Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר הבנתי די מזמן, שכל רכב במחיר מסויים, הופך אותו לקנייה כדאית.

ידועים לי כל היתרונות של הרכב, בקשר לאבזור העשיר של הרכב, וגם חסרונותיו במישור הבטיחותי .

מחירו שהיה 148000 שקל, הפך מזמן למחיר קבוע שנע בין 120000 ל 115000 שקל . הקונה יירשם יד 1. ברשיון יופיע בעלים קודמים 00 .

ואחרי מיקוח על "מזומן" , [הכוונה להעברה בנקאית במיידית],   קיבלתי רמז על הנחה נוספת...

יש רכבים אחרים בגזרת המחיר, אבל נפסלו על אבזור, גודל, מחיר, כוח מנוע ועוד. דוגמת דאצייה לוגאן סדאן החדשה, יונדאי אקסנט ...

אז מי בעד ? או נגד ?

כמה הרכב הנ"ל היה שווה אילו הייתם לוקחים אותו בתור קנייה משתלמת ?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

למה לא לקנות משהו בגודל דומה (סופר מיני) במחיר דומה? אתה צריך את תא המטען?

לא הייתי מוכן לשלם 115-120 אלף ש"ח על רכב שאין לו שום מערכת בטיחות.

במחירים דומים לפני מיקוח, אפשר לקנות מכוניות אחרות עם תיקון סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית וכו'.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יצא לי לנסוע עליו, סך הכול מרווח והאמת די נח, בצבע הנכון גם ניראה לא רע, לא הכי שקט בעליות.

אך בעיתית מבחינת המערכות בטיחות.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

מחירו שהיה 148000 שקל, הפך מזמן למחיר קבוע שנע בין 120000 ל 115000 שקל

עדיין יקר מדי, בתוספת של 35 אלף, אפשר לרכוש ג'אז חדש, היברידי - שזה גם יקר מדי. יש גם ביד2 דגמימ משנת 2020 - וזה רכב יותר מאובזר מהונדה סיטי..

יש גם את הונדה HR-V - שזה גם 1.5 עם גיר רציף...

פורסם
לפני 3 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

למה צריך רכב חדש?

מה רע במשומש שמצב טוב? בטח ובטח כשאין מערכות בטיחות..

קח מאזדה 3 בת שלוש (צורה אחרונה) ב 110 אלף ₪.. 

אפשר גם חדש בתקציב הזה, כמו יונדאי ווניו, יונדאי באיון, סיאט ארונה, קיה סטוניק וכו'.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני שעתיים, _slayer_ כתב:

עדיין יקר מדי, בתוספת של 35 אלף, אפשר לרכוש ג'אז חדש, היברידי - שזה גם יקר מדי. יש גם ביד2 דגמימ משנת 2020 - וזה רכב יותר מאובזר מהונדה סיטי..

יש גם את הונדה HR-V - שזה גם 1.5 עם גיר רציף...

אין שום סיבה לשלם 150 אלף על ג׳אז.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

אפשר גם חדש בתקציב הזה, כמו יונדאי ווניו, יונדאי באיון, סיאט ארונה, קיה סטוניק וכו'.

זהו שחשבתי על הרכבים הללו. לא מעוניינים בגיפונים כרגע .

מבלי להיכנס לעניין הבטיחותי, הווניו צפופה וקטנה יותר.

ורק בגרסה היקרה ביותר שזה יוצא 130000 שקל, מתקרבת לתוספות שיש בסיטי.[כניסה\הנעה ללא מפתח, תאורת לד מלאה וכו...].

יתר הרכבים שהזכרת נפסלו מבחינתי, ולא בגלל הגודל, אלה משום שהם מצויידות במנועי טורבו וגירים רובוטיים.

רכבים משומשים, טובים ככל שיהיו, אינם מגובים באחריות. אילו זה היה קורה עם אדם שאני מכיר וסומך עליו זה היה מסתדר.

ולהתחיל עכשיו לחפור בעולם של סוחרים, ורמאים, ורכבי לימון, [ולא חסרות דוגמאות כאלה], אין לי כל כך זמן להתעסק עם זה. 

