Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כותב כאן ולא בפורום יעוץ לפני רכישה כיוון שזה יותר עיניין טכני ולאו דווקא קשור לרכישה.

1)

שמעתי לא מעט מקרים במאזדה 5 (שנתונים סביב 2008) שכאשר הולך גיר, יחסית בסמיכות גם המנוע הולך.

האם יש קשר?

כשאני שוקל רכש מאזדה 5 סביב 2008-2009 יש רכבים שהוחלף להם גיר עם מחיר ממש טוב וקמ יחסית נמוך לדוגמא , אך חושש שפתאום ילך מנוע בסמיכות.

2)

מנגד אני רואה לא מעט רכבים שהחליפו מנוע ונראים במצב אחלה , לדוגמא

האם החלפת מנוע זה סימן רע ועדיף לא להתקרב? או שאולי דווקא זה מעוצה שאקבל מנוע יחסית חדש ואין בעיה?

פורסם

1. לדעתי אין קשר בין החלפת מנוע למצב הגיר.

גיר של מאזדה אמור להחזיק לפחות 300k ק"מ. בכל מקרה אתה אמור לבדוק את הרכב ובין היתר את מצב הגיר. 

ניתן לבדוק אם ההעברות חלקות, אם אין דפיקה בהעברת הילוכים במיוחד כשהרכב קר, תבדוק מפלס שמן גיר ואם השמן בצבע יחסית בהיר ולא שחור עם חלקיקים נוצצים. 

2. לא תוכל תמיד לדעת מדוע החליפו מנוע ולאיזה מנוע החליפו. המידע קיים אבל לא בטוח שיש אותו למוכר ושהוא ימסור לך מידע מדויק. גם כאן ניתן לבדוק קומפרסיה, לבדוק בנסיעה אם המנוע ײבריאײ וכו'. 

לסיכום, לדעתי כל מקרה לגופו ואישית לא הייתי פוסל רכב שעבר החלפת מנוע. 

פורסם
לפני 7 שעות, Moshe c כתב:

1. לדעתי אין קשר בין החלפת מנוע למצב הגיר.

גיר של מאזדה אמור להחזיק לפחות 300k ק"מ. בכל מקרה אתה אמור לבדוק את הרכב ובין היתר את מצב הגיר. 

ניתן לבדוק אם ההעברות חלקות, אם אין דפיקה בהעברת הילוכים במיוחד כשהרכב קר, תבדוק מפלס שמן גיר ואם השמן בצבע יחסית בהיר ולא שחור עם חלקיקים נוצצים. 

2. לא תוכל תמיד לדעת מדוע החליפו מנוע ולאיזה מנוע החליפו. המידע קיים אבל לא בטוח שיש אותו למוכר ושהוא ימסור לך מידע מדויק. גם כאן ניתן לבדוק קומפרסיה, לבדוק בנסיעה אם המנוע ײבריאײ וכו'. 

לסיכום, לדעתי כל מקרה לגופו ואישית לא הייתי פוסל רכב שעבר החלפת מנוע. 

מעניין...

חשבתי שיש קשר כלשהו.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Moshe c כתב:

גיר של מאזדה אמור להחזיק לפחות 300k ק"מ.

נו באמת.. מכיר כמה עם מאזדה 5 וגם עם מאזדה 3 שהחליפו גיר הרבה לפני 300K. הגיר של מאזדה מחזיק כמו כל גיר פלנטרי אחר שזה לא רע אבל רחוק מאוד מ"אמור להחזיק לפחות 300K". סטטיסטית יש כאלה שמחזיקים ויש כאלה שלא.

הבדיקות שהצעת לא ממש נותנות משהו. לדוגמה דפיקות על מנוע קר אומרות יותר על השמן גיר שעדיין קר מאשר על הגיר עצמו. גיסי עם מאזדה 5 והיו לו דפיקות על מנוע קר שהפכו לגיר שבכלל לא משלב הילוך על מנוע קר, החלפת שמן גיר פתרה את זה והגיר כמו חדש.

ולנושא השאלה: אכן יש קשר, אני מכיר אותו יותר מהכיוון ההפוך שהגיר הלך אחרי החלפת מנוע. ההסבר די פשוט כי במהלך החלפת המנוע מפרידים את המנוע הישן מהגיר ומחברים את החדש לגיר מה שאומר התעסקות משמעותית עם הגיר ואם הוא כבר עם הרבה בלאי זה עלול לקרב מאוד את קיצו.

לגבי לחשוש מזה- כמו שאמר המגיב הקודם קשה לדעת מה בדיוק מצב המנוע/גיר החדש. יתכן שהוא באמת טוב ותהנה ממנו  ויתכן שפחות. שזה די דומה למנוע/גיר מקורי שקשה לנבא כמה יחזיקו..

