Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מאזדה 3 2009. נדלקה לי נורת מנוע. בבדיקת מחשב מראה על בעית ממיר קטליטי

1. האם נסיעה ככה יהרוס את המנוע? 

2. מה המחיר לממיר חלופי (הבנתי שזה בעדיפות למשומש או משופץ)

הערה: הממיר עבר אינפוזיה לפני חצי שנה . 

CE106724-D30B-43D1-B880-721AAA0CD0BF.jpeg

פורסם

בפירוש לא יפגע במנוע, אך בטח שלא יעבור טסט.

אין לך מה להפסיד, נסה לנקות את הממיר ישירות ולא דרך תוסף דלק.

אם בהחדרת חומר ניקוי כמו ספרי קרבורטור, או בפירוק הממיר וטבילתו במי אבקת כביסה לכמה שעות.

הנורה נדלקת כאשר הממיר לא מנטרל גזים, עשרות אלפי קילומטרים לפני שהוא חושב להיסתם.

פורסם

אני אגיד לך

היה לי רכב כזה בעבר, 2009 הדור השני (2009-2012)

למשך תקופה ארוכה דלקה לי נורת תקלה עם קוד P0421 או משהו כזה (לא סגול על סדר הספרות) אבל בחיפוש ברשת מצביע על ממיר/ חיישן חמצן.

היו תקופות שזה היה דלוקקבוע, ופתאום גם היה נכבה לתקופה ושוב נדלק. לא התעסקתי עם זה יותר מידי.

בסוף שמכרתי את הרכב באותה תקופה אכן היה שקט והנורה היתה כבויה מעצמה והכל היה בסדר.

הנסיעה הייתה אותו הדבר בדיוק ללא שינוי, לגבי צריכת דלק אני לא סגור על זה. וגם אם היה שינוי לא משהו שהורגש.

מה שאני בא לומר שהבנתי מקריאה שגם יכול להיות תקלה של חיישן חמצן, עלות של כ-300 שח.

לדעתי עדיף להתחיל כך:

1. תוסף ניקוי של וירט, קסטרול, מוטול וכו'..

2. בדיקת חיישן חמצן במוסך מתמחה

3. בדיקת ממיר - עלות הממיר היא לא קטנה, גם לחלק משופץ סביב 1,500 שח + - . וגם ככה הממירים האלה גניבים מאוד

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, tamir3000 כתב:

בפירוש לא יפגע במנוע, אך בטח שלא יעבור טסט.

אין לך מה להפסיד, נסה לנקות את הממיר ישירות ולא דרך תוסף דלק.

אם בהחדרת חומר ניקוי כמו ספרי קרבורטור, או בפירוק הממיר וטבילתו במי אבקת כביסה לכמה שעות.

הנורה נדלקת כאשר הממיר לא מנטרל גזים, עשרות אלפי קילומטרים לפני שהוא חושב להיסתם.

שאלת תם, איך מזהים ומפרקים את הממיר ?

אפשר הדרכה קצרה?

פורסם

הממיר יושב על צינור האגזוז.

בחלק מהרכבים הוא קרוב יחסית למנוע, ובחלק מהרכבים הוא מתחת לרכב.

בכל מקרה צריך לפרק את צינור האגזוז.

עבודה לא קלה, אך אם יש לך ציוד ויכולת תוכל לנסות.

אם כבר אתה מחזיק אותו מפורק ביד, טבול אותו בגיגית מלאה במים ואבקת כביסה למשך הלילה.

סיכוי טוב שאבקת הכביסה תמיס את המשקעים והפיח מהממיר.

כמו שאמרתי ,אין לך מה להפסיד לפני החלפתו בכל מקרה. 

• אהבתי 1
פורסם

בחלק מהמכוניות הממיר יושב על הצינור של האגזוז ביציקה\הלחמה ולא ניתן לפרק את הממיר בלי לחתוך עם דיסק את החלק האחורי שיוצא לפליטה של האגזוז קח בחשבון

• אהבתי 1
פורסם

אם כך, אם להיות יצירתי, אפשר רק לפרק את חיבור האגזוז למנוע ולסתום את פתח הפליטה של האגזוז עם ניילון וגומיה. 

אח"כ למלא תמיסת ניקוי מהפתח העליון עד שכל הצינור יתמלא.

תן לזה כמה שעות לפרק את הפיח לפני שתרכיב חזרה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, tamir3000 כתב:

אם כך, אם להיות יצירתי, אפשר רק לפרק את חיבור האגזוז למנוע ולסתום את פתח הפליטה של האגזוז עם ניילון וגומיה. 

אח"כ למלא תמיסת ניקוי מהפתח העליון עד שכל הצינור יתמלא.

תן לזה כמה שעות לפרק את הפיח לפני שתרכיב חזרה. 

הממיר הקטליטי יושב די צמוד למנוע.

כדי לעשות את השיטה שלך צריך לפרק את סעפת הפליטה ואם כבר פירקת, יהיה יותר קל לפרק אותו כבר מהאגזוז ולהשרות בחומר מאשר להציף את כל האגזוז+ סעפת הפליטה בחומר.

וזה חומר שאם יכנס למנוע יעשה לא טוב ויכול להגיע לשבירת תלתל אם ינסו להניע מנוע שיש בו נוזלים.

בקיצר, אני לא ממליץ על השיטה הזאת

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 5 שעות, om2 כתב:

הממיר הקטליטי יושב די צמוד למנוע.

כדי לעשות את השיטה שלך צריך לפרק את סעפת הפליטה ואם כבר פירקת, יהיה יותר קל לפרק אותו כבר מהאגזוז ולהשרות בחומר מאשר להציף את כל האגזוז+ סעפת הפליטה בחומר.

וזה חומר שאם יכנס למנוע יעשה לא טוב ויכול להגיע לשבירת תלתל אם ינסו להניע מנוע שיש בו נוזלים.

בקיצר, אני לא ממליץ על השיטה הזאת

חס וחלילה.

התכוונתי לנתק את הצינור לגמרי מסעפת הפליטה, למלא אותו לאחר הניתוק מהמנוע בתמיסה, ולאחר השטיפה לפני שמחברים אותו חזרה לרוקן את הצינור לגמרי.

פורסם
לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

איזה רעיונות...

סורי על הבורות אבל אנחנו לא מדברים על הדוד שבסוף האגזוז, נכון?

זה פשוט צינור גדול יותר באמצע האגזוז, כן?

הממיר כמו קופסא מאורכת שיושבת קרוב למנוע

פורסם

יכול להיות שזה ממיר כמו שלך.

נסה לפרק את חיישן החמצן לפני הממיר ובעזרת צינורית וקומפרסור לשטוף את הממיר עם חומר ניקוי בלחץ.

DDBEAA6A-57FE-4ACB-ACA8-C087389072BE.jpeg

• תוכן חדש...