Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשקה נפשנו בקונה היברידית יד 2...

בחיפוש בלוח YAD2 אחרי כזאת מ-2019 יש בדיוק 3 תוצאות, שתיים מליסינג ואחת מהשכרה וכולן עם קילומטרז' גבוה (מעל 90000 לרכב בן שנתיים-שלוש)

בכבישים רואים כאלה - אמנם מיעוט יחסית לבנזין, אבל לא בודדות.

יש רעיונות איפה אפשר לחפש?

תודה מראש

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=21,19&model=2946,2847&year=2019--1&engineType=8,5

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אתה יכול ליצור קשר עם כלמוביל טרייד ולשאול, וכמובן עם חברות הליסינג למיניהם, אני בטוח שיש להם במלאי שלא רשום באתר. דרך אגב יש לנו אחת כזו ליסינג 2020 במשפחה שעברנו עליה 90 אלף קמ, אם יש לך שאלות עליה מוזמן לשאול ואענה לך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לך

אז איך המכונית אחרי 90000 ק"מ?  יש בעיות מיוחדות שכדאי שאדע עליהן?
ומהי צריכת הדלק הממוצעת אצלך?

עריכה אחרונה על ידי motior

פורסם
לפני 3 דקות, motior כתב:

תודה לך

אז איך המכונית אחרי 90000 ק"מ?  יש בעיות מיוחדות שכדאי שאדע עליהן?
ומהי צריכת הדלק הממוצעת אצלך?

אז ככה קיבלנו את הרכב חדש לגמרי, דור ראשון של ההיברידיות, צבע שחור, רמת גימור פרימיום בין הראשונות בארץ מהדגם ההיברידי. 

אתחיל מהחוץ- הרכב נראה חיצונית יפה ויש לו קווים וגריל יחסית אגרסיביים, פלסטיקים רגילים מסביב לבתי הגלגלים, פנסי לד בתאורת יום

הפנים - הדשבורד, הדלתות, והקונסולה עשויים כמעט לגמרי מפלסטיק קשיח, איכותי אמנם ועם טקסטורה אבל פלסטיק, יש פה ושם פלסטיק פיאנו שמוסיף אבל לא מספיק,  זה החיסרון הכי גדול שהבחנתי בו ברכב הזה. 

משענת יד רכה עם ציפוי דמוי עור. 

לגבי המושבים - בסך הכל הם נוחים, ממוצעים, נסעתי על מושבים נוחים יותר ופחות, הייתי אומר שהם באמצע, תנוחת הישיבה גבוהה ולא כאב הגב גם בנסיעה של שלוש שעות.

מולטימדיה 7-8 אינץ של יונדאי מקורית עם תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קארפלי באמצעות כבל- חייב לציין לטובה את התגובתיות של השימוש באפל קארפלי כי יש רכבים שזה נתקע בהם. 

לוח שעונים - הוא לא דיגיטלי לחלוטין אלא יש מסך קטן באמצע, מראה מצב רגנרציה ועוד כל מיני דברים, בסך הכל נוח לקריאה ותפעול.

מבחינת מרווח מאחור, היא לא הכי גדולה, הייתי אומר ששתי מבוגרים נכנסים ולא יחסר מקום, שלישי כבר יהיה צפוף. 

תא מטען - לא ענק אבל גם לא קטן מדי, מספיק לשימושי יום יום ומאכלס מה שצריך, תחתיו אין גלגל רזרבי שזה חבל אבל זה מה שהולך בתעשייה היום. 

מבחינת נוחות נסיעה, הרכב נוח, מכויל על הצד היותר קשוח וזה מעניק אחיזת כביש טובה, מרגישים קצת בורות אבל בסך הכל אין הרגשה קופצנית או משהו כזה, ההגה מגיב יפה ומרגיש מחובר ומדויק, הוא גם קליל ולא קשה.

נסעתי עליו בדרכים מפותלות במהירות די גבוהה והוא הגיב יפה בסיבובים למרות המשקל של הסוללה, בסך הכל ההתנהגות טובה מאוד לרכב היברידי. 

רעשי רוח- נכנסים בסביבות 110 קמש בעיקר מאזור המראות, לא מאוד מורגשים, בסך הכל הנסיעה די שקטה ואם שמים מוזיקה אז לא שומעים כלום. 

רעשי כביש - מעטים, לא מבחינים עם מוזיקה, בלי כן מבחינים קצת אבל לא משהו יוצא דופן

המנוע- 1.6 היברידי שנמצא גם באיוניק שהייתה לנו קודם וגם באלנטרה. 

המנוע הוא די חזק, החשמל נותן מומנט מיידי ברמזורים ובעיקר יש הרבה כוח למשימות כמו עקיפות ושיוט, על מצב ספורט המנוע מפיק כמות יפה של כוח והרבה יותר מהנה לנהיגה כמובן בעלות של יותר דלק. 

מה שכן הבחנתי, זה שבמצב הרגיל לא ספורט, כשנותנים קיק מ0 לוקח למנוע בנזין כמה רגעים להתעורר, ואז כשהוא נכנס לפעולה הוא נותן הרבה כוח. במצב ספורט המנוע לדעתי דלוק תמיד ולכן הכוח יותר מיידי ומתפרץ. 

