב מונע והצינור שלו מחובר בדרך לא דרך לצנרת האויר (התחבר בין בית הפילטר לצינור האויר כשאחרי המכשיר עוד היה המשך של צינור שהלך ישירות לטורבו)

אח"כ אמר לי לנסוע ולקרוע אותה איזה 10 דקות בסלד גבוה ולחיצות חזקות על הגז.

אחרי 5 דקות נסיעה נדלקה הודעת service soon, ופה ושם נשמעו קרשוקים כשהייתי מוריד את הרגל מהגז מלויים באותה הודעה שחוזרת פעם אחר פעם...

מפה לשם בירור במוסך והלך הטורבו !!! (ההודעה הזו היא נורת תקלה גנרית של רכבי גנרל מוטורס ולא קשורה לטיפול שגרתי של החלפת שמנים וכדומה).

אם יש קשר בין ניקוי הפיח לטורבו שהלך פתאום 5 דקות אחרי שעשיתי ניקוי והיה תקין לחלוטין עד לאותו רגע אני אתן לך להגיע למסקנה שלך לבד...

החברה שמנקה כמובן אמרה שאין קשר, שבטח הרכב היה תקול לפני ובאתי לעשות עליהן סיבוב והם עשו את זה לרכב כמו שלי עשרות פעמים וניקו אלפי רכבים עם טורבו ומעולם לא היתה בעיה, לא שציפיתי שיקחו אחריות אבל לא באתי לריב עם אף אחד ופשוט בלעתי את הצפרדע היקרה.

אישית אני לעולם לא אתן למכונה הירוקה הזו להתקרב לי לאף רכב שלי או של מישהו שאני מכיר וישאל את דעתי.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...