Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרמתי את הכפפה, שווה לי לנסות.
הזמנתי מחשב השקיה דיגיטלי (עם ביקורות טובות) מאליאקספרס.

את המפצל Y בקוטר 3/4" עם המקטין לחץ, מצאתי.

קניתי גם דשן למערכת השקיה (לא היה לי מושג ש 5 ליטר צריך למהול בעוד 20 ליטר מים ורק אז לחבר למערכת, אבל שיהיה - זה לא מזיק. אדלל כמות קטנה בהתחלה).

קניתי 3 אדניות 80 ס"מ שלשמחתי החורי ניקוז בתחתית עדיין סגורים (הם מסומנים לקידוח אבל סגורים היטב).
2 שקיות טוף, שק 50 ליטר אדמה לשתילה.
בטמבוריה האהובה עליי מצאתי קומבינה טובה לניקוזים. לצערי נראה שצריך מעט התערבות של סופר 7 אבל זה ממש בקטנה.
קניתי בינתיים קצת נענע, לואיזה, פטרוזילה, כוסברה וכמה סוגים של פרחים קלילים רב עונתיים.
בינתיים השקיה ידנית וניקוז לתוך כלי. זה *זמני* עד שנראה אם זה עובד (נחכה למחשב השקיה, נשים טפטפות, נראה אם זה בכלל מצליח לחיות...אני דיי מומחה בלהרוג אותם בגלל חוסר השקיה עיקבי). כרגע יש לי צינור צמוד אז אני משקה בקלות (למען האמת, בתקופה שהמרפסת היתה פתוחה הייתי מתעצל לצאת החוצה בחום ולהשקות - אבל עכשיו שהיא סגורה בזיגוג היא חלק מהבית, אז זה בערך כמו להשקות עציץ בתוך הבית).

איציק

WhatsApp Image 2023-04-12 at 10.17.06.jpg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 10.17.07.jpg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 10.17.07.jpg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 10.09.48.jpg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 10.09.51.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נראה אחלה. כל הכבוד!

שים לב רק לאיטום.

אני מת על אלתורים ופתרונות ביתיים יצירתיים

אבל זה דורש תשומת לב מיוחדת לכל פרט קטן, כי זו לא 'שרשרת איטום' מקצועית ובדוקה.

למשל - הקונוסים הקטנים של הניקוז בתחתית האדניות אכן נראים סגורים

ובבדיקה סטרילית הם לא יעבירו מים, אבל הסגירה שלהם דקיקה,

וקצת חיכוך עם טוף עלול לסדוק את הקרום הדק. הייתי ממלא בסופר7 מלמטה ליתר בטחון.

לפי התמונות נראה שעשית עבודה טובה עם הנקזים.

אולי טיפה גבוה מדי בגלל מבנה האדנית אבל לא נראה לי קריטי

ואולי אני טועה וזה נראה ככה בגלל זווית הצילום. העיקר שלא ידלפו מים.

איך עשית את המצע בפנים?

עוד דבר -

אם המרפסת שלך סגורה לגמרי בזכוכית

יכול להיווצר בקיץ אפקט חממה ש'יבשל' את הצמחים...

ובכלל - צמחים אוהבים תנועה של אוויר.

גם בשורשים אגב, ובזה הטוף מצטיין.

פורסם

תודה על התגובה,

המצע בתחתית - טוף כמו שהמלצת. הוא לא דק ולא עבה מידי, משהו שלדעתי באיזור ה 2-3 ס"מ. לא שמתי מעליו שום דבר (למרות שהיתה לי התלבטות קשה אם לשים רשת או לא). נראה איך זה ישרוד את הזמן :-) 

הנקזים:
לקחתי מתאם יצוק של  3/4"-פנים ל 1/2"-חוץ מפלסטיק.
המוכר בחנות אמר לי שיש לו אום מיוחד עם גומיה.
לקחתי את הגומיה מהאום והעברתי אותה למתאם על מנת שתשב בחלק הפנימי של האדנית. האום מבחוץ סוגר\מהדק את המתאם לגוף האדנית ויוצר אטימה בזכות הגומיה בפנים.
בתבריג של ה 1/2"-חוץ החלק הפנימי חלק. אחרי חיפושים בחנות (הכל מסודר ויש לו ים אביזרים של אינסטלציה, השקיה וכד') מצאתי "מופה" פשוטה של צנרת ניקוז (שהכנסתי ממש בלחץ לתוך היציאה של המתאם היצוק) שנותנת לי את האפשרות לחבר צינור ניקוז (כמו שראית בתמונות, בסוף שמתי שרשור חשמל 20ממ ירוק).

את הנקזים עצמם הרמתי מעט לכיוון ה-3 ס"מ +/- בגלל ה"מדרגה" שיש ביציקה של האדנית, רציתי שהחלק הפנימי של הפלסטיק השחור (איפה ששמתי את הגומיה לאטימה) ייסגר כמו שצריך. אממה, מאוד חששתי שזה גבוה מידי ואת רוב הנקזים עשיתי טיפה יותר נמוך בידיעה גמורה שהגומיה בפנים תשב על המדרגה ואולי לא תאטום 100% (למרות שסגרתי חזק ונראה שזה עושה את העבודה). יש איזושהי בריחה של כמה טיפות מ-2 חיבורים ספציפיים אבל עדיין לא הצלחתי לזהות אם זה בגלל המתאם היצוק או המופה שהכנסתי בלחץ ביציאה ממנו. בכל מקרה זה מתנקז מעולה לכלי שהנחתי שם ואכן לקח הרבה זמן "למלא" את המערכת (בגלל המים שעומדים בתחתית האדניות) עד שיצא מהניקוז מים כמו שצריך.

