Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לרכוש רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שנה של חיפושי רכב החלטתי להעביר את ההתלבטות שלי לכאן.

אני צריך רכב לשלושת השנים הקרובות לשימוש יומיומי ונסועה שנתית צפויה של כ12-15 אלף קמ.

את הטיפולים השוטפים של החלפות פילטרים/שמן/פלאגים אני עושה לבד אז מבחינתי רכב חסכוני זה כל מה שצריך.

מצד שני, גם נוחות והנאה מהנהיגה הם חלק מהסיפור ובגלל זה אני בדילמות כל הזמן.

אבל האמת, אני לא כאן בשביל לשאול איזה רכב בנזין מתאים, אלא האם הגיוני במצבי לקחת רכב חשמלי?

החישוב שאני עושה הוא כזה- 

רכב בנזין שצורך 15 קמ/ל בממוצע + טיפולים + ביטוח + טסט => ההוצאה השנתית עליו תהיה באיזור ה16 אלף שח. משמע - אם אני קונה רכב בנזין, תוך 3 שנים אני אבזבז לפחות 50 אלף שח + ירידת ערך של הרכב בעת מכירה + בעיות לא צפויות לא עלינו.

לעומת זאת, רכב חשמלי (פיאט 500 לצורך העניין) ניתן למצוא ביד 2 באיזור ה100K וההוצאה השנתית עם אותם הפרמטרים תהיה באיזור ה7000 שח. משמע תוך 3 שנים אני אבזבז כ20 אלף שח + ירידת ערך של הרכב בעת מכירה.

ז"א שבסופו של יום, עוד 3 שנים מהיום, אם החשמלי לא ירד בערכו כ30 אלף שח, אני ברווח כאן, וגם אם כן - לפחות נסעתי ברכב איכותי וחדש יותר.

אני בטוח שאני מפספס פה דברים, אולי אני חושב על זה פשטני מדי..

לכן אשמח לשמוע את דעתכם :)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי את החישוב שלך...

טסט, טיפולים(בהנחה ואתה רוצה לשמר אחריות) וירידת ערך יהיו פחות או יותר דומות. 

ההבדל היחיד הוא בצריכת דלק לעומת חשמל, שרכב חשמלי לעומת רכב בנזין שעושה 1 ל 15 יחסוך לך בערך 5000 בשנה או 15 אלף ב 3 שנים.

איך הגעת לפער של 30 אלף ב 3 שנים?

פורסם

כל מה שאומרים על ירידת ערך תןך X שנים היא ספקולציה. יתכן שנוצף ברכבים חשמליים זולים יותר ותהיה ירידה משמעותית. יתכן שיהיה מיסוי או מחסור גלובלי בסוללות ולא תהיה ירידה כמעט כלל. יתכן שמכוניות וסוללות יתחילו להתפרק ויתכן שיפגינו איכות נצחית. זה פשוט מוקדם מדי לדעת. 

• אהבתי 3

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לא הבנתי את החישוב שלך...

טסט, טיפולים(בהנחה ואתה רוצה לשמר אחריות) וירידת ערך יהיו פחות או יותר דומות. 

ההבדל היחיד הוא בצריכת דלק לעומת חשמל, שרכב חשמלי לעומת רכב בנזין שעושה 1 ל 15 יחסוך לך בערך 5000 בשנה או 15 אלף ב 3 שנים.

איך הגעת לפער של 30 אלף ב 3 שנים?

טיפולים כמעט ואין ברכבים חשמליים, אולי גלגלים וגם לזה יש חבילת טיפולים מהיצרן, לעומת 600-900 לטיפול שגרתי של החלפת שמן ופילטרים + טיפולים יותר יקרים תלוי במצב הרכב

אגב גם הביטוח יותר זול

אגרת הטסט היא חצי מחיר וחישבתי את זה ככה

לפני שעתיים, Jack457 כתב:

כל מה שאומרים על ירידת ערך תןך X שנים היא ספקולציה.

