Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, ניקו פ. כתב:

עלות רואה חשבון בין 2000-3000 שקלים לשנה עבור עוסק פטור

בשנה הראשונה כנראה שיבקשו גם הצהרת הון, אז זה עוד איזה 1000 ש׳.

לפני כשעה, לב טוב כתב:

מכירה ביתית של מוצרי אפיה

אתה יכול להצהיר שחלק מהבית משמש לעסק ולקבל הכרה בחלק מהוצאות הבית כמו ארנונה. רו״ח אמור לכוון אותך לכל האפשרויות האלו.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

לחלוטין חשבון נפרד. כן. בהחלט. לגמרי. ואם לא הייתי ברור מספיק, אז בשפות זרות- YES.

אז לא הבנתי אותך - אתה ממליץ לו לפתוח חשבון נפרד או לא ממליץ לו על חשבון נפרד?

😄

אני מעולם לא הייתי עצמאי, אבל עזרתי לאבא שלי לנהל את העסק (העצמאי) שלו, ואני יכול לתמוך באופן חד משמעי ב @ברווז - למרות שכעוסק פטור/מורשה העסק והאינדיבידואל נתפסים כישות אחת מבחינת רשות המס, יש חשיבות גדולה ללנהל אותם באופן נפרד ולא להפוך את הכסף של העסק לכסף של הבית (ולהפך), זה עוזר גם מול רשויות המס, וגם להתנהלות פיננסית נכונה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תתייעץ עם רואה חשבון יש מקצועות שאי אפשר לפתוח תיק במס הכנסה כועסק פטור חייב לפתוח מורשה, מתחילים כעוסק פטור, אם ההכסה גבוהה יותר אז הופכים לעוסק מורשה.

פורסם

תיקון קטן ל 2024 , תקרת עסק פטור זה 120 אלף.זה אומר 10 אלף לחודש.רואה חשבון סביב 300 שקלים לחודש ולבדוק האם זה כולל דוח שנתי.מעל למחזור זה , זה כבר מעמ אבל גם יש הוצאות מוכרות.כך אפשר להגדיל פנסיה וגם קרן השתלמות כי אלו הוצאות מוכרות. בקיצר גם בעסק מורשה יש לא מעט עדיפות על פני עסק פטור.בקיצר חובה להתייעץ עם רואה חשבון לפני כן

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

אני לא רואה שום סיבה, במיוחד בעוסק פטור, לשלם לרואה חשבון כמה מאות בחודש.

ניתן ללמוד איך לעשות את ההתנהלות השוטפת עצמאית, אם אין התעסקות עם מעמ - עוד יותר פשוט.

העבודה שלי עם רואה חשבון הסתכמה בדוחות שנתיים, הצהרת הון ועזרה שלו בטיפול בקנסות שקיבלתי על איחור בדיווח.

רק צריך להבין מה ניתן להכניס כהוצאה, לדעת לעשות חישובים פשוטים של כמה הכנסתי, כמה הוצאתי ולשלם את המקדמות באינטרנט.

סתם סיפור, הלכתי בהתחלה לרואה חשבון עבור שירות מסוים, בן של חברה של חמתי,

למרות ה"קשר" - במקום לעזור בכנות, ניסה לדחוף לי את השירותים שלו לגרון, עשה לי שעה הרצאה למה כדאי לי לעבוד איתו ושהוא יטפל לי בהכל וסיפורים מפה ועד הודעה חדשה. לקחתי את הדברים והלכתי.

הרואה חשבון שלי נתן לי ייעוץ ראשוני, ענה לי על שאלות ולקח לי כמה מאות על דוח שנתי פעם בשנה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

רעיון מצוין לעסק ביתי באזור חרדי.

קח בחשבון שגם אם העסק הביתי הזה יהיה סיפור הצלחה הרי שמדובר בתוספת הכנסה נמוכה ודי הרבה בלאגן של דפיקות בדלת ועודף ותגיד לאמא שתשלח עוד 2 ש”ח וכו’.

יכול לתת לך בה”פ טלפון של אחד בבניין שלנו עם מכירה ותיקה כזו.

- עוסק פטור בהחלט. ממליץ על קופה רושמת אמיתית עם סרט מיד שנייה. יהיה לך נוח יותר מפנקס או מחשב. אלו רכישות רבות וקטנות. מסופון בשכירות חודשית.

- חשבון בנק נפרד. הבנק יבין שמדובר בעסק קטן ולא יגדיר לך את החשבון כעסקי.

- פגישה בתשלום אצל רו"ח או בתשלום מוזל דרך הגוף לסיוע לעסקים קטנים של העירייה. הגשת דוחות באופן עצמאי. דוח שנתי אצל רו”מ או באופן עצמאי, כאן שוב תוכל להסתייע ביועץ עסקי / רו”ח של הגוף הנ”ל.

- ביטוח מיותר. זו מכירה בדלת. והלקוחות לא נכנסים הביתה בדרך כלל. תוכל להרחיב את ביטוח המשכנתא אם יש לנזקי צד ג’ (אם לא מכוסה כיום). שים לב להבדיל בין צד ג’ שמישהו נופל אצלך לבין נזק לצד ג’ שהדירה שלך גרמה לאחרים, כגון שריפה  או שיטפון.

נקודות חשובות:

- תעבוד רק עם ספקים שמאשרים לך 100% החזרות, שלא תסתבך עם סחורה פגת תוקף.

- אין עבודה בין פורים לפסח ואחרי פסח כולם רוצים סחורה טרייה.

- חלק גדול מהרווחים בעסק כזה הוא חלוקת מיכלים תעשייתיים לאריזות קטנות: ריצ’ פודינג וכאלה אחלה רווח.

