Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, farkash7 כתב:

כן, בהחלט לא יצא לי להתלהב מיכולות הנהיגה של הBRZ ביומיום. חלק מזה הוא אשמתי, כי לא נסעתי בה מספיק ביום יום, אבל גם כשעשיתי את זה לא הרגשתי שאני מקבל מספיק ריגוש כדי להגיד "אני לא יכול להפרד מהרכב הזה" או "אני חייב לנהוג ברכב הזה היום".
כשלקחתי אותה למסלול או לטיול (היו כמה בודדים) זה כבר סיפור אחר לחלוטין, אבל שוב לא מוצא כרגע צידוק להשאיר אותה רק בשביל זה, וכן יש מצב שאבין שזו טעות, כשפתאום אקום ביום שבת ואתבאס או שאקבל הודעה על יום מסלול ואתבאס, אבל כמו שאמרתי קודם, זו עדיין טעות קלה לתיקון עד לרמת הצבע במקרה של הBRZ או מיאטה ישנה שכנראה תענה על הצורך.

השתוממתי על זה שציטטת חצי משפט כן, שכאילו אומר שהיו לי ציפיות שBRZ תהיה דיילי איכותית כמו טסלה/קאיימן.

בסך הכל אמרתי שהיא לא מככבת כדיילי, זה לא מה שהפיל את הרכב הזה אצלי, אבל זה מתווסף לפסקה הקודמת.

אני בהחלט לא סגור על הרכב (או רכבים) הבא, אם הייתי סגור כנראה שכבר הייתי קונה אותו.
חלק מזה הוא כי אני בנאדם כזה... בעיה אני יודע. החלק השני הוא תופעת "הדשא של השכן"/FOMO, בכל בחירה שאני עושה אני יודע שאני "מפסיד משהו" ואני שואל את עצמי האם יהיה לי סבבה שהפסדתי את זה או שזה יציק לי ממש.
אתה מרים גבה כשמישהו שוקל רכב כמו הפרפורמנס כדי לקבל דיילי איכותי ומדי פעם צעצוע למסלול אבל כשזה לשקול BRZ מול הוט האצ' זה כן עובר לך טוב בגרון משום מה.
קודם כל אף אחד לא אומר שהטסלה היא תחליף ל-BRZ, ליד BRZ/מיאטה כל דבר אחר הוא פשרה אם אנחנו מסתכלים על הרכב כרכב ספורט/מכונת נהיגה - האיזון, המעורבות, העברות המשקל, המאמץ שהרכב מצריך מהנהג... כל אלה לא תמצא גם ברוב ההוט האצ' שמעטרות את כבישי ישראל או באף רכב אחר שלא עולה 400K צפונה ומגיע עם אותו מבנה (הנעה אחורית, חלוקת משקל, איזון, משקל...). 
אנשים בסופו של דבר מגיעים למסלול עם גולף GTI/קופרה ונהנים למרות המוניטין של "רכבים שמחמיאים לנהג"/"רכבים שנוהגים את עצמם". הם לא יהנו כמו עם הBRZ, אבל הם מתפשרים על זה בגלל סיבות אחרות.
לכן מהבחינה הזו לא רואה בהוט האצ' מבית VAG למשל פשרה ספורטיבית "איכותית" יותר מאשר טסלה ולא חושב שההתלבטות BRZ או X היא לגיטימית יותר כשמדובר בהוט האצ'.
שוב אדגיש, אני לא עושה את ההשוואה הזו BRZ או X, ואני לא מתייחס ל-X כתחליף לBRZ. אני לא חושב שאלו דברים שאפשר להשוות, כמו להשוות תפוז לכלב, שני דברים שונים לגמרי, מהבחינה הזו אני די בינארי ולא מספר לעצמי סיפורים אם הייתי באמת חושב שזה תחליף היה לי קל יותר להחליט.

אז פה אנחנו חלוקים, אתה צודק שכנראה רוב ההוט האצ׳ הם פשרה מול הברז/מיאטה כרכבי ספורט אבל שם עדיין יש לא מעט כלים שמרגישים ספורטיביים, מתקשרים ועם רמת מעורבות גבוהה ומשקל יחסית נמוך.

