Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ב-BMW M235i (שרשור אחזקה מתמשך)

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי של שרשור ורכב, הפורם פקטור של סדרה 2 מהשנתון הזה הוא אחד המוצלחים ever, השתעשעתי ברעיון שלה בעבר ואפילו שמתי מקדמה מתישהו - אבל בסוף הבנתי שזה לא מתאים לי כי את הטסלה אני לא מחליף ובתור רכב שני / צחוקים - לא מספיק קיצוני. עקרונית נראית כמו אחת אפשרויות ה"Do it all" המוצלחות יותר. 

תמיד שמח לראות אחת בכביש, האקזמפלר שלך נראה שמור במיוחד אז בכלל. לחבר מהעבודה הקודמת היתה m2 בצבע הכחול טרללת שלהם, נדמה לי ידנית, לגמרי רכב לרייר עליו. 

תהנה ממנה- עד שתחליף לפורש... לא חושב שיהיו לך יותר מדי ברירות 😅

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 38 דקות, oryo כתב:

תהנה ממנה- עד שתחליף לפורש... לא חושב שיהיו לך יותר מדי ברירות 😅

זה בהחלט נכון :-) בסוף יש גבול מה אפשר לקנות אחרי הנעה אחורית כדי ״לרגש״ מחדש. אני חושב שיש לי עוד המון להנות וללמוד מהאוטו הזה, אבל אין ספק שפורשה זה השלב הבא :-) 

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

סטאס נמצא בנחלת יצחק בתל אביב. הגעתי אליו אחרי שנכוויתי מ-3 מוסכי BMW מאוד מוכרים ומומלצים לאחר שכל אחד עשה את הפאדיחה שלו. הוא מתמחה ברכבי BMW, ואני ממליץ עליו מאוד. הוא בן אדם מאוד מקצועי והגון. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, Fraysa כתב:

זה בהחלט נכון :-) בסוף יש גבול מה אפשר לקנות אחרי הנעה אחורית כדי ״לרגש״ מחדש. אני חושב שיש לי עוד המון להנות וללמוד מהאוטו הזה, אבל אין ספק שפורשה זה השלב הבא :-) 

אתה מודע לזה שפורשה זה יותר מכפול עלויות מאשר הכלה הנוכחית שלך? במיוחד אם אתה שומר על מקוריות החלפים. 

מנסיוני הדל עם מרצדס פשוטה , 190E , שרק ישור קו איתה עלה יותר משליש ממחיר הקניה שלה. בהשוואה לפולו 😉 (חלפים גרמניים) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ברור לי שזול זה לא יהיה - כמו שידעתי שלהחזיק M235i לא יהיה זול. אבל אני עושה הרבה דברים DIY ויש לי כמה חברים שמחזיקים פורשה - המצב לא כזה נורא מהמצב שלי (אלא אם כן אתה מחזיק איזה GT2RS ונהרס לך איזה חלק קרבון סופר מיוחד שעולה 9,000$). אבל מבחינת תחזוקה שוטפת, זה אמור להיות סביל ביותר.

בכל מקרה, אני עוד לא חושב על זה אפילו. מדובר על לפחות עוד 3 שנים.

2016 BMW M235i.

פורסם

image.png.5d5a816cc814c8b973afe6306301f10b.png

נראה לי שזה מתחזה - רק אומר... 

• מצחיק 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המוסך מחולק ל2.

צד ימין סוזוקי שטח, ושם עובד השותף שמומחה לסוזוקי שטח.

צד שמאל BMW.

אין להגיע ללא תיאום מראש - סטאס עובד לבד ובדרך כלל לא פנוי.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון קצרצר.

