Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקה - C5 Aircross 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה דעתכם על הסעיפים הלא תקינים הבדיקה? הרכב הוא c5 aircross עם מנוע בנזין 1.6
הרכב שנת 2019 ונסע עד היום כ-90000 ק"מ
מישהו יודע מה משמעות האבחנה של המנוע, ומה החומרה שלה? 
חשוב לציין שלא אני הזמנתי את הבדיקה (אלא יבואן מאוד מוכר בארץ שעשה טרייד אין לרכב הזה מאיש פרטי) ולכן לא ישבתי עם הבוחן לשמוע מה הוא אומר בע"פ.

WhatsAppImage2024-02-16at09_24_15.thumb.jpeg.16bb57cfb115f236a486a45de1e09c97.jpeg
תודה
פורסם

ואיך אנחנו אמורים לדעת? יכולה להיות סתם שורת כסת"ח כמו שהרבה מכונים כותבים. 

יש היסטוריית טיפולים/תחזוקה? משם אפשר ללמוד הרבה יותר. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא הייתי סומך על בדיקה שהמוכר הזמין או במקום שהוא בוחר, בטח לא טרייד אין שיכול לדאוג שיהיה רשום בבדיקה מה שהוא רוצה.
מוזמן לקחת את הרכב למוסך גבע בת"א לבדיקה, המוסך מתמחה ברכבי פיג'ו-סיטרואן ומכיר את הבעיות הפוטנציאליות של הרכבים האלה, בניגוד לרוב מכוני הבדיקה.

פורסם

זאת אכן נראית בדיקה מוזמנת. @nadavd4 אתה כותב בבטחון רב כאילו גבע מקבל מכוניות לבדיקה כחלק משרותי המוסך.

כדאי להעמיד דברים על דיוקם מוסכים לא אוהבים לבצע בדיקות לפני קניה, ובפרט לאנשים שאינם נמנים על קהל לקוחותיהם הקבועים

לגבי מצב המנוע - קשה לדעת ממה שכתוב. אם תקח את הרכב לבדיקה מטעמך תוכל לבקש מהבוחן שיתייחס ספציפית למצב המנוע, ואם מצב זה נחשב לחריג ביחסלנסועה ולגיל של הרכב.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, zvit כתב:

זאת אכן נראית בדיקה מוזמנת. @nadavd4 אתה כותב בבטחון רב כאילו גבע מקבל מכוניות לבדיקה כחלק משרותי המוסך.

אני בדקתי שם רכב, אנשים שאני מכיר ולא היה להם שום קשר למקום בדקו שם - להתקשר ולשאול לא עולה כסף.

לפני שעתיים, zvit כתב:

כדאי להעמיד דברים על דיוקם מוסכים לא אוהבים לבצע בדיקות לפני קניה, ובפרט לאנשים שאינם נמנים על קהל לקוחותיהם הקבועים

אני באמת לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה, מהחוויה שלי בדקתי שני רכבים שונים במוסכים שונים, בסוף בשני המקרים הרוויחו לקוח. באחד מהם מדובר במוסך מורשה גדול ומוכר.
ונגיד שאתה צודק, תמיד אפשר ללכת ולשלם על בדיקה במכון עצמאי שאין לו קשר לטרייד. במקרה הזה אולי לא בהכרח תהיה התייחסות למחלות ספציפיות לרכב, אבל זה מסמך משפטי מחייב ויש נוהל בדיקה מסודר ושבלוני.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 17 שעות, menir1 כתב:

ואיך אנחנו אמורים לדעת? יכולה להיות סתם שורת כסת"ח כמו שהרבה מכונים כותבים. 

יש היסטוריית טיפולים/תחזוקה? משם אפשר ללמוד הרבה יותר. 

יש היסטוריית טיפולים ואחזקה. נראה שכל הטיפולים נעשו במוסך מורשה יבואן אחת לשנה 

לצערי אין לי מספיק ידע ונסיון להבין אם ההיסטוריה הזאת תקינה.   

לפני 16 שעות, nadavd4 כתב:

לא הייתי סומך על בדיקה שהמוכר הזמין או במקום שהוא בוחר, בטח לא טרייד אין שיכול לדאוג שיהיה רשום בבדיקה מה שהוא רוצה.
מוזמן לקחת את הרכב למוסך גבע בת"א לבדיקה, המוסך מתמחה ברכבי פיג'ו-סיטרואן ומכיר את הבעיות הפוטנציאליות של הרכבים האלה, בניגוד לרוב מכוני הבדיקה.

