Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיתחיל לחפש טסלה משומשת. זה מה שאני הייתי עושה במקומו

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, המהיר הזהיר כתב:

אני יודע לפי איך שאני מרגיש אם הרכב מודרני או לא.

הקונה מרגישה לי די מיושנת, תראה את הידיות, את המולטימדיה, כל הקונסוליה המרכזית.

לי יש את הרכב הזה ואני מאוד נהנה מהכל, מהנוחות, מהמערכות וכל האבזור שלדעתי לפחות די עשיר

שמח שאתה מאושר מהרכב, שזה הדבר הכי חשוב ואני בהחלט יכול להאמין שהסלון של הג'ילי נראה מוצלח יותר מהקונה. גם כי זה לא אחד מנקודות החוזקה של הקונה וגם שהג'ילי שייך לקטגורית רכב גבוהה יותר מהקונה.

אבל, לא לכך התכוונתי במודרני. הקונה מודרנית בגלל שיש לה התנהגות כביש מוצלחת שיכולה להתמודד עם מיטב התוצרת המערבית הנוכחית(יפרט על כך שיהיה לי זמן לרשום סיכום). בג'ילי לא נהגתי כי היא לא עומדת במינימום בטיחות שאני דורש, אבל קשה לי להאמין שהיא מציגה יכולות דומות לקונה. גם כי הקונה מאוד טובה וגם שכדי להגיעה לרמה כזאת צריכים להוציא המון כסף ולדעת שזה יניב תמורה. קשה לי להאמין שלרכב שיועד לסין ההוצאה הזאת משתלמת אבל יכול להיות שאני טועה.

חברת בת של טויוטה

היא כמובן לא חברת בת של טויוטה כי עם חולקת את אותו יבואן. שזה כמובן טוב כי היבואן נחשב ליבואן טוב. אבל זה לא תמיד מספיק. חשוב גם שהיצרן ייתן גב ליבואן במקרה הצורך (תקלות סידרתיות או נדירות) ובעוד טויוטה הוכיחה בכל העולם שהיא נותנת גב חזק לתוצרת שלה, ג'ילי עדיין לא עמדה במבחן, לפחות לא במערב.

עש אחריות ל5 שנים ו150 אלף על הרכב, ו8 שנים על הבטריה עם הגדלה ל10 שנים או 200 אלף

לא הייתי דואג לאמינות המערכת החשמלית של הג'ילי. גם כי המערכת החשמלית יחסית פשוטה וגם שבאופן כללי לסינים יש הרבה נסיון ברכבים חשמליים (וגם לקוראנים). החשש שלי היה אם כבר מהמערכות הנילוות. מולטימדיה, מערכות בטיחות אלקטרוניקה וכו', שם הם עדיין לא הוכיחו את עצמם (לכאן או לכאן).

Uri-G אל תשכח שאנחנו מדברים על רכבים סביב 150 אלף, שאי אפשר להשוואת לטסלה וכדו' בשום צורה, כפשוט הם לא באותו הרמה

אני כמובן לא שופט לא את הקונה ולא את הג'ילי ביחס לטסלה.

מבחינת מחיר ובהשוואה לקונה, לטעמי הוא עוקף בכל פרמטר

באופן כללי הדבר שהכי חשוב לי שאני בוחן רכב הוא התנהגות כביש. גם שבאופן כללי זה מה שגורם לי הכי כיף בכביש וגם כי זה אומר שאם עשיתי טעות או צריך לבצע תמרון התחמקות חריף הרכב יעזור לי ולא יתנגד לי, וזה מעטפת בטיחות נוספת שהרכב נותן, ולזה התכוונתי בזה שהקונה מוצלחת, מה גם שהקונה עושה את זה בנוחות יחסית (ביחס לג'יפונים). אין ספק שלג'ילי יש הרבה יתרונות על הקונה (קטגוריות שונות רכב. ג'יפון קטן מול ג'יפון בינוני)

מבחני ריסוק, זה באמת הבעיה של האוטו הזה

אני מסכים, ובמילים אחרות, אם ג'ילי הייתה מעמידה את הגאומטרי למבחן ריסוק מערבי מודרני ומצליחה, אפילו 4 כוכבים לאור המבחנים המאוד קשים לימינו, סביר להניח שהייתי ממליץ עליה כאופציה נוספת לקונה ,גם אם באופן אישי היא לא הייתה מתאימה לי בגלל התנהגות הכביש, בדיוק כמו שאני ממליץ על האיוניק 5 למרות שלי הרכב לא מספיק כיף לנהיגה, ולו רק שהג'ילי נותנת תמורה טובה יותר. היא יותר גדולה, יותר חזקה וכמו שאתה מעיד נותנת סביבת נהג טובה יותר מהקונה.

