Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

סקר / שרשור בנושא: תדירות ואופן בדיקת לחץ האויר בצמיגי הרכב שלכם  

60 הצבעות

1. 1. מתי / באיזו תדירות אתם בודקים את לחץ האויר בצמיגי הרכב שלכם?

• בודק/ת בבוקר לפני נסיעות חשובות
      4
    • בודק/ת באופן קבוע פעם בשבוע / שבועיים / חודש לפני התחלת הנסיעה
      25
    • בודק/ת מדי פעם כשאני בתחנת הדלק
      29
    • בודקים לי (בן/בת-זוג, אבא/אמא, אח/ות), אז אני לא באמת יודע/ת
      0
    • סומך/סומכת על המוסך שיעשו את זה
      0
    • מטפל/ת בנושא הלחץ בצמיגים רק כשנדלקת הנורה הזו של הבעיה בלחץ הצמיגים בלוח המחוונים
      2
  2. 2. כיצד את/ה בודק/ת את לחץ האויר בצמיגים?

• מגיע/ה לתחנת הדלק, מחבר/ת את הקומפרסור של תחנת הדלק ומנפח/ת עד הציפצוף
      44
    • יש לי מודד לחץ אויר דיגיטלי פשוט שקניתי באוטודיפו / אמאזון שזרוק בתא הכפפות
      10
    • משתמש/ת בכלי מדידה מכוייל ברמה גבוהה (אנאלוגי/דיגיטלי) ובודק את הצמיגים איתו בלבד
      3
    • בועט/ת קלות בצמיג / מסתכל/ת ובודק/ת ע"פ העין איך הצמיג נראה ומנפח/ת אם נראה לי שיש צורך
      3

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שיכול להיות נחמד אם נעלה סקר קצר בנושא החשוב הזה.

מוזמנים לענות ולהגיב 😏

כמה שיותר הצבעות ותגובות יותר טוב,

מי יודע, אולי יהיו פה המלצות וכללים לתחזוקה נכונה של לחץ האויר והצמיגים לרווחת קוראי הפורום 😎

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הייתי מוסיף אולי כול כמה זמן בודקים את צמיג הספייר.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה מופיע בשאלה הראשונה בסקר

אפשר להוסיף בתגובות

פורסם

1. אני בודק מידי פעם בבית, עם מד דיגיטלי שיש לי בתא כפפות (על קר, לפני נסיעה), ולעיתים פשוט משתמש במשאבות הדיגיטליות בתחנת דלק.  

2. מניסיון, המד הדיגיטלי בתחנות דלק דיי אמין, לכן אני מסתמך עליו וממלא עד שיצפצף.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 29 דקות, איציק נ. כתב:

1. אני בודק מידי פעם בבית, עם מד דיגיטלי שיש לי בתא כפפות (על קר, לפני נסיעה), ולעיתים פשוט משתמש במשאבות הדיגיטליות בתחנת דלק.  

2. מניסיון, המד הדיגיטלי בתחנות דלק דיי אמין, לכן אני מסתמך עליו וממלא עד שיצפצף.

דווקא לא מסכים איתך, המד הדיגיטלי בתחנות הדלק לא מדוייק כלל ולעתים קיימת סטיה בין 10-15%.

הכי אמין שקיים זה צינור ניפוח עם שעון כמו שמשתמשים בפנצ'ריות.

אני ספציפית משתמש בקומפרסור קטן של שיאומי שמתחבר למצת, עושה עבודה מצויינת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בודק רק לפני נסיעות גדולות, בתחנת דלק ליד הבית. אם יש צורך ממלא או מוריד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בודק אחת לתדלוק או שניים בתחנת הדלק.

כיוון שחם עכשיו ותחנת הדלק נמצאת כמה דקות נסיעה מהבית, אני מוסיף 10% על הנדרש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אחת הסיבות להעלאת הסקר היתה שיחת סלון עם חברים שהתגלגלה לנושא הזה,

נראה שאנשים התרגלו לסמוך על מערכת הלחץ בצמיגים שברכב שלהם ולחכות שהיא תתריע;

מעבר לזה שמעל 50% מהאנשים שאותם שאלתי לא ידעו מה הלחץ התקין הנדרש בצמיגי הרכב שלהם, היו גם כאלה שלא הכירו את ההבדל שבין צמיג "קר" לצמיג "חם", על ההשפעה על צריכת הדלק ואחיזת הכביש - אין על מה לדבר..
(אני לא נכנס פה להכרת מידת הצמיגים שברכב שלך או הקפדה על רכישה של צמיגים של חברה טובה ומוכרת - זה כבר מידע מיותר אצל המון אנשים שאני מכיר - לצערי הרב)

התחלתי להתעניין בנושא יותר לעומק אחרי כמה סרטונים ביו-טיוב שהעלו את הנושא בפן של נהיגת שטח ונהיגה בימי מסלול וחקרתי אופציות לבדיקת לחץ אויר באופן עצמאי,

מאז ומתמיד השתמשתי במד בדיקה דיגיטלי סטנדרטי מאמאזון, הבעיה איתו היתה שצריך להסתמך על הסוללות שלו ושהוא שביר ומעל לכל - היה צריך להבין בדיוק איך להצמיד אותו לונטיל כדי לקבל קריאה מדוייקת ונכונה.. פחות נוח ברוח / גשם / מיקום לא להיט של הונטיל / רכב.. הוחלפו שניים במהלך השנים...

