Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים. 

כבר הרבה זמן אנחנו (אני וזוג') חולמים על לפתוח עסק קטן, שלב ראשון מהבית, ובתפילה שישא פרי ויתרחב בעתיד למשהו גדול ויציב. 

לאחר אינספור דחיות, הגיע הזמן להפוך את זה למעשי.

אשמח לשמוע תובנות מאלו שיש להם עסקעם כיצד להתנהל נכון. 

1. האם לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק? הבנתי שעוסק פטור לא צריך חשבון עסקי, מה עם עוסק מורשה? והאם כשאבוא לפתוח חשבון חדש הבנקאי יכול להתעקש לפתוח לי את זה בתור חשבון עסקי? 

2. סליקת אשראי, דרך מי מומלץ? האם כדאי לרכוש מסופון (כספיט לדוג'), או שאפשר להשתמש בשלב ראשון באתרי סליקה? (הקלדת מספר אשראי בכל קניה).

3. במידה ואין לי קופה רושמת, וכנראה שלא יהיה בשלב ראשון, כשלקוח רוצה לשלם במזומן, איך אני מוציא על זה קבלה? רושם ידני? ואשמח גם ל'טיפים' איך לא לערבב את הכסף הזה עם הכסף של הבית. 

יהיו לי עוד שאלות בהמשך, אשמח למענה. תודה 🙏

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

לפני שאתה מתחיל, חשוב להתייעץ עם רואה חשבון שיתן לכם טיפים שמתאימים לסוג העסק הספציפי ולמצב האישי והמשפחתי שלכם.

תשובות כלליות:

כמה אתה צופה שהעסק יכניס? התקרה לעוסק פטור היום היא כ107 אלף שקל. בעקרון אפשר להתחיל כפטור ולהפוך למורשה, אם ההכנסות עולות על הצפוי. אבל אם אתה עושה את זה במהלך השנה, אז זה יוצר כאב ראש עם המע״מ של תחילת השנה. לכן עדיף לבחור במסלול המתאים מלכתחילה.

לפני 39 דקות, לב טוב כתב:

במידה ואין לי קופה רושמת, וכנראה שלא יהיה בשלב ראשון, כשלקוח רוצה לשלם במזומן, איך אני מוציא על זה קבלה? רושם ידני?

לא משנה אם זה אשראי או מזומן או העברה בביט וכו׳, תמיד חייב להוציא קבלה. אפשר להדפיס פנקס קבלות, או להשתמש באפליקציה כמו חשבונית ירוקה.

כותב מנסיון של אשתי כעוסק פטור. אין לי נסיון עם סליקת אשראי או התעסקות עם מע״מ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

בעקרון אפשר להתחיל כפטור ולהפוך למורשה, אם ההכנסות עולות על הצפוי.

אתה אומר שכדאי להפוך מפטור למורשה רק בתחילת שנה? 

כרגע זה יהיה משהו קטן מהבית, לא הולך על לשכור נכס ושיפוצים וכל הכאב ראש הזה. אם הרווחים ילכו ויצטברו אני אתקדם לשם, אבל עוד לא עכשיו. 

לא חושב שאני אמור לעבור השנה את ה107 אל"ש. מדובר כרגע על משהו שיהווה הכנסה משנית, לא עיקרית. 

שאלה ששכחתי ואולי אתה מכיר מאשתך, מה לגבי "ביטוח עסק" (ביטוח במקרה פציעה של לקוחות) אם העסק מתנהל מהבית, צריך? (ולגבי רישוי עסקים בעירייה, רלוונטי בכלל אלי?).

לפני 21 דקות, פינדר כתב:

לא משנה אם זה אשראי או מזומן או העברה בביט וכו׳, תמיד חייב להוציא קבלה. אפשר להדפיס פנקס קבלות, או להשתמש באפליקציה כמו חשבונית ירוקה.

שונא ניירת. בקופה רושמת הקבלה יוצאת על פתקית קטנה, במידה ואצטרך לרשום ידני על נייר A5 אני פחות יאהב את זה. 

אעדיף כמובן בחשבוניות ירוקות, אך בסביבה שלי לא כולם מחזיקים באפשרויות קבלה של כאלה...

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 9 דקות, לב טוב כתב:

אעדיף כמובן בחשבוניות ירוקות, אך בסביבה שלי לא כולם מחזיקים באפשרויות קבלה של כאלה...

לא הבנתי

אתה מנפיק את זה באתר ויכול לשלוח למי שתרצה

מישהו מתעקש על נייר? אתה מדפיס לו מהPDF

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, גור אדם כתב:

מה סוג העסק?

התשובות מאוד משתנות אם מדובר בפסיכולוג או מכולת.

