Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשלב שהילדים כבר עצמאיים/לא בבית - וזה קורה, הדילמה בין משאית חשמלית סינית למיאטה או BRZ, היא תשובה לסלוגן של אלפא - זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, GTאי כתב:

זה נורא תלוי בצרכים.

אני צריך לפזר 3 ילדים למסגרות כל בוקר, וחצי מהשבוע עומד בפקקים בדרך לתל אביב.

זה נשמע לך כיף כדיילי עם BRZ ידנית?

לפעמים ההפרדה גורמת לך להקדיש יותר זמן לנהיגה נטו (אתה רוצה להנות/לנצל אז אתה הולך ליותר ימי מסלול, מחפש סיבות לצאת איתה)

ברור שאם עליך מוטלת החובה לפזר 3 ילדים כל יום אז רכבים כאלה נפסלים כראשיים מסיבות טכניות. 

לעומת זאת אם אתה רווק ו/או הרכב הוא משני ורק לעיתים רחוקות צריך באמת לפזר איתו ילדים (ואז זה לא נורא פעם ב כשהאישה נתקעת/יש בלת״ם וצריך לסחוב איתך שלושה ילדים) או שכמו שאמרו הילדים בכלל לא בבית עוד אז כן לגמרי מומלץ.

בנוגע לפקקים בתל אביב, אם זה כל מה שאתה חווה ביום יום עם הרכב אז צודק גם, פחות בגלל העניין של גיר ידני (ממש לא נורא לדעתי) יותר כי חבל שהרכב נשחק בצורה כזאת על נסיעות כאלה כל הזמן וכן גם הדלק שנשרף בערימות בתנאים כאלה מבאס. עדיף כבר באמת היברידית/חשמלית אם אלו חיי הדיילי שלך. לשמחתנו לא כולם חיים על פקקי תל אביב כל היום וכן יש להם רגעי חסד של נהיגה.

פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

ברור שאם עליך מוטלת החובה לפזר 3 ילדים כל יום אז רכבים כאלה נפסלים כראשיים מסיבות טכניות. 

לעומת זאת אם אתה רווק ו/או הרכב הוא משני ורק לעיתים רחוקות צריך באמת לפזר איתו ילדים (ואז זה לא נורא פעם ב כשהאישה נתקעת/יש בלת״ם וצריך לסחוב איתך שלושה ילדים) או שכמו שאמרו הילדים בכלל לא בבית עוד אז כן לגמרי מומלץ.

בול.

הילדים מתים על זה שאני משאיר אותם עם הBRZ אבל אין ספק שזה לפעמים מאתגר.

(יחד עם זאת - עם הדור הראשון - הייתי שם אותם בגן כל יום עם הBRZ. אבל רק 2 מהם בזמנו)

אני כן לוקח את הBRZ ״לעיר״ (מנהטן) פעם בחודשיים שלוש -> לא תענוג גדול לפקקים.

משהו בעבודה של הקלאץ׳ בדור השני (כנראה יחד עם hill assist או איזה קשקוש כזה) - עושה את זה דיי סיוט בפקקים.

אגב בפרופורציות אבל עם ה״חבל שזה נשחק״ וצריכת דלק - פייר - אלא אם אתה משווה לאיזה משפחתית מינימאלית / חשמלית סינית - זה רכב דיי ממוצע בעלויות ובצריכת דלק... לא כזה שונה מהרכב היומיומי שלי (מאזדה 3 עם 2.5 ליטר ידנית) 

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 13.1.2025 בשעה 00:21, itaimoto כתב:

מה שבטוח - הם פחות יפים מהמישלנים 😥

אל תדאג, עם הג'אנט הזה דופן הצמיג הופך לעניין שולי מאוד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש למישהו ניסיון עם החלפה של קוילאוברים?

המטרה היא שיפור זמני הקפה על המסלול, ואני לא מחפש את הדבר הכי זול על המדף אלא משהו שיעשה את העבודה טוב.

רוב השימוש של הרכב זה מסלול.

פורסם
בתאריך 5.2.2025 בשעה 22:38, Liviur כתב:

כנראה יחד עם hill assist או איזה קשקוש כזה

ביטלתי את זה בשניה שהרכב נכנס לחניה שלי. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פעם אחרונה שהייתי בטיפול בדילר - הפעילו לי אותו חזרה (כי עדכנו איזה גירסא כנראה) -> ושכחתי לבטל את זה בנסיעה האחרונה לעיר … היה סיוט

לפני 9 שעות, GTאי כתב:

יש לי 2 המלצות שניסיתי בעצמי:

949 racing Xida - היו לי על המיאטה , נהגתי בסט על BRZ - אלו כנראה המתלים הכי טובים שנהגתי עליהם עם מעט מאוד פשרות.

