Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר צהריים טובים לכולם,

יש לי כמה שאלות ואשמח לקבל עליהם תשובות.

מאוד הייתי רוצה רכב פרימיום, והתקציב שלי בטווח ה-250k.

ראיתי שיש אאודי q7 ו-bmw x5 בשנתונים 2018-2019.

אז רציתי קודם לדעת איך אפשר עבור שנתונים מהעבר לדעת מה כל רמת גימור נותנת?

לגבי בחירה בין ה-2, אני רואה בתמונות מיד 2 שכל הרכבי bmw הם ללא וירטואל קוקפיט, לעומת האאודי שכבר בשנתון 2018 יש להם וירטואל קוקפיט.

ושאלה אחרונה, מניסיונכם, איזה רכב יותר כדאי מבחינת חווית נסיעה, בידוד רעשים וכו׳ ☺️

פורסם

לגבי רמות גימור נסה לבדוק באתר icar

ממליץ מאד ללכת לראות כל ררכב ולעשות סיבוב טרם רכישה.

כדאי גם שתבדוק עלויות ביטוח - אתה עלול להיות מופתע לרעה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מנוע דיזל (עם מערכת אוריאה) 272 כוח סוס עם שפע מומנט, גורר עגלה של 1 טון כמו כלום, בזמן גרירה צריכת הדלק תשתנה בהתאם לאופי הנהיגה והתוואי. 

תיבת הילוכים אוטומטית 8 מהירויות כמעט ולא מורגשת.  

יציב מאוד גם במהירויות גבוהות, וגם בפיתולים. 

שקט ורגוע על הכביש, ניתן להתגרזן אבל זה לא הסטייל שלו. 

איכות פנים יותר טובה מקדילאק אסקלייד החדש, ביצעתי השוואה. (תפתח את גג השמש ותשחק בפאנל של הגג, באודי מוצק בקדילאק רופף). 

אחרי 7 שנים על הכביש אין קרקושים כלשהם. 

צריכת דלק של 1 ל 15 בשיוט בכביש 6, ב 120 הסל"ד נח על 1,400. 

בולמי אוויר מעניקים נוחות טובה מאוד, על בורות וסדקים קטנים מורגש.

ניתן לשנות את גובה הרכב להנמיך למצב ספורטיבי או להגביה (יש 2 רמות) לנסיעת שטח.

ניתן גם להקשיח את הבולמים לנסיעה ספורטיבית (מורגש בהחלט). 

גלגלים משפיעים בצורה מהותית, כאשר רכשתי אותו לראשונה הוא היה עם גלגלים במידה פסיכית ולא נוחה של 285/35R22 החלפתי ל 255/20R20 שיפרו בצורה דרסטית את הנסיעה וגם יותר פרקטי לנסיעה בשבילים. 

מרווח טוב מאוד ל 4 מבוגרים שמנים, הכיסאות בשורה השניה נעים כל אחד על מסילה נפרדת. 

הכיסאות בשורה השלישית (מומלצים לילדים) מופעלים בצורה חשמלית מ 3 מקומות אפשריים: תא המטען ובצדו של כל כיסא (ניתן לשלוט על הכיסא הימני מהכיסא השמאלי וגם הפוך). 

תא מטען קטן יחסית כאשר 7 המושבים בשימוש וסביר ביחס לקטגוריה כאשר השורה השלישית מקופלת. 

מה ביצעתי: 

החלפת סט בוקסות מלא, במעבר על באמפר ברכב היה עושה קול חזק ולא הרגיש הכי מוצק, מתברר בלאי טבעי של הבוקסות, עלות 10,000ש"ח. 

סעפת ובית מצערת שבקו חיים והוחלפו במקוריים אצל מוסך מומחה בעלות של 11,000 ש"ח כולל ניקוי פיח שצריך לעשות בכל טיפול או תקופת זמן (רגנרציה). 

מנגנון כיסא בשורה השלישית נשבר, תוקן בעלות של 150 ש"ח אצל חשמלאי. 

צינור ניקוז מים נסתם ותוקן תוך 10 דקות אצל אותו החשמלאי בעלות של 50 ש"ח. 

וכמובן טיפולים שוטפים. 

מה לשים לב: 

לחצן תא המטען רגיש (נפתח בלחיצה קטנה) ויכול לפתוח את תא המטען, אם המפתח נמצא בכיס המכנסיים והלחצנים פונים לגוף שלך אז יכול להיות שתא המטען יפתח כאשר אתה עולה על מדרגות (המכנס מתהדק וזה לוחץ על הלחצן) אני שמתי את המפתח בנרתיק של דיסק-און-קי ומאז אין הפתעות. 

הדיזל מצריך לנסוע לפחות פעם בשבוע מחוץ לעיר, רצוי במהירות גבוהה כדי למנוע הצטברות פיח. 

עלויות ביטוח סבירות לגמרי כאשר אני משלם נכון להיום 13,000 ש"ח עבור נהגים מעל גיל 24. 

פיצ'רים: 

מערכת נוחה לשימוש, ישנם גלגלת שליטה וגם משטח כתיבה. 

מצלמות היקפיות איכותיות המקלות בהרבה את החניות והתמרונים במקומות צפופים. 

מערכת חנייה אוטומטית עובדת טוב, צריך קצת זמן להסתגל אליה. 

מערכת שמע של BOSE איכותית מאוד. 

מערת START&STOP פועלת בצורה חלקה, אבל אני מקפיד לכבות אותה כי היא מעצבנת אותי (בכל הרכבים לא רק פה). 

מעבר נוח בין ממשקי המערכת בלי להסיט עיניים מהכביש. 

