Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב שאתה מכיר את סדר היום שלי ומי משלם לי תמורת תגובות ב-CF.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

בשביל כספים לא חסר להם לקוחות פוטנציאליים, יש את הודו וסין, אם כי לשם צריך לבנות צינורות, מה שלוקח זמן, כסף והסכמים עם מדינות צד 3.

בסוף זה משחק סכום 0. יש צריכה עולמית לגז X ויש ספקי גז.
אם הסינים וההודים יקנו גז רוסי הם לא יקנו גז קטארי. גז קטארי ימכר לאירופה יחד עם גז אמריקאי.
כל מה שזה יעשה זה ישנה את האחוזים של מי וכמה מספק גז לא' ב' ג'... יקח זמן אבל השוק התאזן בסוף.
מי שיפסיד מזה זה בעיקר פוטין, כל ההשפעה שהייתה לו על אירופה הלכה לזבל. הפך למצורע שאף אחד לא רוצה לדבר איתו או לעשות איתו עסקים. שיעשה עסקים עם סינים והודים.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

האוקראינים כבשו עוד כפר?   מה אני אגיד לך, עוד שניה מגיעים למוסקבה. התקשורת דואגת לדווח ולהאדיר כל הצלחה אוקראינית, בין אם היא בעלת משמעות ובין אם לא, כאשר כל מה שהרוסים משיגים מוצג כהישג מינורי.

בשטח מדובר בפינג-פונג, כשאף צד לא קרוב להכרעה (לא רוסיה בכיבוש ארבעת המחוזות ולא אוקראינה בהחזרת השטחים).

לגבי החלק השני - אתה צוחק?   ראינו בדיוק מה קורה. אף אחד לא התערב עד שנהייה מאוחר מדי (להזכירך, צרפת וגרמניה לא התערבו המלחמה עד שגרמניה לא פלשה לפולין, וגם אז לקח להם זמן עד שהם התחילו באמת להילחם). כנ"ל לגבי ארה"ב.

על כל חייל רוסי חסר מוטיבציה שמגוייס לאוקראינים אין בעיה לגייס 10 חיילים עם מוטיבציה. בטווח הארוך אין לרוסים סיכוי להחזיק את השטחים הללו...
ראינו מה קרה לישראל כאשר היא ניסתה לשים מישהו מטעמה כראש ממשלת לבנון... לקח 30 שנה אבל בסוף יצאת משם.
ראינו מה קרה לסובייטים באפגניסטאן... 
ראינו מה קרה לאמריקאים בוויאטנם...
אם הרוסים רוצים לכבוש את אוקראינה ולהשתלט עליה שיכניסו לשם 10 מיליון חיילים. הם לא מצליחים לגייס 300K חיילים אז אני קצת בספק שזה יקרה.

לגבי זלנסקי, אם אתה חושב שהבקשה שהוא הגיש לנאט"ו בעיתוי הזה היא במקרה אז אתה תמים. זה היה מהלך מתוכנן לסיפוח הרוסי והוא בתאום עם נאט"ו.
לדעתי אם פוטין השתמש בנשק גרעיני טאקטי יש סיכוי גבוה שנאט"ו יפעילו באוקראינה מדיניות שמיים סגורים, אף מטוס רוסי לא ישאר באוויר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעה, gadik6 כתב:

ועכשיו הוא גם מגיש בקשה לצירוף מהיר לנאט"ו, שזה מהלך שחוץ מלתקוע אצבע בעין של פוטין (ולהראות איזה גבר כבר הוא), לא שווה כלום במלחמה הנוכחית. מישהו מאמין שנאט"ו יצטרפו פתאום ללחימה באופן אקטיבי,

אבל הוא אמר, ובצדק: "דה פקטו אנחנו עם נאטו". הם נתמכים חזק ע"י המערב. שילוב מוזר של כלים מערביים וכלים אקס-סובייטיים. מודיעין מערבי. כאילו זה כבר לא רחוק.

כנראה שלא יצרפו אותו עכישו, וכנראה שלא יצטרפו עוד יותר אקטיבית. אבל יש משהו במה שהוא אומר.

לפני 47 דקות, vadim6385 כתב:

גם ה"סיפוח" זה לא יותר מלתקוע אצבע בעין למערב.

