Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ב-BMW M235i (שרשור אחזקה מתמשך)

פוסטים מומלצים

פורסם

יאפ, איגנישן קוייל.... סליל הצתה

הפך עם השנים לכוהלים וכל עיוות אחר אל תשכח להרים אמברקס רק אומר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

לא הדבקת הפוך?

לפני 3 שעות, נולד לליסינג כתב:

כן, נראה לי שהוא הדביק את המדבקה הפוך.

תנו לי קצת קרדיט :-)

הדבקתי בדיוק איפה שהיה הסמל הקודם. גם לי זה היה נראה הפוך בהתחלה, אבל מסתבר שחלק מהדגמים מגיעים ככה. אם תחפשו בגוגל "bmw calipers logo orientation", תראו שלל פוסטים באינטרנט על התופעה הזו.

אני לא יודע למה חלק מגיעים באוריינטציה אחת וחלק הפוכה.

BMW F20 F21 F22 F23 Brake Caliper Housing m sport brake front, right

לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

Coil סליל באנגלית.

בימי קדם היה מחובר סליל אל הדיסבריוטר (מעין מתג מעגלי) שחיבר אותו כל פעם למצת אחר ובזמן החיבור נוצר הניצוץ.

היום ישנו מנגנון אלקטרוני הדוחף זרם דרך סליל/סליל כפול ויוצר ניצוץ חזק ומאוד מדויק (מתוזמן).

ד"א, התמזל מזלך עם מודולי ההצתה, אני משלם 200 ש"ח למודל OEM (מרצדס) ולא ציפיתי כי בבמוו מודולי ההצתה יהיו כל כך זולים.

כן, ברור לי ש"כוהל" נולד מ-(Ignition) Coil. השאלה שלי איך הפכו Coil לכוהל.

לגבי מחירי הסלילים - גם אני הופתעתי לחיוב מהמחירים בחו"ל. בארץ זה אכן 200 ש"ח לאחד OEM (לדעתי בערך לכל רכב).

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

למה אתה לא שואל, ידוע שקוילים לBMW צריך לקנות רק Delphi.

לגבי הצמות במנוע - חפש באמזון או עליאקספרס split wire loom tubing ותמצא שירשורים בכל הקטרים, שנראים כמו המקורי ונוח מאוד להלביש אותם.

אשאל להבא :-) אם כי הבנתי ש-Eldor החליפו את Delphi והם עדיפים (הם גם מעט יקרים יותר) - פשוט לא היה אותם במלאי כשהזמנתי ב-FCPEuro.

לגבי הצמות, אחפש. אני צריך קודם כל למדוד את הקוטרים השונים.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

eldor שמים במנועים של במוו ברולס  רויס . אומרים שהם טיפה עדיפים אבל גם דלפי מעולים. איך אתה מתרשם מסטאס עד עכשיו? נראה שאתה קבוע אצלו

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אכן, רציתי לרכוש Eldor אך לא מצאתי במלאי והייתי חייב לסדר את זה. אני ממש מרוצה מסטאס, יש לי רק דברים טובים להגיד עליו. מה שאני יכול אני עושה בעצמי ואת השאר אליו בעיניים עצומות. מאוד מקצועי והוגן.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 15.2.2026 בשעה 17:11, Haim_gds כתב:

היום ישנו מנגנון אלקטרוני הדוחף זרם דרך סליל/סליל כפול ויוצר ניצוץ חזק ומאוד מדויק (מתוזמן).

קראתי על זה הרבה בשבוע האחרון, המונח הוא מתח ולא זרם, סליל ההצתה ממיר 12 וולט ל 20,000 וולט ויותר.

פורסם

לידע כללי, אם מתחילים להידפק מודלי הצתה בכמויות כדאי לבדוק את המצתים ו"חוטי" ההצתה.

לפני שבועיים עברתי במקרה ליד המוסך ונכנסתי כדי שיאפסו את נורת ה"בדוק מנוע" (דולקת  כבר מספר שנים...) ויבדקו תקלות. התגלה כי אחד מהמודלים החדשים שהוחלפו לפני מספר חודשים מג'עג'ע.

פורק מצת והוא היה פשוט גמור (אמנם אירידיום אך עבר כבר 150K ק"מ מההחלפה האחרונה🥴) עד כדי כך שאלקטרודה שלו נהייתה קצרה ביותר ממילימטר, למרבה השמחה שוכבים לי כבר שנתיים-שלוש שישיית מצתים בתא המטען שהוזמנו לשעת הצורך וכולם הוחלפו.

"חוטי" ההצתה אצלי לא קיימים כי המודול הצתה מורכב ישירות על המצת.

פורסם

לא מבין את ההתנהלות שלך חיים. פשוט הזנחת את האוטו. כשמחליפים קוילים שמים מצתים חדשים. 

לא החלפת 150K ק"מ? למה? אפילו כבר קנית את החדשים אז מה חסכת פה.

נורת בדוק מנוע דולקת שנים? ואפילו טרחת להחליף קוילים לפני כמה חודשים, ולא וידאת שזה פותר את התקלה?

כשיש מיספיירים מרגישים את זה מיד בהתנהגות של המנוע, הסורק רק יכוון אותך לצילינדר הנכון.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא ממש נכון.

המוסכניק אמר לי להחליף ב 120-130 אלף ק"מ, וזו הסיבה שהמצתים ישבו לי ברכב. פשוט שכחתי מהם ולא ביקשתי בטיפול הקטן להחליף אותם... בפעם בה הוחלפו מודולי ההצתה בקשתי שיבדקו על הדרך את המצתים, נאמר לי כי הכל נראה תקין. ד"א, אחרי שהוחלפו מודולי ההצתה הכל היה והרגיש תקין לחלוטין.

בתאריך 8.3.2026 בשעה 10:17, amosbmw כתב:

נורת בדוק מנוע דולקת שנים

כנראה בעייה במודול סעפת היניקה או (סביר יותר) בעייה בקונקטור של הסנסורים של היניקה. השקעתי לא מעט כסף בלפתור את הבעיה (הוחלפו צינורות, משאבת אוויר להתנעה, מכונת עשן ועוד...) אך לא הופיעה שום תופעה אחרת/הסחיבה לא השתנתה/צריכת הדלק לא גדלה לא ידעתי איך לפתור את הבעייה. עקב העובדה הזו לא היה ניתן לגלות בעייה חדשה. הבלאי במצתים לא גרם מיספיירים.

בעתיד הנראה לעין אצטרך להחליף את סעפת היניקה המשתנה אז אבקש שיבדקו שוב את הבעיה. אם זה לא יעזור אז עוד כ 100K+ ק"מ אצטרך להחליף שרשראות תיזמון ותוך כדי כך מוסר המנוע. אחליף אז את הצמה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...