Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

סקר / שרשור בנושא: תדירות ואופן בדיקת לחץ האויר בצמיגי הרכב שלכם  

60 הצבעות

1. 1. מתי / באיזו תדירות אתם בודקים את לחץ האויר בצמיגי הרכב שלכם?

• בודק/ת בבוקר לפני נסיעות חשובות
      4
    • בודק/ת באופן קבוע פעם בשבוע / שבועיים / חודש לפני התחלת הנסיעה
      25
    • בודק/ת מדי פעם כשאני בתחנת הדלק
      29
    • בודקים לי (בן/בת-זוג, אבא/אמא, אח/ות), אז אני לא באמת יודע/ת
      0
    • סומך/סומכת על המוסך שיעשו את זה
      0
    • מטפל/ת בנושא הלחץ בצמיגים רק כשנדלקת הנורה הזו של הבעיה בלחץ הצמיגים בלוח המחוונים
      2
  2. 2. כיצד את/ה בודק/ת את לחץ האויר בצמיגים?

• מגיע/ה לתחנת הדלק, מחבר/ת את הקומפרסור של תחנת הדלק ומנפח/ת עד הציפצוף
      44
    • יש לי מודד לחץ אויר דיגיטלי פשוט שקניתי באוטודיפו / אמאזון שזרוק בתא הכפפות
      10
    • משתמש/ת בכלי מדידה מכוייל ברמה גבוהה (אנאלוגי/דיגיטלי) ובודק את הצמיגים איתו בלבד
      3
    • בועט/ת קלות בצמיג / מסתכל/ת ובודק/ת ע"פ העין איך הצמיג נראה ומנפח/ת אם נראה לי שיש צורך
      3

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע מהמבינים, האם צריך למלאות לפי ההוראות של הרכב או שיש כללים אחרים.

לדוג' - אצלי כשהרכב מלא ההוראות הם 35 PSI בקדמיים ו-41 באחוריים, בפנצרייה אמרו לי פעם לא להתייחס להוראות האלו ולמלאות רק 29 בכל הגלגלים, ניסיתי פעם אחת, ואז כששפשפתי את הצמיג במדרכה הצמיג פשוט קיבל קיפול בין הג'אנט למדרכה! מאז חזרתי למלאות לפי ההוראות של הרכב והכל בסדר.

חוות דעתכם המלומדת?

פורסם

ממלאים לפי הוראות יצרן.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

ממלאים לפי הוראות יצרן.

בול ככה ובעדיפות לצמיג קר ככל האפשר (נסיעה קצרה מאוד במהירות סבירה לא תחנת הדלק הקרובה או עם קומפרסור בבית)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

ממלא פעם בשבועיים שלושה, בתחנת דלק קבועה, כ500 מטר מביתי, לכן בד"כ ממלא psi אחד מעל הרשום בספר הרכב.

במכונית המשפחתית (קורולה 2013) יש את מערכת ההתראה, אך למרות זאת אני בודק מידי פעם. כשהיא מתריעה, אני מן הסתם בודק מה העניינים, האם יש גלגל אחד עם פחות אוויר, ואם יש בורג סורר שלא שמתי לב אליו.

גלגל ספייר נבדק בתדירות נמוכה יותר, וממולא סביב ה42-4 psi.

כמו כן, יש גם מד לחץ אוויר "עיפרון" פשוט, בשימוש בעיקר בג'ימני, בירידה לשטח.

בשתי המכוניות ממלא לפי הגדרות היצרן, גם בג'ימני עם צמיגי a/t. 

אחרי שמתקנים לי פנצ'ר/ מחליפים צמיגים, אני עושה שני דברים קבוע:

הראשון, משחרר את האומים וסוגר שוב בכוח יד סביר, השני- מעלה/ מוריד (בד"כ זה מוריד) ללחץ האוויר הרצוי.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מכור לניפוח של 5 PSI מעל המלצת היצרן,

רק ככה אני מרגיש דיוק מלא בהגה,

כמובן שאין שום שיכוך מהמורות...

מקווה בצמיגים הבאים להשקיע יותר, אולי יהיה דיוק גם בלחץ המומלץ.

בכל מקרה כשהלחץ יורד ב 2 PSI אני כבר מרגיש את זה בסיבובים חדים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מנפח כל כמה שבועות בתחנת  דלק קילומטר מהבית. בצהריים בקיץ מנפח באמצע התחום שקבע היצרן או טיפה מעל), כדי לוודא שגם בלילה ךא יחסר.

מקפיד למלא 60psi ברזרבי (בייגלה).

