Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איטום שמשה קדמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

אז מתברר שנכנסים מים דרך השמשה הקדמית מלמעלה. עד כה זיהיתי 2-3 נקודות. במבט על האיטום, החלק החיצוני שלו בהחלט מתחיל להתייבש. בתוך הרכב, המים "בוקעים" מאזור שמכוסה על ידי ריפוד הגג, אז אני לא יכול לראות בדיוק איפה הבעיה.

מה האפשרויות שעומדות בפניי?

הייתי שמח לפתור את זה לבד, יש מרווח בין החלון למרכב שנראה שיש בו די והותר מקום להכניס חומר איטום בלי שיבלוט החוצה. השאלה היא איך בדיוק לעשות את זה? עם איזה חומר עליי לנקות קודם, ומה החומר האוטם שאני צריך אחר כך? כמו כן, האם עליי לדאוג מרעשי רוח בעקבות הוספת האיטום?

אם לא כדאי להתעסק לבד - האם כיסוי השמשות בביטוח מכסה את זה? הרי אין פה החלפת שמשה, רק חידוש איטום. אם הביטוח לא מתעסק עם זה, יש מקום מומלץ לעשות את זה? שוב, אני רוצה לשמור את השמשה המקורית ורק לחדש את האיטום. מה סדר הגודל של מחיר לדבר כזה? בעקרון אני מבאר שבע, אבל אין לי בעיה בכלל להגיע למרכז בשביל עבודה טובה.

תודה רבה מראש והמשך ערב מקסים,

דניאל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי בדיקה מול הביטוח ומול הפוליסה לשמשות - האיטום לא מכוסה. צריך לעשות את זה עצמאית.

אין פה מישהו עם ניסיון דומה?

פורסם

כדי לעשות עבודה רצינית כדאי להתייעץ לפחות עם זגג רכב.

כל מה שקשור בהסרת (והרכבת) שמשה לצורך תיקון חלודה ואיטום, זה לדעתי לא ברמה של "עשה זאת בעצמך". 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כך מסתמן... בכל מקרה, אגש מחר בבוקר לזגג, אחזור לעדכן על מסקנות ועלויות.

פורסם

האם אתה בטוח שמדובר באיטום של השמשה הקדמית? נשמע לי קצת מוזר, טרם שמעתי על מקרים כאלו.

אולי אחד הניקוזים ברכב סתום או שיש ברכב גג נפתח והניקוזים שלו סתומים?

תוכל לקחת כמה תמונות?

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש גג פנורמי, אבל כשבדקתי אם יש דליפה - פשוט התזתי מים בחיבור בין השמשה הקדמית למרכב. אנסה בלילה שוב לבדוק שזה באמת משם, ולא מהגג הפנורמי (שמאוד קרוב. הקפדתי לא להתיז עליו, אבל אולי פספסתי באיזשהו שלב).

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

הבעיה היא למצוא איש מקצוע שניתן לסמוך עליו.

אני לא מכיר את הגומי הספציפי, אבל אישית במידה והדבר אפשרי הייתי מנסה להרים קצת את הגומי ולהזריק לשם דבק שמשות לפני שהייתי נכנס לפירוק שמשה והחלפת כל הגומי.

פורסם

שום תיקון מקומי לא יעזור, מניסיון. המים ימשיכו לחלחל פנימה.

צריך לפרק את השמשה בזהירות ושוב להדביק אותה בעזרת סיליקון שחור. אצל זגג, כמובן.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הצלחתי לראות בזמן אמת בדיוק מאיפה הדליפה, וזה אכן מהשמשה הקדמית. מצורפת תמונה:

אם אני יושב בתוך הרכב, אז המיקום המצולם נמצא בפינה הימנית העליונה של השמשה (הלבן למטה זה הפח, השחור למעלה זה הזכוכית). בעין זה מאוד בולט, אבל בתמונה דחפתי מעט את השמשה כדי להדגיש את ההיפרדות (בין שני הקוים הכתומים).

image.thumb.jpeg.27d5369f67f264a7d0510debaa5805fc.jpeg

הסיבה ששאלתי מלכתחילה האם אפשר לפתור את זה באופן עצמי, היא כי אני לא מכיר זגגים בבאר שבע ושמעתי יותר מדי סיפורי זוועה על שמשות, אז אני לא שש לפרק את כל השמשה. עם זאת, כפי ש @vladclar אמר, הצצתי בהמשך החיבור בין השמשה לפח ונראה שבאמת יש שם משהו קצת יותר משמעותי ואם אסתום נקודה אחת - זה יחדור מנקודה אחרת. אז אני מניח שזגג it is.

מכירים זגגים טובים בדרום?

תודה הרבה לכל העוזרים!!

פורסם

גוגל אומר שזה החומר המתאים: https://www.justmotor.co.il/product/בוסטיק-שחור-להרכבת-שמשות--emfi

אני לא משוכנע שלא ניתן לתקן נקודתית במידה משביעת רצון. בכל אופן, ככל שלא מדובר בבעיה אקוטית, הייתי ממשיך לחקור את האפשרויות לפני שהייתי מפקיד/ר את הרכב בידיו של זגג רכב מקומי.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 10 שעות, daniel.asu כתב:

כי אני לא מכיר זגגים בבאר שבע

לי יש נסיון טוב מאד בהחלפות שמשה קדמית ברכבים שונים אצל אוטוגלס באר שבע, רח' החרט.

• אהבתי 1
פורסם

אני יכול להמליץ על "בני זגגות רכב" ברעננה. ראיתי שם לא מעט רכבי יוקרה כשביצעתי עבודה שם, וגם בעל הבית היה מאוד מקצועי

ובעל ניסיון של עשרות שנים. גם אם לא תבצע את העבודה אצלו, שווה להתייעץ איתו.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז הגעתי לאוטוגלאס, מהר מאוד הובהר לי שהם לא מוכנים לעשות את זה בגלל הסיכון לנפץ את הזכוכית. לטענתם, הביטוח שלי לא יהיה מוכן לכסות את זה כי זה קרה אצלם (לא בדקתי מול הביטוח).

משם המשכתי לאילן קארגלאס. גם שם הובהר לי שהזכוכית עלולה לא לשרוד. סוכם מחיר רק על האיטום, וגם סוכם מחיר אם דברים משתבשים וצריך זכוכית חליפית.

למרבה שמחתי, כמה שעות אחרי כבר קיבלתי שיחת טלפון שהרכב כמעט מוכן, עם השמשה המקורית. בסופו של יום, זה הסתכם ב450 שקל, ואני גם יודע כעת שאין שם חלודה או צרות אחרות שנגרמו לפח (אחרת לא היו עושים את העבודה).

דרך אגב, חיפוש זריז בפורום של החומר בוסטיק הראה פוסטים ישנים למדי שאיששו את הטענות של vladclar . עיקר מה שהדאיג אותי בעבודה עצמית היה נזק שיצטבר ולא אדע עליו, או דליפה במקומות נוספים שיותר מועדים לפורענות ולא ניתן לראות. 

בכל מקרה, שוב, המון תודה לכל העוזרים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...