כדרך אגב,  ה mg שאני ממליץ פה לא פעם, סובלת מהתנהגות כביש לא מדהימה(לפי ביקורות רכב החו"ל). אבל כל המלצה שלי מכוונת לחבילה הכללית שהרכב נותן. בסופו של יום כל אחד צריך לבחון את הרכב ולהחליט איזה חבילה מתאימה לו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 6 שעות, galbh כתב:

רוב הרכבים החשמליים יעשו 180 ק״מ ביום. אם יש בלת״ם מספיק רציני כמו שרשמו כאן אפשר ללכת 20דק לעמדה מהירה...

לדעתי חשוב לוודא את קצב הטעינה הבייתית.. ממה שידוע לי חלק מהרכבים הסיניים מטעינים חד-פאזי ואז לוקח 10-12 שעות לטעינה מלאה.

אפשרי גם בחד פאזי וגם בתלת פאזי עד 11 קוט"ש.

כך זה רוב הרכבים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 5 שעות, Michazzz כתב:

ביד 2 מתחילים קרוב ל-200K.

• אהבתי 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם (נערך)

רכב שנותן תמורה גבוהה. הוא גדול בדומה לאיוניק 5 ואניאק. יש לי מישהו בעבודה שמרוצה. רצוי חדש כי שיפרו לו טעינה לתלת פאזי ויש לו סוללה גדולה.

חיסרונות: 3 כוכבי בטיחות, התנהגות כביש לא אפויה וכך גם המולטימדיה.

ואכן יש סיכון ביצרן צעיר שכזה. אבל יש ליצרן יומרות והוא מכוון לעולם, שזה טוב לדעתי, כי הרכבים צריכים להבחן בסטנדרטים מערביים (אמינות ובטיחות), ובסופו של דבר אתה מקבל את הסיכון בהנחה במחיר, הוא זול משמעותית מהמתחרים שלו.

פורסם

כמו שאמרו לפני mg - לא ידוע מתי תגיע ומכונית מוסבת.

ג'ילי - ללא מבדקי בטיחות

Aiways עם 3 כוכבים, למיטב זיכרוני בעיקר בגלל בעיה בפתיחת כריות אוויר שטענו שטיפלו

קונה - טווח יחסית קצר. 

איוניק / סקודה - יקרות יותר

טסלה ואחרות - כבר ממש יקרות 

צרפתיות - כרגע ללא טווח משהו למיטב זיכרוני

יש את skywell שנותנן הרבה רכב ומכוון לשוק האירופאי גם, אבל עוד לא עבר מבחן בטיחות.

גם אני פתחתי שירשור לא מזמן על רכב חשמלי - מאמין שתוכל ללמוד עוד קצת ממנו. 

• אהבתי 1
פורסם

Aiways זמן אספקה משוער למי שסוגר כרגע הזמנה,

הוא תחזיקו חזק,

לא לפני דצמבר 2022.

אותו דבר באיוניק 5,

חבר שהזמין Aiways לפני חצי שנה קיבל אתמול הודעה שהרכב עדיין לא נכנס ליצור,

מטורף.

• מבאס 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 14 שעות, Michazzz כתב:

זול זה בטוח לא יהיה.

המחירים ביד2 מתחילים סביב 200 אלף, מה שאומר שהמחיר בפועל יהיה לא פחות מ180.

לדעתי האישית - נכון לעכשיו, אם התקציב שלך הוא פחות מ200 אש"ח (איוניק5 מתחילה משם), אין מה לחפש בתחום רכב חשמלי, sad but true.

אחרת תקבל או מיושן או חצי אפוי. היצע רכבים חשמליים לצערי עדיין לא נמצא בנקודה שהוא יכול לתת פייט למשפחתית סטנדרטית בתור רכב עיקרי או יחיד בבית.