הרשת סינון עצמה היא רשת טיח שאני משתמש בה לסינון צבע, היא מאוד חזקה אבל אם יהיו בעיות אחליף אותה, אני בינתיים לומד את זה.

תודה על הייעוץ וכמובן אם יש עוד טיפים אז shoot.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

2 שקיות טוף, שק 50 ליטר אדמה לשתילה.

אני מבין מכך ששמת טוף בתחתית ועליו תערובת שתילה רגילה?

לא קוקוס או טוף גרוס.

אם כך מאוד רצוי ששכבת הטוף עם המים ה'עומדים' תהיה עד מעל אמצע הנקז.

אם התערובת טבולה במים שבתחתית, אתה עלול לקבל תערובת בוצית מדי גם בחלק העליון.

תערובת צריכה חלל פנוי מתחת כדי להגיר את עודפי המים.

אם החלק התחתון טבול במים, הקפילריות מעלה את המים למעלה ודוחקת את האוויר החוצה,

ואז השורשים עלולים 'להיחנק', וגם יווצרו עוד כל מיני תופעות של עודף מים, כמו ריח לא טוב ועובשים.

בכל מקרה - תערובת שתילה מכילה כדוריות דשן בשחרור איטי, בנוסף לדשן אורגני (קומפוסט).

אז משהו כמו חודשיים (בהתאם לתדירות וכמות ההשקייה) רצוי לא לדשן בנוסף.

אח"כ להתחיל עם מינון קטן ולכייל בהתאם לצורך.

בעקרון - מערכת השקייה עם דישון תעבוד בצורה מיטבית עם מצע שיש בו כמעט אפס חומרי הזנה

כמו טוף או סיבי קוקוס מעורבים עם פרלייט.

ככה יש לך שליטה מלאה על הדישון.

לפני 46 דקות, איציק נ. כתב:

הרשת סינון עצמה היא רשת טיח

זו רשת מתכתית, לא?

אם כן, רוב הסיכויים שהיא תחליד ותתפורר תוך זמן לא רב

פורסם

ראשית, כמובן ששמתי טוף עד מעל אמצע קו הנקז, זה ברור לי גם מהתרשים שצירפתי באחת ההודעות הראשונות. ברור לי שניקוז צריך להיות עדיין בקו הטוף ולא האדמה בשביל שלא יווצר ריקבון או בעיות אחרות.

אם היה ספק הייתי מרים שתיל או שניים לבדיקה, אבל אני לא רואה צורך. שמתי באמת מספיק טוף. 

האמת ששאלתי על טוף גרוס אבל נראה שפשוט לא רוצים למכור לי כזה. במקום הראשון שהייתי בכלל לא היה לו טוף מוכן (מסתבר שהם קונים בכמויות ומחלקים בעצמם לשקים של 10 ליטר) ובמקום השני הוא אשכרה התווכח שאני לא צריך.

הרשת אינה רשת מתכתית אלא עשויה מחומר פלסטי חזק מאוד וגם גמישה. לא צופה שהיא תיקרע בקרוב :-) 

בנוגע לדישון - כן, אני יודע שהאדמה החדשה היא מדושנת.
על סמך ניסיון עבר, צמחים חיו באדניות (עם אדמה חדשה) רק עם השקיה במשך חודשיים שלושה לפחות בלי בעיה.

אני יודע שיש לי עוד פרק זמן עד שאגיע לדישון.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם תצטרך בעתיד - יש באיזור השרון כמה משתלות שאני מכיר ומחזיקים טוף גרוס

ואם אין, אפשר להזמין ולקבל תוך כמה ימים.

אבל בגדול נראה שאתה בכיוון הנכון🙂

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

בינתיים השמשתי את את המערכת, החלפתי את הצינור הראשי ל- 16 ממ, הוספתי ברזי ביקורת על כל צינור כדי שיהיה אפשר לתחזק ולבצע שטיפות במקרה הצורך.

20230525_174459.jpg

20230525_174455.jpg

20230525_174451.jpg

IMG-20230525-WA0016.jpg

• אהבתי 1
פורסם

זה הבכור, יש עוד עשרות קטנים. הגמבות מאחרות מאוד לגדול משום מה.

אני רק צריך למצוא דשן יותר זול, הצמחים מרוקנים לי מיכל 47 ליטר תוך יומיים. בקצב הזה הדשן עולה הון.

פורסם

דשן נוזלי אקוגן עולה פחות מ-50₪ ל-5 ליטר ונותן VFM מצויין

https://www.gabi-marketing.co.il/החנות-מרכז-הגינון-ברשת/אקוגן-דשן-פרפקט-5-ליטר-כנסו-למבצע-זוגות

זה שהצמחים שותים הרבה זה מצויין, אבל שים לב למינון של הדשן...

בגינת הגג שצילמתי למעלה הולך לי בערך מיכל אחד של דשן בשנה,

טפטוף פעם ביום למשך 7-15 דקות קיץ/חורף.

• אהבתי 1
פורסם

יקר רצח...

אני חשבתי שאני פיין-שמקר של דשן ואני משתמש בבאונטי של זלמנסון שעולה 150 ל-5 ליטר.

אקוגן עולה בערך רבע מזה והוא מצויין.

אני לא רואה הצדקה לדשן כזה יקר במערכת פתוחה, כשחלק גדול מהדשן הולך לנגר.

פורסם

במשקעים נתקלתי רק בבקבוקי דשן שעמדו חודשים/שנים על המדף בחנות או במחסן היבואן.

מנסיון עם אקוגן, גרין, באונטי ועוד כמה מהזולים שאני לא זוכר איזה -

מעולם לא היו משקעים במיכל הדישון ובטח שלא בצנרת.

• תוכן חדש...