Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יד 1 פרטית או ליסינג שבור בעטיפה יפה ?

עבורי רכב בן 3 עם 30 אלף זה לא כזה מעט ברמה של וואו ... אם היה עם 10 אלף על השעון הייתי אומר וואו, אבל זה אני.

פורסם

תלוי במצב הכלכלי שלך.

במצב שלי בכלל לא תהיה התלבטות. חדש מהיבואן. אמנם תהיה לו קצת יותר ירידת ערך, מצד שני תכירי את ההיסטוריה שלו מיום לידתו,  תוכלי להחזיק בו יותר שנים, ועוד שנתיים באחריות שוות גם הן כמה אלפי שקלים.

תתחדשי ותהני.

דרך אגב, הזכרת תוספות - איזה תוספות ובאיזה מחיר?

לא מצליחה להגיב על ההודעה שלך, ולכן העתקתי
ברכב החדש המחיר הוא ללא כל תוספת
ניתן להוסיף נעילת חלונות  עי השלט (600 שח)  , ניתן להוסיף קיפול מראות עי השלט (500 שח)
אלו התוספות שרלוונטיות לי, ויש אותן ברכב יד 2...

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

סיפרו לך סיפורים, אולי אפילו אותם אנשים שמנסים למכור לך את הרכב 2019. 

בכול רכב יש ירידת ערך ברגע שהוא עובר לבעלות שלך. גם חדש וגם רכב בן 15. 

העניין הוא שהירידת ערך היא באחוזים ולא בשקלים, אז מן הסתם היא תהיה גבוהה יותר ברכב חדש מאשר אותו רכב משומש. 

עכשיו מחירי היד 2 מנופחים בגלל המחסור ברכבים. ברגע שהוא יחזור למצב סביר, מחיר המשומשות ירד, והמצחיק הוא שבסופו של דבר מי שקנה רכב חדש הפסיד פחות ממי שקנה משומש בן 3. 

אף אחד לא מספר סיפורים ולא צריך לייחס למוכרים כל מיני תכונות . ידוע שרכב חדש מאבד מערכו ברגע בו עלית איתו על הכביש.. עובדה לא סיפורים!
ואם כך, לפי מה שאתה כותב, ברגע שהשוק יתייצב ויחזור למצבו הנורמלי, מחיר רכב חדש ירד גם הוא משמעותית לעומת רכב יד 2...

פורסם

חברה יקרה, אני רק יכול לתרום לך ממה שאני יודע לגבי שוק היד 2 בישראל.

את משוכנעת מהסיבות שלך שרכב חדש מאבד מהערך שלו הרבה יותר מרכב יד 2( עייני ערך "רכב חדש מאבד ערך מרגע שעלית על הכביששש!!") אז תמשיכי להיות משוכנעת. לא באמת מעניין ואכפת לי. 

שיהיה בהצלחה. 

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

מרימי החלונות מבחינתי חסרי משמעות - ממילא נדיר שאני פותח חלונות ברכב, ואם עושה זאת זה לזמן קצר.

מקפלי מראות זה דווקא דבר שימושי ונוח. שומר על המראות בחניה ומקל על המעבר כאשר החניות צפופות.

אכן הרכב החדש יעלה לך יותר בסעיף ירידת הערך. אבל בסעיפים אחרים תקבלי תמורה יותר גדולה. הזכרתי אותם בפוסט קודם. נקודת האיזון היא עניין אישי. כאמור - אני אעדיף את הרכב החדש, ואת שיקולי הבאתי. זה בדיוק כמו לשאול האם לקנות שוקולד לינדט או שוקולד פרה. רק את יכולה להחליט האם, בשביל ספיר, ההבדל בתמורה מצדיק את ההפרש במחיר.

ודרך אגב - כדי לצטט מספר הודעות סמני את ה-"+" הקטן שליד המילה "צטט". לאחר שסימנת את כל ההודעות שברצונך לצטט הקישי על ה"צטט X הודעות"" שבפינה השמאלית תחתונה של המסך. יפתח לך שדה עם כל הציטוטים ותוכלי לערוך את הודעתך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sapirush כתב:

הנה הפרטים כולם...
מדובר בקיה סטוניק. גירסת 1.4ל
עלה לכביש 7/2020
25000 קמ. עדיין באחריות יצרן לשנה נוספת מתוך השלוש שנים של האחריות
תוספות: נעילת חלונות בשלט
מחיר 88000. זמינות מיידית
לעומת
סטוניק 2022 מהיבואן, גירסת 1.4  אחריות שלוש שנים 
מחיר 108000 שח. ללא כל תוספת 
אספקה בטווח של שבועיים שלשה
הפרש כאמור, 20000 שח