במיוחד ההוט האצ׳ הטובות כמו Type R שמגיעות גם עם דוושה שלישית.

אז כן במקרים כאלה הגיוני שמישהו יכנס לשיקולים של עד כמה הכרחי עבורו האלמנט הפרקטי או אפילו בלי אלמנט פרקטי, האם בא לו רכב עם פשרה ספורטיבית (אבל עדיין ספורטיבי וזה ההבדל הגדול) עם הרבה יותר כוח שגם יכול לשמש כרכב משפחתי או שבא לו ללכת על כלי ייעודי כמו ברז/מיאטה שמגיעים עם פשרות משלהם.

אפילו בין הברז למיאטה יש דיון כזה, הרי בהיגיון בנאדם שבחר ברז זה מישהו שלא יכל מבחינה פרקטית להחזיק מיאטה (נגיד בארה״ב, לא פה שהפרש המחירים הוא גם יחסית משמעותי), אם היה רוצה נטו את הכלי הכי כיפי ומפוקס ומיוחד בתקציבים האלה הוא היה הולך על מיאטה אבל הוא ״התפשר״ על ברז.

טסלה זה כבר צעד רחוק מדי במשוואה הספורטיבית, הרכב לא שם ולא קשור לענף, אם הוט האצ׳ ספורטיביות ברמות משתנות (נגיד הטייפ אר בטופ ובתחתית קופרה ואפילו רכב ״מנהלים״ בסגנון אלפא ג׳וליה כמו שאמרו לך פה) הטסלה כבר לא. זה לא כזה רחוק מלקנות יונדאי אלנטרה היברידית שעשו לה שיפור בכוח ולשאול אם זה יכול להוות תחליף לברז. זה למה ההשוואה לא הגיונית בעיני ומהצד מעידה על כך שאתה מתפזר (ביחד עם עוד תהיות שהעלית פה)

אבל היי, זה שלך ובסוף הכל יכול להיות סובייקטיבי, גם לאמר אולי אעשה סטייג׳ 2 לטיגואן ולהכנס לסרט שיש לך רכב ספורט שמשפיל את כולם (והיה מישהו כזה בזמנו שהיו נהנים להריץ עליו צחוקים בקבוצה של הברז) זה הגיוני בשביל חלק. מה שבטוח יהיה מעניין לראות לאן אתה הולך עם זה, תעדכן :) 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כן, העניין הוא שספורטיבי זו מילה כללית שמשמעותה שונה עבור אנשים שונים. יש כאלה שמבחינתם תאוצה בקו ישר היא אלמנט משמעותי בספורטיביות, ואז טסלה מאוד רלוונטית - משמעותית יותר ממיאטה. ויש כאלה שמחפשים את הכיף בפניות, ואז אין כל כך קשר, ואין הרבה תחרות למיאטה או ברז, בטח לא ביחס עלות/תועלת.

פורסם

לפי זה גם פורד רפטור בגרסה הקיצונית שמריצה ל 100 ב 3.5 שניות זה ספורטיבי כמו גם הסייברטראק. ברור שהכל סובייקטיבי בעולם ובכל זאת מנסים להתוות איזשהו קו מסויים או הגדרה כללית לעניין. 

הוט האץ׳ ברמה טובה יכולה לפנות ברמה מאוד גבוהה תוך כדי שמתקשרת ומערבת ברמה טובה גם. לא ברז מיאטה אבל אחלה של דבר. לא משהו שאפשר לאמר על כל רכב שרק מאיץ מהר כמו טסלה ודומיו. 