העניין הוא שיש כמה רכבים שמעניינים אותי (שנתון, ק"מ וכו') אצל היבואן הספציפי הזה.
לכל אקזמפלר כזה יש טופס בדיקה שונה, ממכון בדיקה אחר, ובסוף צריך להחליט את מי לקחת לבדיקה עצמאית. 

האם לטופס הבדיקה של הרכבים הללו יש איזושהי משמעות להחלטה איזה רכב לקחת לבדיקה עצמאית, או שזה רנדומלי לגמרי? 

לפני 13 שעות, zvit כתב:

לגבי מצב המנוע - קשה לדעת ממה שכתוב. אם תקח את הרכב לבדיקה מטעמך תוכל לבקש מהבוחן שיתייחס ספציפית למצב המנוע, ואם מצב זה נחשב לחריג ביחסלנסועה ולגיל של הרכב.

התקשרתי לשני מוסכים. אחד מהם הוא גבע 
בגבע ביקשו ממני לבוא ב7:00 בשביל הבדיקה הזאת. לא בטוח כמה זה יהיה מעשי מבחינת המוכר (לא משנה אם הוא פרטי או חברה) 
בכל מקרה,  בשני המוסכים נאמר לי שהם לא עושים בדיקה לפני קניה (הם לא רוצים את האחריות)  אבל כן עושים "ייעוץ לפני קניה" והצעת מחיר ליישור קו, במיוחד אם מבקשים מהם להתמקד בחלק ספציפי.

פורסם (נערך)

אם יש כמה רכבים בטרייד, יש לך אולי אפשרות לראות אותם וליסוע על כל אחד מהם?

אכן אי אפשר לקחת את כולם לבדיקה נוספת (וזה לא משנה איפה), לרוב הולכים על זה ברגע שאתה בטוח שאתה רוצה את הרכב.

מוזמן לשתף פה את הבדיקות של הרכבים האחרים, ולעבור על ההיסטוריה של כל אחד מהם, לבדוק אם יש משהו שנראה לך חריג (מעבר לטיפולים שגרתיים של שמן/מסננים/פלאגים/בלמים וכו')

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

המנוע הזה, 1.6 בנזין 180 כ״ס, נחשב למנוע מוצלח ואמין בסך הכל. אם יש היסטוריית טיפולים ברשת היבואן, עם טיפולים סדירים אחת לשנה או פעם ב-15K (הוראות יצרן), ואין דברים חריגים, אז לא אמורה להיות קטסטרופה במנוע הזה בנסועה כזאת - זה מנוע מוצלח כל עוד הוא מטופל ״לפי הספר״. אם תרכוש בסופו של דבר אקזמפלר עם המנוע הזה, אמליץ לך להעלות את תדיות הטיפולים לפעם בשנה או 10K ק״מ.

אם הרכב הוא מצי רכב ולא טופל במוסכי רשת היבואן, אז אני ממליץ לך לוותר ולחפש מכונית פרטית או כזאת שיש לה הסטוריה מלאה במוסכי רשת היבואן או מוסך מתמחה (כמו ״גבע״). הסיבה לכך, היא שהמנוע הזה דורש שמן מנוע איכותי בתקן מסויים (לפי הגדת יצרן), ואם הוא טופל מחוץ לרשת היבואן שלא במוסך מתמחה, סביר ששמו שמן לא לפי התקן של היצרן. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בקש לראות ספר טיפולים לרכב , בדוק במסלקה שאין לרכב תאונות \ נזקים .

כפי שנאמר המנוע הנ"ל אמין מאוד ולא ידוע על מחלות כלשהם.

הרכב לא נמכר במחירי מחירון , אל תפחד להתמקח היטב על מחיר הרכב .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 6 שעות, nadavd4 כתב:

אם יש כמה רכבים בטרייד, יש לך אולי אפשרות לראות אותם וליסוע על כל אחד מהם?

אכן אי אפשר לקחת את כולם לבדיקה נוספת (וזה לא משנה איפה), לרוב הולכים על זה ברגע שאתה בטוח שאתה רוצה את הרכב.

מוזמן לשתף פה את הבדיקות של הרכבים האחרים, ולעבור על ההיסטוריה של כל אחד מהם, לבדוק אם יש משהו שנראה לך חריג (מעבר לטיפולים שגרתיים של שמן/מסננים/פלאגים/בלמים וכו')

אפשר לראות כל אחד ולנסוע על כל אחד. 

