Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי לחוש שהמנוע אינו עובד "עגול" ו"חותך" אך תופעה זו קוראת רק בסל"ד סרק.

שיפוץ וניקוי קרבורטור מקיף ביצעתי לפני שיבעה חודשים ו-13000 ק"מ.

לפני שבועיים כאשר החלה הבעיה לסרוגין הוספתי למיכל דלק מלא תוסף PETROL של ליקי מולי באריזה לבנה(כל 2000 ק"מ)

הבעיה נפתרה למשך כשבוע אך חזרה ואף החמירה

שוב אני מדגיש:התופעה קוראת רק בסרק -שעון החסכן בלוח השעונים הניזון מואקום הסעפת עולה ויורד כמו פורפרה.

בלחיצה על הגז ובנסיעה האוטו מגיב כמו שד -עולה מצוין בסל"ד וסוחב נהדר ואין כל סימני קירטוע.(למעט בעזיבת הגז ,בגלישה ללא גז -אז הקירטוע מודגש ).

פתחתי בית אלמנט נקי ומבריק ללא שום סימני ליכלוך אבק דלק שמן- חלק לחלוטין.

פירקתי את ארבעת הפלגים-למעט סימני פיח בעיגול מסביב לאלקטרודה האלקטרודה עצמה וה"אדמה" מעליה נקיות עם צבע לבן אפרפר ללא משקעים כלל ויבשות לחלוטין עם ריח של דלק בלבד.

שמן לא חסר -באמצע בין הMIN ל MAX, בגוון חום כהה (סינטטי 5-40 של LM).

אין נזילות (מעט הזעות באזור האטם קרטר ומחזיר שמן שמאלי-בצד של התימסורת).

פילטר דלק נקי במבט מבחוץ-הוחלף בטיפול האחרון לפני חצי שנה

דלק 96 מאותה תחנה כבר הרבה זמן(סונול צומת רמלוד).-ממלא שם קבוע טנק בשבוע.:smile:

כבלי הצתה חדשים הוחלפו בטיפול האחרון-8 מ"מ

אין סימנים של בריחת ניצוץ(בדקתי).

אין בעית התחממות.

הרכב 700 ק"מ לפני טיפול "עשרק'ה" :smile:.

רעיונות ,מישהו?

תודה לעונים

ניצן

פורסם
שלום לכולם,

לאחרונה התחלתי לחוש שהמנוע אינו עובד "עגול" ו"חותך" אך תופעה זו קוראת רק בסל"ד סרק.

שיפוץ וניקוי קרבורטור מקיף ביצעתי לפני שיבעה חודשים ו-13000 ק"מ.

לפני שבועיים כאשר החלה הבעיה לסרוגין הוספתי למיכל דלק מלא תוסף PETROL של ליקי מולי באריזה לבנה(כל 2000 ק"מ)

הבעיה נפתרה למשך כשבוע אך חזרה ואף החמירה

שוב אני מדגיש:התופעה קוראת רק בסרק -שעון החסכן בלוח השעונים הניזון מואקום הסעפת עולה ויורד כמו פורפרה.

בלחיצה על הגז ובנסיעה האוטו מגיב כמו שד -עולה מצוין בסל"ד וסוחב נהדר ואין כל סימני קירטוע.(למעט בעזיבת הגז ,בגלישה ללא גז -אז הקירטוע מודגש ).

פתחתי בית אלמנט נקי ומבריק ללא שום סימני ליכלוך אבק דלק שמן- חלק לחלוטין.

פירקתי את ארבעת הפלגים-למעט סימני פיח בעיגול מסביב לאלקטרודה האלקטרודה עצמה וה"אדמה" מעליה נקיות עם צבע לבן אפרפר ללא משקעים כלל ויבשות לחלוטין עם ריח של דלק בלבד.

שמן לא חסר -באמצע בין הMIN ל MAX, בגוון חום כהה (סינטטי 5-40 של LM).

אין נזילות (מעט הזעות באזור האטם קרטר ומחזיר שמן שמאלי-בצד של התימסורת).

פילטר דלק נקי במבט מבחוץ-הוחלף בטיפול האחרון לפני חצי שנה

דלק 96 מאותה תחנה כבר הרבה זמן(סונול צומת רמלוד).-ממלא שם קבוע טנק בשבוע.:smile:

כבלי הצתה חדשים הוחלפו בטיפול האחרון-8 מ"מ

אין סימנים של בריחת ניצוץ(בדקתי).

