Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד פעם הסיפורים שלך על איך היית רמבו לפני 40 שנה?   זה לא עושה רושם על אף אחד, וזה לא רלוונטי לדיון בפורום באינטרנט, על לחימה באוקראינה. 

שלא לדבר על כך שלחימה פעילה ראית כנראה רק בטלוויזיה ב-10 השנים האחרונות, אז קצת צניעות.

לעניין הארטילריה - אין שום קשר לטענה שלי לגבי טנקים ומטוסים. עוד מעט תטען גם שלדעתי מספר רובים זה לא משנה כי לא כתבתי את זה מפורשות.

אם צה"ל, הצבא החזק והמצויד במזרח התיכון, הבין בדרך הקשה שצבא קטן וחכם זה לא עובד, וכדי לנצח אתה צריך חיילי חי"ר, אז כנראה זה נכון גם לסכסוכים גדולים יותר.

אחרת, כבר היינו מנצחים מזמן עם חיל האוויר, שריון ותותחנים, בלי לדרוך מחוץ לגבולות ישראל.

פורסם (נערך)

אם בשבילך כניסה ללבנון זה להיות רמבו, אז אני כבר מבין איפה אתה שירת 🤣

ברור שצבא חייב חיילי חי"ר, אבל בלי ח"א/שריון וארטילריה בשדה הקרב מודרני הם לא שווים הרבה. ובלחימה מול צבא סדיר להבדיל מארגוני טרור, בזירה כמו אוקראינה מול לחימה אורבנית עם מנהרות בעומק עשרות מטרים כמו בעזה או שטח הררי כמו בדרום לבנון יש לח"א/שריון וארטילריה חשיבות פי כמה יותר גדולה. לכן כל מה שאתה כותב זה בולשיט אחד גדול בריבועה. אלא אם כן אתה פשוט טרול אחד גדול ושמן, כי קשה לי להאמין שבן אדם יכול להיות עד כדי כך XXX.  בזה אני מסיים את הגן הילדים ואתה יכול להמשיך לכתוב על צלחות מעופפות בשדות אוקראינה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, mikyl כתב:

. ובלחימה מול צבא סדיר להבדיל מארגוני טרור, בזירה כמו אוקראינה מול לחימה אורבנית עם מנהרות בעומק עשרות מטרים כמו בעזה או שטח הררי כמו בדרום לבנון יש לח"א/שריון וארטילריה חשיבות פי כמה יותר גדולה. 

כמו שכתבתי, אתה קשקשן שחושב שמה שראית לפני 40 שנה עוד רלוונטי.

אין לך מושג איך עובד מודל הפעלת האש היום בעזה או בלבנון, אין לך כנראה מושג איך עובד צק"ח או למה הרב-מערכתיות משחקת תפקיד עצום בלחימה הנוכחית בצה"ל.

אחרת לא היית כותב שטויות כאלה.

ובטח לא משווה בין הלחימה באוקראינה ללחימה אורבנית. הרי באוקראינה אין לחימה אורבנית. הכל זה שדות.

עכשיו נחזור לנתונים יבשים:

הצבא הרוסי צובר מומנטום בשטח, ובחודש אוקטובר כבש הכי הרבה שטח מאז יולי 2022, כולל כיבושים או הכנה לכיבושים של יעדים אסטרטגיים (לשם השוואה - בחודש האחרון הצבא הרוסי כבש שטח שגודלו קרוב לכל שטח רצועת עזה).

הסיבות מגוונות, החל ממחסור חמור בכח אדם בצד האוקראיני ושחיקה, ירידה במוטיבציה, וגם ירידה בתחמושת, למשל בפגזים.

ככל שהזמן עובר, המצב נראה פחות ופחות טוב מהצד האוקראיני. לדברי בכירים בממשל/מערכת הבטחון, יש צורך בגיוס נוסף של קרוב ל-200 אלף חיילים, כדי לסייע למאמץ המלחמתי בחזית.

Screenshot_20241123-120039_LinkedIn.jpg

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 23 דקות, gadik6 כתב:

כמו שכתבתי, אתה קשקשן שחושב שמה שראית לפני 40 שנה עוד רלוונטי.

אומנם את הסדיר עשיתי לפני הרבה זמן, אבל עבדתי בתוך מערכת ביטחון עד לפני כמה שנים. אתה יכול להמשיך לפנטז 😊

פורסם
לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

הרי באוקראינה אין לחימה אורבנית. הכל זה שדות.

???

להתחיל למנות ערים מוחרבות או שאתה תיקח את זה בחזרה/תחדד את הקריטריונים שלך

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

???

להתחיל למנות ערים מוחרבות או שאתה תיקח את זה בחזרה/תחדד את הקריטריונים שלך

זה היה סרקזם, בתגובה להשוואה/ניגוד שהציגו פה, כביכול, בין הלחימה באוקראינה ללחימה אורבנית.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב,

מתקבלות תלונות על רמת השיח והסגנון.

מי שלא מסוגל לשלוט במקלדת שלו, עדיף שלא יגיב.

