Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לג'אנט 18

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני עם ג'אנט 16, מידת צמיגים 195/55. יש לי הזדמנות לרכוש ג'אנט 18 מקורי במחיר טוב שבעקבותיו, מידת הצמיגים תשתנה ל- 215/40. זה כמובן חוקי ומתאים לרכב שהגיע עם 3 מידות צמיגים (גם 215/45/17). 

מספר שאלות: 1. הרכב שלי מונמך עם סט בילשטיין וקפיצי אייבך. עם ה- 16 הוא נמוך יותר מרכב זהה (של חבר) בעל סט זהה של בילשטיין אבל אותו רכב של החבר מצוייד בג'אנט 17 עם מידת הצמיגים שבאו איתו כמו שרשמתי למעלה. המרווח גחון של הרכב שלי נמוך יותר מאשר אצלו. אם אני אכן אעלה למידה 18, אני פחות ארגיש שהרכב מונמך? האם מרכז הכובד ישתנה לעומת עכשיו או שזה פשוט מתאזן עם מידת הצמיגים שבאה עם ה- 18? 

2. האם הביצועים של הרכב ייפגעו משמעותית או שזה יהיה זניח? הרי כשהג'אנט קטן יותר, הרכב זריז יותר לעומת ג'אנט גדול. המנוע יתאמץ יותר לסובב את הצמיג...

3. הנוחות כיום על כבישים משובשים היא בהחלט קטסטרופלית. האם הקטסטרופה תגבר משמעותית או שאולי בגלל רוחב הצמיג (ולא החתך) וגם בגלל העובדה שאוכל להתקין צמיגים מהטופ סוף סוף, שיהיו איכותיים ממש (כמו פיילוט ספורט 5 שאני ממש חושק בהם), תהיה איזושהי ספיגה קצת יותר טובה? הרכב הזה בכל מקרה גם כשהיה סטוק, לא הצטיין ממש בנוחות בלשון המעטה.

4. בהתחשב בזה שאני כמובן רוצה ליהנות יותר מכל ההיבט הדינמי של הרכב, להרגיש יותר חדות בהיגוי (כתוצאה מהחתך 40 לעומת 55) וכמובן שיפור משמעותי באחיזה שקצת חסרה לי עכשיו עם ה- 16 וחוסר בצמיגים ספורטיביים, האם זה שווה לי חד משמעית? 

כמובן שהייתי מעדיף לעלות ל- 17 ולא 18 אבל אין אפשרות כזו. ג'אנט לא מקורי מתוצרת סינית, עם מרווח ברגים לא תואם ושיצריך ממני התעסקות עם ברגים צפים וטבעות מרכוז, זה לא בא בחשבון. הג'אנט 18 שאשים הוא מקורי ויישב בול. 

הרכב הוא אלפא מיטו. 

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ג'אנט יותר גדול עם צמיג יותר רחב שוקל יותר,התאוצה תפגע.

אתה עולה בקוטר הכללי לכן גם הרכב יהיה גבוה יותר.

נוחות תפגע כי אתה יורד בחתך.

ניתן למצוא חישוקים 17 לרכב שלך,מחיפוש קצרצר בגמ פורטל אפשר להזמין חישוקים של OZ שגם יהיו קלים יותר מהמקור,במרווח הברגים שלך 4X98.

מלבד זאת ניתן לשים חישוקים במרווח ברגים 4X100 בעזרת ברגים צפים (Wobble Bolts).

במרווח ברגים 4X100 יש מבחר של חישוקים קלים מחברות איכותיות כגון OZ.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 8 דקות, ArikC כתב:

בגמ פורטל אפשר להזמין חישוקים של OZ שגם יהיו קלים יותר מהמקור,במרווח הברגים שלך 4X98.