אין בעית התחממות.

הרכב 700 ק"מ לפני טיפול "עשרק'ה" :smile:.

רעיונות ,מישהו?

תודה לעונים

ניצן

ניצן ידידי שלום רב!

תארת לעצמך בוודאי שאני אשיב לך!

ובכן אני אשיב לך בתוספת מחמאה לעובדה שסיפקת פרטים רבים כל כך מבלי להשמיט דבר גם אם

הוא נראה חסר חשיבות ובלי קשר לעינין!

כן ידבו כמותך בפורום!

ולעינינך:הרעיון היחיד שעולה לי בראש הוא יניקת אוויר מצנרת וואקום, ויש כמה וכמה בסמרה,

בדוק בעיקר צנרת לצינור החסכן שעולה וירד כמו פורפרה!

עריכה: נסה גם לעבור על אומים המחזקים את הקרבורטור לסעפת היניקה!

+בדיקת צנרת וואקום למגבר טורים מזגן, אשר כזכור לי לא מתפקד אצלך!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ניצן ידידי שלום רב!

תארת לעצמך בוודאי שאני אשיב לך!

ובכן אני אשיב לך בתוספת מחמאה לעובדה שסיפקת פרטים רבים כל כך מבלי להשמיט דבר גם אם

הוא נראה חסר חשיבות ובלי קשר לעינין!

כן ידבו כמותך בפורום!

ולעינינך:הרעיון היחיד שעולה לי בראש הוא יניקת אוויר מצנרת וואקום, ויש כמה וכמה בסמרה,

בדוק בעיקר צנרת לצינור החסכן שעולה וירד כמו פורפרה!

עריכה: נסה גם לעבור על אומים המחזקים את הקרבורטור לסעפת היניקה!

+בדיקת צנרת וואקום למגבר טורים מזגן, אשר כזכור לי לא מתפקד אצלך!

בהצלחה

צביקה

הי צביקה ,מה שלומך?

קודם כל תודה על התגובה המהירה והמחמאה.

ולעיניינו:

על האומים כבר עברתי לפני זמן לא רב -אכן הם היו מעט חופשיים-עתה לא.

בדקתי את כל צינורות הואקום-הם נראים שלמים, לא קרועים וסדוקים(יש איזה 6 אולי יותר).

עדיין ,

אני מניע ,הרכב מגיע לטמפרטורת עבודה(כאשר המשנק משוך התופעה אינה מורגשת).

סוגר משנק עד הסוף-ואז,אני מרגיש כאילו המנוע נותן גז, עוזב גז,(לא כבה אלא רק עולה ויורד בסל"ד בקצב של אחת ל-2 שניות בערך) ובהתאם שעון החסכן חותך לו שמאלה וימינה לפי הקצב.

(במצב סרק תקין הוא אמור להיות ימינה עד הסוף-קבוע!!).

ניצן

פורסם
הי צביקה ,מה שלומך?

קודם כל תודה על התגובה המהירה והמחמאה.

ולעיניינו:

על האומים כבר עברתי לפני זמן לא רב -אכן הם היו מעט חופשיים-עתה לא.

בדקתי את כל צינורות הואקום-הם נראים שלמים, לא קרועים וסדוקים(יש איזה 6 אולי יותר).

עדיין ,

אני מניע ,הרכב מגיע לטמפרטורת עבודה(כאשר המשנק משוך התופעה אינה מורגשת).

סוגר משנק עד הסוף-ואז,אני מרגיש כאילו המנוע נותן גז, עוזב גז,(לא כבה אלא רק עולה ויורד בסל"ד בקצב של אחת ל-2 שניות בערך) ובהתאם שעון החסכן חותך לו שמאלה וימינה לפי הקצב.

(במצב סרק תקין הוא אמור להיות ימינה עד הסוף-קבוע!!).

ניצן

נסה העשיר תערובת על ידי פתיחת בורג הCO חצי סיבוב, עד סיבוב וחצי, ודווח על השינוי!

בהצלחה

ותמיד לשירותך

צביקה

פורסם

אני אצא מנקודת הנחה שהמנוע במצב פיקס ולכן אשלול (כרגע) בעיה מכאנית במנוע.