פורסם

ברור - לא הייתה בהודעה שלי כוונה לאמר משהו נגד הוט האץ' - יש כאלה מוצלחות מאוד. בסוף זה לא שחור ולבן, אלא ספקטרום - בין רכב שמאיץ מצוין אך לא יודע לפנות, לבין רכב שלא יודע להאיץ אבל גם לא צריך, כי הוא שומר על יותר מהירות בפניות, יש המון רכבים שיודעים לעשות קצת מזה וקצת מזה (ולפעמים הרבה מזה והרבה מזה). בסוף לאנשים שונים יתאימו רכבים שונים, בהתאם להעדפות ולאילוצים שלהם. פות"ש רק צריך להיסגר על שלו.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Doron_Z כתב:

אז פה אנחנו חלוקים, אתה צודק שכנראה רוב ההוט האצ׳ הם פשרה מול הברז/מיאטה כרכבי ספורט אבל שם עדיין יש לא מעט כלים שמרגישים ספורטיביים, מתקשרים ועם רמת מעורבות גבוהה ומשקל יחסית נמוך.

במיוחד ההוט האצ׳ הטובות כמו Type R שמגיעות גם עם דוושה שלישית.

זה לא שאנחנו חלוקים, אתה פשוט מתעלם מהמציאות.
95% מרוכשי ההוט האצ' בישראל קונים את תוצרת וואג, ולא נראה לי שהתכוונת לתוצרת הזו בדברים שלך.
סיוויק טייפ R? עזוב את זה שאני מאוד סקפטי כמה הדבר הזה יהיה נוח ביומיום, יש מצב שBRZ תהיה עדיפה כדיילי, יש מספר זעום של אנשים שמתנייד על כאלו והמחירים חסרי פרופורציה. 
עוד הוט האצ' שנכנסות לדיון הזה הן מותג רנו וה308GTI, אבל שוב, המספר שלהן זעום, וחלק מתוצרת רנו ממש לא נוח כדי לשמש כדיילי...

לפני 4 שעות, Doron_Z כתב:

זה לא כזה רחוק מלקנות יונדאי אלנטרה היברידית שעשו לה שיפור בכוח ולשאול אם זה יכול להוות תחליף לברז

כבר כתבתי, לא אמרתי שזה תחליף לBRZ. גם כתבתי שאני לא ממש רואה משהו שיהיה תחליף זה תפוז והשני בכלל כלב, וזה לא משנה אם זה טסלה או גולף GTI או משהו אחר.
ואין שום קשר בין יונדאי היברידית לבין מודל 3 ואני לא מדבר רק על הכוח.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

לא מתעלם מהמציאות. כבר אמרתי שגם וואג יושבת על הספקטרום מהצד הנמוך יותר אבל זה עדיין לא טסלה, וכמובן שגם פה לא חייבים וואג יש אופציות אחרות שהן גם לא וואג ולא הונדה (לא שיש בעיה מהותית עם טייפ אר מהדור שניים האחרונים מבחינת דיילי, לגמרי סבירות) שעדיין מערבות וספורטיביות יחסית.

נראה דווקא שאתה לא הכי מחובר בקטע הזה למציאות אם כבר מבחינת הציפיות שיש לך כלפי הרכב. תקנה ותעדכן מהחוויות שלך עם הרכב במסלול שתלך אליו באופן קבוע, ושוב אני לא מדבר רק ביחס לברז שאין לה ממש מתחרים במחירים האלה אלא בכלל לכל אלמנט ספורטיבי שתחפש ברכב, וכן גם ביחס לגולף GTI. 

אם הרכב יעמוד בציפיות שלך ממנו אז אשריך, מצאת את הפתרון וחסכת לא מעט כסף על הדרך. בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Doron_Z כתב:

טסלה זה כבר צעד רחוק מדי במשוואה הספורטיבית, הרכב לא שם ולא קשור לענף, אם הוט האצ׳ ספורטיביות ברמות משתנות (נגיד הטייפ אר בטופ ובתחתית קופרה ואפילו רכב ״מנהלים״ בסגנון אלפא ג׳וליה כמו שאמרו לך פה) הטסלה כבר לא. זה לא כזה רחוק מלקנות יונדאי אלנטרה היברידית שעשו לה שיפור בכוח ולשאול אם זה יכול להוות תחליף לברז. זה למה ההשוואה לא הגיונית בעיני ומהצד מעידה על כך שאתה מתפזר (ביחד עם עוד תהיות שהעלית פה)

אני חושב שאתה מפספס את 3P (ובעקיפין מסרב להבין שלספורט המוטורי יש אבולוציה)

שים את התאוצה בצד, בסוף זה רכב שיש לו אחיזה מצויינת, קונפיגורציה משתנה במצב מסלול שניתנת להתאמה והוא מהיר יותר בהקפה (לא קו ישר) מכל מה שעולה בטווח המחירים שלו - והמחיר הוא שאתה משלם על זה הוא רכב כבד ופחות מתקשר אבל מרוויח בענק דיילי מצויין.

