Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי השרשור הזה: 

ואחרי שהבנתי שאין הרבה מבחר לדגמים שאני מחפש ביד 2, ומה שיש יקר ב-20% מעל המחירון (שזה טירוף לשמו) ו\או ממש רחוק מאיזור מגוריי, החלטתי לשדרג תקציב ולגשש לראשונה בחיי בעולם הרכב החדש מהיבואן, ובתקווה לחסוך ממני את כאבי הראש הכרוכים בחיפוש רכב משומש + הסיכון התמידי ליפול בפח.

בקצרה: אני היחיד שאנהג, אישתי חסרת הרשיון צפויה לנסוע הרבה לידי, המושב האחורי צפוי להיות בשימוש ע"י תינוק. מבוגרים כמעט ולא צפויים לנסוע מאחורה. נוסע בעיקר בפקקי איילון, ולפעמים טיולים בבינעירוני, בכללי נסועה נמוכה. אוהב ללחוץ קצת, אז רוצה רכב חזק כדרישה העיקרית שלי, התנהגות כביש מעניינת זה בונוס. מסתדר עם סופר-מיני, אבל לא פוסל גם משפחתיות או ג'יפונים קטנים כל עוד נשארים במסגרת התקציב ולא מגזימים עם רכב ארוך מדי שלא ייכנס לחניה ברחוב. חייב להיות בנזין כי אין לי חניה בבניין, אין איפה להטעין רכב חשמלי.

התקציב הוא עד 140 אלף שקלים חדשים, אבל אשמח מאוד מאוד לשלם פחות מזה.

דגמים ששמתי עליהם עין:

אופל קורסה - מסתכל על הגרסאות הבכירות בלבד. קצת חושש מעניין הרצועה (ומהתדמית הכללית של פיג'ו), אבל כיוון שמדובר ברכב מהסוכנות זה מרגיע אותי כי הרכב שלי מהשניה הראשונה ואני יודע שאטפל תמיד בזמן במוסך מורשה, ואז הסיכוי לבעיות נמוך (וגם שהרצועה חדשה ומסוג חדש). חוץ מזה נראה כמו אחלה רכב, חזק ומאובזר, עם גיר פלנטרי כמו שאני רוצה ואפילו אפשרתו להעביר הילוכים מההגה. קצת מבאס שאין בקרת אקלים מפוצלת, אבל רחוק מלהיות דיל ברייקר.

פיג'ו 208 - יפהיפה מבחוץ ומבפנים (בעיקר מבפנים, לרייר על ההגה הפצפון הזה!), אבל מכל בחינה אפשרית על הנייר זו פשוט אופל קורסה מעוצבת, יקרה יותר, ועם אחראיות קצרה בשנה. לא חושב שהכסף שווה לי את היופי. למרות שעיצוב כן חשוב לי, הקורסה נראית מספיק טוב בעיני. גם הבנתי ממבחנים בחו"ל שהוא מכוייל רך יותר מהקורסה, שזה ההיפך ממה שאני רוצה.

סיאט איביזה\לאון - על פניו מקבלים הרבה עבור תמורה סבירה, מאובזר בנדיבות עם מנוע TSI חזק יותר מהקורסה בגרסת FR, אבל מרתיעה האחראיות הקצרה, גיר ה-DSG, מוניטין היבואן הגרוע, ומבאס היעדר העברת הילוכים מההגה והיעדר מושבים אחוריים מתקפלים (השתמשתי בפיצ'ר הזה יפה בפיאסטה שלי, כשצריך להעביר רהיט קטן הדבר הזה מציל חיים).

יונדאי קונה - זולה יחסית לזה שהיא גם ג'יפון וגם כל-כך חזקה, גם העיצוב החיצוני נאה. הבעיה העיקרית זה הגיר הדו-מצמדי, כאמור אני נוסע הרבה בפקקים. וגם שהיא יונדאי, ופחות מיוחדת על הכביש. והאבזור קצת בינוני. עוד חיסרון: עיצוב הפנים לא משהו.

פורד פוקוס - עדיין אין מלאי ודי ירד לי ממנה, למרות שהייתה פייבוריטית כמשומשת. לשלם יותר על רכב יותר חלש עם גיר פאוורשיפט (גם אם השם זה הדבר היחיד שמשותף עם הגיר הישן הבעייתי)... לא נראה לי.

בשורה התחתונה אין רכב אחד שקופץ לי לעין וצועק עלי "תקנה אותי!!!" זה קצת היה ככה בפוקוס לפני מתיחת הפנים, ועכשיו אני מצטער שפספסתי את הרכבת. אבל c'est la vie.

אם יש עוד דגמים שלא חשבתי עליהם, במיוחד כאלה עם מנוע טורבו וגיר פלנטרי חוץ מפיג'ו ואחיותיה, אז ממש אשמח לשמוע, וגם אשמח אם "תסננו" לי דגמים מהרשימה שלדעתכם פחות מתאימים לצרכיי.

