Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניתי שמן שיוצר ב 2019

מעבר לפיתרון נפתר ע"י imprezadude,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קניתי עכשיו שמן איכותי מתוסף של ליקוי מולי ועכשיו אני רואה עליו שהוא יוצר בחודש ה 12 לשנת 2019

אני רוצה לחזור אליהם ולבקש שמן מ 2023 או משהו שיוצר יותר מוקדם, על הגלון שהביאו לי היה אבק ואם כבר אני משלם יקר אני רוצה שמן שיעשה עבודה

אתם חושבים שכדאי לי להחליף או שאפשר להשתמש?

שמן 10W40 חצי סינטטי מתוסף 1 ליטר LM ליקווי מולי – ליקווי מולי ישראל

כזה של חמש ליטר

סיביק 2002

image.png.4542a7b70906360c2fd8dac17e8a3fa5.png

image.png

כתוב ששמן חצי סינטטי מחזיק גם 8.. אולי כדאי להשתמש וזהו?

פורסם

לא רשום עליו תאריך תפוגה? רק תאריך ייצור?

אני אישית ייקה קצת, כבר שילמת ואם יש להם בחנות שמן חדש הייתי מחליף גם אם זה חסר משמעות כי בסוף תסתובב עם הרגשה לא טובה.

פורסם
לפני 21 דקות, TZR84 כתב:

לא רשום עליו תאריך תפוגה? רק תאריך ייצור?

אני אישית ייקה קצת, כבר שילמת ואם יש להם בחנות שמן חדש הייתי מחליף גם אם זה חסר משמעות כי בסוף תסתובב עם הרגשה לא טובה.

רק ייצור.. פשוט הדלק לשם והנסיעה... 😕 מעצבן..

פורסם

קנית שמן בן 3וחצי שנים.

הקישור שהבאת אומר שבתנאי אחזקה נכונים הוא מחזיק על המדף לפחות 5 שנים.

לכן הוא מתאים לשימוש.

(*) יש כאן גם עניין כספי / מסחרי /  פסיכולוגי.

למשל בצמיגים, הייתי מצפה שאם דחפו לי צמיג בן שנתיים - שלוש , לפחות שיבואו לקראתי במחיר.

פורסם

לא חושב שזה משנה, אבל קנית עכשיו? זכותך להחזיר.

אגב למה MOS2?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 8 דקות, Coro כתב:

לא חושב שזה משנה, אבל קנית עכשיו? זכותך להחזיר.

אגב למה MOS2?

זה מה שהיא הביאה לי, מה עדיף לשים לסיביק? זה עומד בתקן

היא אמרה לי שזה מתוסף, בהתחלה אמרתי לה שאני מעדיף משהו רגיל והיא שיכנעה אותי שזה טוב

לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

קנית שמן בן 3וחצי שנים.

הקישור שהבאת אומר שבתנאי אחזקה נכונים הוא מחזיק על המדף לפחות 5 שנים.

לכן הוא מתאים לשימוש.

(*) יש כאן גם עניין כספי / מסחרי /  פסיכולוגי.

למשל בצמיגים, הייתי מצפה שאם דחפו לי צמיג בן שנתיים - שלוש , לפחות שיבואו לקראתי במחיר.

אבל אין דבר שלא מעבד מהערכים שלו אחרי X זמן ובטח כל הערכים והיתרונות של התיסוף ירדו מאז 2019 במחסן

לא יודע.. אני רוצה חדש

פורסם

נשמע שהיא דחפה לך שמן שהם לא מצליחים למכור.

תרשום מה התקן שצריך המנוע.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• פיתרון
פורסם (נערך)

הרכב הוא סיוויק 2002 כמו שרשום בהודעה, ככה שתקן כנראה לא יהיה, אם בכלל יהיה רשום משהו על צמיגות.

השתמשתי בשמן הזה פעם באימפרזה הישנה שלי, עד שמישהו אמר לי שהתוספים האלה מצטברים ועלולים לגרום למשקעים. עם זאת, עד כמה שאני מבין, ליקווי מולי משתמשים בתוסף הזה בשמנים אחרים, אולי פה זה בריכוז יותר גבוה. נועד להבנתי להגנה על המנוע ופעולה שקטה. לא בטוח שאותו בחור צדק בדיעבד.