תפסיק כבר. זה לא סיפוח עם גרשיים. הוא סיפח כמו שהוא סיפח את קרים. אין קשר ללתקוע אצבע.

נכון או לא - זה משהו אחר. אבל זה לא לתקוע אצבע וזה לא "סיפוח".

אגב וואדים, אם כבר 1984. הרעיון היה 3 מעצמות שבאופן קבוע ניהלו "מלחמה" אחת עם השניה, אבל בפועל בשטח לא קרה יותר מדי ולא באמת נלחמו.

אם כבר הזכרת את זה, אז גם אנחנו יושבים בערפל בדיוק כמו בספר. לא יודעים מה באמת קורה. זה שיש וידאו של טנק שפיצצו, חיילים שחוטפים רימונים או מטוס נופל - לא אומר כלום. במיוחד כשמבינים שזה ערוך מגמתית.

לפני 26 דקות, sperial כתב:

נראה שפוטין התגייר, למד עברית ומצא זמן פנוי לקשקש ב-CF.

קשה לך עם דעות שמנוגדות לשלך הא?

זה בסדר אתה לא לבד.

------------

בכלל עולות הרבה שאלות, על גבול הקונספרטיביות. אבל הרבה יותר קל לצעוק אוקראינה טוב - רוסיה רע. ולהשליך את זה על הכול.

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

שיעשה עסקים עם סינים והודים.

עם אוכלוסיה של "רק" 2+ מיליארד. ולא... 600-700 מיליון כמו "המערב". אני בטוח שהוא בוכה על זה.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

האוקראינים כבשו עוד כפר?   מה אני אגיד לך, עוד שניה מגיעים למוסקבה. התקשורת דואגת לדווח ולהאדיר כל הצלחה אוקראינית, בין אם היא בעלת משמעות ובין אם לא, כאשר כל מה שהרוסים משיגים מוצג כהישג מינורי.

בשטח מדובר בפינג-פונג, כשאף צד לא קרוב להכרעה (לא רוסיה בכיבוש ארבעת המחוזות ולא אוקראינה בהחזרת השטחים).

את ההתקדמות לא מודדים בכפרים. תראה איך המפה נראתה לפני חודשיים, תראה איך היא נראית היום. יודע מה ההבדל הגדול והקריטי ביותר? הרוסים עומדים לאבד רצף טריטוריאלי, שזה א'-ב' של העברת אספקה. ברגע שזה קורה החזית שלהם תקרוס מיידית, ואלא אם הם יזרימו פנימה עוד בשר תותחים במהירות שיא- הם ידחקו החוצה מאוקראינה לחלוטין. הקרב הנוכחי על ליימן קריטי למטרה הזו, האוקראינים מנסים להשלים שחרור טריז מהשטח שרוסיה כבשה.

הקטע הוא שהרוסים מנסים להזרים פנימה כח אדם שלא מוכן למשימה, אני מרחם על כל מגויס רוסי שעומד למצוא את עצמו בחזית הזו.

הרוסים כבר מעל חודש רק נדחקים אחורה ואיבדו שטח שעולה על זה של מדינת ישראל, איזה פינג פונג ואיזה נעליים. מה בדיוק הם השיגו? הפציצו עוד כמה איכרים בטיל ששוגר ממרחק מאות קילומטרים? וופ-די-דו.

אגב, התנצלותי בפני חברי הפורום שנולדו ברוסיה. אני כותב "הרוסים", אבל המלחמה הזו היא לא של העם הרוסי. היא של פוטין.

*אני לא קורא על המלחמה בוויינט וגם לא ב CNN, התקשורת הישראלית מוטה לצד אחד בלבד. למעשה אני מנסה לקבל כמה שיותר מידע דווקא מעמיתים שיש להם משפחה ברוסיה אבל לא שטופי מוח של פוטין. אפילו הם מודעים טוב מאוד למה שקורה בפועל, המצב הזה מעניין- בהרבה מקרים לאותו אחד שגר ברוסיה יש משפחה או חברים באוקראינה.

מצחיק אותי, גדיק, שאתה עוד מנסה למכור את התכתיב ש "המערב דחק את פוטין לפתוח במלחמה מחוסר ברירה"

ספר לי איך הולכת הדה-נאציפיקציה באותה מדינה עם הנשיא היהודי?