אני מצטרף לדעתו של צביקה ואומר שלדעתי האישית מדובר בבריחת וואקום. זה יכול להיות מצינורית וואקום, אטם סעפת יניקה וכד'. במכוניות שנדפק להן שסתום יניקה מדובר בדיוק באותה התופעה (אבל שוב, כרגע לא ניכנס לצד המכאני).

אני הייתי עושה בדיקה חוזרת יסודית יותר בכל מה שקשור לצינורות וואקום (במיוחד בחיבורים, אל תסתכל על האמצע של הצינור - רוב הבעיות לא שם) ובודק, כפי שאייל אמר, גם את המכסה מפלג.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני אצא מנקודת הנחה שהמנוע במצב פיקס ולכן אשלול (כרגע) בעיה מכאנית במנוע.-צודק

אני מצטרף לדעתו של צביקה ואומר שלדעתי האישית מדובר בבריחת וואקום-אכן. זה יכול להיות מצינורית וואקום, אטם סעפת יניקה וכד'. במכוניות שנדפק להן שסתום יניקה מדובר בדיוק באותה התופעה (אבל שוב, כרגע לא ניכנס לצד המכאני).-למזלי לא נדפק שסתום יניקה,יכולתי לראות זאת על מצב הפלגים.

אני הייתי עושה בדיקה חוזרת יסודית יותר בכל מה שקשור לצינורות וואקום (במיוחד בחיבורים, אל תסתכל על האמצע של הצינור - רוב הבעיות לא שם-ידוע יש לי נסיון עם זה ) ובודק, כפי שאייל אמר, גם את המכסה מפלג.-לא יודע לבדוק את המכסה אשמח ללקבל ידע כיצד לבדוק.

איציק

טוב חברים,

אז בבוקר עשיתי השכמה, על מנת לבדוק את הנושא באור יום ,עברתי על הדברים שאיציק וצביקה הציעו(למעט משחק בבורג CO).

לא זהיתי בעיה בצינורות .

לקחתי תוסף דלק של STP (אדום) שהיה לי בבגז מפעם-פירקתי את צינור הדלק היוצא מפילטר הדלק לכיוון משאבת הדלק-קשרתי אותו עם חוט למיכסה מנוע כאשר הוא עומד,הנעתי, וטיפטי בערך מחצית הבקבוק לתוך צינור הדלק(אינפוזיה) זאת בהנחה שיש סתימה במעברי הדלק .

לאחר מכן חיברתי חזרה את צינור הדלק לפילטר,הנעתי ,אך הבעיה לא נפתרה!!

או אז החלטתי לבצע בדיקה באזור הקבורטור עצמו:

פרקתי את בית האלמנט, ומה שגיליתי בעצם הדהים אותי אך ציפיתי לכך:

ארבעת הברגים שמהדקים את מכסה הקרבורטור ובית המצערות אל החלק התחתון של הקבורטור(בריכת הקרבורטור) היו חופשיים ומשוחררים-ארבעתם!!!

הדבר גרם כמובן לחוסר ואקום ואי אטימה של הקרבורטור(זהיתי זאת גם עקב התופעה שלאחר כיבוי המנוע המנוע המשיך לעבוד מספר שניות).

הידקתי וחיזקתי ברגים אלו (אשר לכולם יש שייבת קפיץ ןלמרות זאת השתחררו) בכח יד.

ניצלתי את ההזדמנות שהגישה למנופי הגז והמשנק נוחה ושימנתי וגירזתי שם.

הקרבורטור עצמו ניראה נקי ובמצב מצוין.(וגם מרגיש כך עכשיו).

הנעתי:וראה זה פלא ,המנוע אינו חותך,עובד עגול ,חלק ,שקט ואחיד,וגם כבה מייד עם סגירת הסוויץ'.

הרכבתי חזרה את בית האלמנט, וכיוונתי סל"ד סרק עם מזגן פועל.

המנוע חזר לעצמו-"כמו חדש"-תענוג-נגולה אבן מליבי.

תודה לאיציק וצביקה שכיוונו אותי לבדוק בעיית וואקום.

ניצן

פורסם
טוב חברים,

אז בבוקר עשיתי השכמה, על מנת לבדוק את הנושא באור יום ,עברתי על הדברים שאיציק וצביקה הציעו(למעט משחק בבורג CO).