אבל C5 עם מנוע בנזין יש רק אחד. היתר זה דיזל. הרכב צפוי לנסוע 10K אז מעדיף את הגרסה של הבנזין. 
האמת שעד  עכשיו נסעתי על חמישה רכבים, שכולם לא היו בכלל סיטרואן למעט האחד הספציפי הזה.

לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

בקש לראות ספר טיפולים לרכב , בדוק במסלקה שאין לרכב תאונות \ נזקים .

כפי שנאמר המנוע הנ"ל אמין מאוד ולא ידוע על מחלות כלשהם.

הרכב לא נמכר במחירי מחירון , אל תפחד להתמקח היטב על מחיר הרכב .

תודה רבה על כל העצות. בדקתי במסלקה - הרכב נקי.

הרכב מוצע לי ב15% מתחת למחיר מחירון (80K) + שנה אחריות. בכל מקרה זה לא שיקול מבחינתי אם הרכב לא תקין.
אבל יש תקלת מנוע צהובה כאשר מניעים את הרכב, וכתוב ללכת למוסך. 
הרכב נמצא אצל הטרייד אין הספציפי הזה מאז יוני 23 (לא יודע אם זה רלוונטי) 

לפני 3 שעות, menir1 כתב:

המנוע הזה, 1.6 בנזין 180 כ״ס, נחשב למנוע מוצלח ואמין בסך הכל. אם יש היסטוריית טיפולים ברשת היבואן, עם טיפולים סדירים אחת לשנה או פעם ב-15K (הוראות יצרן), ואין דברים חריגים, אז לא אמורה להיות קטסטרופה במנוע הזה בנסועה כזאת - זה מנוע מוצלח כל עוד הוא מטופל ״לפי הספר״. אם תרכוש בסופו של דבר אקזמפלר עם המנוע הזה, אמליץ לך להעלות את תדיות הטיפולים לפעם בשנה או 10K ק״מ.

אם הרכב הוא מצי רכב ולא טופל במוסכי רשת היבואן, אז אני ממליץ לך לוותר ולחפש מכונית פרטית או כזאת שיש לה הסטוריה מלאה במוסכי רשת היבואן או מוסך מתמחה (כמו ״גבע״). הסיבה לכך, היא שהמנוע הזה דורש שמן מנוע איכותי בתקן מסויים (לפי הגדת יצרן), ואם הוא טופל מחוץ לרשת היבואן שלא במוסך מתמחה, סביר ששמו שמן לא לפי התקן של היצרן. 

הרכב היה אצל לקוח פרטי וטופל במוסך יבואן.

ראיתי את היסטוריית הטיפולים. נראית תקינה (מצורפת פה), אבל הוא טופל כל 20K ולא כל 15K. 
משיחה שלי עם אחד הנציגים במוסך שטיפל בו הוא לא ראה שום דבר חריג בהיסטוריית הטיפולים שעלול לבטל אחריות. 

היסטוריית טיפולים.PDF

פורסם

מנורת מנוע צהובה ?

לא קונים עד אשר יש איבחון ותיקון של התקלה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אני לא טועה סיטרואן נתנו חמש שנים אחריות(שלוש שנים על כל הרכב ועוד שנתיים על מנוע וגיר) ללקוחות פרטיים, אולי כדאי להתקשר ללובינסקי לבדוק אם הרכב עדיין תחת אחריות ושהם יתקנו את נושא הנורה.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
Just now, Jeka88 כתב:

אם אני לא טועה סיטרואן נתנו חמש שנים אחריות(שלוש שנים על כל הרכב ועוד שנתיים על מנוע וגיר) ללקוחות פרטיים, אולי כדאי להתקשר ללובינסקי לבדוק אם הרכב עדיין תחת אחריות ושהם יתקנו את נושא הנורה.

בהנחה והנורה על משהו פשוט לתיקון כמו ממיר או איזה פורק דפוק, זה אולי בסדר. רק בסדר, כי הרכב עבר טיפולים כל 20 אלף שזה לא אופטימלי למנועים האלה.

פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

מנורת מנוע צהובה ?

לא קונים עד אשר יש איבחון ותיקון של התקלה.

לי זה נשמע הגיוני לגמרי, וזה בדיוק מה שאמרתי לחבר'ה משם. אבל לצערי הנהלים שם הם כאלו שהם לא נכנסים לתהליך של תיקון לפני התקדמות בתהליך עסקה, ככה שאין לי ממש שליטה על מתי  אותו מקום יחליט לאבחן לתקן. 

עוד יומיים אקח אותו למוסך גבע ואז נראה מה יגידו שם.

• תוכן חדש...