לאחר שלא הייתי מרוצה כלל מהרפידות ה-OEM של Textar (כנראה שהייתי צריך להקשיב ל- @itaysamurai), הגעתי למצב שאני ממש סובל איתן. הן החלו להרעיש באופן קיצוני, למצבים שכבר הייתי ממש ״מתבייש״ לנסוע ברכב כי זה פשוט נראה ונשמע טיפשי. ברור לי שמוצר ספורטיבי לא מנסה להיות שקט, וברור לי שלעולם משהו מכני עם חיכוך שמתקרר ומתחמם לא יהיה שקט לגמרי, אבל אני בן אדם שנוסע יחסית מאוד רגוע ולא עולה למסלולים - אז ציפיתי שבנסיעות מנהלתיות הן יעשו את העבודה והן פשוט לא. הרגשתי קצת כמו Doug DeMuro שסיפר שהוא נסע עם ה-Carrera GT שלו עם הפנס התקול. יכולות הבלימה שלהן לטעמי היו רחוקות מלהיות טובות, ובנוסף הן גם הוציאו המון אבק בלמים. בהמלצת סטאס, רכשתי סט של EBC RedStuff, שזה הסט שהכי מומלץ לנסיעת ״רחוב״. להשוואה: הסט ה-OEM של Textar, שהיה מק״ט של M4, עלה כ-400 ש״ח. הסט של EBC עלה 250$ (ללא מיסים ומשלוח) -- פי 2.5.

על הדרך, הזמנתי גם מאותו המקום ספייסרים. הרבה זמן רציתי ספייסרים כי הרגשתי שהחישוקים שלי קצת שקועים ורציתי להוציא אותם קצת החוצה. רציתי עדיין לשמור על אלגנטיות, אז הלכתי על הסט הכי קטן שאפשר להרכיב שזה 10 מ״מ לקדימה ולאחורה. יכולתי להזמין משהו רחב יותר לקדימה ובכך להרוויח track width רחב יותר, אבל מכיוון שעשיתי את זה נטו לאסתטיקה - לא רציתי להיכנס למחוזות נוספים. יחד עם הספייסרים, התווספו להם גם 20 (+2 ספייר) ברגי באורך 40 מ״מ (כדי לכפר על הרוחב הנוסף שנגרם כתוצאה מהספייסרים). הלכתי על ברגים בצבע שחור, כך שיהיה קונטרסט עם החישוקים הכסופים. הלכתי על H&R, שהם החברה המובילה למוצרים כאלו כדי לא לקחת סיכון מיותר.

שניהם הורכבו אצל סטאס, ועל הדרך גם החלפתי נוזל קירור לפי המלצת יצרן, כדי להיות עם ראש שקט אף יותר. סטאס ביצע הרצה לרפידות, ומיד כשיצאתי ממנו, אף על פי שהנסיעה ממנו לעבודה שלי הייתה קצרה, ההבדל היה מאוד מורגש. הבעיה העיקרית במערכת הבלימה המקורית של ה-M235i, לדעתי, היא שכוח הבלימה קיים. הוא עובד. אבל ה״נשיכה״ הראשונה והפידבק פשוט לא קיימים. וכשאתה מנסה לבלום 326 כ״ס, זה ממש מורגש ומבאס. הרפידות של EBC הן הבדל של שמים וארץ בדיוק בנקודות האלו. טרם יצא לי לבדוק אותם תחת נסיעה יותר מואמצת (ואעדכן על זה בהמשך), אבל בינתיים הן עושות רושום ממש חיובי. יתרון גדול נוסף הוא שהרפידות הן קרמיות, ואמורות להפיק משמעותית פחות אבק בלמים מהמקוריים (וגם כשכן, האבק הזה אמור להיות הרבה יותר בהיר ופחות להידבק לחישוק). הדבר היחיד שלא אהבתי זה שהן אדומות (כמו שהן נקראות), וזה פחות משתלב עם הקאליפר הכחול :-), אבל אני יכול לחיות עם זה.

סה״כ נזק 3,000 ש״ח כולל עבודה.

image.thumb.png.cfbd3657e2b3dd3b1c05e1b68a910e51.png

(קשה כל כך להציג את ההבדל של הספייסרים, אך ניסיתי כמה שניתן. הגלגל עכשיו הרבה יותר קרוב לקו של הכנף, וזה נותן מראה הרבה יותר קרבי ונוכח).

