Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל הקשור בהנפקת קבלות (עוסק פטור מפיק רק קבלות, לא חשבונית) ממליץ להשתמש בפתרון דיגיטלי (ממליץ על Sumit, סליקת אשראי אם אתה רוצה התחלה קלה עם עמלה סבירה אפשר עם UPAY שגם עובדים איתם) וללקוחות הבודדים שירצו לקבל פיזית תרכוש מדפסת לייזר פשוטה ותדפיס להם. לא הייתי מתעסק עם מסופון, מה גם שמדפסת פשוטה תוכל לשמש אותך לשימושים נוספים פה ושם כשתצטרך.

נושא משפטי שאתה צריך לבדוק - עד כמה שזכור לי עוסק פטור לא יכול לעסוק בממכר מזון בכלל. לא משנה אם אתה מוכר ומעביר הלאה או מכין בעצמך, יש כל מיני דרישות שקשורות במשרד הבריאות ברגע שאתה עוסק במזון.

• אהבתי 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, dalet11 כתב:

בכל הקשור בהנפקת קבלות (עוסק פטור מפיק רק קבלות, לא חשבונית) ממליץ להשתמש בפתרון דיגיטלי (ממליץ על Sumit, סליקת אשראי אם אתה רוצה התחלה קלה עם עמלה סבירה אפשר עם UPAY שגם עובדים איתם) וללקוחות הבודדים שירצו לקבל פיזית תרכוש מדפסת לייזר פשוטה ותדפיס להם. לא הייתי מתעסק עם מסופון, מה גם שמדפסת פשוטה תוכל לשמש אותך לשימושים נוספים פה ושם כשתצטרך.

תודה. לתשובה כזאת חיכיתי. 

לפני 4 דקות, dalet11 כתב:

נושא משפטי שאתה צריך לבדוק - עד כמה שזכור לי עוסק פטור לא יכול לעסוק בממכר מזון בכלל. לא משנה אם אתה מוכר ומעביר הלאה או מכין בעצמך, יש כל מיני דרישות שקשורות במשרד הבריאות ברגע שאתה עוסק במזון.

לפי האתר הזה. שייך. (סעיף 2)

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 48 דקות, לב טוב כתב:

אתה אומר שכדאי להפוך מפטור למורשה רק בתחילת שנה?

צריך להתייעץ ספציפית עם רו״ח.

אם אתה לא צופה שתעבור את ה107 אלף בשנה הראשונה, אולי כדאי להתחיל כפטור.

רק שים לב שזה ההכנסות, לא הרווח. כלומר אם מכרת ב108000 והיו לך הוצאות של 100000 אתה עדיין צריך להיות עוסק מורשה.

לפני 49 דקות, לב טוב כתב:

שאלה ששכחתי ואולי אתה מכיר מאשתך, מה לגבי "ביטוח עסק" (ביטוח במקרה פציעה של לקוחות) אם העסק מתנהל מהבית, צריך? (ולגבי רישוי עסקים בעירייה, רלוונטי בכלל אלי?).

לאשתי יש ביטוח אחריות מקצועית (טיפול נפשי). אתה צריך לבדוק מה הביטוחים הרלוונטים בעסק שלך.

השנה אמורה להיכנס מסלול של הכרה אוטומתית באחוז מסויים מההכנסות כהוצאות, ללא צורך בהגשת קבלות.

אבל אתה בשנה הראשונה, כנראה שיהיו לך הרבה הוצאות חד פעמיות של רכישת ציוד, לכן חשוב לאסוף קבלות ולראות בסוף שנה אם עדיף להגיש אותן. בשביל זה יש רו״ח.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, לב טוב כתב:

1. האם לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק? הבנתי שעוסק פטור לא צריך חשבון עסקי, מה עם עוסק מורשה? והאם כשאבוא לפתוח חשבון חדש הבנקאי יכול להתעקש לפתוח לי את זה בתור חשבון עסקי? 

לחלוטין חשבון נפרד. כן. בהחלט. לגמרי. ואם לא הייתי ברור מספיק, אז בשפות זרות- YES.

לחשבון עסקי יש יתרונות וחסרונות. לגבי השאלות הללו שלך רצוי שתתייעץ עם רוא"ח\בנקאי, מראש.

לפני שעה, לב טוב כתב:

2. סליקת אשראי, דרך מי מומלץ? האם כדאי לרכוש מסופון (כספיט לדוג'), או שאפשר להשתמש בשלב ראשון באתרי סליקה? (הקלדת מספר אשראי בכל קניה).

זו לא רכישה אלא מודל שכירות בתשלום חודשי (כספיט, לא יודע לגבי אחרים). 