משעשע. כדי לבחון עד כמה שיקלול קילומטראז׳ נמוך מעלה את המחירון של המשומשת, לפני שכתבת את הדגם חיפשתי דגם אקראי ביד 2 מ-2019 שעולה סביב 108000, ובמקרה יצא שבחרתי בסטוניק 🙃.
דעתי כמו @sperial, מאותם שיקולים; בעניין התוספות, גם לדעתי יכולת קיפול זה מאד שימושי למי שצריך לחנות בחניונים (מאד הצטערתי שלא היתה אפשרות כזו ברכב הנוכחי שלי, והייתי משלם לא מעט עבור זה).
רק את יודעת מהם השיקולים הכלכליים שלך, אבל תזכרי שההבדל האמיתי הוא לא 20000 ש״ח, אלא ההבדל בין הסכום בו קנית מכונית לבין הסכום בו שתמכרי אותה בעתיד; אם הכוונה היא להחזיק במכונית זמן ארוך (נניח מעל 5-6 שנים), ההפסד על ירידת הערך מצטמצם כי הוא מתחלק על הרבה שנות בעלות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני יסביר בקצרה,

במצב השוק היום ערך רכב של יד שניה הוא הרבה יותר גבוה מערכו האמתי בעולם נורמטיבי,

רכב חדש תמיד ישאר על מחיר סטטוס מסוים שממנו תגזר עלות רכב יד שניה,

כל רכב שתבחרי ברגע שהמחירים יחזרו לשפיות, רכב יד שניה יאבד מערכו ביחס יותר ממה שרכב חדש יאבד,

כי רכב מיד שניה בן 3 בעולם נורמטיבי שווה ערך לפחות 25% ממחיר של רכב חדש,

ככה שבכל מקרה כשהשוק יחזור לשפיות מחיר הרכב יד שנה יאבד ערך גבוה,

ובאם השוק לא יחזור לשפיות אז רכב חדש זה כמו מניות השקעה שכפי הנראה תעלה במחיר,

היום רכב חדש מיד ראשונה נמכר במחיר כמעט של רכב חדש, וישנם רכבים עם זמני אספקה ארוכים שהמחיר של יד שניה גבוה יותר מחדש,

ולכן ברור שעדיף ללכת על חדש ולהוסיף עוד 1100 ש"ח על מרימי שמשות וקיפול מראות אוטמאטי.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
בתאריך 24.7.2022 בשעה 08:49, WE988244 כתב:

אני יסביר בקצרה,

במצב השוק היום ערך רכב של יד שניה הוא הרבה יותר גבוה מערכו האמתי בעולם נורמטיבי,

רכב חדש תמיד ישאר על מחיר סטטוס מסוים שממנו תגזר עלות רכב יד שניה,

כל רכב שתבחרי ברגע שהמחירים יחזרו לשפיות, רכב יד שניה יאבד מערכו ביחס יותר ממה שרכב חדש יאבד,

כי רכב מיד שניה בן 3 בעולם נורמטיבי שווה ערך לפחות 25% ממחיר של רכב חדש,

ככה שבכל מקרה כשהשוק יחזור לשפיות מחיר הרכב יד שנה יאבד ערך גבוה,

ובאם השוק לא יחזור לשפיות אז רכב חדש זה כמו מניות השקעה שכפי הנראה תעלה במחיר,

היום רכב חדש מיד ראשונה נמכר במחיר כמעט של רכב חדש, וישנם רכבים עם זמני אספקה ארוכים שהמחיר של יד שניה גבוה יותר מחדש,

ולכן ברור שעדיף ללכת על חדש ולהוסיף עוד 1100 ש"ח על מרימי שמשות וקיפול מראות אוטמאטי.

תודה על ההסבר הברור.. השאלה הכי גדולה היא אם ומתי תחזור ה"שפיות" לשוק המשומשות...

פורסם

בכל מקרה התלות לדעתי היא גם כמה שנים את מתכוונת להחזיק את הרכב,
ככל שליותר זמן חדש עדיף
גם לא ציינת לכמה זמן יש טסט ברכב הישן? מה מצב הצמיגים? מצבר? האם עשה כבר את הטיפול השנתי (30K)?
כל אלו יכולים גם לעלות כמה אלפים טובים.

פורסם
לפני 5 דקות, llaavvii כתב:

בכל מקרה התלות לדעתי היא גם כמה שנים את מתכוונת להחזיק את הרכב,
ככל שליותר זמן חדש עדיף
גם לא ציינת לכמה זמן יש טסט ברכב הישן? מה מצב הצמיגים? מצבר? האם עשה כבר את הטיפול השנתי (30K)?
כל אלו יכולים גם לעלות כמה אלפים טובים.