וגם העניין שאם אין לך חניה פרטית עם אפשרות להתקין עמדת טעינה, אז אין בכלל מה להסתכל בכיוון.

תנסה עוד שנה-שנתיים-שלוש, אולי כשטויוטה ויונדאי ירחיבו את היצע הדגמים החשמליים שלהם.

כי נכון לעכשיו זה כמו סמארטפונים מלפני 10 שנים - או שאתה קונה מכשיר דגל של אפל(טסלה)/סמסונג(יונדאי), או שאתה מקבל משהו שיביא לך בעיקר עצבים.

התחום הזה עדיין מתפתח. חכה להאטה בהתפתחות, ואז תראה מה למה וכמה.

תן לearly adopters עם כיסים עמוקים להתגלח על זה.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

זה אולי נכון כל עוד עליית המס לא תתרחש בסוף השנה (עדיין יש ויכוח בין משרד האוצר למשרד איכות הסביבה).

נכון הוא, שהמבחר דל בעיקר כי לובינסקי (מתמחר יקר חוץ מ mg),קרסו (מכר את שאריות הליפים בהנחות גדולות כשטסלה הגיעו והבין שחגיגת המחירים בחשמלי נגמרה) וצ'מפיון (מוכרים על הנייר אניאק במחיר מצויין אבל לא מספקים) לא במשחק. אבל טסלה ויונדאי (כולל הקונה אם אפשר להסתפק בטווח שלה)בהחלט נותנות תמורה טובה גם עם המחיר היקר שלהם, ביחס לבנזין והחיסכון גדול.

הסיניות אכן חצי אפויות מנסיון שלי על אייוויז וביקורות בחו"ל על mg , אבל לחלק מהאנשים הפרמטרים האלה פחות חשובים וההנעה החשמלית היא בכלל עולם אחר (כח מיידי והרבה בשקט מוחלט) ולראיה אני מכיר בעלי אייוייז ו mg (דור קודם עם טווח קצר) וגם @זהיר ומהיר שמרוצים. 

הציפיה יכולה לעלות ביוקר לכן הייתי ממליץ לבחון גם את הסינים לפני שפוסלים, בעיקר למי שחוויית נהיגה לא פרמטר קריטי עבורו (רוב האוכלוסיה לדעתי).

נקודת טעינה מעבר לכביש זה משהו שבסופו של דבר רוב הישראלים יחיו איתו וזה ממש לא אמור להגביל כל עוד זה תעריף מפוקח.

• אהבתי 1
פורסם

דיברתי עם כמה בעלי mg ונראה שהם די מרוצים. אני מניח שהדגם המשופר יהיה טוב יותר מהקודם. נכון זה לא יוניק ולא טסלה אבל במחיר הזה אני מעריך שהוא יתן תמורה לא רעה, לכן בחרתי בו כרגע. מה גם שזה יצרן שיש לו ניסיון בשטח ומשווק גם לאירופה.

היוניק דרך אגב בדגם המפנק 2x4 elite מגיע כמעט ל 220.

חשבתי להתפשר על הטווח של הקונה, אבל התא מטען נראה לי קטן מדי לצרכים שלי. מה גם שהיא לא מציעה את מערכות הבטיחות האקטביות. 

פורסם

דרך אגב, יונדאי לדוגמא נותנים אחריות רק עד 100 אלף ק"מ או 5 שנים על הרכב עצמו.

כאשר יצרנים אחרים נותנים עד 150 אלף ק"מ.

רכב במחיר כזה הייתי מצפה לאחריות גדולה יותר.

פורסם
לפני שעה, elimalka כתב:

דרך אגב, יונדאי לדוגמא נותנים אחריות רק עד 100 אלף ק"מ או 5 שנים על הרכב עצמו.

כאשר יצרנים אחרים נותנים עד 150 אלף ק"מ.

רכב במחיר כזה הייתי מצפה לאחריות גדולה יותר.

טסלה נותנים 4 שנים אחריות או 80 אלף ק״מ על הרכב עצמו.

ולסוללה+יחידת הנעה 8 שנים עם הגבלת ק״מ תלוי דגם.

https://www.tesla.com/he_IL/support/vehicle-warranty

• תוכן חדש...