פורסם

לקורסה הנדסת אנוש עדיפה, בפיגו ההגה לחלק מהנהגים מסתיר את לוח המכוונים.

מעב רלזה הרכב זריז, גיר מצוין, מאובזרת, נוחות סבירה אך פחות טובה מהפיגו.

האיביזה עם מנוע 1.5 זריז, אך גיר שיהיה פחות אמין לאורך זמן, אך גם כן מהיר מאוד. האיביזה גם מרווחת יותר מאחור.

דווקא ממנוע ה 1.5 ציפיתי ליותר.

לגבי הרצועה, אורן ממליץ החלפה כול 4 שנים או 60 אלף.

אישית הייתי בוחר בקורסה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באיביזה FR יש מנופים להעברת הילוכים מגלגל ההגה וגם בלאון יש. בשתיהן המושב האחורי מתקפל, איך הגעת למסקנה שזה לא קיים?

ללאון יש זמני המתנה מאוד מאוד ארוכים, לא בטוח שאפשר בכלל לפתוח הזמנה חדשה.

למה בעצם לא פוקוס ST משומשת קלות?

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Mike808 כתב:

באיביזה FR יש מנופים להעברת הילוכים מגלגל ההגה וגם בלאון יש. בשתיהן המושב האחורי מתקפל, איך הגעת למסקנה שזה לא קיים?

ללאון יש זמני המתנה מאוד מאוד ארוכים, לא בטוח שאפשר בכלל לפתוח הזמנה חדשה.

למה בעצם לא פוקוס ST משומשת קלות?

הסתמכתי על נתונים מאתר iCar, כנראה שהם לא הכי מדוייקים.

הסיבה העיקרית היא שיש מתי מעט מהן בלוחות, וכשכבר יש אז לרוב רחוקות מאיזור המרכז, פחות מושך אותי לקחת חופש מהעבודה ולנסוע שעות לקצה השני של הארץ כדי לראות רכב שאין לי מושג אם אקח אותו בחזור.

עריכה: גם באתר אוטו אין נתונים לגבי נפח אכסון בקיפול מושבים אחוריים. אם אתה אומר שיש אז כנראה שהיצרן פשוט לא מספק את הנתון.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

תנסה לחטט קצת באתרי סיאט במדינות אירופה כדי לחפש את הנפח, אבל יש מצב שהיצרן לא מפרסם בכלל נתון. אבל זה שאין נתון לא אומר שאין קיפול מושבים, ואת זה אני אומר בוודאות בתור מי שנהג במכוניות האלה וקיפל את המושב בעצמו.

לגבי חופש, רכישה של מוצר בסכום של 6 ספרות דורשת קצת סידורים מסביב, יום-יומיים חופש כדי לרכוש רכב משומש כמו שצריך זה לא כזה סיפור בעיני, וגם לא נסיעה של שעה שעתיים. פוקוס ST לא כזאת נפוצה ולכן אני לא הייתי פוסל רכב בגלל מרחק, למעט מקרים כמו אילת והסביבה. קח בחשבון שבכל מקרה ברוב הפעמים לא תחזור עם האוטו הבייתה כי צריך לעשות בדיקה ולהעביר כסף והעברות בעלות וזה לוקח כמה שעות טובות שלא תמיד מספיקים ביום אחד.

• אהבתי 1
פורסם

סיוויק 1.5 טורבו

למרות שמדובר בגיר רציף הוא מתנהג די יפה ואחלה תאוצה גם בייחס לרכבים שכתבת..

(אולי תצטרך לעלות טיפה את התקציב אבל לדעתי התמורה הכי טובה לכסף בייחס לרכבים שכתבת)

פורסם

אם ישבת בפיג׳ו והיא נוחה לך מבחינת תנוחת נהיגה וראות של לוח המחוונים (לי היא לא) אז היא עדיפה על הקורסה. היא נראית טוב יותר, איכות חומרים טובה יותר ומושבים נוחים יותר. הפיג׳ו היא, אפשר לומר, האאודי של PSA אז זה מובן לגמרי. הקורסה היא הסיאט. זה ממש לא אומר שהרכב לא טוב אבל הגיוני שהמותג הבכיר יותר יקבל יותר. עד עכשיו מפתיע אותי שנתנו לקורסה את הגיר עם ה 8 הילוכים, שבאמת שיחקו אותה בזה. 

לפי מה שאני מבין, סופר מיני תספיק לך, ולקנות רכב גדול יותר זה לא מאסט, אז ההתלבטות צריכה להיות בין איביזה ל 208. הייתי אומר לך לחכות לפאביה החדשה אבל גם בטח ייקח זמן עד שתגיע וגם להבנתי תשווק בשלב הראשון רק עם המנוע החלש יותר. כנ״ל לגבי רנו קליאו שגם קצת יצאה מהתחרות כי היבואן משווק אותה עכשיו רק עם המנוע החלש. 

• אהבתי 1
פורסם

מה לגבי מאזדה 3 ספיריט האצ'בק?