ניסיתי את זה לפני כחודש וחצי, ולא לקחתי אף רכב לבדיקה. וראיתי הכל מכל.

לא מוכן להתפשר על רכבים לא מטופלים, אחרי תאונות שתיקנו גרוע רק כדי למכור, עם חומר בשפע, נזילות שמן, חורים מסיגריות על ריפודים, רמאים שמשקרים בקשר לבעלויות\ק"ם\לימונים\הזנחות.

טוב נו, חושב שהבהרתי את הנקודה .

קיצר לא רוצה לחפור יותר מדי.

קיימות עוד אופציות עד 112K לרכב משפחתי חדש מאובזר, [כי כנראה שזה יהיה מחיר הסגירה] שפספסתי ? 

פורסם

שים לב, שלפחות בחו"ל, שגרת הטיפולים בגיר הרציף של הסיטי זהה לשגרה של ה-ג'אז.

זאת אומרת החלפת שמן גיר כול שנתיים או 40 אלף. לא שזה כזה משמעותי, אבל תוסיף הוצאה של 1000 שקל נוספים כול שנתיים לשיקול. 

פורסם
לפני 9 שעות, yossiaviel כתב:

יתר הרכבים שהזכרת נפסלו מבחינתי, ולא בגלל הגודל, אלה משום שהם מצויידות במנועי טורבו וגירים רובוטיים.

סטוניק נמכרת עם מנוע 1.4 וגיר פלנטרי, אם זה מה שמטריד אותך.

פורסם
לפני 15 שעות, yulianx כתב:

אין שום סיבה לשלם 150 אלף על ג׳אז.

בודאי לא כשהתקציב 135....

אני לא מבין למה הציעו לו חלופה עדיפה ב 150 כששאל על רכב ב 115. יש חלופות עדיפות גם ב 200.....

לפני 14 שעות, yossiaviel כתב:

זהו שחשבתי על הרכבים הללו. לא מעוניינים בגיפונים כרגע .

מבלי להיכנס לעניין הבטיחותי, הווניו צפופה וקטנה יותר.

ורק בגרסה היקרה ביותר שזה יוצא 130000 שקל, מתקרבת לתוספות שיש בסיטי.[כניסה\הנעה ללא מפתח, תאורת לד מלאה וכו...].

רכבים משומשים, טובים ככל שיהיו, אינם מגובים באחריות. אילו זה היה קורה עם אדם שאני מכיר וסומך עליו זה היה מסתדר.

ולהתחיל עכשיו לחפור בעולם של סוחרים, ורמאים, ורכבי לימון, [ולא חסרות דוגמאות כאלה], אין לי כל כך זמן להתעסק עם זה. 

ניסיתי את זה לפני כחודש וחצי, ולא לקחתי אף רכב לבדיקה. וראיתי הכל מכל.

לא מוכן להתפשר על רכבים לא מטופלים, אחרי תאונות שתיקנו גרוע רק כדי למכור, עם חומר בשפע, נזילות שמן, חורים מסיגריות על ריפודים, רמאים שמשקרים בקשר לבעלויות\ק"ם\לימונים\הזנחות.

טוב נו, חושב שהבהרתי את הנקודה .

קיצר לא רוצה לחפור יותר מדי.

קיימות עוד אופציות עד 112K לרכב משפחתי חדש מאובזר, [כי כנראה שזה יהיה מחיר הסגירה] שפספסתי ? 

אני לא מכיר את הרכב אבל מהמעט שקראתי בהחלט היה ברור שהתמחור של 148 הוא פיקציה.

נתקלתי בטענות שגם ב 115 אין סיבה לרכוש אותו. אין לי דעה בעניין אבל נראה לי ממה שכתבת שהרכב יכול להתאים לך. בסוף זה עניין של טעם. ונראה שאתה מודע ליתרונות ולחסרונות.

קח לנסיעת מבחן ואם מתאים לך אז נראה לי שתהנה ממנו ושזו תהיה רכישה טובה.

כאן בפורום יש לעיתים גישה ביקורתית לגבי טעמם של אחרים.

כמובן שתמיד כדאי למצות את כל אפשרויות המיקוח מול מי שהתנהלת ולבדוק האם יש גורמים אחרים שמוכרים את הרכב.

• תוכן חדש...