מסכים, אבל בכל זאת צריך לקחת את זה בחשבון באיזשהו אופן לדעתי

פורסם
לפני 24 דקות, lachim כתב:

טיפולים כמעט ואין ברכבים חשמליים, אולי גלגלים וגם לזה יש חבילת טיפולים מהיצרן,

זה לא נכון. כמעט כול יצרן מלבד טסלה ממציא לך טיפולים בשביל שתפרנס את המוסכים שלו. כנס ותיראה אצל כול יבואן את שגרת הטיפולים שלו. כמעט ולא שונה מרכב בנזין. אתה מעוניין להתעלם מזה? אתה מסתכן באיבוד אחריות. 

לפני 26 דקות, lachim כתב:

אגב גם הביטוח יותר זול

גם לא נכון. תבדוק מול וובי.  אותו מחיר בהנחה ולרכב הבנזיני המקביל יש את אותם מערכות בטיחות. 

לפני 27 דקות, lachim כתב:

אגרת הטסט היא חצי מחיר וחישבתי את זה ככה

אפילו פי 3. כרגע רכב בנזין יעלה בטסט 1000 שקל יותר. לא בטוח שזה יהיה עוד שנה או שנתיים. 

בהנחה ולא החלטת כבר מראש, מציע לך לעשות חושבים כלכליים שנית.

פורסם (נערך)

אם אתה טוען את הרכב בטעינה ביתית אתה חוסך פי עשרה על חשמל לעומת תשלום הדלק (מדבר על ערכים של היום ואל תשכח שמחירי הדלק ממשיכים לעלות).

גם ברכבים חשמליים שהם לא טסלה הטיפולים  במוסך הרבה יותר זולים, פשוט מכיוון שיש הרבה פחות חלקים שיכולים להתקלקל. אין פלאגים, פלטינות, קרבורטור, בוכנות, אלטרנטור ושאר ירקות. אפילו בבלמים כמעט לא משתמשים ברכב חשמלי בגלל הבלימה הרגנרטיבית.

אגרת הרישוי לרכב חשמלי הרבה יותר זולה משל רכב בנזין - רק 531 ש"ח ולא משנה איזה רכב.

חווית הנסיעה בחשמלית היא מהנה מאוד - הנסיעה שקטה ונעימה עם זמינות כוח מיידית. אחרי שמתרגלים לאיכות נסיעה כזאת קשה לחזור אחורה.

בנתונים האלה לפי דעתי ההחלטה ברורה לכיוון החשמלית.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

פות"ש, עפתה יותר מדי בהשווה.

א.נניח ואתה נוסע 15K בשנה, והרכב צורך 15 ק"מ לליטר, זה 6800 ש"ח בשנה, רכב חשמלי במיוחד קטן כמו פיאט 500 כנראה יצרוך סביב ה10 אג' לק"מ,

סביב ה1500 בשנה על חשמל ביתי כמובן, בחוץ זה יקר יותר, 5300 ש"ח יותר לבנזין

ב. ביטוח , אותו דבר, אפילו הבנתי שמתחילים לעלות את הביטוח על רכבים חשמליים בגלל הקלות בהתלקחות מתאונה.

ג. טסט בנזין עולה 1000 ש"ח יותר בערך לרכבים קטנים כאלה

ד. טיפולים, בינתיים נראה שזה באמת לא כזה הבדל, אבל בוא נגיד שבנזין יעלה לך 500 יותר בשנה.

ה. צריך עמדת טעינה לרכב חשמלי שזה עוד כמה אלפים, נגיד 3000.