והסט השני הוא race comp engineering (RCE) tarmac 2 - זה כבר סט מאוד מכוון למסלול. הוא לא יהיה להיט ביומיום (אבל נסבל לגמרי מבחינתי) - שהם בעצם KW v2 עם קפיצים וכיול שסתומים קצת שונה.

הבנתי שהדרגה הגבוהה שלהם של הstreet מעולים כסט של גם וגם.

השאלה היא קצת גם מה זמין בארץ.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, GTאי כתב:

המטרה היא שיפור זמני הקפה על המסלול, ואני לא מחפש את הדבר הכי זול על המדף אלא משהו שיעשה את העבודה טוב.

רוב השימוש של הרכב זה מסלול.

צריך להגדיר תקציב, אחרת אין לזה גבול.

ה-Xida כנראה מעולים, אבל כולל מיסים, שילוח והתקנה כנראה שמדובר בסיפור של לפחות 20K ש"ח.

פורסם

צודק.

הייתי שמח לסיים כולל התקנה עד 15 (אבל אפשר לעלות לגזרת ה 20-25 אם יש משהו שממש שווה את זה).

@Liviur מכירחבר'ה אצלכם שהתנסו עם  Fortune ? בפורומים בארה"ב יש עליהם הרבה דיבור כפשרה טובה בין עלות לאיכות (לא ברמה של  KW אבל עושה עבודה מצויינת לפי מה שאני קורא)

פורסם

לא נהגתי על סט שלהם בדור 2 , כן נהגתי על סט שלהם בדור 1 (לדעתי 5th gen של הFA500) - מכונת הייפ , הרבה אופציות ל״קונפיגורציה״ אבל לא הרשימו אותי.

סט בינוני למדי. בסופו של דבר עם הזמן -> היחידים שהשאירו את הסטים האלו על מכוניות זה רכבי Stance ורכבי דריפט - אבל אף אחד שאני מכיר שלוקח את הרכב למסלול - לא נשאר איתם לאורך זמן.

מה שכן נחמד זה שהם מוכרים סט כולל הכל במחיר הבסיסי (Caster / camber plates וכל השבאנג) ושהם נוחים לעבוד איתם מבחינת קסטומיזציה של הסטאפ.

מן הסתם הXIDA מ א ו ד יקרים (אני בכנות גם לא מבין למה אלו של הBRZ עולים כמעט כפול מאלו של המיאטה דור שני לדוגמא חוץ מ״הם יכולים״ לגבות את זה על רכב יותר חדש ויקר) - אבל אם יש RCE אז לגמרי הסופר סטריט 2 - סט מעולה או הTARMAC 2 סט מעולה.

ואם אין -> אז הייתי הולך על הKW המקבילים (שהם לזכרוני V3 רגיל לראשון וClubsport V2 לשני. כאמור הם משתמשים באותם בולמים בבסיס אבל עושים להם סטאפ שונה שמכוון לרכבים האלו)

לסטים האלו יש המון זמן מסלול והם מאוד מוכחים.

(במאמר מוסגר -> כשאני אגיע לזה אם אני אחזור לעשות יותר ימי מסלול עם הרכב שלי במקום עם האופנוע - RCE SS2 יהיה כנראה מה שאני אקח כי הרכב קצת יותר יומיומי בשבילי מהדור ראשון שהיתה לי שהיתה מאוד מכוונת מסלול:

https://www.racecompengineering.com/collections/2022-brz-gr86/products/racecomp-engineering-superstreet-2-coilovers-2022-brz-gr86

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

למה אוהלינס לא ברשימה?

אין לי איך להשוות ל xida ושות, אבל בהשוואה לkw וכו ההבדל לטעמי מהותי.

הקאץ' הוא שבארץ המשווק שלא אציין את שמו( מקצועי מאוד) מתעקש להעביר אותם שסתום, טוען שזה קריטי, עם זאת התהליך גורם להם להיות קשיחים מדי גם על ההגדרות הכי רכות, זה משהו ששמעתי ממקור ראשון אם כי על ברז דור 1.

Miata ND2

פורסם
לפני 3 שעות, Or05230 כתב:

למה אוהלינס לא ברשימה?

בגלל ש:

בתאריך 6.2.2025 בשעה 15:36, GTאי כתב:

המטרה היא שיפור זמני הקפה על המסלול

מהקופסא האופציות שציינתי יותר טובות. האוהלינס הם לרוב יותר Do it all ובזה הם פחות טובים מהסטים שרשמתי (כשהXida גם לדעתי לוקחים אותם בתור do it all יותר מוצלחים - > אבל יש לציין שאני רוב הזמן הייתי בסטאפ אגרסיבי יותר עליהם)

אם המשווק שלא תציין את שמו (אבל אני מנחש שהשם שלו מתחיל בי׳) עושה משהו אחר עם כיול יותר אגרסיבי -> יכולה להיות אחלה אופציה (אבל לא נהגתי על סטאפ כזה אישית. כן - רוב הסיכויים שValving יותר אגרסיבי יעשה להם רק טוב - צריך להעיף מבט אבל גם בשילוב קפיצים אח״כ - משהו שלא התעמקתי בו בסט הזה).

