Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי יונדאי אקסנט esteem מודל 1997, 5 דלתות, 1500 סמ"ק.

הרכב יום אחד נכשל בטסט, ברקסים אחוריים - הפרש גדול בין ימין לשמאל.

(צד ימין לא נבנה לחץ)

ברקסים קדמיים תקין, בלם יד תקין.

בשלב הראשון הוחלפו סנדלים ודרמים (למרות שהיה מספיק לשייף)

שוב לטסט. נכשל כנ"ל

הוחלפה משאבת בלם בגלגל האחורי הימני.

שוב לטסט. נכשל כנ"ל

הוחלף המסטר צילינדר והמפצל מ 2 ל 4 צינורות, לכל ארבעת הגלגלים

(הכל חדש, מקורי. יצאה לי הנשמה עד שמצאתי)

שוב לטסט. נכשל כנ"ל

מה יכולה להיות הבעיה ???

אם זה צנרת, מהמפצל - (שסתום שנמצא מתחת למסטר צילינדר (שיושב מתחת לכוסית נוזל בלם) תחת המכסה מנוע) אל הגלגל האחורי, מה עושים ?

יש מישהו שמשפץ משהו כזה ?

איך בכלל עושים דיאגנוסטיקה לזה ?

השקעתי עד עכשיו פי 3 משווי הרכב, בכל ההלוך חזור, ועבודות, וחלקים, וניקוז, וכיוון, ו"עכשיו הכל בסדר. סע לטסט" ועדיין אני מגיע ולא עובר.

יש מוסך שגם יודע למדוד את עוצמת הבלימה בכל גלגל, בלי לשלוח אותי כל פעם שוב למכון טסטים ??

תודה

פורסם (נערך)

אתה באמת רואה את ההבדל על מכשיר הבדיקה?

אם המוסך חושב שהרכב תקין ומוכן לחתום על הבטיחות - נסה לשלוח את הרכב לטסט עם נציג המוסך. סיכוי שזו תהיה השקעה טובה של 100 ש"ח. חוץ מזה, אולי נציג המוסך יבין מה הבעיה. אבל אל תיסע ברכב אם אינך משוכנע שהבעיה הבטיחותית טופלה כראוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם נעשה ניקוז אויר כמו שצריך לאחר כל תיקון?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

השאלה הכי חשובה מי יחזיר לך את הכסף על החלקים אחרי שיגלו שזה היה סך הכל צינור בעלות של כמה עשרות שקלים?

• אהבתי 2
פורסם

1. צריך לעשות כיוון לברקס.

2. כל מוסך יודע לבדוק חופש בברקס לפני שהולכים לטסט.

נשמע שחובבן התעסק לך בברקסים

• אהבתי 1
פורסם

עונה לכל השאלות:

כן - רואים את המספרים של צד ימין וצד שמאל והחישוב באחוזים של ההבדל, על הצג במכון.

אין קשר לנציג מוסך שיבוא איתי או לא. יש לי אישור בטיחות. עד שהמערכת לא מזהה שעבר הסף של הבדל בין הצדדים, היא לא מעבירה.

לא בטוח שנבדקה. המכונאי שניקז אויר (כמו שצריך כבר 6-7 פעמים, מכל הכיוונים האפשריים) אמור לראות לדעתי, איך השפריץ של הנוזל בלם יוצא, כשאני לוחץ לו על הדוושת בלם. הוא אמר שיוצא טוב. אני מסופק.

אף אחד לא יחזיר את הכסף.

חוזר על השאלות המקוריות

מה יכולה להיות הבעיה ???

אם זה צנרת, מהמפצל - (שסתום שנמצא מתחת למסטר צילינדר (שיושב מתחת לכוסית נוזל בלם) תחת המכסה מנוע) אל הגלגל האחורי, מה עושים ?

יש מישהו שמשפץ משהו כזה ?

איך בכלל עושים דיאגנוסטיקה לזה ?

פורסם

אולי יעזור לך. היתה לנו פעם בעיה דומה בפונטו, כאשר בסנדלים בגלגל אחורי , אחת משתי הסוליות נשחקה מהר והשניה  נשחקה מעט. הפתרון היה לגרז את המנגנון.

פורסם
לפני 4 שעות, yehuda-k כתב:

אולי יעזור לך. היתה לנו פעם בעיה דומה בפונטו, כאשר בסנדלים בגלגל אחורי , אחת משתי הסוליות נשחקה מהר והשניה  נשחקה מעט. הפתרון היה לגרז את המנגנון.

תודה רבה!!!!

למרות שאני חושב שזה לא המקרה שלי כי החליפו לי את הסנדלים לגמרי ואת הדרמים.

אצלכם בפונטו, הבעיה לא הייתה גם בבלם יד ??

(כי ההגיון שלי אומר שאם יש שם חלק מתכת שחוק, אז זה ישפיע על כל סוג של בלימה, גם הידראולית וגם עם משיכה של חוט)

פורסם
לפני 10 שעות, Albetx כתב:

יש abs? סרקו תקלות מחשב?

אין

אגב, yehuda-k באיזה מוסך איתרו לך את מקור התקלה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 8.6.2022 בשעה 10:21, omatza כתב:

אין

אגב, yehuda-k באיזה מוסך איתרו לך את מקור התקלה

במוסך מורשה של פיאט בפ"ת, "כחול לבן".
לדעתי אי אפשר לדעת אם הבעיה היתה גם במשיכה של בלם יד, כי הבעיה התגלתה כל פעם רק בטיפול כשבדקו את הבלמים.

האם פתרת את הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

לעבור טסט זו לא בעיה אפשר לעקוף את היחידה שמפצלת את הלחצים, ולחבר ישירות את הברקס האחורי אבל השאלה איפה אפשר לתקן את זה שיהיה תקין ובטיחותי לצמיתות.

תחליף מוסך.

פורסם
בתאריך 28.7.2022 בשעה 17:06, yehuda-k כתב:

במוסך מורשה של פיאט בפ"ת, "כחול לבן".
לדעתי אי אפשר לדעת אם הבעיה היתה גם במשיכה של בלם יד, כי הבעיה התגלתה כל פעם רק בטיפול כשבדקו את הבלמים.

האם פתרת את הבעיה?

לא.

הבעיה לא נפתרה.

עשו לי כיוון של כמה הסנדלים פתוחים, בגלגל שבו יש פחות לחץ.  (כיוון מכני, לא משהו הדראולי)

בנתיים לא נפתרה הבעיה וגם שום מוסך שניסיתי לא יודע לבדוק את ההבדל בין הגלגלים בלי לשלוח אותי למכון טסטים  (@m&t שאמר תחליף מוסך)

פורסם (נערך)
בתאריך 30.7.2022 בשעה 07:39, m&t כתב:

לעבור טסט זו לא בעיה אפשר לעקוף את היחידה שמפצלת את הלחצים, ולחבר ישירות את הברקס האחורי אבל השאלה איפה אפשר לתקן את זה שיהיה תקין ובטיחותי לצמיתות.

תחליף מוסך.

זו כנראה בעיה של סתימה בצינור הבלמים.

לך למוסך שיחליף לך את הצינור ותוכל לנסוע ברכב בלי בעיות בטיחות.

יש הרבה מוסכים שמתמחים בבלמים במיוחד אלה שמטפלים גם בשדרוגים לרכבי ספורט ואני מאמין שיוכלו להחליף לך את הצינור בלי בעיה ובזמן מהיר ומחיר סביר

עריכה אחרונה על ידי kobi_g
  • מצחיק 1

קובי

:-)

• תוכן חדש...