זכור לי שהיא מתומחרת סביב התקציב שלך, אין בעיות מלאי. גיר פלאנטרי ואמינות יפנית.

מביקורות נראה שההתנהגות לא רעה, וגם המנוע דיי בשרני.

חשבת עליה?

• רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

בכלל לא הייתי מודע ששיווק הפוקוס st-line פסק. לנצח?

אוטוטו תגיע מתיחת פנים אבל עם מנוע קטן וחלש מהדגם הנוכחי. 

פורסם
לפני 9 שעות, dr6633 כתב:

אם ישבת בפיג׳ו והיא נוחה לך מבחינת תנוחת נהיגה וראות של לוח המחוונים (לי היא לא) אז היא עדיפה על הקורסה. היא נראית טוב יותר, איכות חומרים טובה יותר ומושבים נוחים יותר. הפיג׳ו היא, אפשר לומר, האאודי של PSA אז זה מובן לגמרי. הקורסה היא הסיאט. זה ממש לא אומר שהרכב לא טוב אבל הגיוני שהמותג הבכיר יותר יקבל יותר. עד עכשיו מפתיע אותי שנתנו לקורסה את הגיר עם ה 8 הילוכים, שבאמת שיחקו אותה בזה. 

לפי מה שאני מבין, סופר מיני תספיק לך, ולקנות רכב גדול יותר זה לא מאסט, אז ההתלבטות צריכה להיות בין איביזה ל 208. הייתי אומר לך לחכות לפאביה החדשה אבל גם בטח ייקח זמן עד שתגיע וגם להבנתי תשווק בשלב הראשון רק עם המנוע החלש יותר. כנ״ל לגבי רנו קליאו שגם קצת יצאה מהתחרות כי היבואן משווק אותה עכשיו רק עם המנוע החלש. 

אם אתה מזכאי חבר, יש הנחה נאה גם על הקורסה גם על ה 208 עד ל 26 לחודש, גם כמה אלפים טובים, גם מהמחירון הקודם, עוד כמה גרושים.

פורסם

אני עברתי תהליך ממש דומה לתהליך החיפוש שלך, והלכתי בסוף על קורסה אלגנס חדשה ונהנה מכל רגע איתה. היא גם מגיעה יותר מרשימה בגרסת 2022 (לוח מחוונים דיגיטלי, ג'אנטים כמו ה-GsLine). רכב יפהפה, חזק מאוד ועם 4 שנות אחריות. המחירים ביד2 כל כך גבוהים שהם פשוט דחקו אותי לבחור ברכב חדש (הטבת המימון הנדיבה מאוד של לובינסקי גם סייעה לי להכריע את הכף לטובת רכב חדש).

פורסם
לפני 2 דקות, amitaiklr כתב:

אני עברתי תהליך ממש דומה לתהליך החיפוש שלך, והלכתי בסוף על קורסה אלגנס חדשה ונהנה מכל רגע איתה. היא גם מגיעה יותר מרשימה בגרסת 2022 (לוח מחוונים דיגיטלי, ג'אנטים כמו ה-GsLine). רכב יפהפה, חזק מאוד ועם 4 שנות אחריות. המחירים ביד2 כל כך גבוהים שהם פשוט דחקו אותי לבחור ברכב חדש (הטבת המימון הנדיבה מאוד של לובינסקי גם סייעה לי להכריע את הכף לטובת רכב חדש).

מעניין שאתה אומר את זה, כי בדיוק היום עשיתי נסיעת מבחן על ה-GS Line.

לא יודע אם אני מתחבר אליה. הרגישה לי קטנה יותר בפנים ממה שהיא מבחוץ, עוטפת כזאת (כשחזרתי לפיאסטה אחרי זה פתאום הייתה לי תחושת מרווח) וכל הפלסטיק האדום הכאילו ספורטיבי... הרגשתי שנהגתי בצעצוע. ואם יורשה לי להתקטנן, המסך הדיגיטלי לא נוח בעליל, יש מסכים שפשוט מחקים את מד המהירות והסל"ד העגולים, אבל באופל המציאו את הגלגל מחדש, המהירות היא מספר, והסל"ד זה פס קטן למטה, הרגיש לי ממש לא אינטואיטיבי ולא הצלחתי במבט חטוף להבין מה קורה תוך כדי נסיעה (מניח שמתרגלים לזה).

מה שכן עפתי על הגג זכוכית פנוראמי, יפהיפה ועושה אווירה מגניבה, אבל באלגנס הוא לא רלוונטי גם ככה.

לא פסלתי סופית, אבל היא לא הפייבוריטית כרגע. מה גם שהפחידו אותי פה בפורום עם סיפורי אימה על המנוע שלה.

פורסם

כנראה יש פה הרבה עניין של טעם. אני התרגלתי מהר. גם האבזור בשלל מערכות מצא חן בעיני (למשל בקרת שיוט אדפטיבית). לגבי המנוע לא שמעתי משהו מיוחד, אשמח אם תוכל להפנות אותי.

• תוכן חדש...