Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בטיחותי. וזה בסדר. ורוב המדינה נוסעת על צמיגים סינים. 

ושאתה הולך וקונה רכב שהוא כולו סיני זה סבבה? (אגב איזה צמיגים יש להם?)

אבל הצמיגים?!?! עד כאן!!

צמיג סיני הוא צמיג פחות טוב בד"כ. יש מקרים שהוא גם לא הרבה יותר זול.

אז שלא ייצא קרח מכאן ומכן שישווה טוב מחירים בין סיני לבין חלופה סבירה מדרג ביניים- וייראה לפחות שהוא נשאר עם עודף יפה ביד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

לדעתי כשבאים לקנות צמיג כדאי להסתכל על מרחקי בלימה בכביש רטוב ולהשוות.
מכאן שכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה ויחליט כמה הוא מוכן לשלם על כל מטר בלימה.
באופן אישי אם היה לי רכב ישן ולא בטיחותי הייתי מנסה לקצר את מרחק הבלימה.
אתה לא חייב לקנות את הצמיג הכי טוב בשוק שעולה 700-800 שקל לחתיכה, אבל כן תקנה צמיג שעולה 50 שקל יותר מסיני.
כנראה שחוק 20-80 יעבוד גם כאן ואת רוב הערך אתה תקבל בהשקעה קטנה יחסית.

לא דיברתי על דברים אחרים כמו רעש שיכול להיות ממש מטרד. אתה מקבל לא מעט בשביל סכום זעום כשאתה קונה צמיג ממוצע מיצרן מוכר.
לא צריך לקנות את הכי טוב, אבל כן צריך לראות איך בהשקעה קטנה אפשר לקבל המון תמורה וזה היופי שיש המון מוצרים ואפשר לקבל המון תמורה בהשקעה יחסית קטנה שלא אמורה לשנות למי שמחזיק רכב.

שאלה צדדית:

איזה מילים באנגלית כדאי לכתוב בחיפוש כדי לקבל השוואות רציניות בין סוגי צמיגים שונים למכוניות ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/syk11lcvl2

הנה, דוגמא יפה, וזה עוד בהשוואה בין מישלן בסיסיים למקסיס, שזה לא מותג זבל גנרי, אלא מותג ידוע. 

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

זה בטיחותי. וזה בסדר. ורוב המדינה נוסעת על צמיגים סינים. 

ושאתה הולך וקונה רכב שהוא כולו סיני זה סבבה? (אגב איזה צמיגים יש להם?)

אבל הצמיגים?!?! עד כאן!!

צמיג סיני הוא צמיג פחות טוב בד"כ. יש מקרים שהוא גם לא הרבה יותר זול.

אז שלא ייצא קרח מכאן ומכן שישווה טוב מחירים בין סיני לבין חלופה סבירה מדרג ביניים- וייראה לפחות שהוא נשאר עם עודף יפה ביד.

מה אתה מגדיר "בטיחותי"? האם אתה תשלח את הבן או הבת שלך ברכב שמרכיב צמיגים כאלה? או שאתה תעדיף לשים 400 ש"ח נוספים

כדי לקנות משהו שהוכח שהוא גורם למרחק בלימה טוב יותר, לפעמים בהפרשים הזוים שיכולים למנוע תאונה או אפילו חלילה מוות?

אני בטוח שהתשובה שלך לשאלה שלי היא לא. זה ש"רוב המדינה נוסעת על צמיגים סיניים" לא נותן לגיטימציה לדבר הזה לקרות. כל המדינה גם

נוסעת על קיה ספורטאז' ומאזדה 3, זה אומר שאלו רכבים טובים? אתה חי במדינה עם תרבות של חסכנות וקמצנות בכל תחום, תוסיף לזה חוסר בתרבות

רכב והבנה בסיסית של חשיבות הצמיגים ותקבל את "רוב המדינה נוסעת על צמיגים סיניים". זה לא אומר שזה תקין.

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם

לא משנה מה שוויו של הרכב, אם הוא אספנות, ישן, מיושן, משומש או בן שנתיים.

כמעט ובלתי אפשרי להוסיף באופן הגיוני abs, esp כריות אויר או מערכות בטיחות מתקדמות אלא על ידי החלפת הרכב.

שידרוג בלמים ובולמים יקר מאוד.

לשים צמיגים משובחים - תוספת די זניחה. Value for money מדהים. 

אם שמים צמיגים מעולים עם טכנולוגיה מודרנית על רכב ישן, הוא מגיע לרמת בטיחות יותר טובה מאיך שהוא יצא מהמפעל.

תוספת הבטיחות מתבטאת לא רק במרחקי בלימה אלא באחיזה במצבי יומיום שיכולים להתהפך עליך, תרתי משמע.

לכן לדעתי, זאת בכלל לא שאלה שארכיב ואמליץ לכל רכב את הצמיג הטוב ביותר שניתן להשיג במידה שלו. לעיתים אפילו להחליף לסט ג'אנטים (מקורי!) במידה שונה על מנת לקנות צמיג שאין במידה המקורית. 

בנוסף, משתדל לא למשוך עם צמיגים הרבה זמן ואחליף אותם לאחר 15000 ק"מ או 3 שנים לכל היותר. מה שבא קודם.

ברמזורים אדומים, אני נהנה להתבונן על סוג ומצב הצמיגים של המכוניות לידי. רואים הרבה דברים מזעזעים.

• אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

זו אכן שאלה של ניהול סיכונים. יש משהו מאוד חשוב שכדאי לדעת כשמקבלים החלטה כזו: צמיגים הם הקשר היחיד של הרכב שלך לכביש. לא מהחשובים, לא מהתורמים. היחיד. 