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני שעתיים, tza כתב:

נו באמת.. מכיר כמה עם מאזדה 5 וגם עם מאזדה 3 שהחליפו גיר הרבה לפני 300K. הגיר של מאזדה מחזיק כמו כל גיר פלנטרי אחר שזה לא רע אבל רחוק מאוד מ"אמור להחזיק לפחות 300K". סטטיסטית יש כאלה שמחזיקים ויש כאלה שלא.

הבדיקות שהצעת לא ממש נותנות משהו. לדוגמה דפיקות על מנוע קר אומרות יותר על השמן גיר שעדיין קר מאשר על הגיר עצמו. גיסי עם מאזדה 5 והיו לו דפיקות על מנוע קר שהפכו לגיר שבכלל לא משלב הילוך על מנוע קר, החלפת שמן גיר פתרה את זה והגיר כמו חדש.

ולנושא השאלה: אכן יש קשר, אני מכיר אותו יותר מהכיוון ההפוך שהגיר הלך אחרי החלפת מנוע. ההסבר די פשוט כי במהלך החלפת המנוע מפרידים את המנוע הישן מהגיר ומחברים את החדש לגיר מה שאומר התעסקות משמעותית עם הגיר ואם הוא כבר עם הרבה בלאי זה עלול לקרב מאוד את קיצו.

לגבי לחשוש מזה- כמו שאמר המגיב הקודם קשה לדעת מה בדיוק מצב המנוע/גיר החדש. יתכן שהוא באמת טוב ותהנה ממנו  ויתכן שפחות. שזה די דומה למנוע/גיר מקורי שקשה לנבא כמה יחזיקו..

אז לדעתך החלפת גיר ברכב לא מונעת את רכישתו? כנל לגבי החלפת מנוע?

פורסם

במקרה שלי,

קניתי ב280K אחרי שהוחלף מנוע כמה אלפים קודם,

(אח"כ פגשתי במקרה את המכונאי שהחליף, סיפר שהמנוע החדש היה של 80K).

השמן גיר היה נראה גבולי,

עשיתי החלפת שמן ופילטר,

מאז עשיתי עליו 30K, כמו חדש.

(לא להחלפה, לא בשבת😁......).

פורסם
לפני 7 שעות, tza כתב:

זה מקום להחלפת דעות לא מהלומות. אפשר לכתוב את אותם הדברים בטון לא  מתנשא. זה לא יוריד ממך, להיפך. 

הנסיון והידע שלך א', שלי ב'. זה לא אומר שאני תמיד צודק ב-100%, אבל כך גם לגבי כל אחד. 

לדעתי הגירים של מאזדה עמידים ביחס למקובל ומנועים וגירים של מאזדה שלא עברו התעללות יחזיקו מעבר ל 300k.

כתבתי מספר דוגמאות לבדיקות שאפשר לערוך, זה כמובן לא מסכם את כולן. הנסיון של גיסך צלח, יש אחרים שיעידו שזה מה שסיים את חייו של הגיר. 

לדעתי החלפת מנוע בצורה מקצועית לא אמורה לגרום לבעיות בגיר. 

פורסם

כתבתי עדין מאוד. אין לך מה להיפגע. ברור שמה שאתה כתבת זאת דעתך ומה שאני כתבתי זאת דעתי אין צורך לציין זאת.

לעצם העניין גם בהודעה הזאת אתה מפזר אקסיומות שלדעתי מאוד מוטעות ואתה לא טורח לבסס אותם עם שום הוכחה.

אני נחרץ בהתנגדות למה שאתה כותב דווקא בגלל שמדובר ביעוץ מעשי לבנאדם לגבי רכישה שהוא מעוניין לבצע ואני רוצה להציל אותו מלשלם מחירים כבדים על הדברים המאוד לא נכונים שאתה מאכיל אותו לדעתי

בל"נ סיימתי עם הנושא הזה

פורסם
לפני 21 שעות, yosefi כתב:

אז לדעתך החלפת גיר ברכב לא מונעת את רכישתו? כנל לגבי החלפת מנוע?

אכן, כמובן במחיר הוגן. כמו שכתבתי בהחלפת גיר ומנוע יש סיכון מסויים שהוחלף רכיב לא משהו ויש סיכוי טוב שכן הורכב מנוע/גיר במצב לא רע בכלל. זה הימור מסויים אבל כל רכישה של רכב יד 2 זה הימור..

לפני 20 שעות, race driver כתב:

השמן גיר היה נראה גבולי,

מעניין, איך היה נראה השמן?

• תוכן חדש...