דברים נוספים שנשארו לי לעשות:

• התקנה של פנסים אחוריים LCI (דגם מתיחת הפנים שיצא ב-2017), שהם פנסי לד.
  • התקנה של הבטרייה של Blackvue, מצלמת הדרך שלי. מי שרוצה מוזמן לעקוב בשרשור הייעודי כאן.

עד לפעם הבאה,

Fraysa.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.6.2024 בשעה 10:08, lanosforce כתב:

נראה לי שזה מתחזה - רק אומר... 

זה פשוט כי לא הגדלת את התמונה מספיק - כשמגדילים נחשפת האמת:

image.png.2f0af10e0f6cb9302cbfd900824a59c5.png

למעט מאוד מותגים יש אנשים כאלו שעובדים לבד ובאמת מבינים מה הם עושים, נשמע לי נכס מוסכניק כזה, בעיקר כשמדובר בכלים יקרים כל כך ובאנשים כמו בובי שבאמת חשוב להם שהרכב יהיה מטופל ברמה גבוהה.

לפני שעה, Fraysa כתב:

הרגשתי שהחישוקים שלי קצת שקועים

התוצאה נראית מדוייקת מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 6
פורסם
לפני 6 שעות, Fraysa כתב:

עדכון קצרצר.

לאחר שלא הייתי מרוצה כלל מהרפידות ה-OEM של Textar (כנראה שהייתי צריך להקשיב ל- @itaysamurai), הגעתי למצב שאני ממש סובל איתן. הן החלו להרעיש באופן קיצוני, למצבים שכבר הייתי ממש ״מתבייש״ לנסוע ברכב כי זה פשוט נראה ונשמע טיפשי. ברור לי שמוצר ספורטיבי לא מנסה להיות שקט, וברור לי שלעולם משהו מכני עם חיכוך שמתקרר ומתחמם לא יהיה שקט לגמרי, אבל אני בן אדם שנוסע יחסית מאוד רגוע ולא עולה למסלולים - אז ציפיתי שבנסיעות מנהלתיות הן יעשו את העבודה והן פשוט לא. הרגשתי קצת כמו Doug DeMuro שסיפר שהוא נסע עם ה-Carrera GT שלו עם הפנס התקול. יכולות הבלימה שלהן לטעמי היו רחוקות מלהיות טובות, ובנוסף הן גם הוציאו המון אבק בלמים. בהמלצת סטאס, רכשתי סט של EBC RedStuff, שזה הסט שהכי מומלץ לנסיעת ״רחוב״. להשוואה: הסט ה-OEM של Textar, שהיה מק״ט של M4, עלה כ-400 ש״ח. הסט של EBC עלה 250$ (ללא מיסים ומשלוח) -- פי 2.5.

על הדרך, הזמנתי גם מאותו המקום ספייסרים. הרבה זמן רציתי ספייסרים כי הרגשתי שהחישוקים שלי קצת שקועים ורציתי להוציא אותם קצת החוצה. רציתי עדיין לשמור על אלגנטיות, אז הלכתי על הסט הכי קטן שאפשר להרכיב שזה 10 מ״מ לקדימה ולאחורה. יכולתי להזמין משהו רחב יותר לקדימה ובכך להרוויח track width רחב יותר, אבל מכיוון שעשיתי את זה נטו לאסתטיקה - לא רציתי להיכנס למחוזות נוספים. יחד עם הספייסרים, התווספו להם גם 20 (+2 ספייר) ברגי באורך 40 מ״מ (כדי לכפר על הרוחב הנוסף שנגרם כתוצאה מהספייסרים). הלכתי על ברגים בצבע שחור, כך שיהיה קונטרסט עם החישוקים הכסופים. הלכתי על H&R, שהם החברה המובילה למוצרים כאלו כדי לא לקחת סיכון מיותר.

