Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשת ביתית ע.ז.ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, adi89 כתב:

Ubiquiti חזקים מאוד גם בתחום צילום האבטחה והנתב הזה יכול לשמש כשרת צילום עם זיהוי רכבים\אנשים וכו.

בדיוק הסיבה שגם אני ציינתי אותם.

לפני 10 דקות, R'n'B כתב:

סויטצ׳ים אני מחפש משהו במחיר יותר עממי.

הייתי מעדיף במצב שלך לקנות תשתית אחת טובה ולחבר כרגע רק חצי מהנקודות שאתה מעביר מאשר לקנות סוויץ׳ זול ופתרון חצי כח.

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

https://mikrotik.com/product/crs354_48p_4s_2q_rm

48 פורטים עם poe' + 4fiber+ 2 qsfp מכסה אותך קדימה הרבה שנים.

יש יבואן מקומי (מיקרוטיק ישראל) , senetic זה אתר פולני שמחזיק נציג/משרד בארץ . לא מחזיק מלאי מקומי בכלל.

בהצלחה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נשמע לי ממש מוגזם 4 נקודות לחדר.

סוויטצים ברמה הזאת הרבה יותר יקרים וגם מנוהלים וזה דורש הבנה.

אי אפשר להתפשר על איכות הסוויטצ כשמדובר בכל כך הרבה צרכנים.

חוץ מטלויזיות ומחשבי גיימינג אין באמת סיבה ממשית לא להשתמש באלחוטי סתם לידע כללי.

לגינה בטוח לא הייתי פורס, ופשוט שם AP איכותית שמספק לכל האיזור.

כנל בכל קומה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני עד לפני שנה-שנתיים עוד האמנתי שיש צורך ממשי בחיבורים קווים עם רזוורבות בכל חדר. היום אני מאמין שאחת בלבד בכל חדר זה מעל ומעבר . הטכנולוגיה מתקדמת וכל ההתקנים בימינו פועלים אלחוטית ללא דופי - טכנולוגיית הWIFI מספיק התקדמה כדי לספק תקשורת יציבה ומהירה גם לצרכנים הכבדים ביותר (גיימינג למשל) וזאת כמובן כל עוד יש ציוד איכותי בבית. ככל שהשנים יעברו, הטכנולוגיה רק תתקדם עוד יותר והצורך בנקודות פיזיות רק יפחת כך שאני לא רואה צורך לתכנן כמות גדולה של נקודות עתידיות כל עוד אין שימוש או פוטנציאל לשימוש ברור וידוע.

זה אומנם לא כלכך יקר במיוחד כאשר אתה עושה את זה בשלב הבניה, אבל תחשוב שוב אם אתה באמת רוצה סתם לתקוע 4 נקודות רשת בכל חדר - זה אומר שטח שאתה תופס בקופסא/קופסאות נוספות שאתה מתקין לצורך הזה.. לדעתי 2 נקודות זה מספיק - נקודה שאידיאלית למחשב, ונקודה במיקום שבה עתיד להיות טלוויזיה.

גינה - אני לא יודע מה גודל הגינה ואם יש כוונה להתקין AP כלשהו שם, אם כן נקודה אחת מספיק ורצוי מאוד שזה יהיה במקום חבוי. אחרת אני לא רואה סיבה לפזר נקודות רשת בגינה בטח שלא נקודות חמות (זה אולי נשמע דבילי, אבל במיוחד אם אתה מתכנן גם בית חכם אז מה ימנע ממישהו להתחבר לפלאג בחוץ ולהשתלט לך על כל הבית? אפשר לפתור עם VLAN נכון, אבל אני עדיין חוזר למה בכלל צריך את הנקודות האלו?)

נקודות בין חדרים, מזדרון אם יש, הנמכת גבס וכו' - זה מיקומים רלוונטים.. אני למשל בדירת 5 חדרים שאני עתיד לקבל עוד שנה מתכנן לפרוס 2-3 נקודות בהנמכת הגבס לאורך המזדרון כדי למקם AP נסתרים בתוך ההנמכה.