- בלי וואצפ לעסק! כלי שנדמה שמביא לקוחות ומביא בעיקר כאבי ראש ותלונות.

אה, ותשלח לנו עוגה למפגש הבא של הפורום.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 4

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 10 שעות, phpclub כתב:

אני לא רואה שום סיבה, במיוחד בעוסק פטור, לשלם לרואה חשבון כמה מאות בחודש.

הנה אחת: אני לא רוצה לגעת בזה עם מקל.

הנה שנייה: אני לא רוצה להבין בתחום יותר ממה שאני חייב.

הנה שלישית: אני רוצה להקדיש את הזמן שלי לדברים חשובים אחרים שגם יזיזו את העסק קדימה.

הנה רביעית: לרוא"ח יש הבנות ותובנות שלי כהדיוט מהרחוב אין. 

אני חושב שיש עוד כמה סיבות...

מנקודת המבט הסובייקטיבית שלי, לא רציתי לגעת בHרא הזה. בכלל. כלום. נאדה. יוק. לא רוצה להתקרב לזה. תעזבו אותי. מעדיף לדחוף את הראש לקן צרעות תוך כדי שאני שר DESPACITO בקול של שמעון פרס.

אז שילמתי כמה זוזים בחודש לרוא"ח. 

אני כן יכול להגיד שזה היה טיפה מיותר, אבל היה שווה לי לא לגעת במשהו שאני ממש לא רוצה לגעת בו.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סיבה אחת ושתיים - על נוחות משלמים חביבי, לא אמרתי שזה מתאים לכל אחד אבל זה מאוד פשוט, במיוחד פטור. 

סיבה שלוש - כשאתה רק מתחיל יש הרבה זמן פנוי כי אין הרבה עבודה ואין הכנסה, אז להוציא כמה מאות כשאתה מכניס כמה מאות, לא בדיוק כדאי. 

סיבה רביעית - אם תלמד יהיו לך תובנות זהות, ומה שבספק, שולחם whatsapp ומחכים לתשובה. 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אז שילמתי כמה זוזים בחודש לרוא"ח. 

היית עוסק פטור?

מה יש לרו״ח לעשות כל חודש עבור עוסק פטור?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני גם לא נעזר ברוא"ח, אבל אני מבין לחלוטין למה כן. בסוף צריך זמן ומחשבה וכוחות לחפש בגוגל כל דבר קטן שלא ברור בטפסים וזה לא לכל אחד. לפעמים ראש שקט שווה את זה. 

אם זה עסק שמכניס 50 אלף בשנה אז בהחלט כדאי ויותר קל לשקול את זה. אם זה עסק של 20 אלף בשנה אז הייתי חושב פעמיים האם לשלם 15 אחוזים מההכנסות לרוא"ח. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני עם עסק עם הכנסות של עוסק מורשה, משתמש ברו"ח רק פעם בשנה לדו"ח השנתי ולשאלות אולי פעם בחצי שנה.

פעם בחודש משלם לבט"ל

פעם בחודשיים יושב עם אקסל מסודר עם כל הקבלות מהחודשיים האחרונים ומשלם את המע"מ - עבודה של כחצי שעה.

כך אני עושה כבר יותר מחמש עשרה שנה.

זה מאוד תלוי בסוג העסק - אם אין יותר מדי הוצאות לעסק (אני מטפל בכ-60-70 קבלות כל חודשיים) - אז לא מדובר בסיפור מסובך.

אגב, יש פה יתרון נוסף כשאתה עושה את העבודה הזו לבד - אתה רואה בדיוק את ההכנסות וההוצאות של העסק, יכול להשוות כל הזמן לחודשים אחרים ולהבין איפה אתה נמצא.

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
פורסם
לפני כשעה, phpclub כתב:

סיבה שלוש - כשאתה רק מתחיל יש הרבה זמן פנוי כי אין הרבה עבודה ואין הכנסה, אז להוציא כמה מאות כשאתה מכניס כמה מאות, לא בדיוק כדאי. 

סיבה רביעית - אם תלמד יהיו לך תובנות זהות, ומה שבספק, שולחם whatsapp ומחכים לתשובה. 

לרוב, ההתחלות הן תוך כדי עבודה במשרה מלאה. 

מה שחסר במשוואה הזו זה זמן...

פורסם

כשאתה מסתמך על מישהו חיצוני, זה משאיר אותך פחות בשליטה על מה נכנס ומה יוצא וכמה נשאר בסוף

זאת לפחות דעתי, זה תלוי גודל כמובן וכמו שאמרתי זה לא מתאים לכל אחד.

פורסם

יש נקודות שאתה חייב להישאר בשליטה בהן, זה ברור מאליו. 

לגבי כל השאר, זה משהו שעדיף עזרה בו. במיוחד בהתחלה דווקא. 

אחר כך אפשר להשלים את הידע ולהתחיל לעשות בעצמך. 

כמו שאמרתי, אני פשוט לא רציתי להתקרב לזה בכלל. 

אין לך מושג מה וכמה פשוט שאבתי לתוכי כשהתחלתי רק לחשוב על להפוך לעצמאי- למדתי כל מה שאני יכול בכל רגע שאני יכול. שאבתי מידע מכל מקור אפשרי שרק יכלתי. גם בתחום הזה שאבתי מידע- רק את הדגשים המשמעותיים עבורי, כדי שאבין על מה מדובר בשביל לשמור על אותה שליטה. 

ובכל מקרה, הכל יצא החוצה ורק עבר מיני ביקורת שלי לראות שהכל תקין.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...