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

הם לא מצליחים לגייס 300K חיילים אז אני קצת בספק שזה יקרה.

הדיבור הוא שהם מגייסים הרבה יותר. או שאולי זה שקרים של המערב...

גם היו שמועות שלוקשנקו הולך לתת לו עוד 100-120K, אבל זה גם יכול להיות סתם שמועות.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, David32 כתב:

עם אוכלוסיה של "רק" 2+ מיליארד. ולא... 600-700 מיליון כמו "המערב". אני בטוח שהוא בוכה על זה

אם זה כל כך טוב למה הוא לא עשה את זה עד עכשיו? למה לא עשה ברוגז עם המערב והתחבר למזרח?
שיהיה לו בהצלחה עם הגוש המזרחי החדש שלו. נראה כמה אנשים עם מנת משכל של מעל 90 ישארו בגוש הזה בטח אחרי שחברות הטכנולוגיה יחרימו את רוסיה.
בצוות שלי יש הרבה חברה משם. כולם בלי יוצא מהכלל בתהליכי בריחה/רילוקיישן. כולל אנשים מבוגרים עם ילדים שכבר לא בסטטוס גיוס בתאוריה.
כל מי שיש לו יכולת מחפש לברוח, אבל לא נורא, יביא כוח עבודה זול מהודו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

לא עשה את זה עד עכשיו? יש קשרי מסחר גם עם סין וגם עם הודו... מה אני מפספס

וכפי שאתה רואה. יותר מהכול מפחיד העיניין עם סין וטאיוואן. לא אוקראינה. אוקראינה תיפול ובסופו של דבר - פוחוי.

טאיוואן תחטוף ויהיה מאוד רע, ולא רק באירופה.

- By lifting money bags

פורסם

יש לו קשרי מסחר גם עם סין והודו. עוד מעט יהיו לו קשרי מסחר רק עם סין והודו.
אתה מפספס עשרות אלפי אנשים שבורחים משם ולא יחזרו. אנשים שהם כל המשאב האנושי של רוסיה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

טוב שאתה מכיר את סדר היום שלי ומי משלם לי תמורת תגובות ב-CF.

הייתי הרי ב-KGB, שכחת?

על כל חייל רוסי חסר מוטיבציה שמגוייס לאוקראינים אין בעיה לגייס 10 חיילים עם מוטיבציה. בטווח הארוך אין לרוסים סיכוי להחזיק את השטחים הללו...
ראינו מה קרה לישראל כאשר היא ניסתה לשים מישהו מטעמה כראש ממשלת לבנון... לקח 30 שנה אבל בסוף יצאת משם.
ראינו מה קרה לסובייטים באפגניסטאן... 
ראינו מה קרה לאמריקאים בוויאטנם...
אם הרוסים רוצים לכבוש את אוקראינה ולהשתלט עליה שיכניסו לשם 10 מיליון חיילים. הם לא מצליחים לגייס 300K חיילים אז אני קצת בספק שזה יקרה.

לגבי זלנסקי, אם אתה חושב שהבקשה שהוא הגיש לנאט"ו בעיתוי הזה היא במקרה אז אתה תמים. זה היה מהלך מתוכנן לסיפוח הרוסי והוא בתאום עם נאט"ו.
לדעתי אם פוטין השתמש בנשק גרעיני טאקטי יש סיכוי גבוה שנאט"ו יפעילו באוקראינה מדיניות שמיים סגורים, אף מטוס רוסי לא ישאר באוויר.

על סמך מה אתה טוען שאין לאוקראינים בעיה לגייס גם 10 חיילים על כל חייל רוסי?

הם כבר הודיעו על גיוס כללי בתחילת המלחמה, ומאז ועד היום אנשים לפעמים "נחטפים" ללחימה כשמאתרים אותם. בדיוק כמו שקורה עכשיו ברוסיה. 

ועובדה שהרוסים מחזיקים בשטחים מאוקראינה כבר מ-2014, וזה כנראה גם מה שיקרה לשטחים "החדשים" עכשיו - לחימה בלתי פוסקת, עם עליות ומורדות בעוצמה.