בדקת שיש לו חישוקים במרווח הזה? קשה ממש למצוא בארץ חישוקים במרווח הזה, בגלל זה כל מי שעלה מ- 16 ל- 17 ברכב הזה ולא מצא את הפרסות (בצורה) המקורי שמגיע 17, נאלץ לשים איזה חיקוי זול במרווח 4:100 ולהשתמש בברגים צפים. כל מי שהשתמש בג'אנט כזה, יש לו רעידות מסויימות במהירות מסויימת ואין מצב שאני רוצה את זה. 

יכול להיות שהם יוכלו להזמין לי מחו"ל oz 17 אבל זה יעלה ארגזים אם לא מדובר ברפליקה סינית. ושוב, אני בספק אם זה יהיה 4:98.

פורסם (נערך)

ברגים צפים לא גורמים לרעידות,אולי חישוקים זולים וגם זה אני בספק.

גמ פורטל מייבאים חישוקי OZ אני אישית עשיתי מהם הזמנה מיוחדת של חישוקים במידה בעייתית,תשאל אולי הם יכולים לייבא לך חישוקים 4X98 .

זול זה לא יהיה,לי עלה סביבות ה3800 לסט אולטרהלגרה בהזמנה מיוחדת,זה היה לפני הרבה זמן אני מעריך שהמחירים ירדו מאז.

אגב למה לא לחפש סט מאבארט 500?

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 19 דקות, ArikC כתב:

זול זה לא יהיה,לי עלה סביבות ה3800 לסט אולטרהלגרה בהזמנה מיוחדת,זה היה לפני הרבה זמן אני מעריך שהמחירים ירדו מאז.

אגב למה לא לחפש סט מאבארט 500?

3,800 לאולטרהלגרה תהיה בטוח שמקורי זה לא, אלא רפליקה. אם o.z מקורי יעלה לי ככה, אני מוכן. הסט הזה שלך הגיע עם צמיגים גם במחיר הזה?

לגבי חיפוש מאבארת, לא כל סט יתאים, רק כזה שהגיע עם הקומפטיציונה. יש לי קליפר 4 בוכנות מקדימה, דיסק 305. יש דגמים של המיטו עם ברקסים קטנים יותר מזה ואז אין בעיה באמת.

פורסם (נערך)

מקורי.

זה היה לסט 15 אינצ',מן הסתם חישוק גדול יותר יהיה יקר יותר.

כמובן ללא צמיגים,גמ פורטל הם יבואנים רשמיים של OZ או לפחות היו אז בזמנו.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה מחיר מעולה אפילו לארה״ב … (למרות שדברים מאירופה לא הכי זולים פה - עדיין)

לגבי wobble bolts - וhub centric rings על פניו עם חלקים טובים זה לא בעיה. אני גם לא חובב.

בכל אופן לשאלה העיקרית (כי חלק מהן נענו) - ההבדל הכי גדול יהיה ממעבר לצמיג ספורטיבי יותר. זה הולך כמעט תמיד עם דופן קשה יותר במידה מסוימת. וזה הגורם מספר אחד ל2 השפעות:

1. נסיעה קשיחה יותר

2. חדות היגוי גבוהה יותר (בגלל פחות עיוות בדופן)

גם הרוחב היותר גדול למול החתך ישפיע לכיוון הזה.

אתה צריך להחליט מה משנה לך יותר - אבל כן - זה יהיה פחות נח מצמיגים יותר יומיומיים בחתך יותר גבוהה על גאנט פחות רחב. איך שלא תסובב את זה

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מכל השאלות ששאלת אני יכול לענות לך על אחת בוודאות - 

אני עליתי מג'נט 17 לג'נט 18 בסיאט איביזה (מנוע 1.0). כמה שאמרו לי לא הקשבתי ועשיתי את השדרוג הזה. רציתי יותר פוזה. מה שקיבלתי זה באמת פוזה וג'נט יותר יפה ו"צמוד" לרכב, אבל התאוצה נפגעה משמעותית, הרכב הרגיש כבד, והצריכת דלק עלתה משמעותית. אם הייתי עושה 350-400 ק"מ לטנק , עם ה-18 בקושי הייתי מגרד את ה-240 ק"מ.

