Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקת רכב דיזל\בנזין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה החלטתי לעבור לרכב דיזל בעיקר בגלל קילומטראז' שנתי גבוה ורצון להוזיל את עלויות הדלק.

מהצד השני זכרתי שתמיד אמרו לי שמנוע דיזל הוא יקר לאחזקה ובכלל דורש טיפולים שונים שאין בבנזין.

מקריאה קצרה מאוד בגוגל הבנתי שזה ממש לא נכון, ושאין באמת הבדל בין אחזקת רכב דיזל לרכב בנזין - מבחינת טיפולים מיוחדים בכל אופן.

אפילו קראתי שבדיזל אין מצתים ככה שהוא דורש אפילו פחות התעסקות ממנוע בנזין.

אשמח לשמוע דעות פה בפורום לגבי ההבדל בין אחזקת רכב דיזל לבנזין. 

אגב, אני מבצע טיפולים שוטפים לרכב בעצמי לא ניראה לי שיש הבדל אבל סתם אשמח לשמוע אולי יש פה אנשים שמטפלים בעצמם ויכולים להרגיע אותי.

את השאלה האם כדאי יותר לקנות דיזל או בנזין אעדיף להשאיר מחוץ לדיון.

תודה רבה :)

פורסם

אין לזה חוק קבוע. 

תלוי מאוד מאוד מאוד בדגם. 

היו לי רכבי בנזין בעבר אמינים חסכוניים וזולים מאוד לאחזקה כמו רנו קליאו, סוזוקי סוויפט ואפילו אופל קורסה ,כולן ידניות. 

לעומת זאת, נפלתי על פיז'ו 1.9 טורבו דיזל, שלא היתה חסכונית לא נעימה ולא זולה לאחזקה. 

עשה מחקר מדוקדק לפני הקנייה. 

• אהבתי 1
פורסם

הטיפול הוא בערך אותו דבר.

אבל יש פילטר סולר מה שאין בבנזין

אתה מדבר על ידני או אוטומט

ומה הכיוון שלך בערך איזה רכב? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, אלי122 כתב:

הטיפול הוא בערך אותו דבר.

אבל יש פילטר סולר מה שאין בבנזין

אתה מדבר על ידני או אוטומט

ומה הכיוון שלך בערך איזה רכב? 

ידני, הכיוון הוא פיגו208\אחותה קקטוס מסיטרואן.

חוץ מעניין האוריאה שהבנתי שאפשר לבטל ב1000 ש"ח במידה והמערכת מתקלקלת ורצועת הטיימינג שיש עליה ריקול מעניין אותי למה עוד אצטרך לדאוג בשגרה.

הבנתי שיש להחליף מסנן FAP (משהו כזה?) כל 100 אלף.

בקשר למסנן סולר, אתה יודע לומר לי מה תדירות ההחלפה המומלצת? 

ואם יש עוד עניין שדורש תשומת לב לאחד שמטפל ברכב לבד אשמח לדעת.

רק חידוד קטן, העניין הוא שאני קצת חושש מהמעבר בין רכב פשוט מאוד מכאנית (מיצובישי ספייס סטאר) לרכב שנחשב למורכב מאותה הבחינה אז הייתי רוצה להבין פחות או יותר מה ההבדל בתחזוקה השוטפת בין השניים. 

תודה על התגובות :)

פורסם

אם נדבר ספציפית על 208/קקטוס עם דיזל 1.6 100 כ"ס. 

אלו מכוניות פשוטות מכאנית. לא כמו ספייס סטאר אבל עדיין פשוטות, אי שם שום טכנולוגיה מיוחדת. 

פילטר סולר מחליפים כל 30 אלף ק"מ, עולה 150 ש"ח בערך.

מיכל אוריאה אם אתה לא באחריות, אחרי הנחה כ 5000 ש"ח. 

מילוי נוזל FAP, בערך אחרי 150-180 אלף ק"מ - 750 ש"ח.

יש עוד תופעות כמו מזרק אוריאה דולף אבל אם אתה מטפל לבד ויש לך ידיים ימניות בהחלט תוכל ליהנות מרכב כזה ולתחזק אותו במחיר סביר. 

ממליץ לא לקנות מכוניות שאין להן תיעוד טיפולים מלא רצוי במוסך מורשה יבואן וזה לא בעיה, אלו מכוניות יחסית חדשות ולא מעט בעלים עדיין מטפלים במוסכים מורשים. 

מבחינת צריכת דלק תקבל בערך 1 ל 18-19 בעיר ומחוץ לעיר לכיוון 1 ל 23-25 תלוי כמה אתה משתדל לנהוג חסכוני. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 דקות, Buki כתב:

אם נדבר ספציפית על 208/קקטוס עם דיזל 1.6 100 כ"ס. 

אלו מכוניות פשוטות מכאנית. לא כמו ספייס סטאר אבל עדיין פשוטות, אי שם שום טכנולוגיה מיוחדת. 

פילטר סולר מחליפים כל 30 אלף ק"מ, עולה 150 ש"ח בערך.

מילוי נוזל FAP, בערך אחרי 150-180 אלף ק"מ - 750 ש"ח.

יש עוד תופעות כמו מזרק אוריאה דולף אבל אם אתה מטפל לבד ויש לך ידיים ימניות בהחלט תוכל ליהנות מרכב כזה ולתחזק אותו במחיר סביר. 

ממליץ לא לקנות מכוניות שאין להן תיעוד טיפולים מלא רצוי במוסך מורשה יבואן וזה לא בעיה, אלו מכוניות יחסית חדשות ולא מעט בעלים עדיין מטפלים במוסכים מורשים. 

מבחינת צריכת דלק תקבל בערך 1 ל 18-19 בעיר ומחוץ לעיר לכיוון 1 ל 23-25 תלוי כמה אתה משתדל לנהוג חסכוני. 

תודה רבה על התגובה המפורטת 🙂

ניראה שדי סיכמת הכל, אם יש עוד עניינים ידועים אשמח לדעת.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

המיכל עצמו? באיזה מקרים צריך להחליף, ולמה כל כך יקר?

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, elera כתב:

המיכל עצמו? באיזה מקרים צריך להחליף, ולמה כל כך יקר?

יש תקלה סדרתית עם המיכל הזה בפיז'ו/סיטרואן, המשאבה המובנית שבו מתקלקלת, לא ניתן להחליף רק את המשאבה אז מחליפים אל כל המיכל. 

ללא מערכת אוריאה תקינה המחשב משבית את האוטו אחרי כ 2000 ק"מ. 

למה המחיר יקר? ככה... 

• אהבתי 1

פורסם

לחמי יש סיטרואן ברלינגו עם המיכל הסורר. המיכל הוחלף לאחר 3 שנים במורשה לובניסקי (לאחר תום האחריות) ואכן המחיר דומה. לאחר כשנתיים הבעיה חזרה שוב והוא ביצע צריבת תוכנה שפשוט ביטלה אותו ואת היכולת של ההתראה להשבית את הרכב לאחר כ-1000 ק"מ. הצריבה עלתה לו 1,500 ש"ח. אנו מהצפון, ייתכן שאחרי חיפוש מסויים במרכז תוכל למצוא בזול יותר. מאז אין התראות בנושא זה.

בהצלחה!

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

אצלי המיכל החזיק 5 שנים וכמעט 200 אלף ק"מ (196 אם אני זוכר נכון), שזה נחשב טוב, לרוב מחזיק פחות. 

• תוכן חדש...