שניהם הורכבו אצל סטאס, ועל הדרך גם החלפתי נוזל קירור לפי המלצת יצרן, כדי להיות עם ראש שקט אף יותר. סטאס ביצע הרצה לרפידות, ומיד כשיצאתי ממנו, אף על פי שהנסיעה ממנו לעבודה שלי הייתה קצרה, ההבדל היה מאוד מורגש. הבעיה העיקרית במערכת הבלימה המקורית של ה-M235i, לדעתי, היא שכוח הבלימה קיים. הוא עובד. אבל ה״נשיכה״ הראשונה והפידבק פשוט לא קיימים. וכשאתה מנסה לבלום 326 כ״ס, זה ממש מורגש ומבאס. הרפידות של EBC הן הבדל של שמים וארץ בדיוק בנקודות האלו. טרם יצא לי לבדוק אותם תחת נסיעה יותר מואמצת (ואעדכן על זה בהמשך), אבל בינתיים הן עושות רושום ממש חיובי. יתרון גדול נוסף הוא שהרפידות הן קרמיות, ואמורות להפיק משמעותית פחות אבק בלמים מהמקוריים (וגם כשכן, האבק הזה אמור להיות הרבה יותר בהיר ופחות להידבק לחישוק). הדבר היחיד שלא אהבתי זה שהן אדומות (כמו שהן נקראות), וזה פחות משתלב עם הקאליפר הכחול :-), אבל אני יכול לחיות עם זה.

סה״כ נזק 3,000 ש״ח כולל עבודה.

image.thumb.png.cfbd3657e2b3dd3b1c05e1b68a910e51.png

(קשה כל כך להציג את ההבדל של הספייסרים, אך ניסיתי כמה שניתן. הגלגל עכשיו הרבה יותר קרוב לקו של הכנף, וזה נותן מראה הרבה יותר קרבי ונוכח).

דברים נוספים שנשארו לי לעשות:

• התקנה של פנסים אחוריים LCI (דגם מתיחת הפנים שיצא ב-2017), שהם פנסי לד.
  • התקנה של הבטרייה של Blackvue, מצלמת הדרך שלי. מי שרוצה מוזמן לעקוב בשרשור הייעודי כאן.

עד לפעם הבאה,

Fraysa.

אנדלס הרפידות כחולות.

• מעניין 1
פורסם

לקחתי עוד מס׳ תמונות כדי להמחיש את התוצאה של הספייסרים. אני ממש מבסוט מאיך שזה יצא,

אני חושב שזה נשאר אלגנטי ולא צועק מדי, שזו בדיוק התוצאה שאליה כיוונתי.

מקווה לעשות טיול לאנשהו בקרוב כדי לעשות תמונות טובות יותר בשמש :-).

0EA3F51F-78B0-4EED-A783-781B12B63C57_1_102_o.thumb.jpeg.40d2646eb14051fe551f41af19247724.jpeg3D72458A-0FA7-4722-9C92-3FD756B819AC_1_102_o.thumb.jpeg.389a740a0dfa60e2d771dd8bafc0571f.jpeg

• אהבתי 3

2016 BMW M235i.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב לשמוע (לקורא) ממך, תמשיך לשמור על עצמך וגם עלינו. 

באמת תענוג לקרוא - יצא לי בשנים האחרונות לנהוג על רכבים בטווחים של 200-300 וגם בטווחים של 400-500 וטיפה צפונה ובאמת באמת, הדבר שאני כל כך מסכים איתו זה שגם לי, הרכבים שאני הכי מתחבר אליהם מבחינת תחושה הם אלה שנמצאים בין 250-300 כוחות סוס. פחות או יותר כל דבר שיורד מ6 שניות מעמידה לשלילה מרגיש לי פשוט הגזמה לרכב דיילי. 

וגרמת לי להביט על הצרפתיה שיש לי בחניה עם חיבה מסויימת אחרי שהבנתי את מידת הביטוח והתחזוקה - גם על זה חשוב לאמר תודה. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אבדת אותי עם צריכת הדלק האיומה, מזכיר לי סובארו STi, מצד שני אתה מציין שביציאה מרמזור אתה נהנה לפתוח חזק, זה קצת מסביר את הצריכה המשוגעת. רכב יפה ויופי של דיטייל שאשמח לשמוע כמה עלה והיכן (אם זה לא סודי).

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...