Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלח לי, (או לא) אבל אין לך מושג. אפילו לא קלוש. 

אתה לא מבין מאית ממערכת היחסים בין יצרן ליבואן, אבל כותב כאן כאילו אתה זה שמנסח את החוזים ביניהם. 

חוסר ההבנה של התחום + הבטחון בו רשמת את הדברים = מאוד מאוד מביך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

שמע, אני שונא לצאת להגנת יבואנים, אבל מה שרשמת הוא מאוד רדוד ושטחי.

אתה רואה תמחור בשקלים ומגיע למסקנה שהיבואן הוא האשם.

אבל אותו יבואן מביא מותגים נוספים ומצליח להיות עם מחיר תחרותי.

אז סתם כמחשבה, אולי זה לא היבואן אלא היצרן? 

זה משפט שיכול היה להסתדר לך עם הרבה יבואנים, אבל לא עם מאיר. הייתי יכול להגיד שזה יבואן שמחזיק קבוצת כדורגל (חברת בת של קבוצת מאיר) שהצרכן צריך לממן, אבל זה לא מעניין ,אז בו נלך על נתונים:

הונדה - מסרה 0.4% משוק הרכב באירופה במחצית ראשונה של 2023 (והאירופים לא חובבים  יפניות כמונו), בארץ 0.2%

וולוו - באירופה 2% מהשוק, בארץ 0.7% מהשוק.

פולסטר - באירופה 0.1% מהשוק, בישראל 0.05%.

לינק אנד קו - באירופה 0.25% , בישראל 0.13% (ובארץ יש פריחה של יצרנים סינים).

אז , או שכל היצרנים דופקים את מאיר (ואז איך הוא מצליח להחזיק קבוצת כדורגל אני לא יודע), או שהישראלים כ"כ מטומטמים שהם לא מבינים איזה תמחור הוגן הוא נותן לנו או שהיבואנים האחרים מוכרים בהפסד(הם לא, גם לזה יש נתונים) והוא בסך הכל רוצה להניח לחם על השולחן בבית, המסכן, אז הוא מוכר ביותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

סלח לי, (או לא) אבל אין לך מושג. אפילו לא קלוש. 

אתה לא מבין מאית ממערכת היחסים בין יצרן ליבואן, אבל כותב כאן כאילו אתה זה שמנסח את החוזים ביניהם. 

חוסר ההבנה של התחום + הבטחון בו רשמת את הדברים = מאוד מאוד מביך. 

תוספת קטנה,

אנשים נדבקים ליבואן כאילו רק מותג אחד או שניים מחזיקים אותו על פני המיים. נכנסים לכיסים של כל אחד מתוך כוונה להראות שהיבואן אך ורק הוא כזה חמדן שבגללו אנחנו נדפקים.

אז כן במחירים של מכוניות לשוק הפרטי אנחנו נדפקים, מידי יום, על ידי מנגנון התימחור/מיסוי/ביטוח/שמאות וכל השאר.

אבל, כל היבואנים הם למעשה קבוצות שכספן העיקרי מגיע משוק שמורכב מנדל״ן, ליסינג/השכרה, משאיות, ציוד הנדסי  ופעילות ישירה ועקיפה בשוק הרכב (חלפים/שמנים וכאלה) 

דגם בודד או מספר בודד של דגמים ״לא עושה את זה״ לאף יבואן. מכירות ״ספורדיות״ של כמויות קטנות מכל דגם זה לא מקור רווח משמעותי. אני מכיר את זה משוק ציוד לתעשיה.