לא ציינת בכמה חדרים מדובר, אבל יש לי הרגשה שמספיק שאתה יורד מ4 ל2 נקודות בכל חדר ואולי סוויצ של 24 פורטים כבר יכסה אותך וזה נשמע הרבה יותר הגיוני לבית של 2 קומות.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

החרדה אחת למה שציינת לדעתי ואלו מצלמות ip חוטיות.

יש להן יתרון גדול באבטחה:

1. אפשר לחבר את הסוויץ ואת החלק של האינטרנט לups ואז התשתית רצה גם כשאין חשמל.

2. זה עמיד מפני משבשי wifi

אני יודע שהשתי נקודות האלו נשמעות קצת פארנואידיות כן? אבל לדוגמא יש אצלינו גל של גניבות ממירים קטליטים ולפי כמה וכמה דיווחים בקבוצות המקומיות הWi-Fi הפסיק לעבוד עבור המצלמות ״במקרה״ בדיוק בחלון זמן שזה נגנב (ריבוי מיקרים מכמה אנשים ועיירות שונות. כולם פה עם נסו ורינג אלחוטיים)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לגמרי עם @dalet11 - וזה מה שעשו שני בנים שלי ששיפצו דירות בשנה האחרונה. לדירות 4-5 חדרים הם הסתפקו בשני AP's אלחוטיים - האחד בארון התקשורת הקרוב לכניסה לדירה והאחר בהנמכה בקצה השני של הפרוזדור. לי יש דירה מרובת מפלסים, אז יש לי בכל מפלס AP שמחובר קווית לארון התקשורת (וממוקם כך שיתאים לפינת העבודה), ובנוסף, כיוון שהשיפוץ שלי נעשה לפני 10 שנים חיווט נקודות הטלויזיה הוא על ידי קואקס. אבל אין שום קושי להחליף את הקואקס לכבלי רשת, וחוץ מזה, למי שמחובר אליהם, YES מאפשרים, בתשלום חודשי סמלי, להשתמש בממירים של YES+ כ-AP's.

מצד שני - הוזכרו מצלמות אבטחה, אז לי יש מערכת אזעקה אלחוטית (בשלב החציבה בקירות לא חשבתי על העניין), מה שלפעמים יכול לשגע עם נושא הסוללות לגלאים, למרות שהן מחזיקות מעמד שנים. בהחלט הייתי מכין את הצנרת לצורך ציוד האבטחה, אבל מתייעץ עם מתקין ציוד האבטחה לגבי סוג הציוד, כולל החיווט, המומלצים.

לא בדקתי את נושא ה"בית החכם" - גם כיוון ששיפצתי לפני שהנושא היה חם וגם כיוון שאני ממש לא זקוק לתכונות האלה. גם הבנים שלי, בהחלט דור מתוחכם, ויתרו על העניין למעט בקרה מרחוק של דוד המים (וחלק מהמזגנים מתחברים ל-WiFi. לי יש מזגן אחד עם תכונה זו, אבל היא לא תפקדת כמו שצריך).

לגבי הגינה - תלוי בגודלה, אבל אם לא מדובר בגינה בגודל של סמי עופר AP בתוך הבית בסמוך אליה יכול להספיק. יכול לומר שלי יש בעיה של קליטת WiFi (מרגינלית) ברחוב, שמפריעה לי לפעמים בטלפון, שקולט את הרשת הביתית (חלש), ולא עובר לסלולרית עד שאני מכבה את הגישה ל-WiFi. כוונתי היא לכך ש-AP לא מתוחכם במיוחד יכול לכסות גינה של כמה עשרות מ"ר ואף יותר מתוך קירות הבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, dalet11 כתב:

אני עד לפני שנה-שנתיים עוד האמנתי שיש צורך ממשי בחיבורים קווים עם רזוורבות בכל חדר. היום אני מאמין שאחת בלבד בכל חדר זה מעל ומעבר . הטכנולוגיה מתקדמת וכל ההתקנים בימינו פועלים אלחוטית ללא דופי - טכנולוגיית הWIFI מספיק התקדמה כדי לספק תקשורת יציבה ומהירה גם לצרכנים הכבדים ביותר (גיימינג למשל) וזאת כמובן כל עוד יש ציוד איכותי בבית. ככל שהשנים יעברו, הטכנולוגיה רק תתקדם עוד יותר והצורך בנקודות פיזיות רק יפחת כך שאני לא רואה צורך לתכנן כמות גדולה של נקודות עתידיות כל עוד אין שימוש או פוטנציאל לשימוש ברור וידוע.

זה אומנם לא כלכך יקר במיוחד כאשר אתה עושה את זה בשלב הבניה, אבל תחשוב שוב אם אתה באמת רוצה סתם לתקוע 4 נקודות רשת בכל חדר - זה אומר שטח שאתה תופס בקופסא/קופסאות נוספות שאתה מתקין לצורך הזה.. לדעתי 2 נקודות זה מספיק - נקודה שאידיאלית למחשב, ונקודה במיקום שבה עתיד להיות טלוויזיה.

גינה - אני לא יודע מה גודל הגינה ואם יש כוונה להתקין AP כלשהו שם, אם כן נקודה אחת מספיק ורצוי מאוד שזה יהיה במקום חבוי. אחרת אני לא רואה סיבה לפזר נקודות רשת בגינה בטח שלא נקודות חמות (זה אולי נשמע דבילי, אבל במיוחד אם אתה מתכנן גם בית חכם אז מה ימנע ממישהו להתחבר לפלאג בחוץ ולהשתלט לך על כל הבית? אפשר לפתור עם VLAN נכון, אבל אני עדיין חוזר למה בכלל צריך את הנקודות האלו?)

נקודות בין חדרים, מזדרון אם יש, הנמכת גבס וכו' - זה מיקומים רלוונטים.. אני למשל בדירת 5 חדרים שאני עתיד לקבל עוד שנה מתכנן לפרוס 2-3 נקודות בהנמכת הגבס לאורך המזדרון כדי למקם AP נסתרים בתוך ההנמכה.

לא ציינת בכמה חדרים מדובר, אבל יש לי הרגשה שמספיק שאתה יורד מ4 ל2 נקודות בכל חדר ואולי סוויצ של 24 פורטים כבר יכסה אותך וזה נשמע הרבה יותר הגיוני לבית של 2 קומות.

לגבי מיקום בחדרים ומקום, אני שם גם ככה קופסאות d17 ליד השולחן עבודה עתידי ונקודת רשת ליד הטלוייזיה העתידית.

לגבי גינה אז מדובר בap במקום שלגשת אליו כבר נחשב לפריצה וכמה מצלמות אבטחה.

תודה על האינפוט

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

אני גם מאמין שהיום פחות ופחות יש צורך בסלילת תשתית פיזית כי התקנים האחרונים של ה-WiFi (גרסאות 6 ובקרוב גם 7) מציגים כבר היום שיפורים משמעותיים.

כל מה שאתה בטוח שצריך יציבות רשתית, צור עבורו תשתית פיזית. כל מה שיכול לסבול ביצועים נמוכים (למשל מתגי תאורה או התקנים אחרים שקשורים לבית חכם), חבר באלחוט או שמראש תתכנן רכישה של התקנים שתומכים ב-זיגבי ולא ברשת אלחוטית סטנדרטית.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

לדעתי (ניסיון של 8 שנים בפיתוח כרטיסים ומתגים לחוות שרתים) אתה מפספס בכמות הפורטים שאתה פורס.

לא סתם תקן wifi 6 שמו דגש על כמות ההתקנים שנתמכים לכל ap, רוב הצרכנים הביתיים היום תומכים ב wifi ומתחברים דרכו.

להעביר מספר כבלי רשת עד החדר ואז עוד כבלים בתוך החדר למכשירים השונים זה מסורבל מכוער ומיותר.