עם ג'נט 16-17 הרכב יותר זריז, אין פה שאלה בכלל. אם חשוב לך הביצועים - אל תעלה ל-18.

פורסם

עליה של 40% נשמע לי קיצוני מאד, בטוח שלא שמת ג'אנטים מעופרת יצוקה?😅

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום לכולם סליחה שאני מתעלק על השרשור 

יש לי גולייטה עם ג'נטים מניפה מקוריים אבל אני ממש רוצה את הגנטים פרסה של אלפא בשחור ( מידה 18 ) 

לא הצלחתי למצוא יד 2 של הגנטים אבל ראיתי ב GM PORTAL את הג'נטים האלה שדומים : https://gmportal.co.il/en/product/mille-miglia-af1-8-00x18-black

הנסיעה שלי שגרתית ומדי פעם נוסע למסלול ולכן לא חושב שכדאי ללכת על הגנטים מהחברה הלא מוכרת הזאת וראיתי שכתבתם פה על ג'נטים של OZ 

יש כמה דוגמאות יפות של OZ השאלה האם אלה באמת דגמים מקוריים ואפשר לבחור באחד הדגמים בראש שקט או עדיף שלא להסתכן במקרה הזה רק בגלל שינוי קוסמטי לרכב ? 

תודה

פורסם
בתאריך 11.10.2022 בשעה 06:42, miatanc כתב:

מוזר מאוד מה שאתה אומר,אמור להיות שינוי קליל אבל לא כזה רציני

בתאריך 11.10.2022 בשעה 09:04, shellcase כתב:

עליה של 40% נשמע לי קיצוני מאד, בטוח שלא שמת ג'אנטים מעופרת יצוקה?😅

בכל זאת מנוע 1 ליטר... היה קשה לו מאוד. הג'נט 18 שהרכבתי היה מקורי של איביזה 2022, בוודאות מקורי ירד מסיאט איביזה הדגם החדש. 

פורסם (נערך)

עוד שאלה...איך אני יכול לדעת את האופסט של הג'אנטים המקוריים? כי נניח ג'אנט לא מקורי שאקנה בג.מ פורטל או בכל מקום אחר, גם אם אמצא כזה במרווח ברגים שאני צריך 4:98, יהיה בעל אופסט שונה ובגלל שאני מונמך, זה יכול לשפשף את בית הגלגל/טמבון ואז צריך להתעסק עם השטויות שאני לא אוהב כמו ספייסרים. ומה זה נתון nb שרשום בתיאור הג'אנטים? 

אם אני אקח את הג'אנט 18 המקורי שחשבתי עליו, לא צריך לדאוג בעניין הזה כי הוא יישב בכל מקרה כמו שצריך, בין אם אני מונמך או לא.

בתאריך 12.10.2022 בשעה 22:13, Liviur כתב:

זו חברה מאוד וותיקה וידועה.

מה שתקנה בפורטל - יהיה מקורי.

אתה אומר שאפשר לסמוך על מה שיש להם? זה לא רפליקות סיניות שיישברו/ייסדקו לי במקרה שחלילה עברתי על בור קטן? ורעידות גם אין סיכוי שיהיו לי? חבר בזמנו עם ברז לקח מהם ג'אנטים והיו לו רעידות ואז חזר למקוריים והבין את הלקח שלו שאין כמו להיות עם מקורי.

לפני 13 שעות, hondacivic02es כתב:

בכל זאת מנוע 1 ליטר... היה קשה לו מאוד. הג'נט 18 שהרכבתי היה מקורי של איביזה 2022, בוודאות מקורי ירד מסיאט איביזה הדגם החדש. 

מה המידת צמיגים אגב?

האיביזה 1.0 נוסעת אחלה ממש, לא מזלזל לרגע אבל באמת היה אפשר לוותר על 18. איזו מידה יש ב- 17 גם?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30

• תוכן חדש...