ככל שהתעניינתי יותר, הבנתי שאני כנראה אלך לעולם של מדיד אנאלוגי טוב, במיוחד מאחר ועברתי לנהוג עם הזמן ברכבים חזים יותר וימי מסלול / טיולי נהיגה הפכו לאופציה מוחשית, 

הבעיה? מחיר (!!) וזמינות.

- בכל מקום שבדקתי - מאוד אהבו את כלי המדידה של חברת Longacre , יש להם ליין-אפ מרשים מאוד (אנאלוגי ודיגיטלי) בשלוש רמות וכמה גדלים של שעון התצוגה,

אבל המחיר לא זול בכלל, בטח אחרי משלוח לישראל ושאר ירקות..

-  הלכתי על משהו קרוב מספיק אבל כזה שאני יכול להרשות לעצמי ויתאים לשנים קדימה - כלי מדידה אנאלוגי של חברת Joe's Racing 

הוא שומר על הקריאה האחרונה (בחרתי בדגם עם "מחזיק/פורק לחץ")  ומאוד קל לקריאה (כולל לוח זוהר בחושך).

- יש לציין שיש גם סדרת כלי מדידה של AutoMeter אפילו עם Branding של נאסקר או Hoonigan לחובבי הז'אנר,

אני פחות התחברתי לסופיות שלהם (שמתחברות ל"ונטיל") והלכתי עם משהו אחר.

אני אעלה תמונה או שתיים בערב, עבור מי שזה מעניין אותו.

האם חייבים כאלה כלי מדידה? ברור שלא, 

ברוב המקרים זה פחות משנה, וגם מדיד אמאזוני רגיל, בשימוש נכון, יהיה אחלה,

האם זה אומר שלא צריך לשמור על לחץ אויר תקין ולוודא מדידה כל שבועיים / חודש במצב של צמיג קר? ממש לא, בעיני זה סופר חשוב להקפיד על השגרה הזו.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בודק מספר פעמים בנסיעה.  לא צריך לקום מהמושב.  ה-tpms  מדויק למדי הושווה עם מכשיר מכויל אצל

הפנצ'ר מאעכר שלי.

אם צריך ממלא במספר תחנות קבועות שמנסיוני דואגות לכיול המשאבות, ז"א סטיה עד PSI אחד היא בתחום הסביר.

ונכון שמדידת הספייר קצת פחות נוחה.

האמת הגיע זמנו.  🙂

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

ברכבים הקודמים שלי הייתי בודק יותר, כיום יש לי ברכב שהוא מראה לי במסך כמה יש בכל גלגל, אז כל כמה ימים אני בודק במסך ורואה, כשיורד האויר מתחת ל34 בערך אני ממלא, משתדל למלאות בערב ולא אחרי נסיעה ארוכה כדי שהצמיג לא יהיה ככ חם

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

גם אצלי ברכבים אחרונים יש מערכת TPMS שכמובן תתריע אם יורד לחץ האויר מתחת לנתון מסויים..

אני פחות בעניין של ״לחכות להתרעה״ ויותר בקטע של לקחת יוזמה ולבדוק פעם בשלושה-ארבעה שבועות.

במקרה של הרכב שלי ההמלצה של לחץ האויר מקדימה ומאחורה שונה, אבל זה פחות משנה.

מבחינת תמונות של המוצר שאני קניתי (וברור לי שהוא overkill ל-98% מהאוכלוסיה, אבל אני אוהב כלי עבודה ושטויות כאלה 😇)

מדובר על כלי מדידה של joe’s racing עם טווח מדידה של עד 60psi (יש גם פחות ויש גם עד 100)

לוח לבן מחזיר אור בחושך עם מספרים קריאים, שעון עם כיסוי גומי heavy duty ושסתום החזקת לחץ אויר שעוזר עם הצגת הקריאה האחרונה גם אחרי שמנתקים את המחבר מהונטיל שבגלגל.

על השסתום יש כפתור שעוזר עם שחרור אוויר והגעה ללחץ אוויר רצוי (מנפחים טיפה יותר ומכוונים בול) 

הסופית שמתחברת לונטיל בגלגל מגיעה עם מחבר סיבובי שיהיה קל לבדוק מה שצריך בלי לשגע את צינור הגומי שמחובר לשעון המדידה.

0C81E3BF-81A3-4ACF-962D-897C0B4DF7E9.thumb.jpeg.c122c0ae2db58ef9d8b9a014d45e348f.jpeg

C77F5ECC-93B2-4D08-A4FF-AC48AC13C66F.thumb.jpeg.538a73695517f3e681e90ca070a0c64a.jpeg

FD85EF83-5BBB-4804-B03C-28664136F899.thumb.jpeg.7b401c76f840961062f22204d06fcb5b.jpeg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...