מתגים עם כמות כזו של פורטים לרוב מיועדים לחוות שרתים ולכן הם גדולים, יקרים, רועשים ומאד מסובכים לקנפג ולתחזק, שוב מיותר.

אני בדעה כמו אחרים פה שפורט אחד לכל חדר זה מספיק ובמקרה קיצון שנידרש עוד פשוט לשים מתג קטן בתוך החדר.

לגבי בעיות האבטחה שצויין, במידה ואתה אכן פרנואיד מספיק עדיף לסלול כבלים יעודים לרשת המצלמות ולנתק אותם מהרשת הכללית, יותר מאובטח ומקטין את הסיכוי של מישהו מבחוץ לקבל גישה אליהם.

במקום להשקיע במערכת משוגעת כזו הייתי משקיע במערכת mash טובה שתפרוס wifi בבית בצורה טובה ויציבה, יותר שימושי ופרקטי.

דרך אגב, אתה יכול למצוא משהוא כזה:

https://shop.poetexas.com/products/gbt-4-iw

סוויץ של 4 פורטים שיושב בתוך הקיר, מגיע אליו כבל אחד והוא מפצל ל4 פורטים.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 1

טסלה 3 2022

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חג שמח, עדכון ביניים:

אז מצוייד ב400 מטר של הכבל הזה כאשר המפרט שלו 4x4x23awg bare copper עם סטלבנד, ג׳יל להשחלת כבלים, איזולירבנד, קאטר, כפפות, יצאנו להשחלות.

מילה טובה על אלי יהודה מtst, הגעתי אליו דרך המלצות בפייסבוק וקיבלתי ממנו אחלה שירות, עשה הנחה קטנה וגם משלוח עד הבית היה חינם.

לבסוף השחלתי בבית 170 מטר (שתי קומות) מעל 300 מטר כבל בחלוקה

5 מצלמות poe, 

3 נקודות בשלושה חדרים שונים

6 נקודות בממ״ד (לשתי עמדות עבודה, מדפסת, ap ושיהייה לעתיד)

4 נקודות בסלון

אינטרקום אחד

ואחת בחדר שינה (רציתי לעביר שתיים אבל החשמלי דפק אותי שם עם יותר מידי כיפופים)

חלק מהכבלי רשת של הקומה השנייה העברתי ישירות לארון תקשורת הראשי בקומה התחתונה וכאשר נגמר המקום בקוברה 2 צול המחברת בין שתי הקומות, העברתי עוד מספר נקודות לארון התקשורת המשני הממוקם בקומה השנייה. רציתי להימנע מסויטצ׳ נוסף בארון התקשורת המשני אבל עכשיו אצטרך אחד בכל מקרה.

חשוב לציין שאני לא אחמם את כל הנקודות ישר כי אין בזה צורך אבל רציתי להיות בטוח שכל המעברים פתוחים וכל עוד הבית בבנייה, יותר קל להעביר כבילה וגם לעלות על ר׳ג׳קטים ולהחזיר אותם חזרה לחמשלאי שיתקן.

העבודה התחלקה ליומיים, עבדתי עם קרוב משפחה שעזר לאורך כל הדרך (בירות ועל האש מובטחים לו אחרי שנעבור לבית החדש), חשבתי לסיים את כל ההשחלות ביום אחד, אבל נתקלנו בבעיות בדרך ומ08:00 בבוקר עד בערך 17:30 עם הפסקות אוכל ושתייה במצטבר של חצי שעה השחלנו הכל חוץ מהמצלמות אבטחה. מהיום הזה יצאנו שבורים. למשוך, לדחוף, להתכופף ולמשוך או לעלות על סולם ולדחוף ועבודה בין שתי קומות, פשוט הייתה קשה. כל הגוף כאב, אבל בעיקר הרגליים כאבו והידיים התנפחו מהמשיכות של הסטלנבד ושל הכבלים.