מה יכול להיות גרוע בצמיגים שעשו 30000 קמ? מצבר חדש מלפני שבוע, לא יודעת לגבי טסט ולגבי טיפול  ובהחלט ייבדק, אם אחליט לקנות את הרכב הזה, יד 2

פורסם

צמיגים שעשו 30,000 ק"מ כבר קרבים לסוף דרכם, בתלות בכמה קשה עבדו. הנה, כבר צמצום של 1,500-2,000 ש"ח בפער. אגרת רישוי וטיפול תקופתי יחדיו זה משהו בסדר גודל של 2500 ש"ח (או קצת יותר), כמובן לכפול בשבר השנה שנותר. 

בהחלט ייתכן שהפער האמיתי במחיר בין הרכב החדש למשומש יוצר קרוב ל-15,000 ש"ח אחרי כל ההשלמות, בהחלט מכוון לכיוון החדש.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sapirush כתב:

תודה על ההסבר הברור.. השאלה הכי גדולה היא אם ומתי תחזור ה"שפיות" לשוק המשומשות...

נבואה ניתנה ל.............,

כבר לפני שנה אמרו לנו שבסוף 2022 השוק ירגע, 

לבנתים הוא רק משתגע יותר,

כיום לקנות אוטו חדש זה אקזיט, אוטו יד שניה זה להיות ההוא שירויחו על הגב שלו, כי בנאדם שקנה אוטו חדש נסע עליו שנתים והגיע ל30 אלק"מ וירידת ערך רק של 20 אלפש"ח הוא הרויח בגדול,

באם התוכנית להחזיק את האוטו לתקופה ארוכה ודאי שווה לקנות חדש,

ובכל מקרה השקט באוטו חדש מבחינת אחריות של לפחות 3/5 שנים זה שווה את הפער.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

כתבת שוב ושוב "מה עם ירידת הערך", אבל הרכב המשומש שמציעים לך הוא גם חתול בשק וגם ירד לו כבר הערך, ובכל זאת דורשים ממך עליו מחיר גבוה מאוד.

מצטרף לשאר הממליצים פשוט לקנות חדש.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

חברים שהיו בהתלבטות זהה לשלך (על אותו דגם של רכב), בסוף הזמינו חדש. 

העובדה שהדגם במלאי, עזרה להם להחליט. 

קניה מצויינת כחדש (תמורה למחיר). 

פחות בתור משומש במצב השוק של היום. 

• רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

צמיגים שעשו 30,000 ק"מ כבר קרבים לסוף דרכם, בתלות בכמה קשה עבדו. הנה, כבר צמצום של 1,500-2,000 ש"ח בפער. אגרת רישוי וטיפול תקופתי יחדיו זה משהו בסדר גודל של 2500 ש"ח (או קצת יותר), כמובן לכפול בשבר השנה שנותר. 

בהחלט ייתכן שהפער האמיתי במחיר בין הרכב החדש למשומש יוצר קרוב ל-15,000 ש"ח אחרי כל ההשלמות, בהחלט מכוון לכיוון החדש.

לגבי חלקי בלאי כמו צמיגים, אכן, זו עלות נוספת של רכב משומש.
אבל לגבי טיפולים ואגרות רישוי, זה תלוי בפרק הזמן שבו היא תחזיק את הרכב עתידית ובנסועה, לא בגיל שלו בתחילת הבעלות (האגרה יורדת קצת עם השנים, אבל לא הרבה), מצד שני הביטוח יהיה קצת יותר זול לרכב משומש כי ערכו קצת יותר נמוך. 
---------------------------
ונקודה כללית: 
כמובן לא ראיתי את הרכב המשומש או את תוצאות הבדיקה שלו. אבל פתחת את השירשור לפני 6 ימים.
בתנאים של היום של עודף ביקוש על היצע, לו הוא היה עיסקה מעולה מבחינת המחיר, הוא היה כבר נחטף מזמן (אלא אם כן הוא לא פורסם בכלל והוא מוצע רק לך, ואם כך, מדוע?)
כיון שהדגם עצמו לא נחשב בעייתי עד כמה שאני יודע, זו אינדיקציה שהמחיר גבוה יותר ממחיר השוק האמיתי .

לפני 3 שעות, sapirush כתב:

כל ההערכות שאני מכיר מדברות על 2024 לכל המוקדם (זה לגבי מתי יחזור האיזון בין היצע לביקוש בתחום המכוניות החדשות, והמשומשות יתיישרו בהתאם אבל לא מיידית -- ייקח כמה חודשים לפחות). והסיבה היא ששרשרת האספקה הגלובלית לא תשוקם לפני כן.
בנוסף, כל יצרני הרכב הגדולים (פרט ליפנים) עסוקים במעבר ברמה מסויימת בין רכב רגיל/היברידי לחשמלי או פלאג-אין היברידי, מה שגורם לסגירת פסי ייצור בזמן המעבר. מעל 12% מהמכוניות החדשות שנמכרו בעולם (כולל הארצות המתפתחות) ברבעון הראשון השנה היו חשמליות (כולל PHEV). בארץ הנתון למחצית הראשונה של השנה הוא 11.1% .

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...