לא זהיתי בעיה בצינורות .

לקחתי תוסף דלק של STP (אדום) שהיה לי בבגז מפעם-פירקתי את צינור הדלק היוצא מפילטר הדלק לכיוון משאבת הדלק-קשרתי אותו עם חוט למיכסה מנוע כאשר הוא עומד,הנעתי, וטיפטי בערך מחצית הבקבוק לתוך צינור הדלק(אינפוזיה) זאת בהנחה שיש סתימה במעברי הדלק .

לאחר מכן חיברתי חזרה את צינור הדלק לפילטר,הנעתי ,אך הבעיה לא נפתרה!!ידעתי עוד לפני שגמרתי לקרוא את המשפט!

או אז החלטתי לבצע בדיקה באזור הקרבורטור עצמו:

פרקתי את בית האלמנט, ומה שגיליתי בעצם הדהים אותי אך ציפיתי לכך:אותי לא הדהים כמובן נפוץ מאוד בלאדה!!

ארבעת הברגים שמהדקים את מכסה הקרבורטור ובית המצערות אל החלק התחתון של הקבורטור(בריכת הקרבורטור) היו חופשיים ומשוחררים-ארבעתם!!!

הדבר גרם כמובן לחוסר ואקום ואי אטימה של הקרבורטור(זהיתי זאת גם עקב התופעה שלאחר כיבוי המנוע המנוע המשיך לעבוד מספר שניות).

הידקתי וחיזקתי ברגים אלו (אשר לכולם יש שייבת קפיץ ןלמרות זאת השתחררו) בכח יד.

ניצלתי את ההזדמנות שהגישה למנופי הגז והמשנק נוחה ושימנתי וגירזתי שם.

הקרבורטור עצמו ניראה נקי ובמצב מצוין.(וגם מרגיש כך עכשיו).

הנעתי:וראה זה פלא ,המנוע אינו חותך,עובד עגול ,חלק ,שקט ואחיד,וגם כבה מייד עם סגירת הסוויץ'.

הרכבתי חזרה את בית האלמנט, וכיוונתי סל"ד סרק עם מזגן פועל.

המנוע חזר לעצמו-"כמו חדש"-תענוג-נגולה אבן מליבי.

תודה לאיציק וצביקה שכיוונו אותי לבדוק בעיית וואקום.

ניצן

ניצן ידידי שלום רב!

ראש/ית אני שמח שבעייתך הקלה נפתרה!

כאמור באדום היא בהחלט לא הפתיעה אותי, נפוץ מאד בלאדות וברכבים בעלי בית מסנן אוויר מפח ולא מפלסטיק, אשר המשקל הרב והוויברציה גורמת לשחרור והריסת הגוזונין התופסים את מסנן האוויר, וגורמים גם לשחרור המכסה העליון של הקרבורטור!

הפתרון שאני נוהג לעשות מורח לוקטייט כחול למניעת שחרור ברגים ברעידה, וזה עובד כמו שעון שוויצרי!

רצוי ומומלץ לישם זאת גם במכוניתך!

בברכה

צביקה

פורסם
ניצן ידידי שלום רב!

ראש/ית אני שמח שבעייתך הקלה נפתרה!

כאמור באדום היא בהחלט לא הפתיעה אותי, נפוץ מאד בלאדות וברכבים בעלי בית מסנן אוויר מפח ולא מפלסטיק, אשר המשקל הרב והוויברציה גורמת לשחרור והריסת הגוזונין התופסים את מסנן האוויר-בשיפוץ האחרון חידשו לי הברזה+ ארבעת הברגים ושמו לי ארבעה אומי אבטחה עצמית-מחזיק מצוין ולא משתחרר., וגורמים גם לשחרור המכסה העליון של הקרבורטור!-כנראה שאחכה לפעם הבאה..לשים לוקטייט כחול

הפתרון שאני נוהג לעשות מורח לוקטייט כחול למניעת שחרור ברגים ברעידה, וזה עובד כמו שעון שוויצרי!

רצוי ומומלץ לישם זאת גם במכוניתך!-תודה על עצתך

בברכה

צביקה

מענין כיוון שלפני השיפוץ זה לא היה קורה אף פעם(אבל היו בעיות אחרות....)

מענין שינקו לא חשב על זה....טוב לדעת ...להבא

בברכה

ניצן

• תוכן חדש...