אז זה יותר שב3 שנים תשלם כ17000 יותר, כמובן בלי לקחת את ההבדל בירידת הערך כי את זה אנחנו עדיין לא יודעים,

אם אין לך בעיה שתצטרך לתחזק את הסוללה בטווח הרחוק,

ואין לך את חרדת הטווח,

יש לך טעינה ביתית,

ואין לך לקחת את הסיכון שעוד 5 שנים אנשים יפחדו לקנות את הרכב החשמלי בגלל שהסוללה הנורא יקרה שלהם לא תחזיק עוד הרבה,

אז לך על זה,

אני אישית מעדיף, בנזין היברידי או אפילו בלאג אין.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

ביטוח , אותו דבר, אפילו הבנתי שמתחילים לעלות את הביטוח על רכבים חשמליים בגלל הקלות בהתלקחות מתאונה.

מאיפה הבאת את זה? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מחיר הביטווח לחבר עם חשמלי עלה השנה ב1000 ש"ח יותר משנה שעבה,

כששאל את הסוכן מה הסיפור,

אז הוא אמר לו ששירותי הגרירה של החכמים שמנצלים את הסוללה עד תום מעלה את העלות של חברת הביטוח בצד הזה,

תמשיך לקלות שהרכבים החשמלים תוצרת יונדאי נגנבים כל יום,

תמשיך לכך שעלות עמדת טעינה הכי זול תגע ל3000ש"ח בתנאי שאין לך התקנה מסובכת,

תמשיך לכך שכל הרווח הוא כל עוד לא התחילו למסות נסועה לפי קילומטרים, (ביום שזה יקרה הפסדת את כל הרווח)

(עוד טעות שיש לך זה שהושואת את ירידת הערך של רכב חדש מול רכב יד 2)

ולכן בנסועה נמוכה כמו שלך, ששולי הרווח הם לא כל כך גדולים,

אני חושב שעדיף לך לקחת רכב בנזין/היבריד, לא תהיה לך חרדת טווח,

לא תגיע לרכבם סינים מוזרים, וכדו'

באם אתה נוסעה מ30 אלק"מ בשנה אז שולי הרווח גבוהים וההימור משתלם.

כמובן שיקפצו עלי כאן כמה ויסבירו לי כמה אני טועה,

אז בשמחה אשמח לשמוע את חות דעתכם

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

כמובן בלי לקחת את ההבדל בירידת הערך כי את זה אנחנו עדיין לא יודעים,

די ברור שירידת הערך בחשמליות (כולם) תהא גבוהה מרכבי בנזין,

כיון שטווח טעינת הסוללה בוודאי יגדל בשנים הבאות (וחרדת הטווח היא פרמטר משמעותי בשוק החשמליות),

בדומה למחירי הסמרטפונים שבכל פעם שיוצא דגם מתקדם המחיר של הדגמים הקודמים נחתך אייפון 8 ב800 ש"ח בערך לעומת כ4000 בהתחלה

לפני 17 דקות, discoTD5 כתב:

הבנתי שמתחילים לעלות את הביטוח על רכבים חשמליים

לפני 17 דקות, discoTD5 כתב:

מאיפה הבאת את זה? 

אולי בגלל הקלות שבה הם נגנבים...

פורסם
לפני 7 שעות, ידית כתב:

די ברור שירידת הערך בחשמליות (כולם) תהא גבוהה מרכבי בנזין,

כיון שטווח טעינת הסוללה בוודאי יגדל בשנים הבאות (וחרדת הטווח היא פרמטר משמעותי בשוק החשמליות),

בדומה למחירי הסמרטפונים שבכל פעם שיוצא דגם מתקדם המחיר של הדגמים הקודמים נחתך אייפון 8 ב800 ש"ח בערך לעומת כ4000 בהתחלה

נכון, אבל לא מדויק.

כל אייפון יהיה טוב וחזק מקודמו. ברור שאייפון של עוד 5 שנים לא יראה את של היום ממטר.

ברכבים, לעומת זאת, זה שונה. יש טווח הגיוני שאליו ירצו להגיע. אין שום סיבה לייצר סוללות עם טווח של 5000 ק"מ (לדוגמה) כי... בשביל מה?