הרגנרציה - לא חזקה כמו ברכב חשמלי אבל היא כן מטעינה, במיוחד בירידות חדות שם ממש ניתן להבחין בעלייה של רמת הסוללה ככל שהבלימה והירידה חדות יותר. 

פעולת הגיר הרובוטי הדו מצמדי- לעומת dsg , במהירויות נמוכות וגם מעמידה במקום התיבה הזו מתנהגת בצורה יותר טובה, היא לא מריצה הילוכים במהירות של dsg אבל ההעברות חלקות, הוא מנצל את המנוע יחסית טוב ומוציא ממנו את הכוח שצריך, הנסיעה נעימה ואין טלטולים וקפיצות למיניהם. בבלימה חזקה ופתאומית ממהירות גבוהה כמו 90 ל -0 קורה לעיתים די רחוקות שבגלל ההורדה המהירה של ההילוכים מורגשת רעידונת לפני העצירה במוחלטת אבל זה ממש קטן ולא רעידה שמזעזעת אותך. הגיר אמין עד עכשיו ולא היו בו בעיות, גם לא באיוניק הקודמת שהגיעה ל75 אלף, מציין שבגרסאות הבנזין בגלל שאין מערכת חשמלית שמפחיתה עומס מתיבת ההילוכים אז היא נוטה יותר להתחמם ולשחוק מצמדים בזחילה בפקקים, פה זה לא קורה או לפחות לא קרה לי אף פעם גם אחרי הרבה פקקים.

אמינות- חברת הליסינג לקחה את הרכב לטיפול כל 15 אלף, החלפות שמן בלבד, הרכב עם הברקסים המקוריים למיטב ידיעתי . הוחלפו 2 צמיגים לסיניים בעקבות פנצרים.

מעבר לזה לא היו תקלות מבחינת המנוע עצמו , רמת שמן או רכיבים שקשורים למערכת ההיברידית. קרה ב60 אלף קמ שהמשפחה נסעה על הרכב הרבה בשטח ובאיזורים מאובקים, קפצה נורת בדוק מנוע שהתבררה כחיישן חמצן, תוקנה במסגרת האחריות תוך יומיים בערך, מה שכן לא שמעתי שזו תקלה נפוצה (גם לא הייתה באיוניק) והיא קפצה אחרי הנסיעה בשטח אז אני מעריך שהחיישן פשוט התלכלך וניקו אותו או שהחליפו אותו.

מעבר לזה הרכב נוסע כמו ביום הראשון, אין ירידה בכוח, הסוללה עם קיבולת טובה, אין ירידה בצריכת דלק ואין תקלות אחרות. 

לגבי צריכת דלק - האוטו עושה אצלנו 1 ל20 בנסיעה רגילה ואפילו לא חסכונית יש להגיד בתוך העיר. מחוץ לעיר לכיוון 1 ל25. חסכוני מאוד ולא מתפשרים על אופי הנהיגה בתמורה

אם לומדים לבלום נכון בירידות אפשר לסחוט חשמל מהרגנרציה וגם להנות מחשמל. 

אופי המערכת ההיברידית- בניגוד לטויוטה, המערכת פה מאפשרת לשייט על חשמל כל עוד הסוללה מלאה מספיק עד סביבות 100-110 קמש אפילו , המערכת שואפת על מצב נורמל תמיד להשתמש בחשמל, כשהסוללה נחלשת מתחת לחצי בערך המנוע נכנס ומטעין תוך התנעת הרכב, זה קורה לפרקים קצרים בדרך כלל אלא אם זה בכביש המהיר על מהירויות גבוהות. בכללי לא מרגישים את המנוע בנזין בנסיעה עירונית כמעט אלא רק בקיקים, במצב ספורט ובשיוט על מהירות גבוהה. כשהמנוע נכנס הרכב מקבל בוסט גדול של כוח לעומת המערכת ההיברידית וכל לחיצה מורגשת יותר ותגובת המנוע יותר נמרצת כשהוא דולק.

אהבנו את הרכב ובגלל זה בדיוק עכשיו כשנגמר החוזה הזמנו את הקונה היברידית החדשה, בינתיים נשארים כמה חודשים עם זו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הקונה ההייברידית אחלה רכב. נהנתי לקרוא את הסקירה שלך. בהחלט משקפת את הנסיון שלי עם האיוניק שיש לו מערכת הייברידית זהה לחלוטין לשל הקונה

רק מציין שלרכב יש יחסית ביקוש, חבר חיפש הרבה זמן קונה הייברידית מיד פרטית ולא מצא. בסוף קנה מכלמוביל טרייד. מדובר על לפני כ 8-9 חודשים.... לא מכיר את מצב השוק היום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כי בינתיים ב- YAD2 מספר המודעות ירד מ-3 ל-1 (יוצאת ליסינג), בכלמוביל טרייד אין ואין צפי לקבל אחת

מישהו מכיר?

תודה

• מבאס 1

• תוכן חדש...