לגבי החלק השני - נאט"ו יכולים לנסות להפעיל מדיניות שמיים סגורים גם בלי קשר לצירוף אוקראינה לנאט"ו (הם כבר עשו את זה בעבר). על הנייר כמובן. אני רוצה לראות את זה שייתן הוראה להפיל מטוס רוסי ולפתוח במלחמת עולם שלישית.

פורסם

זה כל מה שצריך לדעת על מעצמת העל (מהסוף) - מבצע, גבר תמורת כבש. 

https://www.sibreal.org/a/32059031.html

במחוז Tuva חילקו כבשים למשפחות שבהן הגבר גויס לצבא. 

לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

האוקראינים כבשו עוד כפר? 

חחחח זו בדיחה? ממליץ לך לקרוא ערוצי טלגרם של בלוגרים צבאיים רוסיים (WarGonzo וכו'), מה שקורה לצבא הרוסי באוקראינה כרגע זו קטסטרופה במלוא מובן המילה. הם פשוט מושמדים שם כמו ג'וקים. 

הצבא הרוסי נמצא בנסיגה לכל אורך החזית המזרחית, הנפילה של לימן היא קטסטרופה מוחלטת מבחינת רוסיה שמימדיה טרם התבררו סופית. 

אבל כן, הם "כבשו עוד כפר" חחחח

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

אתה מפספס עשרות אלפי אנשים שבורחים משם ולא יחזרו. אנשים שהם כל המשאב האנושי של רוסיה.

אני לא מפספס, אבל זה נושא שונה.

- By lifting money bags

פורסם

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

על סמך מה אתה טוען שאין לאוקראינים בעיה לגייס גם 10 חיילים על כל חייל רוסי?

הם כבר הודיעו על גיוס כללי בתחילת המלחמה, ומאז ועד היום אנשים לפעמים "נחטפים" ללחימה כשמאתרים אותם. בדיוק כמו שקורה עכשיו ברוסיה. 

ועובדה שהרוסים מחזיקים בשטחים מאוקראינה כבר מ-2014, וזה כנראה גם מה שיקרה לשטחים "החדשים" עכשיו - לחימה בלתי פוסקת, עם עליות ומורדות בעוצמה.

על סמך מה אני טוען? כמה לוחמים אוקראינים יש שם וכמה רוסים?
מה שקרה ב2014 שונה ממה שקורה עכשיו. ב2014 רוסיה סיפחה אליה את השטח והאוקראינים פחות או יותר בלעו את הגלולה וישבו בשקט. הפעם הם יצאו למלחמת עצמאות ולא מוכנים להיכנע.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

אני לא מפספס, אבל זה נושא שונה

זה לא נושא שונה זה אותו נושא בדיוק. לכל פעולה יש תגובה...

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, MiniMiz3r כתב:

ממליץ לך לקרוא ערוצי טלגרם של בלוגרים צבאיים רוסיים (WarGonzo וכו'), מה שקורה לצבא הרוסי באוקראינה כרגע זו קטסטרופה במלוא מובן המילה. הם פשוט מושמדים שם כמו ג'וקים. 

הצבא הרוסי נמצא בנסיגה לכל אורך החזית המזרחית, הנפילה של לימן היא קטסטרופה מוחלטת מבחינת רוסיה שמימדיה טרם התבררו סופית. 

נו אז תיכף הכול נגמר לא? לקנות שמפניה?

זה לא נושא שונה זה אותו נושא בדיוק. לכל פעולה יש תגובה...

זה נושא שונה. קשרי סחר עם המערב זה דבר אחד. בריחת מוחות זה דבר אחר. 

- By lifting money bags

פורסם
לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

דבר ראשון, מפסיק להסתובב ב"מדי צבא" כל הזמן כאילו אני פידל קסטרו.

אולי באמת יעזור להעביר את ההקבלה בין ישראל לאוקראינה, למרות שלא אהבת את התגובה של ספריאל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

טאיוואן תחטוף ויהיה מאוד רע, ולא רק באירופה.

בניגוד לאוקראינה, טאיוואן היא מקום שהעולם לא יכול בלעדיו ובלי תעשיית השבבים שבו. זה קריטי ברמה שהמערב יצטרף למלחמה במידה ויקרה שם משהו (ולפני המערב- יפן קודם כל), בסין יודעים את זה היטב, אחרת הם מזמן היו מבצעים את המהלך שהם חולמים עליו.

• תוכן חדש...