אם אתה יבואן בלעדי, אתה מחוייב למינימום כמות אחרת אין טעם לתת לך בלעדיות. אז אם מאיר מקבל הקצאה שלדעתו לא כדאית, הוא לא מתחייב על כמות או לחליפין מתחייב על מינימו כסף ליצרן ומביא את הכמות שמכסה את זה. את הכסף הגדול הוא יעשה מהרץ/אוטו סנטר, משאיות, ציוד הנדסי ונדל״ן מניב. ואנחנו נשלם על הונדה יותר משוק אחר שמוכר יותר בכמות ואין לו את העלויות שלנו (מיסוי/הובלה ימית ושאר ירקות)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לפני 7 שעות, TZR84 כתב:

בסוף הכל עניין כמה היבואן רוצה ולוחץ את היצרן. היבואן בארץ נראה שויתר על השוק עם הרכבים האלה. אולם תצוגה דל גם בדגמים שמיועדים גם לאירופה (ג'אז למשל שהמחיר שלה מוגזם לגמרי) אני בטוח שהיבואן יכול להשיג עליה מחיר טוב מהיצרן. הוא כנראה לא רוצה.

תשמע אני לא איזה מומחה ליחסי יצרן/יבואן. אני גם לא מומחה ליפנים אבל הנה משהו קטן שהבנתי עליהם.
ביקרתי שם פעם אחת לביקור קצר. הם הכי אדיבים בעולם. הם יעשו הכל, הכל כדי לעזור לך. אנשים זרים יעצרו את החיים שלהם ויסעו איתך ברכבת אם צריך כדי לעזור לך.
אחרי שאמרתי את זה ה"לא" היפני הוא לא ה"לא" שאנחנו מכירים. כשהם אומרים לך "לא" זה "לא". לא משנה מה תעשה, לא משנה מה תגיד לא משנה כמה תתחנן ולא משנה אם זה נראה לך לחלוטין לא הגיוני אם הם אמרו לך "לא" תסתובב ותילך כי שום דבר לא יעזור.
מאיר יכול להגיד מה שהוא רוצה. אם הונדה אמרו לו "לא" אז זה "לא".

לפני 5 שעות, Uri-G כתב:

זה משפט שיכול היה להסתדר לך עם הרבה יבואנים, אבל לא עם מאיר. הייתי יכול להגיד שזה יבואן שמחזיק קבוצת כדורגל (חברת בת של קבוצת מאיר) שהצרכן צריך לממן, אבל זה לא מעניין ,אז בו נלך על נתונים:

קודם כל תבדוק מהם העסקים של קבוצת מאיר. אם אתה חושב שהם בונים את העסק שלהם או את "מימון קבוצת הכדורגל" על מכוניות אתה חי בשנות ה-90 אולי.
דבר שני אתה צודק שמאיר תמיד תימחרו את הרכבים שלהם עם פרמיה, אבל זה מעולם לא היה בצורה כזו, זה ממש מרגיש שהם לא רוצים למכור את ההונדות שהם מייבאים והמספרים מראים שרק הזויים עדיין מגיעים לאולם התצוגה שלהם.
בגלל שהמצב כל כך חמור אני חושב שלא מדובר פה רק בענייני תמחור של היבואן.
לגבי ההשוואה שלך לא ניתן להסיק ממנה כלום. פעילות של יבואן כאן בטח במספרים קטנים שונה לחלוטין מפעילות של דילרים באירופה. יש גם הבדלים בין השווקים. אם אתה כבר מבצע השוואה לאירופה תבדוק מה קרה לנתח השוק של הונדה שם לאורך השנים... תראה שהוא מצטמק, כלומר גם שם המגמה זהה ומכאן הסיבות הן כנראה גדולות יותר מיבואן כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אתה צודק שמאיר תמיד תימחרו את הרכבים שלהם עם פרמיה

מעניין...

דבר דומה היה באופנועי הונדה עד לפני כעשר שנים.

מבחר מצומצם, מחירים יקרים, ורושם שמאיר לקחו את הונדה אופנועים

רק כדי שאף יבואן דו"ג אחר לא יחזיק במותג.

יצרן הדו"ג הגדול בעולם מכר כאן במשורה, ולא היה שחקן משמעותי בשוק המקומי.