אני השתמשתי בטראנזילה בזמנו והייתי מרוצה מאד. 

לא מכיר "אתרי סליקה" או אפשרויות דומות. להבנתי אתה בכל מקרה תצטרך חברת סליקה. 

יש לזה הגדרות שונות ומשונות שתצטרך להחליט- למשל איך לקבל תשלומים (במכה אחת בריבית X או פר תשלום של הלקוח בריבית Y וכדומה). 

ממליץ בחום לבקש הצעת מחיר והסבר עליה מנציג של חברות הסליקה. 

לפני שעה, לב טוב כתב:

3. במידה ואין לי קופה רושמת, וכנראה שלא יהיה בשלב ראשון, כשלקוח רוצה לשלם במזומן, איך אני מוציא על זה קבלה? רושם ידני? ואשמח גם ל'טיפים' איך לא לערבב את הכסף הזה עם הכסף של הבית. 

אין שום בעייה עם הוצאת פנקס ידני. יש נוסחים סטנדרטיים, זול וזמין לרכישה כמוצר מדף או שכמובן ניתן להזמין אחד עם שם העסק, גרפיקה וכל השכלולים.

אני הסתובבתי עם מסופון כספיט נייד ופנקס ידני לחלוטין בתור החשבונית קבלה. 

אגב, תלמד להבדיל בין המסמכים השונים... לכל מסמך יש משמעויות. 

אל תיבהל אבל יש לך לא מעט שיעורי בית לעשות חביבי ;)

לגבי איך לא לערבב, זה מאד פשוט (ואם אני זוכר נכון, מוגדר גם בחוק)- קופה ייעודית של העסק. זה הכל. 

מזומן נכנס ויוצא רק דרך הקופה. כל פעילות בקופה מלווה ברישום מדוקדק של מה נכנס ומה יצא. למה יצא. מתי וע"י מי. 

לפני 39 דקות, לב טוב כתב:

האם להחזיק בבית מדפסת וככה להדפיס לכל המעוניין, או לרכוש מסופון כספיט וככה יצאו קבלות למשלמים באשראי, ולמשלמים במזומן לכתוב ידני על פנקס.

החלטה שלך, בתאכלס, ראה מה כתבתי למעלה. 

לדעתי מדפסת זה דבר רצוי בבית (כל עוד היא לא של HP, מניסיוני).

בשביל מדפסת תצטרך מחשב (עדיף ייעודי לעסק), תוכנות יעודיות לעסק וכו. 

העצה הכי חשובה שאני יכול לתת לך לגבי הפעילות עצמה- ללמוד ניהול מלאי וללמוד תהליכי רכש נכון.

מאחר ואתה לא מייצר אלא קונה ומוכר, אופי הפעילות שלך מצריך מעקבים והיסטוריה של הפריטים והספקים שלך. 

בהצלחה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ביטוח אחריות מקצועית לא רלוונטי לביטוח רכוש וביטוח צד ג'. אלה ביטוחים שונים. צריך להתייעץ עם סוכן ביטוח לגבי העסק הספציפי.

ההמלצה לפנות לרואה חשבון (או יועץ מס, שמבחינתך ממלא בדיוק את אותן פונקציות) נכונה. ידריך אותך לגבי כל נהלי המס, אולי גם משהו לגבי תכנון העסק. שווה לשלם תמורת פגישת ייעוץ כי היא תתןלך איזו אינדיקציה איך להתנהל ולמה לצפות. רצוי שיהיה מדובר באדם שמכיר את סוג העסקים שבהם אתה רוצה לעסוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

לא מכיר "אתרי סליקה" או אפשרויות דומות. להבנתי אתה בכל מקרה תצטרך חברת סליקה. 

עבדתי פעם אצל מישהו שהשתמש בזה. יהיה לי נוח יותר מאשר להחזיק מכשיר סליקה. 

חברת סליקה ברור שאצטרך, לא חשבתי שלא. 

לפני 5 דקות, ברווז כתב:

אל תיבהל אבל יש לך לא מעט שיעורי בית לעשות חביבי ;)

בשביל זה אני פה 😉 

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

לגבי איך לא לערבב, זה מאד פשוט (ואם אני זוכר נכון, מוגדר גם בחוק)- קופה ייעודית של העסק. זה הכל. 

מזומן נכנס ויוצא רק דרך הקופה. כל פעילות בקופה מלווה ברישום מדוקדק של מה נכנס ומה יצא. למה יצא. מתי וע"י מי. 

OK 

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

@ברווז אין חכם כבעל ניסיון, גם אם ניסיון מר.