הבוקר היו 2 בשדה תימן, אחד פחות תקשר ופגש את הקיר, אבל השני נתן עבודה יפה. 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

לא יודע כמה אבולוציה יש פה. רכב ספורטיבי זה רכב שמספק engagement.

לרכבת יש אחיזה פסיכית. מטוס מגיע למהירות מקסימלית מטורפת. למשאית יש מומנט אחושלוקי. כיף לנהוג בדברים האלה?

יותר כיף לנהוג אפילו בפוקוס ישנה או מיאטה. יש להם משהו מהדברים האלה? זה לא קשור למספרים.

זה לא בשביל לרדת/לבטל מישהו, אם למישהו עושה את זה תאוצה פסיכית של טסלה, מגניב שיהנה. אבל קל לי מאוד להבין למה לחובב נהיגה היא לא תספק מספיק engagement. ומהצד השני, להמליץ טסלה לחובב נהיגה ספורטיבית זה טיפה לפספס את העניין..לדעתי.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, GTאי כתב:

אני חושב שאתה מפספס את 3P (ובעקיפין מסרב להבין שלספורט המוטורי יש אבולוציה)

שים את התאוצה בצד, בסוף זה רכב שיש לו אחיזה מצויינת, קונפיגורציה משתנה במצב מסלול שניתנת להתאמה ומהיר יותר מהיר בהקפה (לא קו ישר) מכל מה שעולה בטווח המחירים שלו והמחיר הוא שאתה משלם על זה הוא רכב כבד ופחות מתקשר אבל מרוויח בענק דיילי מצויין.

הבוקר היו 2 בשדה תימן, אחד פחות תקשר ופגש את הקיר, אבל השני נתן עבודה יפה. 

בדיוק, זה לא תחליף לBRZ ואף אחד לא טוען את זה.
אבל זה שהרכב חשמלי עם הגה פחות מתקשר (נכון ל99% מהרכבים היום גם לא חשמליים) לא אומר שהוא לא יכול לספק הרבה פאן גם במסלול שהוא לא רק תאוצה בקו ישר.
ב3P יש המון משחקים שאיתם אפשר להנות ולא מעט ע"פ ביקורות שראיתי וע"פ חוויות אישיות של אנשים, חלקם אפילו מדריכים פה בארץ.
כמו שאמרתי קודם, לא חושב שגולף GTI היא תחליף ספורטיבי "עדיף" ולא חושב שיותר לגיטימי לשקול הוט האצ' מאשר 3P, ושוב אל תילך לכיוונים כמו הונדה כי היא לא רלוונטית ולא כמו מגאן RS טרופי שגם שקלתי ומאוד התלהבתי מה"על הנייר" אבל לאחר שיחה עם חבר פורום יקר הבנתי שהרכב יותר מדי "צרפתי" בשבילי.

דרך אגב, עשיתי נסיעת מבחן שלישית בטסלה, עד כדי כך אני לא סגור על הבחירה הזו.
אפשר לומר שמה שכתבתי בתגובה הראשונה שלי בשרשור הזה לא השתנה. הטסלה מאוד מנותקת בגדול ולא מספקת את אותו חיבור או קרוב לכך, חיבור שאפשר להרגיש גם בסתם נסיעה מנהלתית.
חלק מזה הוא לא באשמתה כמובן, כפי שכתבתי קודם BRZ זה תפוז וטסלה זה כלב.
אז לא, אף אחד פה לא חי בסרט שזה יהיה תחליף, אם הייתי חושב ככה כבר הייתי קונה טסלה.