ממכר מוצרי אפיה 

לפני 6 דקות, avargel כתב:

מישהו מתעקש על נייר? אתה מדפיס לו מהPDF

אין לי מדפסת בבית...

טוב, זה כבר יהיה כאב ראש שלי. 

האם להחזיק בבית מדפסת וככה להדפיס לכל המעוניין, או לרכוש מסופון כספיט וככה יצאו קבלות למשלמים באשראי, ולמשלמים במזומן לכתוב ידני על פנקס.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

בהתחשב בכך שיהיו לך הרבה תנועות של הכנסות והוצאות (הרבה רכישות קטנות) - כנראה שעדיף לכם חשבון נפרד.

לגבי סליקת אשראי - עדיפות לקבל את הכסף בביט/פייבוקס. אם אין ללקוחות את האופציה לכך - חשבונית ירוקה לצורך העניין יכולה גם לספק סליקה באשראי.

לגבי קבלות - יהיה לך יותר קל לקנות מדפסת עבור אותם לקוחות שאין להם אופציה לקבל חשבונית דיגיטלית (מה גם שמדובר בהוצאות מוכרות).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה שואל שאלות שלא ניתן לענות עליהן ללא פרטים נוספים, איזה סוג עסק, מה אתה מוכר וכו'.

ובכל מקרה, האיש המוסמך לענות לך על כל זה, זה רואה חשבון שיכול להסביר לך את כל דרכי ההתנהלות, מה עדיף לך וכדאי לך אישית בראייה כוללת.

לגבי ביטוח עסק, בזמנו כשהייתי עצמאי עשיתי ביטוח דירה שכולל סעיף גם של עסק, כך שמלאי וציוד של לקוחות מבוטח.

התוספת הייתה קטנה (נדמה לי 300/400 שקל יותר מביטוח דירה רגיל) אבל לא כל החברות ביטוח עושות את זה אז צריך לעשות סקר שוק.

אני התחלתי מראש כעוסק מורשה כי מכירה של ציוד (גם אם הרווח קטן) עוברת בקלות את המגבלה.

מה גם, שכעוסק מורשה אתה יכול לקזז מעמ על הוצאות, אבל כמו שאמרתי, אתה חייב להתייעץ עם רואה חשבון להבין מה נכון עבורך.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, phpclub כתב:

לגבי ביטוח עסק, בזמנו כשהייתי עצמאי עשיתי ביטוח דירה שכולל סעיף גם של עסק, כך שמלאי וציוד של לקוחות מבוטח.

לא לשכוח ביטוח צד ג' - אם לקוחות מגיעים אליכם לבית כדי לאסוף, אתה לא רוצה להיפגע במקרה שמישהו מהם יחליק בכניסה לבית.

פורסם
לפני 1 דקה, phpclub כתב:

אתה שואל שאלות שלא ניתן לענות עליהן ללא פרטים נוספים, איזה סוג עסק, מה אתה מוכר וכו'.

עניתי כבר, ואכתוב שוב. 

אנחנו רוצים למכור בבית מוצרי אפיה.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

א. מדפסת הכי פשוטה.

ב. למי אין אפשרות היום לקבל חשבונית דיגיטלית ?

אף אחד כבר כמעט לא נותן דף אלא אם אתה בחנות פיזית, הכל דיגיטלי.

מה לקוח פרטי צריך חשבונית או קבלה ? שלח לו למייל או לנייד וסגור סיפור.

פורסם
Just now, phpclub כתב:

מה לקוח פרטי צריך חשבונית או קבלה ? שלח לו למייל או לנייד וסגור סיפור.

האמת היא שאתה צודק. לקוח פרטי לא צריך קבלה וללקוח גדול תמיד יהיה לו מייל. 

בכל מצב, החשבוניות נשמרות אצלי גם אם לא הדפסתי או שלחתי ללקוח למייל.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

ומי יאפה את המוצרים? מכירת מוצרי מזון צריכה לעמוד גם בתקנים ופיקוח מתאימים. אתה צריך לבדוק את הדרישות, אחרת עלול להיות לא נעים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא, לא קונדיטוריה, אני לא אופה דברים. 

אני רוכש מוצרים מספקים ומוכר אותם הלאה, כמו מכולת, אבל מיוחד למוצרי אפיה. 

שוקולדים מיוחדים לציפוי, ברסים וסכריות לקישוט, צבעי מאכל, אולי גם קמחים מיוחדים שלא מחזיקים בכל מכולת ועוד מלא שטויות שאשתי מבינה בזה יותר טוב ממני...

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

עניין של שרשרות אספקה, אחסנה וכו'. אני לא מכיר את הדרישות אבל אם אתה רוצה לסחור במזון אתה חייב ללמוד אותן - כי סביר שיגיע אליך איה פיקוח. לא כדאי להתפס לא מוכן.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...