בלמים טובים ככל שיהיו לא יעזרו אם לצמיג אין אחיזה. 

מנוע חזק ככל שיהיה לא יעביר כוח אם לצמיג אין אחיזה. 

לכן, כשאני עושה את השיקולים שלי בבטיחות מול עלות, צמיגים הם במקום הראשון. אחר כך כל השאר. 

כל מערכת בטיחות שתשים ברכב, לא שווה הרבה אם הצמיג לא תקין. לא בלימה אוטונומית ולא בקרת יציבות. לעומת זאת צמיג טוב, גם בידיים של נהג ללא מערכות יכול להיות ההבדל בין תאונה לכמעט תאונה. 

לכן אני קונה/בוחר צמיגים לכל המשפחה שלי והם תמיד מהקטגוריה הבכירה. רוצים לחסוך את ההבדל במחיר? שישימו פילטר לא מקורי ומשולשים טורקיים, באמת רק זה יחסוך את ההבדל בעלות. אבל לא בצמיגים. זו דעתי ואני שמח שמשפחתי מכבדים את זה. 

יכול לבוא מישהו ולהגיד שב-95% מהמקרים הצמיגים הללו לא ישנו כלום וגם צמיג סיני יעשה את העבודה. אני מסכים. השאלה היא ה-5% הללו. 

גם יש מצב שמישהו יגיד שעבור נהג ממוצע זה בכלל 99%. ייתכן. אני לא מוכן לקחת את ה-1% סיכון בצמיגים. בדברים אחרים כן. בהודעתי לעיל הסברתי מדוע דווקא בצמיגים לא. אפשר גם לחלוק על זה. כל אחד ובחירותיו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לכל המתגוננים בעד הצמיגים הסיניים, נראה לי שהנקודה קצת יצאה מהקשרה.

אף אחד לא טוען שאסור לשים סיניים, או שמי ששם אותם הוא עבריין, ואם מישהו כן טוען ככה אז הוא בדעת מיעוט כאן.

מה שכולם מסבירים - שזו בחירה לא חכמה שנובעת או מחוסר ידע או משיקול דעת מוטעה.

ניקח דוגמא כזאת: הסטודנט דל האמצעים מעוניין לקנות רכב, מחוסר תקציב הוא בוחר סוזוקי אלטו בת 15 ב-5,000 ש"ח נניח, הוא פותח לוח יד 2 ורואה 2 אפשרויות זהות עם אותם נתונים ואותו מחיר, אבל באחד מהם המוכר מציין גילוי נאות שהABS לא עובד ולא ניתן לתיקון, הרכב עובר טסט ככה, והמוכר מוכן להוריד 200 ש"ח במחיר על התקלה הזאת. הסטודנט מגיע להתייעץ איתך במה לבחור, מה היית ממליץ?

אם היית ממליץ ללכת על הזול כי אין לו תקציב עכשיו - אז אפשר לסגור את הדיון עכשיו, אנחנו לא משדרים על אותו גל.

אבל סביר שתייעץ לו לא לוותר על פריט מציל חיים ורכוש (בהנחה שאתה יודע מה זה ABS) בשביל 200 ש"ח, וזו בדיוק הנקודה כאן, יש הרבה פריטי בטיחות חיוניים שלא תוכל להשתדרג אליהם בלי לשלם כמה אלפי ש"ח או להחליף רכב, אז מובן ניהול הסיכונים שגורם לוותר עליהם, אבל ב-200 ש"ח מול אחד מהפריטים החיוניים ביותר זו החלטה אומללה לוותר,

- אם כי גם מי שמחליט החלטות אומללות כבודו במקומו מונח וזו זכותו המלאה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 1 דקה, mrmiki1234 כתב:

האם יכול להיות שמיליארד סינים נוסעים על צמיגים לא טובים? גם לא הגיוני שכולם 'זבל'..

א.יש מצב שהסינים בעצמם לא נוסעים על גלגלים סינים.

ב.שומרים את הצמיגים הטובים לעצמם ולכל השאר מוכרים את הצמיגים הפחות טובים.

פורסם

כמו שאמרו הרבה לפני,

לרוב האנשים ביום יום שלהם לא משנה איכות הצמיג, עד שמגיע מקרה קיצון, שם צמיג איכותי יכול להיות זה שימנע אסון, או אפילו מעיכת פגוש מיותרת.

אלה שלא מעניין אותם מקרי קיצון, יכולים לוותר גם על ביטוח, כי להם זה לא יקרה, בכלל יחסכו כסף.

כבר חתמתי...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שבביטוח אתה יכול לבחור רמת כיסוי מסויימת כדי לחסוך בכסף ככה גם בצמיגים.

אתה לא יכול לנסוע בלי ביטוח בכלל ואתה לא יכול לנסוע עם צמיג שלא עומד בשום תקן.

לדעתי זה בסדר גמור.

בטיחות זה דבר חשוב מאד, ובכל זאת הרכב הנפוץ בישראל הוא לא xc90 כי יש עוד שיקולים, וזה בסדר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, mrmiki1234 כתב:

האם יכול להיות שמיליארד סינים נוסעים על צמיגים לא טובים? גם לא הגיוני שכולם 'זבל'..

בסין ובהודו מייצרים כל מיני כלי רכב עם מתכת לא מגולוונת, מה שאצלנו נחשב לבסיסי.

אז אני לא אתפלא אם חוסכים גם על בטיחות.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מוכרים פה כל מה שמוכרים בסין.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...