Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי גאומטרי - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, המהיר הזהיר כתב:

בעקבות מעבר דירה, מה שאומר שלפחות בהתחלה לא יהיה לי עמדת טעינה בבית, ושה הופך את הרכב ללא כלכלי אם אני מטעין בעמדות ציבוריות

עם רכב ICE זה כנראה לא היה נכנס  למערכת השיקולים למעט מחסור במזומנים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

אני אמשיך, נורות לד לבית, אם הן בגוף תאורה סגור הן לא מחזיקות בכלל. גם אם הן בגוף תאורה פתוח הן ממש לא מחזיקות את כמות השעות שלהן.

למה? כי האלקרוניקה שלהם דפוקה. כנל גופי תאורה שלמים שהוועד אצלי קנה לבניין. שליש מהם נכשלו באחריות והוחלפו בחינם ומה שנכשל מחוץ לאחריות מוחלף על חשבון הבניין.

אז גם ברכב חשמלי אפשר ליפול. כי על נגד או קבל שאמור לעבוד 30 שנה ובתנאי קיצון משלמים פי כמה מאחד רגיל

אולי כדאי לשלם על גופי תאורה יקרים יותר.

אצל סינים מה שתשלם זה מה שתקבל. תקנה נו ניים בדולר וחצי, הוא ימות תוך כמה חודשים.

תקנה משהו טוב ממותג ידוע - זה ישרת אותך לאורך זמן, גם אם זה סיני.

פועל סיני כבר לא עובד בשביל קערת אורז ביום. יוקר המחיה יש גם בסין, סיכוי טוב שהוא לא פחות גרוע מאשר כאן (ביחס לשכר ממוצע בסין).

• רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

ולמה האלקטרוניקה שלהם דפוקה? קודם כל כי בתחום התאורה יש תחרות קשה מאוד והיצרנים מנסים לסחוט עוד כמה לומנים ולחסוך עוד כמה סנטים.
בתחום הרכב שולי רווח הרבה יותר גדולים ומחיר תקלה עבור היצרן הוא הרבה יותר גדול, גם בעלויות ישירות וגם בעלויות תדמיתיות, ולכן דוגמה של גופי תאורה פחות רלוונטית כאן.

שמע, גיבוב התיאוריות הלא מבוססות והקישור של זה לדיון השיחה מאד מרשים. רק אל תצפה שמישהו יקנה את זה

לפני שעתיים, Boltik כתב:

ולמה האלקטרוניקה שלהם דפוקה? קודם כל כי בתחום התאורה יש תחרות קשה מאוד והיצרנים מנסים לסחוט עוד כמה לומנים ולחסוך עוד כמה סנטים.
בתחום הרכב שולי רווח הרבה יותר גדולים ומחיר תקלה עבור היצרן הוא הרבה יותר גדול, גם בעלויות ישירות וגם בעלויות תדמיתיות, ולכן דוגמה של גופי תאורה פחות רלוונטית כאן.

שמע, גיבוב התיאוריות הלא מבוססות והקישור של זה לדיון השיחה מאד מרשים. רק אל תצפה שמישהו יקנה את זה

פורסם
לפני 3 דקות, tepic כתב:

הקישור של זה לדיון השיחה מאד מרשים

סליחה? אני דחפתי לדיון השוואה לגופי תאורה? או שהדיון לא על הרכבים החשמליים?

לפני 4 דקות, tepic כתב:

גיבוב התיאוריות הלא מבוססות

אני יכול לנמק למה גופי תאורה זולים נכשלים ולמה זה קשור לשולי רווח אפסיים, אז זה לא כזה "לא מבוסס".

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

לא, ואתה?

כן. פחות מ-10%. אין לי מושג מה המרווחים של יצרני גופי תאורה.
אם אתה לא יודע אז על סמך מה רשמת את מה שרשמת?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 20 דקות, Boltik כתב:

סליחה? אני דחפתי לדיון השוואה לגופי תאורה? או שהדיון לא על הרכבים החשמליים?

אני יכול לנמק למה גופי תאורה זולים נכשלים ולמה זה קשור לשולי רווח אפסיים, אז זה לא כזה "לא מבוסס".

מהות הטיעון שלך היא שבגלל שבייצור רכב יש שולי רווח גדולים אז האמינות גדולה יותר.

זאת מבלי שאתה יודע את שולי הרווח בתחום הרכב, וגם אם היית יודע - אתה עדין לא יודע לקשר את זה לאמינות מערכות טעינה.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

כן. פחות מ-10%. אין לי מושג מה המרווחים של יצרני גופי תאורה.
אם אתה לא יודע אז על סמך מה רשמת את מה שרשמת?

לפני 28 דקות, tepic כתב:

מהות הטיעון שלך היא שבגלל שבייצור רכב יש שולי רווח גדולים אז האמינות גדולה יותר.

זאת מבלי שאתה יודע את שולי הרווח בתחום הרכב, וגם אם היית יודע - אתה עדין לא יודע לקשר את זה לאמינות מערכות טעינה.