@לב טוב היתה תקופה ארוכה בה קיבלתי פרסומות של אחת מחברות האשראי לשימוש בטלפון הנייד כמסופון לקריאת הכרטיסים. לא היה לי עניין בכך, אבל שווה בדיקה, בוודאי לתקופת ההרצה שבה אני מניח שמספר המשלמים בכ"א יהיה קטן. בכלל. אתה צריך להתאים את כל האמצעים לאוכלוסיה שאליה אתה פונה, ואני מניח שלא מדובר במי שהארנק שלו מכיל פלסטיק ולא נייר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, לב טוב כתב:

עבדתי פעם אצל מישהו שהשתמש בזה. יהיה לי נוח יותר מאשר להחזיק מכשיר סליקה. 

אין לי ידע בנושא- אין לי יכולת לענות לך תשובה אם זה טוב או לא... :lol:

לפני 6 דקות, sperial כתב:

@לב טוב היתה תקופה ארוכה בה קיבלתי פרסומות של אחת מחברות האשראי לשימוש בטלפון הנייד כמסופון לקריאת הכרטיסים. לא היה לי עניין בכך, אבל שווה בדיקה, בוודאי לתקופת ההרצה שבה אני מניח שמספר המשלמים בכ"א יהיה קטן. 

למיטב ידיעתי מצריך אביזר שמתחבר לסלולרי (נתקלתי בזה אצל מאמן הקראטה שלי). 

האופציה הזו לדעתי לא הכי נוחה בעולם, אני בקושי משתמש בסלולרי שלי לגלישה פשוט כי זה מסורבל ולא נוח לי. 

כי אני זקן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

בפסיכולוג

סתם לידע, פסיכולוג לא יכול להיות פטור אלא רק מורשה

פורסם

כשאתה פותח את העוסק, אתה יכול לפנות למעוף לעסקים,

אתה יכול לקחת ייעוץ עסקי מסובסד, את טיב היועצים אתה צריך לבחון כמובן אבל היות ואתה ממש בתחילת דרכך, אני מניח  שזה יכול לעזור לך להתנהל נכון.

• אהבתי 2
פורסם

בדקת צורך אמיתי לדברים שאתה רוצה למכור בעסק?

במכולת כיום קונים דברים שבדרך כלל אתה נתקע בלי ואין לך כוח לנסוע לסופר הקרוב.

ומכולת מחזיקה דברים לפי צורך.

כמובן שהיא מוגבלת לפי המקום 

אבל מה אני בא להגיד?

בתור בעל לאישה אופה,

מעולם לא קנינו דברים במכירות ביתיות כאלה 

אלא שרוצים לאפות, הולכים לחנות למוצרי אפיה וקונים וגם אם היינט נתקעים שהחנות סגורה, מניח שלא היינו הולכים לחנות-בית.

תבדוק טוב טוב את הצורך של השוק

שלא תתקע עם סחורה ללא ביקוש

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, om2 כתב:

אבל מה אני בא להגיד?

בתור בעל לאישה אופה,

מעולם לא קנינו דברים במכירות ביתיות כאלה 

אלא שרוצים לאפות, הולכים לחנות למוצרי אפיה וקונים וגם אם היינט נתקעים שהחנות סגורה, מניח שלא היינו הולכים לחנות-בית.

תבדוק טוב טוב את הצורך של השוק

שלא תתקע עם סחורה ללא ביקוש

תודה חבר. 

במגזר החרדי חנויות-בית זה דבר נפוץ יותר, ובמיוחד עסקים בתחילת הדרך נורמלי מאוד שמתחילים בבית ואח"כ מתרחבים. 

אשתי מאוד אוהבת לאפות והיא תמיד הייתה קונה בחנויות למוצרי אפיה, לא היה אכפת לה אם זה בבית / מחסן / או חנות צפופה... עניין אותה שירות-זמינות ומחירים.

לפני 18 דקות, om2 כתב:

בדקת צורך אמיתי לדברים שאתה רוצה למכור בעסק?

במכולת כיום קונים דברים שבדרך כלל אתה נתקע בלי ואין לך כוח לנסוע לסופר הקרוב.

ומכולת מחזיקה דברים לפי צורך.

כמובן שהיא מוגבלת לפי המקום 

אני גר כרגע בשכונה חדשה ובה אין עדיין חנות כזאת. 

אשתי בקשר עם חברה טובה שלה שפתחה כזאת חנות בשכונה ליד (כבר לפני כמעט שנתיים). היא מאוד דוחפת אותה לפתוח גם. 

כמובן שבהתחלה ניקח ממנה רשימת מוצרים ש"הכי הולכים" ואח"כ לאט לאט נוסיף מוצרים. 