פות״ש, אתה מחליף את השמן באופן די תכוף נכון? אם כן, לדעתי לא סביר שיגרום לנזק, למרות שהוא בן 3.5 שנים, שזה בכלל לא בלתי-תקין לשמן מנוע שאוחסן בתנאים נאותים, כפי שמצוין בתמונות שאתה צירפת. השמנים של ליקווי מולי מאוד איכותיים. מקסימום בפעם הבאה תקנה אחד אחר. בצמיגות הזו 10W40 יש שמנים של מוטול, ואפילו Agip שהייתי משתמש בו גם. אם אתה הולך על 5W30 אז יש מבחר עצום.

בכל מקרה, נסה להסתכל בספר הרכב, או המקורי או זה שאתה בטח תוכל למצוא באינטרנט, ותראה את הצמיגות. שוב, לגבי תקן סביר שלא תהיה אינפורמציה, כי אז הכל היה תקני SJ נחותים בהשוואה להיום, ובטח לא מיליון תקני ACEA וכו׳.

ולגבי מה זה MoS2:

https://en.wikipedia.org/wiki/Molybdenum_disulfide

https://www.liqui-moly.com/en/nz/mos2-anti-friction-treatment-p003540.html#2781

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 54 דקות, Coro כתב:

נשמע שהיא דחפה לך שמן שהם לא מצליחים למכור.

תרשום מה התקן שצריך המנוע.

הוא עומד בתקן בדקתי את זה מולה עם ספר רכב פתוח 

לפני 38 דקות, imprezadude כתב:

הרכב הוא סיוויק 2002 כמו שרשום בהודעה, ככה שתקן כנראה לא יהיה, אם בכלל יהיה רשום משהו על צמיגות.

השתמשתי בשמן הזה פעם באימפרזה הישנה שלי, עד שמישהו אמר לי שהתוספים האלה מצטברים ועלולים לגרום למשקעים. עם זאת, עד כמה שאני מבין, ליקווי מולי משתמשים בתוסף הזה בשמנים אחרים, אולי פה זה בריכוז יותר גבוה. נועד להבנתי להגנה על המנוע ופעולה שקטה. לא בטוח שאותו בחור צדק בדיעבד.

פות״ש, אתה מחליף את השמן באופן די תכוף נכון? אם כן, לדעתי לא סביר שיגרום לנזק, למרות שהוא בן 3.5 שנים, שזה בכלל לא בלתי-תקין לשמן מנוע שאוחסן בתנאים נאותים, כפי שמצוין בתמונות שאתה צירפת. השמנים של ליקווי מולי מאוד איכותיים. מקסימום בפעם הבאה תקנה אחד אחר. בצמיגות הזו 10W40 יש שמנים של מוטול, ואפילו Agip שהייתי משתמש בו גם. אם אתה הולך על 5W30 אז יש מבחר עצום.

בכל מקרה, נסה להסתכל בספר הרכב, או המקורי או זה שאתה בטח תוכל למצוא באינטרנט, ותראה את הצמיגות. שוב, לגבי תקן סביר שלא תהיה אינפורמציה, כי אז הכל היה תקני SJ נחותים בהשוואה להיום, ובטח לא מיליון תקני ACEA וכו׳.

ולגבי מה זה MoS2:

https://en.wikipedia.org/wiki/Molybdenum_disulfide

https://www.liqui-moly.com/en/nz/mos2-anti-friction-treatment-p003540.html#2781

הרכב שמור מאוד יש לי ספר רכב מקורי וכל המסמכים שלו מהודקים אצלי

קניתי את השמן בתקן וגם בתקנים מחמירים יותר ממה שהיצרן דרש ב 2002. אם אתה אומר לגבי משקעים אני לא רוצה לקחת סיכון אני אחליף
וכן מחליף באופן תכוף בשמנים איכותיים

פורסם

צריך לקחת בעירבון מוגבל את מה שהוא אמר בזמנו, כי שוב, להבנתי הם משתמשים בזה בשמנים אחרים בליין, ואלו שמנים מאוד טובים. עם זאת, אם אתה רוצה ראש שקט, אני מבין אותך.

• תוכן חדש...