לפני כעשר שנים התהפכה המגמה, נכנסו כמעט כל הדגמים הרלוונטיים,

המחירים ירדו לרמה תחרותית מול היפנים המקבילים, והמכירות עלו בהתאם.

שוק הדו"ג הישראלי קטן מאוד וחסר משמעות כמעט עבור היצרן,

כך שאני משער ששינוי המגמה תלוי בעיקר בשינוי מדיניות של היבואן.

פורסם (נערך)

השוק הישראלי קטן ודי חסר משמעות כמעט עבור כל יצרן. דו גלגלי או 4 גלגלי.
בסוף בגלל המיסוי הגבוה היבואן תלוי קודם ביצרן.
הכשלון של הונדה בארץ הוא כל כך גדול, סוגרים אולמות תצוגה, מוסכים ובקושי מוכרים, שלי זה נראה כבר כמו משהו יותר גדול מבחירות של יבואן כזה או אחר.
איזה סיבה יש ל"מאיר" להסתפק בלמכור כמה עשרות כלים במקרה הטוב בשנה? בחייך זו קבוצה שעל עסקת נדל"ן יכולה לעשות סיבוב של כמה מאות מיליונים, בשביל למכור כמה עשרות מכוניות לא קמים שם בבוקר. האמת פלא שמביאים.

אני אשלח אותך כמו את אורי לבדוק מה קרה לנתח השוק של הונדה באירופה... רמז הוא הצטמק דרסטית.

פורסם (נערך)

איך מדינה של 10 מיליון תושבים מתמקמת במקום ה-30 לא ברור לי.
שני דברים:
1. לא ציירתי גרף מהנתונים, אבל זה נראה לי כמו גרף פעמון, רוב המסה נמצאת במקומות הראשונים, כל השאר גם ביחד לא מגרדים את ה-5 הראשונים. מכאן שישראל היא לא ממש שוק משמעותי אבל היא לא לבד... הרוב לא משמעותיים. זו רק הבחנה שלי כמובן.
2. נעזוב רגע האם אנחנו שוק משמעותי או לא. מה קרה לנתח השוק של הונדה באירופה בשנים האחרונות? מה אנחנו יכולים ללמוד מכך?

פורסם
בתאריך 19.11.2023 בשעה 06:35, TZR84 כתב:

בלי קשר זה מותג גמור בארץ (וחבל כי יש לו מכוניות נחמדות מאוד) בחסות היבואן והתמחור המוגזם שלו.

לא רק בארץ. גם באירופה.

פורסם
לפני 10 שעות, גור אדם כתב:

מקום 30 בעולם ב-2022 - לא הייתי קורא לזה קטן וחסר משמעות

https://www.theglobaleconomy.com/rankings/passenger_cars_sales/

משהו היה נראה לי מוזר. ואז ראיתי שקנדה (מדינה עם כמעת 40 מיליון תושבים) נמצאת סך הכל מקום אחד לפני ישראל. אז או שהנתונים לא נכונים (ייתכן) או שלא מחשיבים טנדרים (יותר הגיוני). בארה"ב מכרו קצת פחות מ-3 מיליון מכוניות לפי הנתונים, אבל יותר מ-11 מיליון רכבים "מסחריים", ואני די בטוח שזה לא רק משאיות...

פורסם

המספרים מדברים על passenger cars כי אנחנו דנים בזה בשרשור הזה. ההשוואה שלנו צריכה להיות יותר מול אירופה ולא מול קנדה וארה"ב ששם הטנדרים הגדולים משמשים אותם כרכבי משפחה.

פורסם
בתאריך 19.11.2023 בשעה 19:18, nadavd4 כתב:

ושם רואים רק מספר מנוע נוכחי. יש גישה לגרסאות ישנות יותר של המידע?

רק למי ששמר מידע הסטורי - לא באתר הממשלתי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...