כן, סביר שהטווח ה'ממוצע' יהיה באזור 700 ק"מ במקום היום 350-450, או אולי אפילו יגיעו ל-1000. אבל כבר היום דגמי לונג-ריינג' למיניהם נמצאים שם.

מה הסבירות שבעוד כמה שנים הסוללות יתרחקו מהסטנדרט של היום באותה מידה שהאייפון יתרחק?

לדעתי נמוך מאוד.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 40 דקות, wildlands2019 כתב:

אני מניח את זה פה

https://cars.walla.co.il/item/3583732

כמו שטענתי מקודם, לדעתי מי שרוצה לטעום מחשמל עדיף פלאג אין הייבריד, שנהנה מהיתרונות של רכבים חשמליים אך לעולם לא ייתקע בגלל זה.

רכב פלאג אין או הייבריד זה בזבוז כסף על רכב יקר שיש בו מערכות כפולות ומיותרות של הנעה. יותר מערכות גם אומר יותר תקלות ויותר כסף שתבזבז במוסך. אם כבר יש לך עמדת טעינה ביתית תנצל אותה עד הסוף ותיסע רק על חשמל.

אני נהגתי כבר מעל 50,000 ש"ח על רכב חשמלי, מעולם לא הייתי אפילו קרוב להיתקע ואני נענה מכל רגע של נסיעה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה לא רק טווח,

בדגמים חדשים ועתידיים צריכים לשפר הרבה, במיוחד אם החזון זה שכולם או הרוב יעברו לשם כולל את אלה שאין להם אפשרות לטעינה ביתית או חוסן כלכלי:

א. דהיינו, טווח, או אולי אפילו טעינה עצמית כלשהי.

ב. עמידות לטווח ארוך בלי לאבד יותר מדי מהכח והטווח, מה זה שווה לקנות רכב חזק עם x טווח שאחרי כמה שנים תקבל הרבה פחות מהיעילות שלו כחדש.

ג. ייצור קל ופחות מזהם כולל מחזור, זה שמזהמים פחות בכביש אך יותר במפעל ובמחזור לא ממש עוזר לכדור הארץ ולא ממש ירוק.

ד. מהירות טעינה בלי לפגוע ביעילות הסוללה, מדע בדיוני או לא, בלי זה אי אפשר לחיות עם רכב שדורש הרבה זמן כדי "לתדלק", זה חייב להיות מהיר כמה דקות ולצאת לדרך.

ה. עלות תיקון, זה שיש רכב חשמלי חסכוני לא אומר שזה משתלם לטווח ה ץארוך או לקניה כיד שניה, במיוחד כאשר מחיר הסוללה היא חצי או 2 שליש מעלות הרכב כשהיה חדש.

@discoTD5

קראתי את זה לפני כחודשיים בערך, שתאונות רכבים חשמליים אפילו מהקלות שביניהן יקרות נורא לתיקון בגלל הפגיעה הקלה מדי בסוללה, אם זה נזק נקודתי או התלקחות וכו...

לדעתי, טעות איומה לרוץ על רכב חשמל לכל דורש בכל מחיר,זה פשוט מוצר לא בשל, לא מוגמר ושלם עם תשתיות טריות ולא מוכחות.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • רעיון גרוע 1
פורסם

הבעיה היחידה,

שהציבור מצביע ברגלים,

לא מחובר כאן בפורום,

ורץ לקנות את שלל הסיניות המוזרות שעולות על הכביש באלפים ורבבות,

הכבישים מוצפים בכל מיני שמות כגון יאנג, שמנג, פונג, מונג, ועד סינים ככל שעולה על רוחם,

פשוט הציבור הישראלי שדה ניסוים מוצלח ביותר עבור הסינים

גם אם תביא לכאן חמור חשמלי תראה את הישראלים נוהרים ונוערים 😀 אחריו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.

• תוכן חדש...