שולי רווח עבור מוצרים פשוטים עם רף הקמת ייצור נמוך יהיו נמוכים יותר בגלל התחרות.
כל אחד שירצה להיכנס לתחרות יכול להקים מפעל גופי תאורה במרתף, אבל הקמת מותג רכב דורשת שנים.
https://ideas.repec.org/p/hal/journl/halshs-01398076.html

להציג מאמרים שמקשרים בין רווחיות לאמינות המוצר?

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
לפני 3 שעות, המהיר הזהיר כתב:

בעקבות מעבר דירה, מה שאומר שלפחות בהתחלה לא יהיה לי עמדת טעינה בבית, ושה הופך את הרכב ללא כלכלי אם אני מטעין בעמדות ציבוריות

אם אתה מדבר על כלכלי אז הטענה בעמדה ציבורית עדיין תהיה לך זולה משמעותית מלתדלק בנזין. 

פורסם
לפני שעתיים, Boltik כתב:

שולי רווח עבור מוצרים פשוטים עם רף הקמת ייצור נמוך יהיו נמוכים יותר בגלל התחרות.
כל אחד שירצה להיכנס לתחרות יכול להקים מפעל גופי תאורה במרתף, אבל הקמת מותג רכב דורשת שנים.
https://ideas.repec.org/p/hal/journl/halshs-01398076.html

להציג מאמרים שמקשרים בין רווחיות לאמינות המוצר?

כן, בעדיפות לחברות המתמחות במנגנוני טעינה והנעה חשמלית.

פורסם
לפני 5 דקות, tepic כתב:

כן, בעדיפות לחברות המתמחות במנגנוני טעינה והנעה חשמלית.

לא נראה לי שמישהו עשה מחקרים על חברות האלו. אבל במה חברות אלו שונות מכל חברה בתחום מערכות הספק?

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, המהיר הזהיר כתב:

בעמדה ציבורית מהירה המחיר כ2 שח לקוט"ש

1 קוט"ש שווה כ7 ק"מ.

מה שאומר שכל 21 קמ יעלה כ6 ש"ח.

רכב שצורך 1 ל22 יקח את אותו כסף פחות או יותר...

ברור. 

תשמע, עזוב אותם. סתם טרולים קנאים.

לי זה הגיוני לגמרי.

הרכב התקלקל. האמינות מושלמת. עדיף למכור כי רכב שעושה 1/22 (שזה פחות או יותר כל רכב בנזין סטנדרטי היום) ייקח את אותו כסף.

אה. ואם הסבסוד של הבלו שיש עכשיו כי זאת תקופת בחירות יפסיק והמחיר יעלה בעוד שקל לליטר - לא רלוונטי - פשוט תיקח רכב שעושה 1/30. 

אהה ויש הבדל גם באגרות רישוי. אז רכב שעושה 1/40. אין בעיה. יש בשפע במלאי. 

גם כל ההתעסקות במכירה ורכישה זה לא רלוונטי לכלום.

אה. ואם אפשר תתמחר רכב משומש שעולה כ-145 חדש באיזה 11 אלף יותר ואל תהיה גמיש. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 7
פורסם
לפני 21 שעות, Boltik כתב:

לא, ואתה?

הוא שלילי. 

כל תעשית הרכב העולמית חיה על גיוס של חוב כדי לתמוך בפעילות שלה, עם חוב משוגע של 1.1 טריליון דולר, שסביר להניח שבינתיים תפח עוד.

.

https://www.google.com/amp/s/www.wsj.com/amp/articles/the-car-industrys-1-1-trillion-debt-problem-11592384319

לפולקסוואגן לבדה יש חוב של מאות מיליארדי דולרים והרווחים לכאורה הם תעלול חשבונאי שמבוסס על גיוס חובות לטווח ארוך.

ולמעשה כל רכב שיורג מפס הייצור מחייב גיוס של עוד חוב.

https://www.google.com/amp/s/www.carscoops.com/2020/07/vw-becomes-the-worlds-most-indebted-company-owes-more-than-south-africa/amp/

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2018-12-24/volkswagen-is-the-debt-market-s-200-billion-gorilla

פורסם
לפני 28 דקות, bobi כתב:

כל תעשית הרכב העולמית חיה על גיוס של חוב כדי לתמוך בפעילות שלה

כל התעשיה עובדת ככה. לוקחים הלוואה, מפתחים מוצר ומכניסים אותו לייצור, מוכרים את המוצר, סוגרים הלוואה, לוקחים הלוואה חדשה כדי לפתח מוצר חדש וחוזר חלילה.

נותנים לכסף של אחרים לעבוד בשבילך. אתה שמח על הרווחים, הבנק שמח על הריבית, העובדים שלך שמחים על הפרנסה, הבונוסים והעלאות שכר.

אם המוצר לא מצליח - החובות שלך תופחים, ואז צריך למצוא מאיפה לקצץ כדי להחזיר.

אם המוצר מאוד מצליח - אתה מחזיר את החובות, משלם דיווידנדים ובמקביל מחפש במה להשקיע את הכסף שהתפנה.

אולי אפילו עדיף לך להשקיע את הכסף במשהו אחר, ובשביל התפעול לקחת הלוואה, כי הבנק כל כך מרוצה ממך, שמוכן למכור לך כסף עוד יותר בזול.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...