אין לנו רצון או יכולת לנהל גם כאן את הסגנון והרמה, השרשור פשוט יינעל, ותוכלו לקבוע ללכת מכות על אמת. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הרוסים כבשו את ניו יורק (סיפור אמיתי):

לפני כשנה, אחד המומחים כאן טען שנפתחה לאוקראינים אפשרות "לאגף את בחמוט", לאחר שהם כבשו את אנדרייבקה. באותו זמן הייתה לחימה פעילה ממש על גבולות בחמוט (או השאריות של מה שנשאר ממנה).

הועלה גם טענה כי "אין תרחיש שבו המלחמה מסתיימת עם חיילים רוסים (חיים) בתוך גבולות אוקראינה", אבל זה ליום אחר.

ככה נראית המפה באזור בחמוט היום (באדום אלו שטחים בשליטה רוסית. אנדרייבקה גם אדומה, למטה במפה, מעט מערבית לבחמוט):

בחמוט.jpg

כ-30 ק"מ דרומית לבחמוט, נמצא ישוב קטן, כ-10 אלף תושבים סך הכל (נכון ל-2022), בשם ניו יורק, או בשמו הקודם - נובהורודסקה.

היה מעניין לעקוב אחר המצב סביבו, לא רק בגלל השם, אלא גם בגלל שקו החזית היה יציב, במשך כשנתיים, מזרחית ודרומית לישוב (כלומר, בשליטה אוקראינית), ושיקף למעשה סוג של קיפאון בקווי החזית.

לאחרונה, הרוסים הצליחו להתקדם מערבה, ולכבוש למעשה את רוב שטח הישוב, כחלק מההתקדמות והכיבושים שלהם באזור.

ניו יורק.jpg

פורסם

זה עוד חירטוט פאניקה שמגיע מבריטניה. 

ואסביר למה אני חושב כך:

בריטניה אוהבת להדהד את המספרים של אוקראינה (ובכלליות הם די פשוט מפרסמים מה שהאוקראינים רוצים וצריכים לטובת התעמולה שלהם, זה מסתדר יופי) 1500 פצועים/הרוגים ביום. ועכשיו מדווחים על מאות תימנים. אז זה אפילו לא יום לחימה? בהנחה וכול זה נכון - מה זה קונה לרוסים? 8 שעות?

מעבר לזה, אין (עדיין) סיבוב גיוס ברוסיה, אין גיוס המוני את חטיפה של גברים לתוך מיניבוסים - לא רואים את זה לא אצל הרוסים וגם האוקראינים לא מפרסמים שום דבר לגבי זה - לכן לא קורה. 

פסקוב אמר שלא תיהיה מוביליזציה - מה שכן מעלה את הסיכוי שהיא תיהיה, אבל עוד כמה מאות פחות כמה מאות, במלחמה שבכול צד יש מאות אלפים.... מה זה משנה?

• אהבתי 1

- By lifting money bags

פורסם

אני מבין שחות'ים לא ישפיעו על תוצאות המלחמה רוסיה/אוקראינה, כמו שלא ישנו תוצאות המלחמה ישראל/חמאס/חיזבאללה. זה רק עוד פעם מדגיש לאיזה מחנה שייכים רוסים. ומי שתומך ברוסים תומך באירן/סוריה/חמאס וחיזבאללה.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

בהנחה וכול זה נכון - מה זה קונה לרוסים? 8 שעות?

שאלה טובה, אנחנו יכולים רק לנחש. אולי זה ניסוי כלים לקראת גיוס המוני יותר של תימנים.

קראתי בגלובס על כך שאולפני סרטים מוספילם במוסקבה העבירו לצבא חלק מהטנקים ורכבים משוריינים אחרים שהיו אצלם לצורך צילומים. האם צבא רוסי כל כך מיואש או שזה נעשה לצורכי תעמולה? נראה לי בכלל מוזר, בדקתי בתקשורת הרוסית, אכן, זה קרה. דרך אגב יש בכתבה סרטון מעניין של DAILY MAIL.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001494371

פורסם (נערך)
לפני שעה, avngas כתב:

האם צבא רוסי כל כך מיואש או שזה נעשה לצורכי תעמולה?

אני הייתי מהמר על התעמולה.

יש מספיק T-55 וכאלה שנרקבים איפשהו במזרח בשדות טנקים, שאפשר להחזיר. מעבר לכך שהם מייצרים טנקים חדשים, משמישים טנקים ישנים יותר (אבל חדשים מה55) וכו. 

כול החדשות האלה ובסגנון רצות כבר שנתיים+ בניסיון להראות שהנה - תיכף הכול נגמר לרוסיה, כוח אדם/טילים/טנקים/תומתים וכו'. עד עכשיו זה לא קרה וכול הכתבות נשכחו

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

T-55 זה טנק משנות ה-50 המאוחרות. כדי להשוות מרכבה סימן אחד נכנסה לשירות ב-79. וכן, הם הפעילו באוקראינה גם את ה-T-55.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • תוכן חדש...