התנגש בקיר? אאוצ'... תן עוד פרטי רכילות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

זה לא שאנחנו חלוקים, אתה פשוט מתעלם מהמציאות.
95% מרוכשי ההוט האצ' בישראל קונים את תוצרת וואג, ולא נראה לי שהתכוונת לתוצרת הזו בדברים שלך.
סיוויק טייפ R? עזוב את זה שאני מאוד סקפטי כמה הדבר הזה יהיה נוח ביומיום, יש מצב שBRZ תהיה עדיפה כדיילי, יש מספר זעום של אנשים שמתנייד על כאלו והמחירים חסרי פרופורציה. 
עוד הוט האצ' שנכנסות לדיון הזה הן מותג רנו וה308GTI, אבל שוב, המספר שלהן זעום, וחלק מתוצרת רנו ממש לא נוח כדי לשמש כדיילי...

כבר כתבתי, לא אמרתי שזה תחליף לBRZ. גם כתבתי שאני לא ממש רואה משהו שיהיה תחליף זה תפוז והשני בכלל כלב, וזה לא משנה אם זה טסלה או גולף GTI או משהו אחר.
ואין שום קשר בין יונדאי היברידית לבין מודל 3 ואני לא מדבר רק על הכוח.

לא צריך להיות סקפטי צריך לנהוג, fk8 fl5 נוחות כדיילי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הfl5 יקרה מאוד להוט האצ'... אני מבין שלקרוא לרכב הזה הוט האצ' זה קצת לגמד אותו, מכונה מדהימה, אבל עדיין לא זול.
בנוסף היא ידנית, אם אני כבר הולך על התסריט הזה של רכב ידני בבית שמשמש אותי ליומיום אולי כבר הייתי צריך להשאיר את הBRZ, לסבול קצת כשאני נוסע ולקבוע לאישתי עובדות על מה היא תנהג אם יהיה צורך פעם באף פעם.
הFK8 גם "נפסלת" על העניין הזה של הגיר, רושם נפסלת עם מרכאות כי זו לא אשמתה, ואולי בדיעבד אבין שזה דווקא חסר לי.

וכמו שאמרתי, שניהם נמכרו במספרים די זעומים והמחירים ממה שיצא לי לראות בשמים.
אבל אני מודה שהType R הוא רכב שכן עושה לי את זה (הדגם האחרון בעיקר, נראה פחות כמו קריקטורה) ובהחלט הייתי פוזל אליו בעיקר אם המחירים לא היו כל כך גבוהים.

פורסם
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

אבל אני מודה שהType R הוא רכב שכן עושה לי את זה (הדגם האחרון בעיקר, נראה פחות כמו קריקטורה) ובהחלט הייתי פוזל אליו בעיקר אם המחירים לא היו כל כך גבוהים.

רכב מתנהג, מתקשר, חזק, מעשי, נוח, איכותי  - בוודאי שיהיה יקר.  אם אתה לא מסוגל להתפשר אתה תשאר ב loop שנכנסת אליו עם הברז.

פורסם
לפני 22 דקות, GTאי כתב:

שים את התאוצה בצד, בסוף זה רכב שיש לו אחיזה מצויינת, קונפיגורציה משתנה במצב מסלול שניתנת להתאמה והוא מהיר יותר בהקפה (לא קו ישר) מכל מה שעולה בטווח המחירים שלו - והמחיר הוא שאתה משלם על זה הוא רכב כבד ופחות מתקשר אבל מרוויח בענק דיילי מצויין.

מהירות הקפה בלי לתקשר זה אותו סיפור כמו מהירות בקו ישר. אלא אם אתה משתתף בתחרות, ואז המטרה שלך זה פשוט לעקוף את המתחרים ויהי מה, אנשים שמחפשים רכב לפניות ולא לקו ישר, מחפשים רכב מתקשר, לא מעניין אותם אם הוא בסוף מסיים את ההקפה מהר יותר או לא.

אתה רוצה להגדיר את טסלה כרכב ספורטיבי בגלל שהוא מהיר - be my guest, לא מתווכח איתך. אבל הוא לא רכב בעל התנהגות מהנה לנהיגה, ומהירויות הקפה לא ישנו את זה.

• אהבתי 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...