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Liviur כתב:

בגלל ש:

מהקופסא האופציות שציינתי יותר טובות. האוהלינס הם לרוב יותר Do it all ובזה הם פחות טובים מהסטים שרשמתי (כשהXida גם לדעתי לוקחים אותם בתור do it all יותר מוצלחים - > אבל יש לציין שאני רוב הזמן הייתי בסטאפ אגרסיבי יותר עליהם)

אם המשווק שלא תציין את שמו (אבל אני מנחש שהשם שלו מתחיל בי׳) עושה משהו אחר עם כיול יותר אגרסיבי -> יכולה להיות אחלה אופציה (אבל לא נהגתי על סטאפ כזה אישית. כן - רוב הסיכויים שValving יותר אגרסיבי יעשה להם רק טוב - צריך להעיף מבט אבל גם בשילוב קפיצים אח״כ - משהו שלא התעמקתי בו בסט הזה).

אני לא התרשמתי ככה מהאוהלינס, לפחות לא במיאטה (כן אציין שמקדימה בחרתי בקפיצים יותר קשיחים ממה שאוהלינס מציעים במקור) - הרכב יכול להיות סופר אגרסיבי, מה גם שצריך לזכור שקשיחות לא שווה אחיזה, אני מניח שגם אתה לא מודד ככה, אבל בכל זאת אציין שהאוהלינס על הגדרות רכות נותן הרבה יותר אחיזה מאשר על הגדרה קשיחה מאוד (אבל מצד שני הרבה פחות תחושת היגוי+איבוד בטחון)

אז אותו משווק שמקשיח אותם אמנם עושה טוב למי שנוהג מסלול נטו ואוהב הגדרות קשיחות, אבל שוב, קשיחות יתר זה לא בהכרח עדיף.

בכל מקרה, אין ספק ש XIDAS עדיפים, אני חושב שלאוהלינס יש מקום טוב באמצע, אני מול קוילאוברים של kw קיבלתי שיפור בכל האספקטים.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני 15 דקות, Or05230 כתב:

אני לא התרשמתי ככה מהאוהלינס, לפחות לא במיאטה (כן אציין שמקדימה בחרתי בקפיצים יותר קשיחים ממה שאוהלינס מציעים במקור) - הרכב יכול להיות סופר אגרסיבי, מה גם שצריך לזכור שקשיחות לא שווה אחיזה, אני מניח שגם אתה לא מודד ככה, אבל בכל זאת אציין שהאוהלינס על הגדרות רכות נותן הרבה יותר אחיזה מאשר על הגדרה קשיחה מאוד (אבל מצד שני הרבה פחות תחושת היגוי+איבוד בטחון)

פלטפורמות שונות צריכים דברים שונים. במיוחד כשאתה משווה בין רכב פתוח (אפילו עם Roll bar והקשחות שלדה שהיו לי על המיאטה שלי).

אני מדבר כמובן על אחיזה במובן מדיד - G מקסימלי עם אותם צמיגים , על אותו רכב וזמני הקפה קצרים יותר - שלזה הם יותר טובים.

אתה צודק שאין קורלציה מוחלטת בין ה2 וזה גם מאוד תלוי ביכולות של הבולם וכמה הוא מתאים לקפיץ עצמו.

מה שציינתי מתייחס ישירות לסט אל הBRZ והניסיון שלי על הפלטפורמה הזו (במיאטה נהגתי על המון סטים - אבל האמת על אוהלינס לא נהגתי בNB).

אם בא לך לדבר על מיאטות - נראה לי צריך שרשור אחר - כי גם שם יש לי הרבה מה לחפור :) (אבל בעיקר על NB)

לפני 18 דקות, Or05230 כתב:

אני חושב שלאוהלינס יש מקום טוב באמצע, אני מול קוילאוברים של kw קיבלתי שיפור בכל האספקטים.

תשים לב בבקשה שהסט שציינתי משתמש באותם בולמים אבל הוא כולל קפיצים וכיול שסתומים שונה מהKW הרגיל. לא במקרה :)

מה גם שאני משאר שאתה מדבר על הV3 ולא על סידרת הClubsport (שלפעמים כוללים בולמים באותו גוף - אבל לחלוטין לא אותו כיול)

אני לגמרי איתך שלעומת הV3 הם שדרוג ואם אלו שתי האופציות כנראה הייתי מעדיף אותם גם עבור זמני הקפה - אפילו בסטוק.

Then dying is forgetting

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...