בסוף מכירה ביתית של מוצרי אפיה זה לא מכולת, לא חושב שאגיע ל10K בהשקעה הראשונית, ככה שזה לא נורא.

• אהבתי 1

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

אהלן,

תתחיל בלקרוא באתר כל-זכות ובאתרים של מע"מ ומס הכנסה. יש שם את כל התשובות לשאלות שצפויות לעלות לך (סוג עסק, האם יכול להיות פטור וכו'). 

זה כל זכות מכסה את הרוב:

https://www.kolzchut.org.il/he/עוסק_פטור

מפה התשובות לרוב שאלותיך יהיו אינדיבידואליות:

1. אני מתנהל עם החשבון הפרטי שלי. נוח לי שכל ההכנסות וההוצאות במקום אחד וזה מקל עליי במילוי דו"חות בסוף השנה. אני שומר אחריהן באופן הדוק גם עם מערכת החשבוניות וגם יש לי קבצי אקסל מעודכנים עם תיקייה של כל הקבלות שהוצאתי. אם היה לי עוסק שמכניס הרבה כסף, הייתי פותח חשבון נפרד, רק כי זה יותר נוח. 

2. לרוב החברות של "קבלה ירוקה", כלומר במייל/סמס/וואצפ יש גם שירותי סליקה תמורת עמלה. אני משתמש בריוחית אונליין והתנאים שלהם מתאימים לי אם כי לא משתמש בשירותי סליקה אלא מקבל תשלום רק דרך ביט/פייבוקס/מזומן.  אני מבהיר את זה מראש ומעולם לא הייתה לי בעיה, אבל האוכלוסייה של לקוחותיי הם ברובם אנשים מודרניים (ומי שלא, יכול לשלם מזומן). בכל אופן לרוב החברות יש גם שירותי סליקה. 

3. אני עוסק פטור כבר שנה שלישית או רביעית ומעולם לא היה לקוח אחד שביקש ממנה קבלה מודפסת. המערכת שאני עובד איתה היא כאמור רווחית אונליין והיא תמיד שולחת במייל/וואצפ/שניהם לפי הגדרתך. במקרה הכי גרוע קנה מדפסת בבית ותדפיס למי שממש יתעקש על דף. 

עלות רואה חשבון בין 2000-3000 שקלים לשנה עבור עוסק פטור, לא הייתי חוסך את זה במקרה שלך. לפני זה תשאל את עצמך מה המטרות, כמה אתה צפוי להרוויח, מה אופי העסק והאם אנשים יגיעו פיזית להסתובב בבית שלכם או שיגיעו רק לאיסוף? יש ענייני ביטוח ופיקוח, אם אתה מאכסן מזון אז אתה בהחלט חשוף לביקורת של משרד הבריאות. 

לפעמים יהיו לקוחות שיגידו לך "לא צריך קבלה" ו"הכל בסדר" כדי שתוכל לשים את הכסף בכיס מתוך הערכה או רצון להקל עליך. אני ממליץ לך באופן אישי להתעקש מולם ולהנפיק להם קבלות גם אם הם הלכו ולא רצו לקחת. לכן לפני מסירת המוצר אני מבקש קודם כל מייל/טלפון לקבלה. לשכוח קבלה פה ושם יכול להיות עם השלכות לא נעימות, הייתי מוסיף מאמץ להימנע מכך. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מפורט מאוד. תודה. 

לפני 20 דקות, ניקו פ. כתב:

לפעמים יהיו לקוחות שיגידו לך "לא צריך קבלה" ו"הכל בסדר" כדי שתוכל לשים את הכסף בכיס מתוך הערכה או רצון להקל עליך. אני ממליץ לך באופן אישי להתעקש מולם ולהנפיק להם קבלות גם אם הם הלכו ולא רצו לקחת. לכן לפני מסירת המוצר אני מבקש קודם כל מייל/טלפון לקבלה. לשכוח קבלה פה ושם יכול להיות עם השלכות לא נעימות, הייתי מוסיף מאמץ להימנע מכך. 

חכם לומד מטעויות של אחרים. עבדתי 3 שנים אצל מישהו שחשב שהוא יוכל להסתדר עם זה, תפסו אותו פעם אחר פעם והוא לא למד אפי' מהטעויות של עצמו. 

היום במקום לנהל עסק משגשג הוא עסוק בלהסיר את העיקול שעל החשבון שלו... מיותר לציין שהעסק סגור.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אוסיף ואומר שאם אתה עוסק פטור, אתה ככל הנראה כמעט לא משלם מס על הכסף הזה (אלא אם ההכנסה השכירה שלך מאוד גבוהה). אז לא רק שזו גניבה, אלא גם שהיא לא באמת מניבה משהו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...