ביום השני לקח שעתיים של בוקר להעביר 4 מצלמות ולגלות שצינור השחלה של האחרונה דפוק (כנראה כיפוף של 90 מעלות)

ה״todos״ לבנתיים:

אני צריך לדבר עם חשמלאי, יש שתי תעלות דפוקות למרות שהעביר בהן חוט משיכה, כבל רשת היה בלתי אפשר להעביר, עם או בלי סטלבנד.

להתחיל לחקור על סויטצ׳ים ומערכת dvr

תודה לכולם על הטיפים וההמלצות,

אמשיך לעדכן עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
  • אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטרף לנושא - באמצע שיפוץ גדול.

נתתי לקבלן כבל cat7 של טלדור להעביר.

אמרתי לו להשאיר מטר בכל קצה. שתי נקודות בכל חדר בערך - אחת מאחורי טלויזיה ואחת ליד השולחן. נדמה לי שספרתי 11 או 12 נקודות.

הקבלן שהיה אמור רק להשחיל, למרבה הפתעתי, קנה שקעי כבל רשת של ניסקו, וחיבר הכל בחדרים.

לי זה נראה מזעזע - חשפו את החוט ביציאה מהקיר, חתכו את כל הסיכוך כמעט ישר ביציאה מהשרשורי ויש כ10 סמ של הגידי כבל שמתחברים להם לקיסטון פשוט של cat5.

למרבה המזל, ליד איפה שיהיה הארון תקשורת, הוא לא נגע ויש כ3 מטר כבל עודף לכל הכבלים. אמרתי לו שימשוך 1 מטר לכל נקודה מתוך מחשבה שאם השקע בדיוק מאחורי טלויזיה למשל, עדיף כבר ללחוץ על הכבל תקע ואז לא צריך שקע וקיסטון וכו. מקסימום אני תמיד יכול לחתוך.

אני קורא דעות מאוד שונות בנושא ההארקה של הסיכוך. 

ממש שלל דעות - החל מלא לחבר כלום, לחבר רק צד אחד, לחבר שני צדדים, חובה לחבר שני צדדים וגם להשתמש בסויץ מוארק או פאטצ פאנל שיש לו הארקה וכו וכו.

דעות?

Screenshot_20230430-144729_Gallery.jpg

פורסם

מה שהקבלן עשה זה גם מכוער וגם לא אמין. הקבלן שלמ עשה אותו הדבר, לקח לא יותר משנתיים עד שהעסק התחיל להתפרק.

מבחינת יציבות, וגם מבחינה אסתטית  אתה רוצה את הקיסטונים בקופסה (כמו שקעי חשמל). לחבר את הקיסטונים לכבל זו עבודה פשוטה מאוד - מה שצריך זה קיסטונים, מכשיר לחיצה (כמה פרוטות אצל עלי הזריז), בודק רציפות (כמה דולר אצל עלי), מתאם "משקפיים" לחזית של הקופסה בקיר וכיסויים עיוורים לעמדות הפנויות כמוכן תצטרך כבלי גישור קצרים מהשקע בקיר לשקע במכשיר

אם אני והבן שלי עשינו את העבודה הזו בשתי דירות בלי מאמץ יתר גם אתה תעשה זאת וגם תהנה מהתוצאות. יש מספיק מדריכים ברשת. עד כמה שאני זוכר התרן נצקןבל הוא T568B.

לך לארכה וקנה את הציוד, עניין של לא יותר ממאות שקלים בודדים ותהנה ממעשה ידיך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

מה שהקבלן עשה זה גם מכוער וגם לא אמין

לא רק לא אמין, עד כמה שאני מצליח לראות בתמונה הוא גם חיווט לא נכון.

פרק כל זוג ושם אותם אחד ליד השני.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אצלי העבודה של הקבלן היתה יותר מגעילה.

צירפתי תמונה של ה"אחרי" (אם כי המסגרת לא יושבת טוב) - עבודה עצמית.

20230430_165152.jpg

• תוכן חדש...