גם וירטואל קוקפיט אשר ניתן לשלוט ממנו על המערכת. 

נתונים כגון מפלס השמן ומועד טיפולים שוטפים מוצגים בצורה נוחה, כמו כן מספר המפתחות אשר משויכים לאוטו. 

מערכת מיזוג 4 אזורי אקלים. 

לסיכום: 

ה Q7 לדעתי הוא רכב טוב מאוד לכשעצמו, איני יודע כיצד הוא מול הב.מ.וו. 

לטעמי, נסיעת מבחן בכל רכב תענה על צרכייך. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 39 דקות, חולה רכב#1 כתב:

גלגלים משפיעים בצורה מהותית, כאשר רכשתי אותו לראשונה הוא היה עם גלגלים במידה פסיכית ולא נוחה של 285/35R22 החלפתי ל 255/20R20 שיפרו בצורה דרסטית את הנסיעה וגם יותר פרקטי לנסיעה בשבילים. 

255/50R20 

פורסם

לכל דגם יש כמה מידות של צמיגים שמאושרות עבורו. אפשר לשנות למידה מאושרת ולעדכן ברישיון הרכב.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 11 שעות, zvit כתב:

לכל דגם יש כמה מידות של צמיגים שמאושרות עבורו. אפשר לשנות למידה מאושרת ולעדכן ברישיון הרכב.

וואו לא ידעתי את זה.

איך אני מוצא את הרשימה עבור הרכב שלי?

בתאריך 20.11.2023 בשעה 16:27, zvit כתב:

לגבי רמות גימור נסה לבדוק באתר icar

ממליץ מאד ללכת לראות כל ררכב ולעשות סיבוב טרם רכישה.

כדאי גם שתבדוק עלויות ביטוח - אתה עלול להיות מופתע לרעה.

אני משתמש ב-icar

הבעיה שלי אם רכבים שהם לא מהשנתון האחרון, אין את המחירים ואז קשה לדעת מה הרמת גימור הכי גבוהה.

נכון שבהשוואה יש את ההבדלים ואפשר להסיק מזה, אבל הנתונים שם לא תמיד נכונים..

פורסם

יהיה לך קשה מאד למצוא רכב אם תכלה את זמנך בשיטוט באינטרנט. במקרה דנן אין תחליף למראה עיניים כי כל הקטלוגים הממוחשבים לא גמרי מדויקים.

כדי להצליח בחיפוש אתה חייב לקום מהכסא ולהתחיל לשוטט במרחבי העולם הפיזי.

באאודי העניינים די פשוטים:

יש שלוש רמות גימור עיקריות (מהיקרה לזולה)

Superior

Limited

Premium

מבחינת כמות למעלה ממחצית הכלים הם מרמת גימור Permium, כ-20% מרמת גימור  Limited, עוד כ-15% Superior ובודדות מרמת גימור Luxury והבסיסית שהיא חסרת שם.

כמות הרכבים הרלוונטיים שנעים על כבישי ישראל  466.

ב-X5 המצב הרבה יותר מורכב יש מגוון מנועים, מגוון רמות גימור ויש גם רכבים שהגיעו בייבוא מקביל ששם כל רכב עם מפרט אחר.

כמות הרכבים הרלוונטיים שנעים על כבישי ישראל 297.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בBMW המצב מאוד פשוט.

תכניס את מספר הרישוי לאתר כמו משומשת ותחלץ את מספר השילדה.

את מספר השילדה תכניס לmdecoder.com ותראה את המפרט המדויק של הרכב הספציפי, בין אם הוא ביבוא סדיר או מקביל.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

בBMW המצב מאוד פשוט.

תכניס את מספר הרישוי לאתר כמו משומשת ותחלץ את מספר השילדה.

את מספר השילדה תכניס לmdecoder.com ותראה את המפרט המדויק של הרכב הספציפי, בין אם הוא ביבוא סדיר או מקביל.

תקשיב זה מטורף לגמריי

הרצתי שם חיפוש על רכב שראיתי, והוא עבר תאונה הזויה שהוא שקע בים ונהרס כל החלק הקידמי מניסיון חילוץ כושל.

ורואים תמונות כל הרכב מפורק

וביד 2 מפורסם כמו רגיל חחח

• אהבתי 1
פורסם

אתה מזכיר לי שב2019 נסענו לבחון קנייה של M3 E92 לרינג, לאחר שלקוח פיצץ את הM3 E46 הבנויה שהייתה לנו שם למטרות אימון וחוויות.

הסתובבנו בכל גרמניה וגם קצת מהולנד, לבסוף מצאנו אקזמפלר מהמם בהמבורג, לבנה עם מושבי עור בורדו, ידנית..

הבעלים אמר שקנה אותה ועכשיו נאלץ למכור בשל גירושין, לקחנו לבדיקה במוסך במוו מקומי, נאמר שהרכב בסדר גמור.

אבל משהו לא הניח את הדעת ושילמנו איזה סכום מצחיק ל CAR FAX אם אני לא טועה.

הרכב עבר תאונה מחרידה בארה''ב, תמונות שלו מתאונת חזית עם קיר לבנים במהירות גבוה.

זה נמכר ללטביה, שם עבר שיפוץ ויישור, משם לגרמניה לבעלים החדש.

כמובן שירדנו מזה, מה גם שהמכונאי ברינג הרים דגל שחור ואמר אם תקנו, אני לא נוגע ברכב הזה.

תעשה בדיקה מקיפה במיוחד אם זה רכב שהגיע בייבוא אישי.

• תוכן חדש...