Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לרכוש רכב חשמלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

ציטוט

אם אני מבין נכון אתה רכשת רכב היברידי כדי לשלם פחות על דלק, נכון?

אם היה לך אפשרות להתקין עמדת טעינה פרטית ולחסוך הרבה יותר על דלק לא היית עושה את זה?"

כן, רכשתי רכב היברידי כדי לחסוך דלק וגם כדי לפגוע פחות בסביבה. אם הייתה לי אפשרות לעמדת טעינה הייתי שוקל רכ חשמלי, אבל אין אז מבחינתי זאת לא אופציה.

לפני 20 שעות, Gopher כתב:

אני לא מכיר אף מכונית שאתה מוסיף לה עוד מערכות מורכבות כדי לתמוך גם בדלק וגם בחשמל ולסנכרן ביניהן, והיא נהיית יותר פשוטה מכנית.

כמו שכתבו לך רוב המכוניות ההיברידיות בישראל אמינות. כבר כתבתי על האמינות של הטויוטה אוריס שלי.
באופן משעשע ב- 3.5 שנים שנהגתי בטויטה אוריס לא חדשה נתקעתי בכביש 0 פעמים - שזה פחות מהפעמים שאחד מחברי הפורום נתק עם ג'ילי גאומטרי חדשה.

לפני 20 שעות, Gopher כתב:

אם היה לך אפשרות להשתמש רק בחשמל בלי הגבלות בוודאי שלא היית קונה רכב שהוא פתרון זמני כמו רכב היברידי, ולכן אני טוען שהוא מוסיף מערכות מיותרות.

גם אם הייתי מעדיף רכב חשמלי זה לא הופך את המערכת ההיברידית למיותרת ולא את הרכב לפתרון זמני. רכב היברידי הוא פיתרון מצוין למי שרוצה לחסוך דלק ולא יכול לקנות רכב חשמלי

לפני 9 שעות, Gopher כתב:

לא כתבתי באף מקום שרכבים היברידיים לא אמינים, הם יכולים להיות מאוד אמינים.

רגע, לא אתה כתבת -

לפני 22 שעות, motior כתב:

רכב פלאג אין או הייבריד זה בזבוז כסף על רכב יקר שיש בו מערכות כפולות ומיותרות של הנעה. יותר מערכות גם אומר יותר תקלות ויותר כסף שתבזבז במוסך.

(כן, זה אני מצטט אותך). כתבת בפירוש שברכב היברידי יש יותר תקלות ובעלי רכב היברידי יבזבזו יותר זמן במוסך.

לפני 9 שעות, Gopher כתב:

המערכות הכפולות מייקרות מאוד את הרכב, ולאורך זמן (ניקח תקופה של 10 שנים), זה מגדיל את הסיכוי שתהיה תקלה, לעומת רכב חשמלי שהמבנה המכני שלו פשוט בהרבה.

שוב אתה "רומז" שרכב היברידי לא אמין... אבל לגבי "מייקרות מאוד את הרכב" - ברוב המקרים רכב היברידי אכן יקר יותר מרכב בנזין מקביל אבל זול יותר מרכב חשמלי מקביל... וזאת עם הטבות המס לרכב חשמלי. אז אם הרכב החשמלי כל כל פשוט, למה הוא יקר יותר מההיברידי?

לפני 9 שעות, Gopher כתב:

למי שיש אפשרות לעמדת טעינה פרטית אין סיבה לרכוש רכב ביניים שנועד לפתור בעיה זמנית, גם עם הבעיה הזמנית תמשך עוד חמש שנים.

כמו שכתבתי, אין לי אפשרות לעמדת טעינה פרטית וכנראה האפשרות היחידה שתהיה לי היא אם אני אעבור דירה. אני לא היחיד בישראל עם הבעיה הזאת ונראה לי שה"בעיה הזמנית" האת תימשך עוד הרבה שנים

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@motior כפי שכתבתי בתגובה קודמת, אני אף פעם לא טענתי שרכבים  היברדיים הם לא אמינים, ואכן קיימים רכבים היברידיים מאוד אמינים. שמח גם שאתה מרוצה מהטויוטה אוריס שלך וחוסך דלק.

מה שאני אומר זה שאם יש לך רכב עם מערכות הנעה של דלק וחשמל לעומת רכב רק עם מערכות הנעה חשמלית (שהיא פשוטה מאוד מבחינה טכנית - הרכיב העיקרי שהוא המנוע הוא סה"כ רוטור וסטטור), לאורך זמן (נניח תקופה ארוכה של 10 שנים) גדל הסיכוי שמערכות מורכבות יותר יהיו חשופות יותר לתקלות. אפשר לתת כאן לדוגמה את רכבי טסלה החשמליים שאין להם בכלל טיפולים במוסך, אצל רכבי בעירה פנימית אתה בטח תסכים איתי שזה לא יקרה.

רכבים חשמליים יקרים עדין בגלל הסוללה, בעיקר בגלל החומרים שמהם הסוללה בנויה. החדשות הטובות זה שמחיר הליתיום צנח ביותר מחצי מאז נובמבר 2022, מה שישפיע כמובן בעתיד הנראה לעין על מחירי המכוניות. מחירי הליתיום צפויים להישאר נמוכים עקב הגדלה משמעותית של כושר היצור שלו בעולם.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...