קצב  אבדן הלחץ הנורמלי אצלי 1-2psi בחודש, אז התראת TPMS מעבירה אותי ל-mode פנצ'ר, ואז אני שם לב לקצב ירידת הלחץ - אם הדרגתי אפשר להתקדם קצת עד לפנצ'ריה הקרובה, אם מהיר מוצא מקום בטוח ומחליף.

מה שמעניין הוא שצג ה-TPMS מציג את הלחץ ב-kPa, והטריגר הוא 200 (29psi).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כ20 שנה קניתי בגרמניה מד לחץ מעולה ומדויק של motometer. הוא לא היה יקר אבל מסתבר שהיום הוא נמכר כמשומש במחירים מפולפלים מאחר שהוא הגיע יחד עם מכוניות פורשה.

https://www.ebay.com/itm/165581142717

אחרי כמה שנים איבדתי אותו, הזמנתי מודד מעולה של BMW שכבר לא היה כל כך זול, אבל מאוד מדויק, נוח לשימוש, קריא ועם כפתור שיחרור אויר מעולה.

https://www.ebay.com/itm/394156791228?hash=item5bc59355bc:g:9LgAAOSwrsViykm9&amdata=enc%3AAQAHAAAAoHc%2FD%2F87qP8PytCrrvenTUfKCy%2BD6XffnEmQhWdVgv7DHWTmkXcI4pG8LKZ9j%2Bh0Mzkuq8Nh0cqkllnWr3NqhPesp1xiLXRHn9C1dbu4ek5HIhGOYFeq6Jd48Pr7uoocLeD8Fd5sLHrQ753KNRZj9QdkO4KtfGZAkB8sGlawxaWnHmn1PdZSM7tKqtAyMLpz3DGOE0%2BTSTiRUIU0C2xd9jk%3D|tkp%3ABk9SR5ScsZHaYA

לאחר מכן שוב מצאתי את הmotometer ואני מחזיק אחד בכל רכב.

משום מה שניהם כבר לא מיוצרים וחבל.

במכוניות שלי אין מערכות TPMS אבל מניסיון עם מכוניות בעבודה, הם אף פעם לא מכוילות ומדליקות נורה סתם. הצמיגאי אומר ללכת למוסך לכיול, והמוסך אומר ללכת לצמיגאי לכיול..

משתדל לבדוק יזום אחת לחודש לפחות, אבל בדרך כלל ניגש לבדוק כשאני מרגיש הבדל בהגה.. הבדל של 1-2 PSI מורגש מיד.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני עם החיישנים שמציגים לחץ פר גלגל. סומך עליהם ולדעתי זו המצאה מעולה.

נסעתי 37 אלף עם האיוניק בשנה האחרונה ולא נדרשתי בכלל לשנות, להוסיף או לתקן. יש בקרה אמינה בכל רגע מה הלחץ בכל גלגל. אין יותר טוב מזה.

עכשיו (לצערי...) אני עם נירו, ובשבוע האחרון המערכת (זהה לאיוניק) זיהתה לי פעמיים פנצ'ר - אחד בכל גלגל, בהפרש של 3 ימים.

בגלגל אחד אני שמתי לב לירידה של כ-2 psi, ובשני נדלקה ממש נורת התראה כי היה הפרש של 4. 

פורסם
לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

הזמנתי מודד מעולה של BMW שכבר לא היה כל כך זול, אבל מאוד מדויק, נוח לשימוש, קריא ועם כפתור שיחרור אויר מעולה.

הוא נראה קרוב מאוד למודדים מקצועיים כמו מה שהעליתי. 
שאפו BMW.

פורסם

בודק אחת לשלושה שבועות בערך. מוסיף בערך 1-1.5 psi לכל גלגל.  

זה הרבה מתחת לסף הגילוי של מערכת ה TPMS.

לפני שנים רכשתי קומפרסור קטן ומד לחץ דיגיטלי איכותי.  אחת הרכישות הטובות שלי. כבר שנים רבות שאני לא נעזר בעמדות הניפוח בתחנות הדלק.

20220826_095844.thumb.jpg.881e0297de795ef419a8a42dd73a4400.jpg

20220826_095856.thumb.jpg.4c6955826b1989a3f6db972ae437eef5.jpg

S60 Rdesign

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, banji man כתב:

לפני שנים רכשתי קומפרסור קטן ומד לחץ דיגיטלי איכותי

כן, רכשת מד של  LONGACRE :-)

זה בערך הכי טוב שאפשר, זה ברור למה הוא מחזיק ככה :-)

עריכה אחרונה על ידי Super_T

• תוכן חדש...